Jump to content

Windows 10 Update


it.kroplis
 Share

Recommended Posts

 

 

Ja es gribu taisīt tīro instalu uz jauna HDD.

Par šo es kaut kur pie MS, vai oficiāli, vai atbalsta diskusijās lasīju - mainot HDD, vairs automātā neaktivizējas, jāzvana MS suportam, caur to tad aktivizējas. Ieteiktu vispirms noskaidrot, uzzvani tam pašam MS atbalstam, apprasies, kā ir. Ka nesanāk, vēl nevarēsi aktivizēt.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

  • Replies 98
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

  • Aigars

    7

  • vvv

    29

  • it.kroplis

    8

  • romajo

    7

Es aktivizēju uz viena diska un instalēju uz cita. Nebija nekādu problēmu.

Link to comment
Share on other sites

Tas strādāja? Tad tas ir labi. Man savulaik bija aizķeršanās, kad sistēmu ar programmām no HDD pārliku uz SSD. AutoCAD neaktivizējās, dabūju sūtīt e-pastu, atsūtīja gan ātri jaunu aktivizācijas kodu. Māk visi tie velli nočekot, kas notiek ar viņu programmām, kur un kad tiek instalētas. Bet labi, ka MS ar W10 tik traki neizrīkojas.

Link to comment
Share on other sites

raiviic
mainot HDD, vairs automātā neaktivizējas, jāzvana MS suportam,

Nekādu problēmu mainot HDD, pats arī apgreidoju/aktivizēju uz viena, pēc tam tīro instalāciju uz cita - aktivizējās praktiski momentā, kā tika pie interneta.

 Nomainot MB, gan varētu būt problēmas, varbūt arī CPU, bet citas detaļas nez vai ko ietekmē.

Labots - raiviic
Link to comment
Share on other sites

Slinkums iet līdz W10 laptopam. Kā ir W10 licences nosacījumos šī lieta atrunāta? Kādas izmaiņas datorā ir pieļaujamas, lai tas tiktu uzskatīts par to pašu datoru?

Link to comment
Share on other sites

Volters

 

 

Es aktivizēju uz viena diska un instalēju uz cita. Nebija nekādu problēmu.

 

Dzelzis izmainījās. Pārbaudīts? Esi joprojām aktivizēts?

Man neizdevās. Aktivizācija pa kāju.


Interesanti, kas notiek, ja pēc kaut kāda dzelža maiņas nobirušo windu mēģina aktivizēt, manuāli ievadot to atslēgu, ko iešķiebj maikrosofts?


Ha! Tas, ka mainās dzelzis (mainās nebūtiski) nenozīmē, ka fonā nenotiek pār-aktivizācija!

http://superuser.com/questions/489360/will-windows-fail-activation-on-a-new-hard-drive-after-previous-hard-drive-faile

 

Tā kā... Var arī neizdoties, ja pārāk bieži maina hdd.

Link to comment
Share on other sites

Donkeyhot

Ja neizdodas, tad pa telefonu, un viss izdodas...  Tas par atkārtotu aktivizēšanu.

Link to comment
Share on other sites

 Šorīt no rīta, ieslēdzu datoru, iekš GW10 ikoniņā joprojām nekā, apskatījos Vadības panelī pie Windows Update, tur stāv piedāvājums atjaunināt uz Windows 10. Brīnos, nav nācis neviens jauninājums atjauninājumu vēsturē, par kuru varētu domāt, re, šis pagrūda iespēju jaunināties, tikai kaudze ar Jaunināt uz Windows 10 - Neizdevās. Iespējams, MS paši regulē to jaunināšanu, kuram iedod uzreiz, kuram nobremzē uz vairākām dienām. Lai nesanāk, ka visi vienlaikus.

 Tagad gan laika galīgi nav, pa dienu kaut kad mēģināšu palaist to apdeitu.

Link to comment
Share on other sites

Skilletin

visticamāk, ka tāpat Tev nesanāks. arī man ir tāpat un kad mēģinu manuāli palaist caur updeitiem to windows 10 jauninājumu, viņš lejuplādējas un tad pēc gatavošanās to instalēt izmet erroru, ka nevarēja instalēt atjauninājumu un tā vislaik. domājams, ka viņi tur kko regulē :)

Link to comment
Share on other sites

Volters

Varu derēt, ka nevis regulē, bet uz kompja ir kaut kāds rosols, ko apgreida procedūra nav paredzējusi. Tāpēc arī aplaužas.

Link to comment
Share on other sites

 

 

visticamāk, ka tāpat Tev nesanāks. arī man ir tāpat un kad mēģinu manuāli palaist caur updeitiem to windows 10 jauninājumu, viņš lejuplādējas un tad pēc gatavošanās to instalēt izmet erroru, ka nevarēja instalēt atjauninājumu un tā vislaik.

Nu tad nesteigšos jaunināt caur Vadības paneli. Gaidīšu, kad būs paziņojums no GW10 ikoniņas. Labi, ka tā, jo galīgi laika nav šodien... :)


 Varu palielīties. Ir uz mana stacionārā datora tagad W10 Pro. Darba dienas beigās miera nebija. GW10 ikona neaicināja uz apdeitu, bet Vadības paneļa Windows Update kā jau no paša rīta stāvēja apdeits ~ 2,5 GB. Saņēmos jaunināt caur Vadības paneli. Drosmei pazvanīju vēl MS atbalstam, tur teica, jaunini droši. Sāku 4 minūtes pirms pieciem, aptuveni 40 minūtes lejuplādējās, kad bija 100%, sāka gatavošanos instalēšanai, tas vilkās ilgi... un beidzās ar... kā jau te biedrs Skilletin brīdināja, beidzās ar paziņojumu "Pārbaudiet datoru". Šis man jau bija iepriekš, pirmajā dienā, toreiz forsēju apdeitu caur komandrindu. Vēsu prātu papētīju, bija tur vēl viena poga - pārbaudīt pieejamos atjauninājumus, ko arī nospiedu, atvērās pieejamais Windows 10 jauninājums, spiedu instalēt... un te, tavu laimi, atvērās licences noteikumi, apstiprināju, atvērās poga instalēt, nospiedu, sākās gatavošanās, atkal tas pats "Pārbaudiet datoru"... to atkal nespiedu, bet nospiedu pārbaudīt pieejamos atjauninājumus, pēc kā dators aizgāja restartā, nomuļļāja atjauninājumu sagatavošanu, tad atvērās apdeita logs ar procentu aplīti, tālāk jūs jau atceraties, neuzņēmu laiku precīzu, aptuveni pusstunda, drīzāk mazāk, un man dators ieslēdzās iekš Windows 10. Skatos pulkstenī tagad, lielās fiškās pusotra stunda visam kopā.

 Tātad, ja apdeitojat caur Vadības paneli, neaizmirstiet par to triku - skatīt pieejamos atjauninājumus, un spiest Instalēt, nevis to pogu "Pārbaudiet datoru".

 Tā, kā es izdarīju, gluži par automātisku apdeitu nenosauksi, bija no manas puses nedaudz ar varu, bet tas tā maigi salīdzinot ar tām metodēm, kur caur komandu uzvedni vai mainot reģistrus.

 Tagad papētīšu nedaudz to Windows 10. Ja būs noskaņojums, vakarā izdarīšu clean install.

 Starp citu, aktivizēts Windows 10 bija uzreiz, kā saka, nahodu.

Link to comment
Share on other sites

:sarkasms:

 Kaut gan. Neesmu es pilnvērtīgs upuris. Es jau biju upuris toreiz, kad W8 notikās. Īstie upuri ir tie, kas uz W7 sēdēja un tagad pārgāja uz W10.

 Pirmie iespaidi par W10 man bija jau no apdeidotā laptopa, bet laptopā nekāda prieka nebija visu pētīt (nepatīk man laptopi), tā ka pirmās minūtes ar W10. Varu teikt no savas puses - W10 ir gandrīz tas pats W8.1, ar izmainītu Start ekrānu, ar nedaudz izmainītu elementu izskatu. Lietošanas paradumiem nekādas izmaiņas nevajadzēs. Tas tā, no pirmā acu uzmetiena. Pamērīju ieslēgšanās ātrumu, gandrīz tas pats, kas W8.1, drīzāk nedaudz lēnāk W10 ieslēdzas, bet te jau biedri teica, vajag clean install, tad ieslēdzas ātrāk. Tas gan, ir vēl tāda pazaļa produkta sajūta, varbūt clean install radīs savādāku iespaidu, kaut vai palodājot pa Vadības paneli, daudz kas negrib vērties uzreiz vaļā, kā bija pierasts W8.1, printeri sadaļa, piemēram, riktīgi iepauzē, kamēr atveras. Neesmu vēl mēģinājis programmas, bet par ierīcēm, cepuri nost, viss darbojas, nekādu nepareizību, vismaz neleca acīs.

Link to comment
Share on other sites

Tikko uztaisīju tīro W10 instalu savam Dell R15 5520 no W10 upgreida. Vietās, kur bija jāievada seriālis, skipoju, bet rezultāt tāpat rāda, ka veiksmīgi aktivizēts.Visus draiverus W10 uzlika pats, arī AMD Catalyst. USB3 arī strādā. Device managerī nekādu problēmu neuzrādās. Ir jēga čakarēt sistēmu ar W8.1 draiveriem? Mana lapša mājslapā W10 draiveru nav. Laikam nečakarēšu, uzlikšu tikai SSD tūli un sev vajadzīgās lietas, protams.

Link to comment
Share on other sites

 

 

Ir jēga čakarēt sistēmu ar W8.1 draiveriem?

Labs jautājums. Ko citi biedri iesaka? Manai mātesplatei ar mājaslapā nav vēl draiveru (čipsets) priekš W10. Nelikt neko vai likt W8.1 draiverus.

Link to comment
Share on other sites

Es jau kkur teicu, tie draiveri jāpapēta, ja jau viss darbojas, tad jau protams nah, bet man wlan bija 2006. gada plus vēl blootooth nebija, kā uz w7. Uzliku wlan draiveri, to kas bija uz w7 (bija saderība arī ar 8.1) un uzreiz BT darbojās, kā nākas. Čipsetu arī uzmetu vispirms.

Link to comment
Share on other sites

Vēl viens jautājums. Atcerieties, W8 nebija iebūvēta iespēja skatīties DVD filmas. Es biju instalējis WMC, lai varētu skatīties DVD filmas, atcerieties, pirmos mēnešus pēc W8 iznākšanas uz WMC varēja pieteikties bez maksas. Tagad, pārejot uz W10, kurā arī nav iebūvēta DVD filmu skatīšanās iespēja, man atnāca jauninājums, kurš uzinstalēja Windows DVD atskaņotāju. Skatījos MS mājaslapā, tas nāk tik tiem, kas apgreidojas no W8.1 ar WMC (par W7 nezinu), kāds bija man. Tagad, pirms W10 tīrās instalēšanas, iedomājos, vai pēc W10 clean install atnāks tas DVD atskaņotājs apdeitos. Kā jums? Bija kādām līdzīga situācija? Štrunts gan pēdējais, nekas tāds, dēļ kā bēdāt, VLC un varēs DVD filmas spēlēt, bet tomēr...

Link to comment
Share on other sites

Man uz tīira instala, kura laikā veicu c diska formatu, tādu, kādu w10 piedāvāja, pamanu kaut ko no w10 apdeita laikiem. Kaut kādu infu tas Microzofts ir saglabājis no manis pie sevis. Nekā personīga, savi plusi, savi jautājumi...

Labots - ggg97
Link to comment
Share on other sites

 

 

W8 nebija iebūvēta iespēja skatīties DVD filmas.

VLC, MPC HC utml. Nebija no tā tūļa nekādas jēgas. Milzonīgs bremzīgs instruments. HTPC varbūt noder.

 

Tikai DVD skatīšanai ir labāki. Joprojām eksistē arī PowerDVD un WinDVD - abi vēl no oooo 98-99 gada.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

 Taisnība, ka DVD filmu skatīšanās kļūst arvien mazāk vajadzīga, bet tomēr, kādreiz uz pilsētu aizbraucam, tur Maximā šad tad par kapeikām var vecās labās filmas nopirkt DVD diskos, atbrauc mājās, pieej pie datora, ieliec disku, paskaties... Kaut, ja prasīsiet, cik reižu esmu to iespēju izmantojis, pāris reižu tiešām būs, vairāk... neatceros, varbūt vēl kādu reizi. Tas, ka WMP sākot ar W8 pārstāja DVD filmas rādīt, to W8/8.1 lietotāji zin, W7 lietotājiem tas būs jaunums. W8 vienīgais variants, ja gribēji tieši MS programmu DVD filmu skatīšanai bija tas Windows Media Center, un W8 sākumā MS viņu pa velti deva, vajadzēja tik pieteikties. Citādi nebūtu tāds vajadzīgs. Tagad par velti dod tiem, kas no W7 un W8.1 ar WMC uz W10 pāriet, un ne vairs WMC, bet primitīvu DVD filmu skatīšanās programmiņu. Palasīju, tā pēc clean install nebūs, ir tikai tad ja taisi upgrade. Ar laiku būs pieejama visiem caur Windows Store, neviens vēl nesaka vai bez maksas vai maksās. I jupis ar viņu, likšu kaut ko no biedru ieteiktajiem, ja parādīsies nepieciešamība.

Link to comment
Share on other sites

 

 

Man uz tīira instala, kura laikā veicu c diska formatu, tādu, kādu w10 piedāvāja, pamanu kaut ko no w10 apdeita laikiem. Kaut kādu infu tas Microzofts ir saglabājis no manis pie sevis. Nekā personīga, savi plusi, savi jautājumi...

Veicot tīru instalu, pie disku izvēles pavērās šāda aina, bija saglabāta vecā sistem reserved partīcija plus izveidota jauna kkādi 800mb, cik brīvi neatceros vai nu ~ 500mb vai ~ 300mb. Nodzēsu kakui visu, atstāju tikai D. Veidojot jaunu C, sistem reserved jau bija tikai 500mb (vienalga dakuja).

Link to comment
Share on other sites

 

 

Veidojot jaunu C, sistem reserved jau bija tikai 500mb (vienalga dakuja).

Ka tik nav tā, ka tajos dakuja (500 MB) nesaliekās visādas kujņas, kas no lietotāju sūta datus...


 Starp citu, palietoju Microsoft Edge. Ir galīgi nestabila vēl. Plus vairāki trūkumi, man būtiski. Nelietošu nafig. Vismaz pagaidām. Skatīsiemies, ko ar laiku uzlabos, tad, varbūt...

Link to comment
Share on other sites

 

 

Nodzēsu kakui visu, atstāju tikai D.

 

Visus citus fiziskos diskus uz instala momenta brīdi  biju atslēdzis, lai nepārspētu pats sevi meistarībā. Man gan tikai ārējais USB3 disks, To boot partīciju uz sistēmdiska neaiztiku, faormatēju tikai pašu tā saucamo sistēmas "C"

 

 

 

ka tajos dakuja (500 MB) nesaliekās visādas kujņas, kas no lietotāju sūta datus
partīciju

 

Zin, kā ir, nav jau tā, ka tikai mēs te Latvijā ar to W10 niekojamies. Visā pasaulē ar to tagad rotaļājas. Cilvēki pasaulē jau nav dumji, ja atklās kautkādus brutālus personīgo datu noplūdes pakaļdurvju kanālus, būs bļāviens, un MS arī nav dumji, viņiem to bļāvienu nevajag.

Link to comment
Share on other sites

raiviic

 Nesaprotu šito cepšanos par WMP.  Vieni no pirmajiem softiem, kas tiek uzinstalēti jau kopš XP laikiem ir MPC-Home Cinema (un tā priekšteči) vai VLC  bildei un Foobar 2000 mūzikai un nepieciešamie kodeki. Viss. WMP, tāpat kā tas murgs Media Center, jau nu ir pēdējie, kurus izmantot.

 Par tiem 500MB. Nekādu slepeno info tur neglabā.  Veicot tīru instalāciju, W7 izveido 100MB sistēmas rezervēto, W8/8.1 350MB, W10 - 500MB. Ja uz diska jau ir partīcijas un nav brīvas vietas - šitos neveido. Starpību darbībā (W7, W8/8.1) kaut kā neesmu jutis.

Labots - raiviic
Link to comment
Share on other sites

 

 

Starpību darbībā (W7, W8/8.1) kaut kā neesmu jurts.

Tīri pēc sajūtām (manām), W10 ir bišķi žiperīgāks failu pārlūks salīdzinājumā ar W8.1, par W7 neatceros. Bet taisnība, lielās šaibās, W7, W8/8.1, W10 stipri līdzīgi. Tikai virspusēji, nemāku spriest dziļākā līmenī.


 

 

Man strādā labi

Iespējams, pie vainas tas, ka man nav vēl tīrā installa. Bet lai tur kā, IE ir krietni labāks, pat atmetot pierašanas trūkumu, acīmredzamas lietas - kaut vai tas, kā IE eleganti atvērtās cilnes pa vienai dzēšas, pamēģiniet - atveriet vairākas cilnes tad labējo dzēsiet, jums peli nevajadzēs bīdīt, jo zem kursora jau būs krustiņš no iepriekšpēdējās. Edge tā nedara.

Link to comment
Share on other sites

Cik atceros, jau no xp laikiem pārinstalējot kompi ieteicams bija dzēst partīcijas nevis formatēt, savādāk kkādi gali vienmēr varēja palikt.

Link to comment
Share on other sites

man bija upgreids no win7 uz win10.. skatos, ka kaut kāds windows dvd player ir.. tā kā.. lai gan savu mūžu dvd neesmu skatījies, pat visus dvd pirms dažiem mēnešiem atdevu andelē.. turklāt media failu atskaņošanai programmu pietiek, pats izmantoju mpc-hc.. video gan biežāk strīmoju un skatos iekš TV..

Link to comment
Share on other sites

Dzelzis izmainījās. Pārbaudīts? Esi joprojām aktivizēts? Man neizdevās. Aktivizācija pa kāju.

Jā, ar aktivizāciju viss kārtībā

 

 

Interesanti, kas notiek, ja pēc kaut kāda dzelža maiņas nobirušo windu mēģina aktivizēt, manuāli ievadot to atslēgu, ko iešķiebj maikrosofts?

Tā atslēga manuprāt jau ir iešūta iekšā. Vai kādam pie aktivizācijas ir piešķirta individuāla atslēga, ko nevar atrast internetā?

 

Tikko uztaisīju tīro w10Pro instalāciju uz iepriekš neaktivizētas virtuālās mašīnas. Protams, ka ir piesķirta visiem zināmā atslēga un protams, ka nav aktivizācija.

Labots - Aigars
Link to comment
Share on other sites

 

 

man bija upgreids no win7 uz win10.. skatos, ka kaut kāds windows dvd player ir.. tā kā..

Pēc apgreida no W7 tā tam jābūt. Bet ja tagad tu taisīsi W10 clean install, vai tad viņš arī būs? Cik saprotu, ne.

Link to comment
Share on other sites

@@vvv,kāpēc, lai nebūtu? Kaut kad jau taisīšu, kad dabūšu jaunu hdd, tad arī paskatīsimies. 

Link to comment
Share on other sites

 

 

Bet ja tagad tu taisīsi W10 clean install, vai tad viņš arī būs? Cik saprotu, ne.

Nav jau ar. Ieliku kkādu dvd, piedāvāja atskaņot ar vlc vai izvēlēties veikalsā.

Link to comment
Share on other sites

ieteicams bija dzēst partīcijas nevis formatēt, savādāk kkādi gali vienmēr varēja palikt

 

Gribi teikt, ka izdzēšot partīcijas tas dzēsējs pārskrien pāri visai partīcijai pārrakstot tās kontentu ar 0000 vai 111?  Nedomāju gan. Izdzēšot partīciju vienkārši rodas iespēja izveidot tās vietā citu partīciju ar citiem parametriem.

Labots - ggg97
Link to comment
Share on other sites

Nezinu, kā ir pareizi izdarīties ar partīcijām instalējot tīro installu. Es parasti daru tā - noformatēju partīcijas (kuras ļaujās) tad izdzēšu visas. Tad veidoju...


Vēl viens pozitīvais punkts W10 no manis - piespraudu flešku, tad gribēju izņemt. Nebija uz W8/8.1 tā, vismaz nebiju ievērojis. Labais taustiņš -> Atvienot -> var raut droši flešku ārā. Senāk vajadzēja spiest drošas aparatūras noņemšanu.

Link to comment
Share on other sites

Pie svaiga install, dzēst nost visas partīcija ko redzi, veido savas ja vajag, un norādi primāro uz kuras pats win izveidos savu papildus partīcīju sūdu gadījumiem!

Link to comment
Share on other sites

raiviic

 

 

noformatēju partīcijas (kuras ļaujās) tad izdzēšu visas. Tad veidoju...
Pirmā darbība absolūti bezjēdzīga.
  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

 

 

Pirmā darbība absolūti bezjēdzīga.

Skaidrs, tagad zināšu.

Kamēr biedri vēl neguļ. Jautājums.

W10 tīras instalēšanas gadījumā ir līdzīgi kā W8 tīras instalēšanas gadījumā? Tas ir, vai MS bāzīsies virsū ar MS konta izveidi tik pat, vai vēl uzbāzīgāk, būs viegli pamanīt to neizdarīt? Un vēl, būs iespēja neizveidot ielogošanās paroli vai tamlīdzīgi? Arī to negribu.

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share


×
×
  • Izveidot jaunu...