Jump to content

Foto vai video kamera ceļojumam?


Bonifacijs
 Share

Recommended Posts

Bonifacijs

nu nav man tā zirnekļa, un arī nojausma par kalibrēšanu ir visai nosacīta. Es vēl nesaprotu cik kalibrēšanas man vajag - vienu dienai, vienu vakaram, vienu naktij un pāri visam ir smaga aizdoma ka šamējo monitoru vispār nav vērts kalibrēt. Te jau kaut kur stāstīja ka šie jau no rūpnīcas nākot nu varen feini nokalibrēti. Nu i domāju, es ar savu veco sūdu esmu pieradis pie nepareizām krāsam, jebšu jaunais monis ir brāķis, jebšu ar redzi principā kaut kas ne tā, vai vienkārši nez ko gribu.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 613
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

  • raiviic

    62

  • Zux

    44

  • Žaks Noriss

    57

  • Bonifacijs

    199

Top Posters In This Topic

Posted Images

Kam tev to visu vajag? Ja izdrukām, vēl var varbūt saprast, bet ja rādīt uz TV, tad tu gaisu čakarē!

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Bonifacijs

Priekš atmiņam bilde protams laba, taču zilais ir pleķains un ar kvadrātiņiem (sorry), zato nav rozā un violetā fona. Es būtu happy par šādus savu bildi. Tik patreiz sanāk tā ka ja es būtu fočējis tad bilde būtu rozīga, nezinu kā nodemonstrēt - ar vārdiem - iedomājies ka tās rajas āda ir svaigi nodīrāta kādam pusmūža sivēnam. Nu tāds brūkleņu ķīselī ieniris sivēns


Nu man ir aizdoma ka ir kaut kas tikpat grandiozi auzās kā jau bija ar neesošo objektīva korekciju, neesmu nekāds mākslinieks un ja manu ka kaut kas ne tā, tad gan jau ka tas ir kategoriski ne tā

Link to comment
Share on other sites

Nu tā jau vispār ir prasta bilde ar Canon A80 ziepīti ar 4 Mp un vēl zem ūdens, caur boksu un vēl baltā balanss tur jau nestrādā! :)

Nomet savu aparātu uz rūpnīcas iestādījumiem, domāju ka esi kaut ko pārgudrojis!

 

Ir arī smuki puikas!

IMG-m2078a.jpg

Labots - jema
Link to comment
Share on other sites

Bonifacijs

Ok, te būs piemērs, stipri apgriezta bilde lai domas no galvenā nenovirzītos:

 

Preset Adobe

08rju1c0dwovl4yhemjn.jpg


Preset Camera:

tgvnik1ppux851bo4.jpg

Link to comment
Share on other sites

Neesmu specs, bet kas tev nepatīk? Man liekas ka ir par gaišu, krāsa ir pareizas!

Link to comment
Share on other sites

Bonifacijs

Preset Adobe ir redzams rozīgums, Camera itkā ir OK.  Pirms parslēdzu monitoru no sRGB uz 7500K, Adobe nebija rozīga, zato Camera dzeltena kā Ulmaņlaika pastkarte


Kura no bildem ir pareizāka?

 

Patreiz man liekas ka Camera. Pirms color temperature nomaiņas monitoram drīzāk otrādi


 

 

Man liekas ka ir par gaišu

Nja, a es atkal nervozēju vai ar +8% dehazē udaļitj dimku neesmu iedzinis bildi tumsā 

Labots - Bonifacijs
Link to comment
Share on other sites

Man labāk kamera, bet man jau uz galda arī parastais ViewSonic. Tur jau tas joks ko Tu gribi panākt? Abas pēc desmit gadiem būs tavas atmiņas, bez augstās mākslinieciskās vērtības, jo bilde kā tāda neko neizsaka!

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Bonifacijs

Skatotieš šīs pedējās 2 bildes iekš boot no telefona starpības jau nav gandrīz nekādas, taču skatoties iekš boot uz monitora jau var redzēt violetumu, ja skatās vienkārši foto uz PC tad starpība ir vēl jūtamāka. Pirms nomainīju monitora gaismas temperatūru par apmēram 50% prom no default pareizāka likās otra fotogrāfija, jo camera presets deva ārā izteikti dzeltenas smiltis jūrā, bāvi zilas debesis un mežs ar zāli fonā bija kaut kāds neadekvāti dzeltenzaļš. Tagat ir varētu teikt normāli. Kaut kas taču ir jādara pirms uztaisu visus foto violetus, vai gluzi otrādi bēgot no violetuma iedzenu zaļumos. Tāpēc arī prasu jūsu viedokli vai izvēlētā metode aptuvenai krāsu piedzīšanai ir atbalstāma un principiāli pareizā virzienā, nu un vai uz jūsu ierīcēm manu foto krāsas izskatās kaut cik dabīgas. Nekādu supermakslu nevajag, vien visparējos vilcienos. Īpasi aktuali tas ir tāpēc ka jau veselu kaudzi foto esmu samočījis ar Adobe preset 5000K, 65000K un sRGB krasu temperatūras režīmā iegūstot auksti gaišas fotografijas ar kanapi manāmu zilganuma pieskaņu uz to brīdi, tagat skatoties viņas ar 7500K viņas visas brauc drusku iekšā violetajos toņos  un debesmannā. Savukārt lietojot camera preset pēc pāriešanas uz 7500K ir beidzot parādījušās zilas debesis un no meža, pļavas, jūrmalas smiltiņām ir nozudis nedabīgais spilgtais deltenzaļums un tagat subjektīvi camera preset bildes liekas labākas par Adobe preset.


Papildus jautājums radās jau vakar tik nebija nobriedis. Monitoram zem izvēlnes Main SR atrodas varianti off un tad no švaki variācijas līdz stipri. No sakuma vispār nevareju saprast kas tas tāds ir un tad uzķēru ka mainot no off uz strongest Photoshop apstrādei atvērtai fotografijai  ar cilvēku parādās vai pazūd matiņi uz ādas. Eksperimenta rezultātā noskaidroju ka strongest atbbilst apmēram asums +150 pie punkta izmēra 2,4 vai pat vēl drusku vairāk. Itkā jau feini, pats pamanīju fotografijā nianses kas bij paslīdējušas garām skatienam (bij default uzstādījums kaut kas vidējis stiprs). Tad nu padomajis parslēdzu uz off ar domu nu kā es varu kaut kādu asumu regulēt fotografijai uz monitora kas jau dod milzīgu asuma pieaugumu, tak mana fotografija uz citas iekārtas liksies kā nopūderēta.  Pareizi????

Link to comment
Share on other sites

 

 

tad nu jāsecina ka ar monitoru ir vēl trakāk. Ar veco, kaut tam vispār ne reizes iekš menu neiegāju, kaut kā vienkārši bija. Daudzmaz rādīja un likās ka ir OK. Pat nezinu ko domāt - jaunais monis šķībs, jebsu acis atvērušās :mda:

rupjš jautājums: ja ar veco monitoru viss bija kārtībā, kādēļ izdomāji to nomainīt?

Link to comment
Share on other sites

Bonifacijs

Gribēju lielāku un labāku, gribēju lielāku izšķirtspēju (iekš Adobe Premier prasās iespējami liels platums  timeline)  un IPS, bija finansiāla iespēja. Uzskatīju ka vecais ir galīgs mēsls priekš Excell tabulām, jo tieši priekš tā jau viņu arī pirku kā pašu lētāko pieejamo uz to brīdi ar FullHD. Arī vecajam bija backligt bleeding, ne tik traks kā jaunajam, bet es ta domāju ka tas ir vien tāpēc ka pats lētākais monitors un jaunajam noteikti tā nebūs. Viņam bija matēts ekrāns un kā izrādas tāds glancēts vai pusglancēts kā ir jaunajam man patīk daudz labāk. Jaunajam atšķirībā no vecā ir arī iebūvētas tumbiņas, plānoju izmantot, bet atteicos monitora sīcoņas dēļ. Nu nav jaunais ne tuvu Apple kā biju sacerējies

Labots - Bonifacijs
Link to comment
Share on other sites

Ar monitoru nav trakāk, ar tevi gan :devil: . Beidz tur čakarēt visādus variantus, (sevišķi jau krāsu temperatūras kamerā un monitorā) - neviens no tiem nav pareizs, bet domāts skatītāja gaumei pēc izvēles.Krāsas atbilstība patiesajai monitorā atkarīga gan no videokartes, gan monitora nolietojuma, gan apkārtējā apgaismojuma, bet ne no monitora piedāvātajiem presetiem. Arī par sRGB vai Adobe RGB - tikai un vienīgi sRGB.  Noīrē vai nopērc  (jo atkārtoti kalibrēt vajag kā minimums 2x gadā - monitors ar laiku maina savus parametrus)  kalibratoru un būs tev precizitāte - tiesa, te arī vajadzīga precizitāte un vēlams Advanced režīms (bet tad jāzin, ko dara), vai sliktākajā gadījumā izmanto Windows paredzēto "uz aci" režīmu

post-602-0-53344200-1442391028_thumb.jpg

- stipri sūdīgāks, protams, kā ar Pro kalibratoru, bet vismaz aptuveni tuvāks realitātei (ja pašam acis nemelo - ne velti apstrādājot bildes, iesaka ik pa laikam (15 - 30 min) "nonullēt" acis - t.i. skatīties uz kaut ko pilnīgi neitrāli pelēku, jo acij ir tā jaukā (bet ne šajā gadījumā) īpašiba, pielāgoties krāsu temperatūrai. Ne velti balta lapa gan dienā (zila gaisma), gan vakarā istabā (dzeltena gaisma) izskatās balta, kaut gan krāsu temperatūru atšķirība ir apmēram  6500K pret 3200K. Tā kā vismazāk var paļauties uz aci, sevišķi ja strādā vairāk par pusstundu bez pārtraukuma.

 Par tām dāmas bildēm - jā kameras preseta variants ir krāsu ziņā OK, bet es būtu samazinājis (Highlight un Whites) un arī ēnas (Shadows, varbūt mazliet arī Blacks) - jo ēnas, (sevišķi acis) stipri par tumšu, bet daudzas vietas (uz sejas un pleca) pārgaismotas.

http://sakaru-pasaule.lv/main.php3?sub=view&RID=1353

Labots - raiviic
  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Par kalibrācijām un izdrukām no savas pieredzes . Ja grib lai būtu tas kas redzams uz ekrāna un kas būs uz papīra pēc izdrukas laboratorija. Punkts pirmais -vajag dabūt elektroniski standarta regulēšanas attēlu ko izmanto visi. Vislabākais ja dabū arī papīra formātā to bildi , ko izmanto skaneru kalibrēšanai. Bet , tas ir padārgs pasākums  . Kaut kur 70€ . Tad to moniatoru sāc regulet pat bez kolometra . Nu rupji sakot skatās uz bildi un uz ekrānu līdz +/- redzi vienādu. Nu ja gribi lai būtu perfekti, tad Spyder nav tas verķis kas izmantojams perfektai kalibrēšanai. Īstie aparāti jau maksā trīsciparu skaitļi. Tāpēc prastam lietotājam būs OK etalonbilde uz ekrāna un etalonizdruka rokās. Un, pats galvenais pēc visa ši pasākuma aiznest uz izdruku uz kantori kurš arī +/- normāli izdrukās neapgriežot visas krāsa kājām gaisā . Es speciāli tieši elektronisko testabulu aizstiepu uz trim kantoriem ar norādi neko neregulet/nemainīt attēlos . Elcor Plaza, Fujifilm Alfā un uz JVK Šarlotes ielā . Nu tik JVK uztaisija gandrīz to pašu kas bija references foto , ko biju iepircis par dārgu naudu un pēc kura kalibrēju moniatoru. Pārējie divi... krāsas ne tuvu orģinālam, kaut visi zvēr ka iekārtas ir nokalibrētas. Nu tipisks ''uz žoga rakstīts'' , bet īstenībā . Tā ka ja ko vajag izdrukai , tad man ši metode strādā - dabūju uz papīra tieši to ko redzu uz ekrāna..  Es pat teiktu tā , ka , ja negribat pirkt to references bildi, tad dabūjat elektroniski un failu izdrukājat JVK- būs tuvu referencei. Tālākais ... ar rociņām saregulēt bildi uz moniatora. Protams ši metode īsti nestrādās ja moniatoram izvēltnē nav nekāda dižas regulācijas. Bet ja ir..  Starp citu , ja kādam vajag to references bildi , elektroniski, varu kur ielikt lai nav jāmeklē pa internetu.

PS vienīgais kad katreiz kādu bildi sāc piedzīt uz ekrāna, apkārtējo apgaismojumu vajag saglabāt tādu pašu kā bija kad regulēji moniatoru. 

References bildes nosaukums ''IT8 target''. Nu neko labāku šadam pasākumam nezinu par šo.

Link to comment
Share on other sites

Bonifacijs

 

 

es būtu samazinājis (Highlight un Whites)

 

Šim viss ir uz auto, jo uz fikso taisīju tikai kā piemēru, nav pilnīgi nekas regulēts tur. Tik jautrība ir tajā ka vakar pēcpusdienā ar visu augstāk aprakstīto bakstoties atradu monitora menu izvēlni Gamma ar opcijām on/off, paprovēju un man vienkārši krita uz nerviem tas pārspīletais blāvums ko deva on, likās ka foto ir par gaišu un es viņu izrubīju off :yahoo:  :superstition:  a foto ta nudien būs bijis par gaišu :dornis:  

 

Nav kāds foto entuazists ar kalorimetru kaut kur Purvciemā, varbūt saregulēs man pa 10 eur?

Patreiz laikam nesākšu kaut pasūtīt to verķi, jo kamēr atnāks iespējams jau būšu prom

raiviic - pats arī kalibrē ar ieteikto spyder, jebšu kā te saka ar 10x dārgāku?

Link to comment
Share on other sites

Nu protams, Spyder nav domāts augstākās kvalitātes tipogrāfiju materiālam - piemēram gleznu reprodukcijām ar 1:1 krāsu atbilstību (bet tur arī fotokameras un monitori būs ar krietni vairāk nullēm aiz pirmā cipara), bet ne tikai amatieru, bet arī profesionāļu darbam pilnīgi pietiekošs.

 Jā ir arī eksperimentēts ar laboratorijām, tas pats JVK, kamēr Vītiņš, kuru labi pazinu, bija dzīvs, tika regulāri apmeklēts un filmas nestas garām rindai uz iekštelpām, bet - arī tur vienu un to pašu izejmateriālu aiznesot vairākas reizes, rezultāts atkarīgs no hvz kā - laboranta garastāvokļa, papīra ruļļa (mainot papīru un nepārregulējot tehniku, krāsa mainās) u.t.t.  Bija divi laboranti, kuriem vienam vienmēr bija izdrukās  vēsi rozīgs tonis (mana gaume), otram  no tā paša faila - silti zaļgandzeltens (nu neciešu dzeltenīgos sejas toņus, kaut arī tas ir tuvāk dabiskajam - patīk veco QRWO Chrom vai Kodak vēsie toņi). Acīmredzot, tieši tāpat laboranti izvēlas (vai redz, jo krāsu uztvere katram cilvēkam savādāka, pie tam ar gadiem tā mainās - vecumā redzi pavisam citādu pasauli, kā skolas gados).

Par IT8 Target - to ir daudz un dažādi, (vai arī mēs saprotam katrs ko citu).

 Kalibrēt monitoru "pēc bildes" - var, bet rezultāts maz iepriecinošs. Kā regulēsi krāsas? Protams, mainot RGB monitora settingos. BET - neaizmirstam par krāsas intesitāti - tas pats Spyder, par nopietnākiem nerunājot, nomēra katru no RGB krāsām sākot no pilnīgi tumšas, līdz maksimāli gaišai (ko nu kurš monitors spēj) un izveido krāsu profilu krāsu atbilstības precizitātei visā diapazonā.

Regulējot ar roku pēc bildes, var protams, kādā noteiktā posmā pieregulēt gandrīz ideāli, bet kas notiks, ja nākošajā bildē būs objekti pavisam citās krāsu, sevišķi pustoņu intesitātēs?

  Bet tas viss jau aizgāja teorijā - ne tikai amatierim, bet arī profesionālim, ja specifika neprasa ideālu krāsu sakritību ar oriģinālu, pilnīgi pietiek ar Spyder, jo - lai kā arī nekalibrētu un pēc tam nekoriģētu bildi - izņemot jau minētās specifiskās tipogrāfijas, cik būs tādu, kuri arī skatīsies uz kalibrēta monitora, printēs uz kalibrēta printera uz atbilstoša papīra ar atbilstošu tinti, kā arī laboratoriju izdrukām, kur katra laboratorija uzkopēs citādā tonī un 99% ne tajā, kā oriģināls. Šobrīd esmu iecienījis nest failus uz BFS (JVK man zudusi uzticība pēc dažiem gadījumiem) - protams, ne jau 10x15, bet normālas 24 x 36 un lielākas - kur visticamāk viss būs OK, bet ja vajag ko ļoti specifisku - var pastāvēt blakus laborantam.

 

  #Boni, nav jau uzreiz jāpērk, izīrē tajā Masterfoto uz dienu vai divām, tad arī sapratīsi, vai vajag tev tādu.  Jā, pašam Spyder4Pro un nesūdzos, savukārt negatīvu/dipu skanerim šis softiņš.

Labots - raiviic
Link to comment
Share on other sites

Nu , jā skanera dēļ es ''sapinos'' ar to Silverfast un beigās pasūtiju tu IT8 . Tik ne no viņiem, bet no viena vācu kantora , kur bija lētāk. Nu tā doma par spider izīrēšanu ir OK. Neba vajag kalibrēt katru dienu- reizi pusgadā pat vairāk ka vajag . Tik tifogrāfijām vajag regulārāk. Softu gan, es, izmantoju citu (basICColor display), nevis orģinālo Spider. Daudz patīkamāks.

Labots - oxygen
Link to comment
Share on other sites

Bonifacijs

Pag, tas spyder verķis ir 2x lētāks par pašu programmu, tad ko var ņemt express un ar citu softu dabūt to pašu elite?

Labots - Bonifacijs
Link to comment
Share on other sites

Nu paņem prastu spyder (minimālo versiju) un ''nopērc'' torrentos basICColor display softu  Nezinu kā ar jaunajie spyder, bet ar vecajiem bija cirks. Nopērc minimālo versiju ar minimālo softu un novelc no viņu lapas pro softu un dabū komplēktu kas veikalā maksāja bargu naudu. Nu dzelzis tas pats, ja neskaita ka pro versījā bija , laikam papildus plastmasas gabals uz kura nostiprināt ja kalibrē projektoru. Laikam šo caurumu ir pievēruši.  Nu tik nezinīši pirka pa dārgo pro komplektu :) .

Labots - oxygen
Link to comment
Share on other sites

 

 

Preset Adobe ir redzams rozīgums
Nebūtu tu pateicis, es nebūtu saskatījis. Uztaisi vēl trešo bildi čut maigāku, tad arī vidējā mož liksies ar rozā piesitienu.
Link to comment
Share on other sites

Bonifacijs

Labais biedrs raiviic atsūtīja PM video, es pat nezinu kā nosaukt, spēļu video tas būtu prohožģeņije.

Es ir vienkārši šokā kā top labi foto, nu labi es vecu sievas rētu mēģināju tādā stilā novākt, bet nu kā tur strādā.... nu nekad nebūtu padomājis ka tā vispār var/drīkst darīt. Nu itkā kāds būtu pateicis ka Salatētis neeksistē. Zvaigznīšu brīdis pārdomām. Nja, īstajā brīdī un kā kulaks uz aci!

Labots - Bonifacijs
Link to comment
Share on other sites

Nu ja jau noreklamēji un atzīsti par labu esam (pats tikai vakar nejauši šo atradu) - gan jau vēl kādam noderēs.

http://rusfolder.com/f4540148

Sorry slinkums saturu tulkot:

 

Содержание:
• Оборудование на которое мы снимаем (его плюсы и минусы)
- Камеры
- Оптика
- Дополнительное оборудование
• Основные настройки
• Режимы / Параметры камеры
• Правильная экспозиция - ускорение постобработки снимков
• Съемка в помещении
• Основы композиции
• Методы обработки цифровых кадров (RAW)
• Инструменты которыми пользуемся,
• Конвертация и ретушь
• Обработка нескольких пленочных сканов

Link to comment
Share on other sites

Bonifacijs

Šovakar vēlreiz parlūkoju raiviic augstāk ielikto foto apstrādes daiļdemonstrējumu un esmu pilnīgā prostrācijā, iespējams tāpēc ka ar nelielu laika intervālu sakrīt 3 notikumi: parādījās mana interese par foto apstrādi, čehu mākslinieku dueta fotoiztādes apmeklēšana un šī postscriptum dueta paraugdemonstrējuma izbaudīšana. Cik viņi ir dažādi!!! Čehi apzināti veido no klasikas viedokļa nedaudz nepareizu kompozīciju, uzņem uz fotolentes, skanē un izprintē ar visām tām pseidokļūdām, putekļiem un skrāpējumiem uz skanējamās lentas un izliek iztādē. Savukārt postskriptum duets nekautrējas no digitālā foto izņemt ne vien pumpas un tukšas alus bunžas, bet pat veselus ēku kompleksus, kokus, krūmus, zarus, matus, vadus, šņorus, cilvēkus utt. Pilnīgi atšķirīga pieeja, man šoks. Patīkami ir tas ka arī bez kādas monitora kalibrācijas spēju saprast kāpēc džeki tai vai citā vietā maina krāsu gammu un vēl šo to. Pats sevi nedaudz uzslavēju par to un tā pie sevis apņemos nu vismaz kaut cik apgūt šo retušēšanas mākslu, bet pats vairāk tā kā censties darboties čehu dueta darbības virzienā, jo no šīm divām tik atšķirīgajām mākslām patiešām īsta un cilvēciska man šķiet tieši čehu (robots vai mākslīgais intelekts to nekad nespēs, atšķirībā no postskriptum veikuma).

Labots - Bonifacijs
Link to comment
Share on other sites

Žaks Noriss

Neesi pa nopietnu paņēmis visu šo? Reku izziņoja a7S II ar full frame un 12 pikseļiem. Vot tā būs manta! Sāc krāt, novembris tuvojas.

 

Ja friči sāks nākamā gada sākumā pārdot forumos a7S pirmo paaudzi zem 1000 eur, tad arī es dodos uz full frame. Pīs un aut.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
Bonifacijs

Mana cīņa ar Photoshop ir tikusi līdz tekošai stadijai:

 

Kaudze neatgriezeniski sabojātu fotogrāfiju dažādās brāķa stadijās kas uz to brīdi likās OK, bet vēlāk pārskatot un salīdzinot nāk apjausma ka.... eh, lai nu kā, te būs viena šeit jau divās versijās redzēta bilde un vēl viena no vasaras, abās ir pa 2-5 apstrādes kļūdām kuras ieskatoties uzmanīgāk var pamanīt, nu tur ķerras stūris nav aizvākts, tad izmāzēti pleķi korekcijas vietās un vēl šis tas. Ielieku tā tīri atskaitei un interesanti vai ejam kaut pareizā virzienā

 

1aqgets5moe2k9qa3l8i.jpgh6fgynvqldne84qa515p.jpgq6tip4zc6g81qxczsae1.jpg

Labots - Bonifacijs
Link to comment
Share on other sites

Long John

Bonifācij, ja īsti nezni, ko Tev no tā Photoshop vajag, met šamējam mieru, lieto "Inteliģento" auto  režīmu Jpeg formātā un priecājies par dzīvi un bildēm (un nečakarē sev un citiem smadzenes).. :yahoo: 

 

Tava a6000 procesors noteikti ir gudrāks, ātrāks un precīzāks par visdusmēra fotomīļa smadzenēm un prasmēm! 

Kad nāks apzināta poņa, ko gribi panākt, tad arī Fotošopu apzināti apgūsi (bet pagaidām, ja daudz vietas uz HDD, bildē RAW+ JPEG, lieto jpeg, bet Raw'u atstāj labākiem laikiem).  

 

Es jau sen esmu atmetis naivās ilūzijas par šedevru kaudzēm katrā "fotosesijā" un pārsvarā bildēju jpeg, RAW izmantoju tikai švakos apgaismojuma apstākļos un tām reizēm, kad tiešām jādabū maksimāla kvalitāte.

 

Parastai lūrēšanai monitorā jpeg pietiek ar atliektiem galiem (IMHO).

Labots - Long John
Link to comment
Share on other sites

Bonifacijs

Ko, tik slikti?

 

Vairumam bilžu orģināls pašam patīk vēl mazāk

Link to comment
Share on other sites

Long John

A kurš saka ka slikti (priekš parastām sadzīves bildēm)?

Es tādēļ arī nesaprotu, par ko Tu te "cepies" uz 14 lapām.

Tev taču pagaidām neviens nepasūta A1 formāta plakātus max. poligrāfiskā kvalitātē?  :yahoo:

Link to comment
Share on other sites

Volodja Zavituškins

Neesi pa nopietnu paņēmis visu šo? Reku izziņoja a7S II ar full frame un 12 pikseļiem. Vot tā būs manta! Sāc krāt, novembris tuvojas.

 

Ja friči sāks nākamā gada sākumā pārdot forumos a7S pirmo paaudzi zem 1000 eur, tad arī es dodos uz full frame. Pīs un aut.

 

Nav jāgaida novembris... a7s II rīt būs Rīgā!

Ja nu pēkšņi kāds grib - PM.

Link to comment
Share on other sites

Bonifacijs

Oh, Garjoni, te piemērs vienai un tai pašai fotiņai no ceļojuma (vienkārši rindas kārtībā no apstrādes procesa, ļoti viegls variants, jo nav jācīnas ar stiku atspīdumu, vienkārši nogriež nost) - šoseja kaut kur Hanojā caur takša priekšējo stiklu knipsēts. Nu man ciemiņiem ceļojuma bildes rādot tomēr gribas neiebraukt ar degunu brūnā masā, vēl jo vairāk ka daudzās porcijās to ciemiņu būs kaut kur starp 50 un 100.

 

Ir krietni veiksmīgāki piemēri, bet nu man ir steidzīga cīņa (sievai Instagram ar Facebūku deh zilās liesmās :spruce_up:  :superstition:  :rus_roulette: ) ar 1600 bildēm no pirmās kartiņas, un pat nezinu cik ir turpmākajās. 

 

nqpubxh357j4mpdb4lk.jpgfl3cnvnq6ccxtmo2rn38.jpg

Labots - Bonifacijs
Link to comment
Share on other sites

Long John

Nu nez, šis, manuprāt, ir piemērs, kā nevajag darīt- "apstrādātā" (otrā) bilde ir krietni bālāka un neinteresantāka par oriģinālu.   :sorry:

Labots - Long John
Link to comment
Share on other sites

Bonifacijs

Hmm, un es atkal priecājos ka ir smuka gaiša bilde

Link to comment
Share on other sites

Bonifacijs

Nu neko, es jau tikkai taustos, paprovēšu uztaisit kādu nākošo tumšāku. Tur gan patreiz ir sērija ar agru rītu Hanojā un ceļu no lidostas uz viesnīcu, nav vēl īstas gaismas un šīs tik tā fotiņas ieskatam kā tur vispār izskatās un liecība par to ka uz ēzeļiem tur neviens nebrauc. Pa fikso tik štancēju

Link to comment
Share on other sites

versatile

Izskatās, ka būtu uzlaidis kādu no vsco presetiem virsū - nav slikti, bet jādomā, vai vienmēr vajadzīgs. Otra lieta - ja tev tur bilžu simti, kuras taisies visiem reizē rādīt, ir svētīgi, lai apstrāde daudzmaz līdzīga visām. A tas gaišums/tumšums - rādīsi tak neskaidrām sejām uz kāda projektora, būs po :D

iztaisnoits smuki, bet es, iespējams, būtu atstājis kko no mašīnas - vai pat bildējis plašāk, tipa no aizmugures beņķa lai šopers ar kadrā - neba nu paši stūrējāt.

Labots - versatile
Link to comment
Share on other sites

Bonifacijs

Jap, tur ir Coror Efex Pro 4  un Kodak  Portra 400. Viens no iemesliem kāpēc tik cītīgi griežu pašu TAXI laukā ir tas ka šis man sanāk bezmaksas un ne pārmēru garlaicīgs treniņš retušēšanā - apgūstu kā teikt pamatiemaņas.

 

Ir tāda miglaina doma ka šo presetu likt virsū visām šī ceļojuma fotiņām, vien īpaši izdevušās atstāt arī RAW formā lai var vēlāk uztaisīt kā sirds vēlas. Griež acis tas presets???  Es vienkārši kaut kādu apmācošo video skatījos, tur šo mauca visiem portretiem virsū, vien noņemot graudu un drusciņ zaļumu nost, nu tad es arī māžojos pakaļ


Jau šo to rādīju uz projektora - nu manas fotiņas ļoti patīkami izcēlās uz konkurentu  fotiņu fona, bet nu tur parsvarā uz planšetēm phoniem un galīgiem ziepjiem bez apstrādes tās fotiņas bija

 

Pamatrādīšana jau šaurai konkrētai mērķauditorijai mazās grupiņās notiksies uz 50" plazmas TV, a tas maita visu satumšina un iegāž palielu +++ kontrastu un neko tur īpaši viņam neieregulēsi, tā kā aizrādījumu par gaišumu ņēmu vērā un tagat pirms saglabāt uzmaucu virsū Fotošopa automātisko gaišums/kontrasts - šams uztaisa vidēji  par 12-22 vienībām tumšāk un ap 60 vienībām lielaku kontrastu nekā man pašam ir sanācis


Priekš manis bilžu apstrāde vēl joprojām ir pilnīgs atklājums, tāpēc atļaušos vienu piemēru - kaut kāds vietējais Hanojas Stockman, nu vismaz asociācijas ir tādas jo atrodas uz laukuma kurš ļoti atgādina Rīgas stacijas laukumu, tik 2-3x lielāks - vai tam laukumam reāli ir kaut kāda saistība ar staciju nav ne jausmas, jo Hanojā dzīvo ap 6,5 miljonu iedzīvotāju un šis vienkārši bij kaut kāds laukums kuram skrējām garām aplūkot vecpilsētu. Visas bildes kaut kādā laika sprīdī tur bija šausmīgā miglā, arī šī - iespējams objektīvs bija aizsvīdis izejot no kondicionētām telpām (ar šo sanāca patstāvīga cīņa) a varbūt vienkārši iebraukts ar viņu kādam plecā un dabūts aptaukojums, kas to vairs var savākt. Fočēts skrējiena vidū lecot malā no virsū braucošiem motorolleriem.

 

Bilde apstrādāta uz bui dui - galvenais fiksi dabūt nost miglu. Tīri piemērs

 

t0qgs3pmbbq1nfan4mud.jpg7rnccjdkuzavxihock3t.jpg

Labots - Bonifacijs
Link to comment
Share on other sites

Boni. es neesmu specs, bija reāla bilde, pat var saprast kādos sūdos uzņemta, tu uztaisīji tādu sintētiku, ko cilvēki drukā un pie glaunās dzeršanas sienas liek, jo tā esot māksla! Tev ir nākotne, BY jau nu noteikti!

Link to comment
Share on other sites

Bonifacijs

Hmm, redzēs ko eksperti teiks. Mani bez visa cita priecē tas ka pēc apstrādes vairs nav Adobe firmas violetuma, tas violetais mani reāli mulsina, nu varbūt monitora uzstādījumi tādi, nezinu, bet uz mana PC tas violetais reāli lec acīs. Tur ir Dehazee 100% lai noņemtu miglu un pēc tā jau pārējais ir mazsvarīgs

Labots - Bonifacijs
Link to comment
Share on other sites

Boni nu neko nesapratu, ja es taisu bildi, nu viņa ir tāda kā ir , kur nu jaut tu skrien, kā mākslas foto ir mēsls, nu nevar no mēsla dabūt mākslas darbu, var uztaisi melnbalto būs ļoti kruta bilde.!

Link to comment
Share on other sites

 Boni, es arī saku, neapstrādātā bilde ir foršāka. Kas tev tur nepatīk. Migla? Ko tu gribi panākt. Tev ir labi izdevusies bilde - ēka eksotiskā pilsētā, miglā. Tas taču skaisti.

 Pievienojos te tēmā izteiktajai domai - kamēr tu neesi apguvis fotogrāfēšanu tik augstā līmenī, lai būtu gudrāks, ātrāks par savu labo fotoaparātu, uzticies tam, tā automātiskajiem iestatījumiem, sanāks labāk, nekā ja pats ko iestatīsi. Tāpat ar bilžu datorapstrādi, kamēr neesi augstā līmenī apguvis to bilžu rediģēšanas programmu, viss ko tu darīsi, tikai sabojās orģinālu.

 Atceros, tas vēl bija vecajos labajos fotofilmiņu laikos, vienu TV raidījumu redzēju, kā taisa top līmeņa bildes, kuras uz žurnāla vāka liek. Tas bija par National Geographic profiņu. Brauca viņš uz kaut kādu Āfriku turienes lopiņu bildēt. Nokrāvies ar baigo fototehnikas daudzumu, tam visam vēl klāt paliela soma, soma pilna ar fotofilmiņām, piefotogrāfē viņš visas tās līdzi paņemtās filmiņas pilnas, tad brauc mājās, no visa tā kvantuma atlasa dažas pašas labākās bildes, kuras pēc pamatīgas apstrādes tiek ieliktas žurnālā. Tev tā gribās? Tad jau neko no ceļojuma nedabūtu izbaudīt, nostātos, piemēram, pie tās mājas, un dienām bildētu, visādos apstākļos, no visādiem punktiem, beigās būtu viena bilde-pērle, to ieliktu boot.lv forumā, visi teiktu VAU...

Link to comment
Share on other sites

Sashopotaa bilde labaak patiik. Varbuut ir nedaudz debesis pa zilu, zaljais par zalju :) pameegjini pirmajai uzlikt otro ar opcity 50..70%, iespeejams, ka sanaaktu veel labaak.

Link to comment
Share on other sites

Guest
Slēgta tēma, pievienot komentāru nav iespējams.
 Share


×
×
  • Izveidot jaunu...