Jump to content

Foto vai video kamera ceļojumam?


Bonifacijs
 Share

Recommended Posts

Bonifacijs

Paldies par viedokli, būs iemesls uzzinat kas tas tāds opcity  :yahoo:  - nu nojausma ir, bet ne vairāk, es nedomājot lieku "vipolņitj sveģeņije slojev" bez poņas par opcijām


 

 

bet es, iespējams, būtu atstājis kko no mašīnas - vai pat bildējis plašāk, tipa no aizmugures beņķa lai šopers ar kadrā - neba nu paši stūrējāt.

 

Tipo šādi?

 

m1nhdijevt2ouvacs11.jpge99gm5gis5ha6nmsjgi.jpg 


 

 

Varbuut ir nedaudz debesis pa zilu, zaljais par zalju

 

Nu ir jā, tas gan, pēc 100% dehazē tāds nu kļuva un es nesāku  labot, citām, veiksmīgāk uzņemtām, bildēm dehazi lieku vien 4 - 6%, jo liekas ka vairāk neprasas. Kodak 400 presets dod to zaļumu - ir tā kā neparasti, bet nu iepatikās un patreiz nav laika meklēt citu variantu - jāproducē bildes, savādāk sieva nožņaugs

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 613
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

  • raiviic

    62

  • Zux

    44

  • Žaks Noriss

    57

  • Bonifacijs

    199

Top Posters In This Topic

Posted Images

Bonifacijs

Es ja arī filtra piemērosanas rezultātā dabūnu papildus slāni, tad uzreiz apvienoju ar fonu un darbojos tālāk ar jau apvienoto. Nu nemāku pagidām savādāk, varbūt vēlāk kad būs laika palasīt literatūru, patreiz man ir jātiek galā kaut vai ar  1600 foto no pirmās atmiņas kartiņas, apstrādes ātrums man ir palielinājies no 2 dienām uz 1 fotiņu līdz 30-40 fotiņām dienā, bet vienalga, tas tak ir līdz nākošajam gadam ko ņemties, a  ir tak vēl citas kartiņas un vēl video + visāda šņaga kas safilmēta ar telefoniem un planšetēm!


Tīri prikols, Hanojas lidosta, rinda...  ja ieskatās, tad redz ka šofers mierīgi uzpīpē kamēr lidostas apkalpojošais personāls katrs personīgi paceļ savu atkritumu konteineru un izgāž mēsluvāģī

 

Atceramies okupācijas laika gastronoma rindas?

 

12b02d59nrm5ppy87jg.jpg

Labots - Bonifacijs
Link to comment
Share on other sites

Sorry par oftopic.

 

Tu vietnāmiešus transportē uz šejieni? Atceros viņus no 80-tajiem, "pjaķ rubļei, i ja tvaja ļubovj". Šo servisu gan toreiz neizmantoju...

Link to comment
Share on other sites

 Njāa, labi, neteikšu šoreiz neko par bilžu daudzumu, bet 30 - 40 bildes dienā - nu ko tu tur ņemies (bet rezultāti tīri labi - nu ne gluži manā gaumē, bet tas jau katram individuāli) ? Vienai bildei, parastai apstrādei - 2 - 5 min maksimums. Pie tam, ja bildēts kaut cik vienādos apstākļos - uzliec konkrētai grupai pakešu apstrādi (nu, izņemot horizonta iztaisnošanu, jo tas būs atšķirīgs). Pats gan jebkuru skaitu apstrādāju pa vienai, bet kā teicu - 2 - 5 min maksimums (nu ja nevajag kādu objektu aizvākt, pārvietot u.c. izvirtības, tad gan ilgāk, bet tas ir ļoti retos gadījumos - kāda mizskaste kadrā, stabs kadra vidū u.t.t., no kā bildējot nevarēja izvairīties).

 Bet tā - te par tēmu mazs  11 min video (jānovelk) - notiek gan Lightroomā, bet viss tas pats attiecas un tāpat darāms arī  Photoshopā.

http://failiem.lv/g/qidwkao#aa/07_Work_with_exposure.mp4

 Sākumā teorija, no 5 minūtes praktiski piemēri, viss krieviski.

  Jā - te vēl par pakešu apstrādi - protams, ieprogrammēt var jebkuras darbības, piemērs tikai, lai izprastu, kā sagatavot procesu.

Labots - raiviic
Link to comment
Share on other sites

Hoteļa bilde pēc tam smuka, šķiet biku par šerpu paņēmi, nu var uzlabot, bet tur par daudz. Oriģināls jāatstāj sajūtām.

Pārstrādātā bilde no mašīnas loga, gan garām.

Labots - Zuxters
Link to comment
Share on other sites

Bonifacijs

 

 

Tu vietnāmiešus transportē uz šejieni?

 

Nē, tiešā veidā netransportēju. Vispār diezgan dīvaini ko viņi te bēg uz mūsu auksto zemi un draņķīgo paiku. Gids stāstīja ka pensija viņam 300 dolāri, privāta mājiņa pilsētā un uz 4 cilvēku ģimeni komunālie sanāk ziemā 60-70 USD, paika ir lētāka, apģērbu īpaši nevajag, LARUE 0,3L alus bunžiņa 0,33 EUR veikalā, lētā kafūzī 0,45EUR, pludmales koncertā 2,50 EUR (kafūzī un koncentā tiek pasniegta kopā ar glāzi kurā ir kārtīgs ledus klucis, jo alus bunžu kastes tiek turētas vienkārši būdas stūrī, nekāda ledusskapja). Tas laikam tāpēc ka aliņš tur tiek dzerts kastēm un krājumi papildināti pievedot ar motorolleru. Divējādi iespaidi - nenormālākā nabadzība komplektā ar sajūtu ka naudas viņiem pietiek un nemaz tās naudas kabatās viņiem nav daudz mazak kā mums, absolūtās vērtībās.

 

Iešu skatīt to video


Video nudien kā kulaks uz aci uzpasēja - nebiju aizticis tos 3 instrumentus, vien uz dullo līdz +3% licis, pārējais tika ar Color Efex labots.  Man gandrīz visās bildēs ir cilvēki un it īpaši babs ar saviem matiem uz visam pusēm, dzimumzīmītēm un apģērbu kas iededzina to sarkano lampiņu par zaudētām krāsām. Bieži vien ir celta ekspozīcija un uz mīnuss 100% gāzts lejā gaismas un baltie lai kaut cik nomierinātu to lampeli. Šis gan vairāk attiecas uz bildēm skrējienā, pret gaismu utt.

Link to comment
Share on other sites

Nu ja jau noderēja - vari pievākt visu lekciju ciklu - ir gan viss par Lightroom, bet liela daļa tāpat attiecināma uz Photoshop.

http://failiem.lv/u/qidwkao#/G/0

 (Vajadzēja vienai paziņai, uzliku uz servera, būs tur līdz 5. 11.).

Link to comment
Share on other sites

Bonifacijs

Thanks, savācu visu


Noņēmos stundu ar tiem 3 raiviic atzīmētajiem instrumentiem un tik tad izdevās no šīs konkrētās bildes (vanšu tilts Da Nangā) kaut ko parasta Irfan View RAW konvertera līmenī.

 

5ogzvxhmqjt75ab9f45.jpggvrgd4od697xkg355yp.jpg

Link to comment
Share on other sites

Kura ir apstrādātā ? Ja apakšējā - tad tikai vairāk sačakarēta - augšējai spilgto gaismu apkārtne ir detalizētāka, apakšā - vairāk pārgaismota, zūd detaļas.  Vispār īsti nesaprotu, ko vēl tur esi darījis.

Link to comment
Share on other sites

Bonifacijs

Nu karoče sačakarēju es to apakšējo, vispār jau stundu noņēmos lai piedzītu tuvāk pie augšējās, jo Photoshop atverot viņu vispār pasniedz pilnīgi citu un diezgan gaišu. Mēģinot dabūt tumšāku parādījās izteikti spilgti zili pleķi uz zemslotiņu zonu vai jau pa visu bildi, tad nu mēģināju viskautko lai tiktu no viņiem vaļā. Tā arī nesapratu kas par lietu kāpēc viņi parādās. UPS..... tikko pieleca!!!! A varbūt tie bija tie paši brīdinājumi par zaudētām krāsām kas citās bildēs, tikkai ne sarkani, bet zili  - nu tipo nospiests  "O"

Link to comment
Share on other sites

 Nu bet tieši tā - samazini melno, kamēr zilā zona pazūd un gaišo, kamēr sarkanā pazūd, vai arī - atslēdz abus un skaties pēc izjūtām. Viss taču tajā video tika pateikts.

post-602-0-38838800-1445694461_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Bonifacijs

Ieeja viesnīcā kurā dzīvoju Da Nangā, skats no terases kur brokastojām, orģināls ir tumšais, laikam atkal iebraucu auzās, tik īsti nesapratu kā tieši

 

idetv3fmcc7e3pkgf34y.jpgkn242i7cdmo4eudykxg0.jpg

Link to comment
Share on other sites

Bonifacijs

Vērojot pēdējās 2 bildes un veicot pāris eksperimentus konstatēju ka atverot RAW iekš Adobe Camera RAW pazūd ziediem tā intensīvā violetā krāsa, var lēkāt pa visādiem presetiem tais skaitā Adobe Standart, slēgt uzstādījumos lai parametrus ņem no konkrētā foto un vienalga viņi ir vairāk vai mazāk blāvi, gluži kā gaišākajā bildē - dabūt tumšāk protams var, bet tad tas pats bruģis vairs nemaz nav līdzīgs ar Irfan View atvērtajai un konvertētajai bildei. Man bija kaut kāds čakars ar Vjetnamas karogiem saulē un tur visādi spēlējos ar sarkanās krāsas balansu, taču tam taču vajadzētu būt palikušam tikkai konkrētai fotogrāfijai, vai ne tā?

 

Viktorīnas jautājums ir sekojošs - varētu būt tā ka Adobe Camera RAW ir ierubījušies kaut kādi slēpti uzstādījumi, kā viņus nomest pa nullēm vai piespiest ņemt datus no kameras konkretās bildes? Varbūt gluži otrādi, Irfan rāda pārāk uzskaistinātu bildi, ar ko sirdsmieram pārbaudīt kāda tad tā bilde īsti ir?


Hmm, nočakarējos zaļš bet dabuju violetos ziediņus atpakaļ, taču nudien nesapratu kā - viņš maina  uzstādījumus bilde/lietotājs/noklusējums utt. mainās viss tik ne ziediņi, taču pēc pāris ieslēgšanām izslēgšanām restartiem sadaļā HSL/pelēkā gradācija viss nosviedās pa nullēm un ziediņi ir atpakaļ, tik sanāk ka es biju domājis ka šie dažādie uzstādījumi (šos točna pats tā nesaregulēju) ir Kodak Porta 400 uzstādījumu daļa, taču iznāk ka nē, un viņi ir paši nez no kurienes paši radušies. Sanāk ka pēdējās 100 bildes ir cūkotas ar neadekvātiem uzstādījumiem iekš Camera RAW  HSL sadaļas.


Kāds varbūt ir izkodis to Camera RAW līdz sīkumam un var pateikt kā tie uzstādījumi rodas, kur un kā saglabājas, no kā ir jāuzmanas. Nu man piemēram uzstādītais noklusētais Camera RAW profils Kodak Portra 400 regulāri nolec pa nullēm uz neesošu objektīva korekciju un Adobe standart - varbūt programmas gļuks, varbūt netīšām nospiežu kaut kādu taustiņu kombināciju.


Tā, beidzot pats sapratu no kurienes rodas HSL sadaļas uzstādījumu izmaiņas. Notiek tas tā:

 

Ir sadaļa kameras kalibrācija kurā var izvēlēties Asobe Standart, Camera Standart un arī manis izvēlēto SO Kodak Portra 400 - no tā HSL sadaļa nemainās. Starp citu ko nozīmē tas SO????

Un ir nākošā sadaļa NABORI kurā var izvēlēties milzīgu kvantumu kameru tai skaitā Kodak Portra 400 vairākos variantos - P...  C - Kodak Portra 400, F - Kodak Portra 400, L - Kodak Portra 400, N - Kodak Portra 400, O - Kodak Portra 400, s - Kodak Portra 400, SO - Kodak Portra 400. Izvēlējos pēdējo jo nav ne jausmas ar ko viņi atšķiras viens no otra, bet šim nosaukums ar SO sapaseja ar kalibrācijas sadaļā esošo. Tad lūk šie tad arī maina HSL sadaļas uzstādījumus. Ar ko tieši atšķiras šīs sadaļas, kam domātas? Vajag dubulti likt profilu abās vietās?

Labots - Bonifacijs
Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Laikam neesmu vienīgais, kas nesaprot, ko tur tur ņemies ar iestatījumiem un pēc tam vēl pa virsu ar mistiskām darbībām apstrādes programmās. Derētu kaut ko līdz galam iemācīties, nevis nekam nederīgu foto, kas uzņemta caur stiklu, kaut kā uzlabot.

 

Spaidot haotiski opcijas, profilus un vēl sazin, ko pie rezultāta netiksi. Met mieru visādiem iestatījumiem, ja reiz nesaproti, ko tie dara. Nevajag nekādi Kodak uzstatījumi. Un arī nevajag nekādas krāsu korekcijas, ja nesaproti, ko viņas dara.

 

Iemācies lietot jūtību (ISO), krāsu balansu, atvērumu un ekspozīciju un nevajadzēs ķēmoties ar neizdevušām bildēm un ņemties ar 1000000000 automātiskiem profiliem priekš durakiem. 

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Bonifacijs

Tikkai mieru, es vienkārši cenšos razobratsja, mācos na hodu, jo raugi tēlaini sakot ziemas vidū iebraucot mednieku fazendā kaut kur Alpos vajag iekurt krāsniņu lai nenosaltu un malciņa ir jāsaskalda šim nolūkam kaut ar āmuru, taču tas netraucē darba laikā painteresēties par piemērotāku instrumentu eksistenci. Nav jau tā ka pilnīgi nekas man nesanāktu, šeit pa lielam lieku tieši to kas nav sanācis, vai sanācis šaubīgi lai kāds no malas pasaka vai uz pareizo pusi airējam.

Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Nez vai baļķvedēju piedāvājumā atradīsi pareizāko variantu un pašlaik esi ļoti tālu no pareiziem instrumentiem. 

Link to comment
Share on other sites

Cīnies, Boņuk, cīnies! Tik tu uzreiz grābsties gar sarežģītām lietām, gribi visu uzreiz. Sāc ar vienkāršo, un pamazītēm.

Link to comment
Share on other sites

Bonifacijs

Nu jācīnās ir, it īpaši kad esi izvēlējies nevis Lightroom un nevis angliski, bet uzreiz Photoshop un RU.

 

Nu te piemērs - viena un tā pati lieta angliski kaut kā saucas un te LR un PS rusifikācijā pilnīgi citi termini  - krasočnostj un sočnostj ir viens un tas pats, tik galvu jauc pamatīgi un tas nav vienīgais

 

zb8m1ht4w92yv91hh86j.jpg


černije un zatemņeņije, kontrast un kontrastnostj, ekspozicija un ekspoņir

Labots - Bonifacijs
Link to comment
Share on other sites

Bonifacijs

Nu krieviski es labi saprotu, varu gan runāt gan rakstīt. Angleni nekad neesmu mācījies, saprotu varbūt drusku labāk par mācīto vācu valodu, bet tomēr.... tas ir kā leišu TV ziņas klausīties, itkā vispārējos vilcienos saprast var...., bet ne vairāk, man anglene personīgi nekad nav bijusi vajadzīga, ne sadzīvē, ne kā citādi - ja kas var ar esperanto, zīmēm un mīmiku tik cauri. Šo gan centīšos izlasīt un varbūt pat apjaust, Thanks


Ou, sapratu par ko tur runa, paldies, bet šeit ir kardināli cita problēma, jebšu precīzak, problēmas cēlonis ir pamanīts, atrasts un novērsts, palicis vien neatbildēts jautājums a kāpēc tā, kādam nolūkam?


Problēma radās ar laikam, droši vien, iespējams VSCO veco analogo foto lenšu, filmiņu krāsu profilu imitāciju uz mūsdienu digitālās fototehnikas iespējams nekorektu, nepareizu, dubultu piemērošanu apstrādājamām digitālajām fotogrāfijām

Labots - Bonifacijs
Link to comment
Share on other sites

Par apstrādi- es čist nesaprotu, kam visi tie VSCO un tamlīdzīgi filtri? Ar foto diezgan daudz nodarbojos, esmu izlūkošanas nolūkos apskatījis tos filtrus, par kuriem oficiāli prasa bargu naudu un kurus slavē uzpirktie fotogrāfi, nu neredzu es tur nekādu labumu no tiem, un varu pamatot arī kāpēc- pirmkārt, nav zināms, kādai kamerai tie ir kalibrēti, man ir 4 dažādas kameras, un katrai no tām ir sava krāsu reprodukcija, vieni uzstādījumi der vienai, otrai jau vajag citus. Otrkārt- ja neko nesaprot no tā, kā tie filtri ir veidoti, ir grūti tālāk tos pielāgot, tāpēc labāk ir pašam sākt un saglabāt savus presetus- filtrus, kurus likt pāri līdzīgām bildēm, nevis grābstīties ap kaut kādām sagatavēm un gaidīt brīnumus. Treškārt- kāds prikols sabojāt visas bildes ar low contrast un kaut kāda sintētiska krāsu toņa pārsātinājumu, nu kā to filmiņu efektu gadījumā? Jā nu visām bildēm nav jābūt super košām, vai HDR, vai vēl kādām, bet tie garlaicīgie filmiņu atveidojumi man ar nav saprotami.

Link to comment
Share on other sites

Bonifacijs

Pag, tie VSCO filtri tak ir domāti un kalibrēti tikkai konkrētām mūsdienu digitālajām kamerām pēc pavisam konkrēta saraksta, cik pamanīju pārsvarā dārgā gala pilnkadra spogulenes, taču sarakstā bija arī konkrēti mana SONY a6000 un arī a5100, taču tur i tuvu nebija manas vecās kameras un virknes šajā topikā man ieteikto kameru, tā kā esmu jau paguvis aptvert ka mana izvēle kameras ziņā ir bijusi ļoti veiksmīga, ja reiz to atbalsta tik nopietns foto kantoris kā VSCO

Sev protams uzstādiju tikkai tieši savai kamerai domātos

Pie kameras profilu izvēlnes tie profili nudien strādā un stili ir atpazīstami un arī ziediņi un attēla detaļas nekur nepazūd, tik esmu pats pamanījies drošs paliek nedroš teica mūķene uzvelkot prezervatīvu svecei, papildus profilam vēl pielikt arī tāda pat nosaukuma naboru kas arī nogrāva violeto un daļu sarkano krāsu un laicīgi pats to nepamanīju kamēr apstrādes procesā neuzrāvos uz tilta un viesnīcas ieejas foto kuros ļoti krita acīs starpība no orģināla

Link to comment
Share on other sites

 Nu nez, ir jau labi, ka ir interese un vēlme visu izpētīt un apgūt, bet - kaut vai tie paši filtri, ir lietojami tikai specifiskos gadījumos, ja gribas nodarboties ar "lielo mākslu". Jā, arī esmu pamēģinājis visādus  gatavos filtrus un efektus, bet kaut kas tiek pielietots, varētu teikt, vienā gadījumā no vairākiem simtiem, ja ir speciāla vēlme pēc kaut kā pārspīlēta, nedabiska. HDR vispār neizmantoju, kaut iespēja ir.

 Kādas darbības vajadzīgas, lai iegūtu kvalitatīvu, dabisku bildi ?   Kadrēšana (ne vienmēr) > horizonta iztaisnošana (ne vienmēr) > krāsu balanss > līmeņi (gaišais, pelēkais tumšais) > trokšņu noņemšana un asums (ja vajag) > piesātinājums (vibrance, ne saturation, jo tas čakarē krāsas, vibrance piesātina dabiskāk) (ja vajag) > nu ja nav īpaši draņķīgs oriģināls un nevajag ko specifisku - tas ir 2 minūšu darbs.

  Tā protams, gaumes (vai monitora) lieta, bet visas tavas apstrādātās bildes man šķiet stipri par gaišu un arī krāsu tonis ne visai - nu nevar bruģis "atsist" zaļo toni - tam jābūt ar zilgani sārtu niansi. Uz ātro (nu pusotru minūti) vienu pamēģināju - nu manā gaumē noteikti ir šādi 1wjhnmy8bwfwfjgzo0.jpg

   Iemet kaut kur un atsūti linku uz kādu normālu un arī ne visai labu RAW oriģinālu - mēģināšu "pa punktiem" salikt darbības un rezultātu.

Labots - raiviic
  • Patīk 2
Link to comment
Share on other sites

Bonifacijs

Parāva besis ar visu šo lietu un mēģināju vienkārši ar Camera RAW standarta profiliem un uzstādījumiem panākt situāciju kad neko nemainot bilde atverot izskatītos kaut cik līdzīgi kā iekš Irfan View atvērtā failā vai raiviic piedāvātajā apstrādātajā variantā - pats tuvākais uz aci likās kameras profils 2003 gads un Camera Vivid, bet nu vienalga viņi visi ir diezgan tālu. Eh, būtu labi ja atveroties Camera RAW bilde būtu tāda kā Irfanā, atliktu tik drusku pielabot.

Link to comment
Share on other sites

 

 

Eh, būtu labi ja atveroties Camera RAW bilde būtu tāda kā Irfanā, atliktu tik drusku pielabot.
 

 

Tu ļoti neuzmanīgi lasi šeit rakstīto. Es kaut kad senāk šajā diskusijā rakstīju- uzinstalē Capture One programmu, tā priekš Sony kamerām ir standarts un bezmaksas, pie instalācijas vien vajadzēs sērijas numuru ievadīt. Tajā programmā attēlos to, kas bija kameras ekrānā, vai Irfan View, kurš arī, acīmredzot, nolasa kameras kodeku, nevis bāžas ar savu algoritmu, i būs vienkāršs apstrādes process. bez vajadzības būvēt attēlu no nulles.

 

 

 

 

Tā protams, gaumes (vai monitora) lieta, bet visas tavas apstrādātās bildes man šķiet stipri par gaišu un arī krāsu tonis ne visai

 

Nja, gluži manas domas, kaut kāds ne tāds tas tonis, un pagaišas ar.

Link to comment
Share on other sites

Bonifacijs

To Capture One esmu nevreizi vien piefiksējis un arī raiviic ieteiktajā grāmatā tā tika atzīmēta, vienkārši kādu vien pamācību neņem, viss sākas ar Camera RAW un tāpēc arī cenšos tikt ar viņu galā, jo ir tāda neskaidra nojausma ka vienkārši neizprotu tās darbības algoritmu un cik arī neeksperimentēju drusku skaidrāks kļūst, bet vienalga nesaprotu no kurienes izlec tie uzstādījumi kas nav ne kak sņato, ne po umolčaņiju, ne auto, ne po izobražeņiju un ne no presetiem. Negribas padoties kaut cēloni neizpratušam. Raiviic apsolīja uzrakstīt instrukciju kā dara viņš, patreiz gaidu to, varbūt tur kā reizi būs Capture One. Patreiz pamēģinu vienu instrukciju, kaut kas sanāk, tad nākošo kas pilnīgi savādāka un ar kaut kas sanāk, bet kopumā viņas visas ir par kaut ko kas ir ne gluži tas ko man patreiz vajadzētu.

Link to comment
Share on other sites

 

 

viss sākas ar Camera RAW
 

 

Kāds sakars Camera RAW ar Capture ONE? Vai arī es no foto vairs neko nesaprotu... :D Man liekas te jau desmitām reižu izmalts, kā veidojas attēls un kāpēc RAW fails dažādās programmās tiek dažādi attēlots. Ja grib datora redzēt to, kas bija kamerā, vai tuvu tam, tad vislabāk ir izvēlēties ražotāja programmatūru, jo tai būs tāds pats algoritms, kāds kamerā, un atkritīs virkne kreņķu ar to, kāpēc un kā.

 

Personīgi LightRoom lietoju tikai izteikti labākas failu optimizācijas un menedžmenta dēļ, citādi dikti domātu, vai lietot to viņu softu. Man ļoti nepatīk tas, kā tas Adobe kodeks pārtaisa manus Canon failus, vienmēr sapurgā košās hilights zonas, ir reizes, kad izvēlos Canon programmu, tām dažām bildēm, jo tā ir vieglāk un rezultāts labāk patīk, taču viņu softs lielam bilžu apjomam ir nekam nederīgs, tāpēc nākas sēdēt uz LR.

Link to comment
Share on other sites

Žaks Noriss

@@kappa, Bonis taču par Capture One neklausa. Protams, ka tā ir ātrākā un uz liela monitora arī ērtākā iespēja apstrādāt Sony RAWus. 

Link to comment
Share on other sites

Bonifacijs

Uzliku to Capture One tikko, izskatās ka būs jāsāk viss atkal no pilnīga sākuma - skatīties kādu video kā ar viņu vispār darboties :superstition:

Link to comment
Share on other sites

 Vēl jau tāda nianse, ka Capture One ir gan pilnā versija, gan tieši SONY kamerām optimizēta.  Programma, protams, laba, esmu pamēģinājis, bet tā kā esmu kaut cik sakarīgi "iebraucis" Photoshopā un Lightroomā (pie tam abi ir nopirkti - 12 eur mēnesī vai 144 gadā - tā nav nauda, toties momentā pieejams viss jaunākais), tad mācīties kaut ko citu īpaši nevelk - manuprāt, Photoshopā daudz kas ir ērtāk izdarāms - kaut vai Capture One krāsu apļi, salīdzinot ar Photoshob vai Lightroom slaideriem, ir krietni neērtāki un vēl - tur nav iepējas kā Content aware (lai aizvāktu ko nevēlamu, vai piezīmētu kādu malu pēc horizonta taisnošanas u.t.t. Bet nu ja kādreiz būs brīvāks laiks un pareizais noskaņojums - varbūt mēģināšu vēreiz - tutoriāļi jau pilns internets.

Labots - raiviic
Link to comment
Share on other sites

Žaks Noriss

Kādi tur video? Izvēlies Capture One Express for Sony vai kaut ko uz to pusi, tas būs bez maksas. Ievelc Capture One RAW, parādās importa dialoga logs. Spied Importa all, visas bildes tiek ieliktas Capture One, turklāt pa ceļam bilžu krāsas u.c. iestatījumi tiks sakārtoti jau par 90% lietojami. Ja neesi nolohojies ar WB fotografēšanas laikā, tad drusku pagroza ekspozīcijas (parasti uz tumšo pusi), iekadrē (crop) un eksportē ārā jā JPG.

Link to comment
Share on other sites

Bonifacijs

Pag, vai tad tas Capture ir Photoshop alternatīva???   Es biju sapratis ka viņš aizvieto Ligtroom vai Camera RAW ja kāda iemesla dēļ tie nepatīk un spriežot pēc torrentu lielveikaliem orientēts ir  par 90+% uz mac lietotājiem

 

Uzliku tieši  SONY kamerām domāto pro variantu 9.2 kaut kādu - negribu nekur reģistrēties un e-mailus davāt


Pag, man neder ārā jpg, jo vajag iekš Photošhop nolasīt nost dzimumzīmes, matus, spalvas, gružus, ādas pleķus, rētas utt. bez gala. Paprovēju to darīt iekš Capture, bet nesapratu kā tas darbojas - laikam līdzīgi ka Camera RAW, jo tur arī nesapratu. Fotoshopā itkā apguvu šo lietu daudzmaz

Link to comment
Share on other sites

Kur problēma pa tiešo no Capture One (arī no Lightroo)  atvērt Photoshopā ?

 Nē, nav alternatīva Photoshopam, bet Lightroomam gan.

Un vēl - gan eksportējot no Camera RAW, gan Lightroom, gan Capture One - eksportē 16 bit variantu, tikai pirms gatavā saglabāšanas pārliec uz 8bit. Apstrādājot 8 bit, daudz vairāk tiek čakarētas krāsas pustoņos (nav plūstošas, bet asas)  - nu salīdzinot ar mūziku - tas pats kas 128 kbps un 320 kbps mp3 - pirmais ir pretīgi metāliks augšās, otrais jau kaut cik klausāms.

Labots - raiviic
  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Bonifacijs

Thanks, paprovēšu atrast šos uzstādījumus

Kad mani šeit vētrainiem aplausiem skanot ir pārliecinājuši ka nafig Adobe RGB un vajag bildet sRGB režīmā,  šamējais Capture One pie eksporta uz Photoshop PSD nepārprotami saka ka tas ir ADOBE RGB eksports TO PHOTOSHOP, nu tiesa gan, var norādīt apakšpunktos lai tomēr iekšā ir sRGB 2.1

 

Par šo vajadzētu uztraukties?

 

P.s. izskatās ka vajadzēs vēl pāris dienas lai saprastu pašas elementārākās lietas kā tas Capture One darbojas, atverot bļauj ka nav kameras color profila, taču atver tā itkā viņš būtu, un tālāk viss tai pat stilā. Pagaidām vienīgais sasniegums ir ka atverot to pašu nelaimīgo viesnīcas vārtu bildi ar norādītu profilu krivaja - augsta kontrasta fotolente, tad ir nudien līdzīgs Irfan veikumam un vienkārši drusku tumšāks kā raiviic darinājums. Ar standarta lentas krivuju ir apmēram nosacīti tas pats kas bija Camera RAW

Link to comment
Share on other sites

Boni- Tu vispār noskatījies to tutorial video, kuru vienu postu augstāk iemeta jau? Tur ir teikts, ka var izvēlēties jebkuru krāsu sistēmu savam eksporta uz PSD. Es vispār nestrādāju ne ar ko citu kā sRGB, kam Tu ar to AdobeRGB jaucies, goda vārds nesaprotu.

 

 

Tad vēl- krāsu korekcijas slaideri ir gandrīz tādi paši kā iekš Adobe, kas tur ko apgūt? Varbūt vajag vienkārši paņemt kādu elementāru kursu, kur apskaidro, ko katrs slaideris nozīmē, un tad nebūs problēmu paņemt vienu vai otru programmu.

 

 

Nē nu nopietni,ko var ņemies, tak vienkārši paskaties elementāri-

 

 

Temp- nu bildes tonis, no vēsa uz siltu, šis ir galvenais, kas nosaka, kāda būs bildes nokrāsa, ja nezinām ko darīt, atstāj kā ir, var arī paeksperimentēt, bet nu tur nav lielas gudrības apakšā

Tint- es šo 99% neazitieku, Tev tur arī nav ko darīt

exposure- bildes gaišums, kas tur ko nesaprast

contrast- melnā pāreja, jo lielāks kontrasts, jo tumšāks, izteiktākas pārejas, jo mazāks kontrasts- jo bilde blāvāka, melnais kļūst pelēkāks

highlights- tikai highlights zonas, vai nu pagaišina vai patumšina, nu debesis, piemēram, aiztiekot šo, neietekmē tumšās vietas bildē

shadows- tas pats kas augstāk, tikai tumšajām zonām, aiztiekot šo slaideri, neietekmē highlights

clarity- līdzīgs rīks kā contrast, darbojas mazliet savādāk, precīzi jālasa tur kā tas darbojas, dzīvē- ja gribi asu bildi, slaideris pa labi, ja gribi mīkstāku bildi- slaideri pa kreisi. Arī šis rīks palielina kontrastu starp krāsām, nu vai otrādi- samazina.

 

Es šo tā minūtes laikā uzcepu, kāds te noteikti bļaus, ka kaut kas neprecīzi, lai jau, bet es tos rīkus tā uz ātro varētu izskaidrot. Šie slaideri ir visās programmās, jā, mazliet savādāki var būt, Capture One clarity un shadows ir kā vecajos LR4, nu mazliet citādi izskatās tikai, bet funkcija līdzīga. Kas tur ko nedēļām apgūt?! 

 

Neiedziļinājos tonal curves un citos brīnumos, vispirms elementārais jāapgūst. Kad šo apgūst kā rēzrēķinu- paskatoties uz bildi jau zin cik daudz ko un kā kur pabīdīt, lai būtu tas, ko gribas redzēt, var domāt par tālākiem tuningiem.

Labots - kappa
Link to comment
Share on other sites

Bonifacijs

Bērns, ne bērns, bet nu nav man aiz muguras desmitgades pieredzes digitālajā foto, tās ir vien nedēļas, a  ja skaita pa tam veltītajām stundām, tad vien dažas pilnvērtīgas dienas. Tā nu viņš i... Vajadzēja sākt ātrāk, jā - šaubu nav! Te vēl papildus apstāklis ka es leišu (ingliš sprache nešapront) un attiecīgi teiksim  TINT - nu nav viennozīmīgi skaidrs ko tas nozīmē, ir jāmeklē vārdnīca uz LV, tad jāmēģina notulkot uz RU un tad no RU interfeisa jāmēģina saprast kas varētu būt tuvāk, jo tas RU interfeiss atšķiras katrā Adobe programmā jūtami RU tulkojuma ziņā, nemaz nerunājot par Capture. Skaidrs ka vieglāk ir apgūt leišu tb inglišu interfeisu un kaut viennozīmīgi saprast ko kas nozīmē, tik tam papriekš ir jāapgūst leitiš, a ko man darīt ja tāds nekad nav mācīts, a? Netaisīt fotiņas pirms nav leitiš kurss apgūts uz 10+??? Ar to Capture vispār jautri - uzlikt ta uzliku a man saprotamā valodā apmācības faktiski nav, kaut kādi fragmenti savstarpēji maz saistīti. Leitiski ir - kaut ko nesaprotamu babelē, kaut ko dara, kaut kas miglaini ir noprotams. Nu nesanāks šito apgūt dažās dienās - priekš manis faktiski tas sanāk tīri intuitīvi minēt kas, ko, kā. Jā, vajadzēja skolā mācīties angleni, a vai tad bija izvēle? LAT, RU un piespiedu DE, vot i visa palete.


Priekš manis ir vienalga apmācošie video ir ķīniski, angliski vai leitiski - sausais atlikums ir apmēram vienāds
Link to comment
Share on other sites

Tak es Tev rekur augstāk uzrakstīju basic rīku skaidrojumu, kas tur nav saprotams? Bet Tu jaucies kaut kādās lietās, kur Tev nav jājaucas, tāpēc arī saku- kā tāds bērns- nespēj sakoncentrēties uz galveno. Kaut kādas krāsu sistēmas te jauc iekšā, kaut kādus filtrus, n-tās apstrādes programmas un vēl ko tik ne, man liekas te jebkurš normāls cilvēks sapīsies tajos tekstos kurus esi sacepis.

 

Ar angļu valodu tur ir maz sakara, jo vairāk jauksi 3 valodas kopā, jo grūtāk būs ko izdarīt, aizmirsti to krievu valodu, ja vien tas nav tutorial kur lieto angļu soft un tikai krieviski skaidro, citādi visas tās rusifikācijas būtu ar likumu jāaizliedz, tik jauc prātu.

 

Tāpēc uzmetu augšā īsu info par to, kas ir kas. Es pats nezinu kāds būs Tint vai Clarity precīzs, latviski pareizs tulkojums, vienkārši ir jāsaprot un jāatceras, ko tas rīks dara, un viss, tur nav jābur drāma. Un nevajag arī nekādas angļu val zināšanas, tie ir 5-6 vārdi kas jāzina, un nevis jāzina to tulkojums, bet to funkcija

 

 

 

Skaidrs ka vieglāk ir apgūt leišu tb inglišu interfeisu un kaut viennozīmīgi saprast ko kas nozīmē, tik tam papriekš ir jāapgūst leitiš, a ko man darīt ja tāds nekad nav mācīts, a?

 

Es trīs reizes izlasīju šo un es nespēju iebraukt tajā- Tu lietuviski gribi apgūt vai angliski, vai latviski? 

 

Importē bildes, pietaisi ar šiem basic rīkiem, exportē uz jpeg vai tif (ja gribi kādu failu pārtaisīt photoshop, piem, novākt nesmukumus), un viss, tur nav jāburas pa desmit valodām, kaut kas jātulko... 

 

 

P.S.

 

Es ne personīgi apvainot Tevi Boni, vai teikt lai Tu nemācies, es vienkārši šai diskusijai sekoju no pašiem pirmsākumiem, un goda vārds, es nespēju iebraukt tajā, ko Tu gribi izdarīt? Es redzu, ka daudzi ir ieteikuši virkni noderīgu padomu, bet viss tā kā pazūd nebūtībā, Tu atkal un atkal kaut kādas muļķības cel augšā. Ja gribi vienkārši ceļojuma bildes no RAW uz JPEG pārtaisīt, nu un mazliet uzlabot, tam pietiek ar šiem basic rīkiem, nav jāburas cauri kaut kādos camera raw dziļumos, katra funkcija programmā nav jāapsūkā, pietiek ar to minimumu. Šie elementārie slaideri, ir visās foto programmās, neatkarīgi vai adobe, capture vai da jebkas cits. 

 

P.S.S.

 

Tikko atvēru šo online tooli, un arī- visi slaideri tādi paši, visi nosaukti tieši tāpat un dara tieši to pašu. Es šo iesaku cilvēkiem, kuri vienkārši grib ātri un vienkārši uzlabot savas bildītes, vai vienkārši piešķirt tām savu izskatu. Un tā programma ir krieviski- kreisā malā ir menu, un tur language- russian

 

https://v3.polarr.co

Labots - kappa
Link to comment
Share on other sites

 Nu par Capture One diemžēl konkrēti pamācīt nevarēšu, jo esmu photoshopists/lightroomists, bet - ja tev krieviski vieglāk - gan Capture One ir pieejams ar krievisku interfeisu gan milzīgs daudzums pamācību krieviski - nu kaut vai te.  Savukārt Capture un Lightroom salīdzinājums (tikai bildes vairs neveras).

Labots - raiviic
  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Guest
Slēgta tēma, pievienot komentāru nav iespējams.
 Share


×
×
  • Izveidot jaunu...