Jump to content

Vienkāršs grafiskais redaktors bildēm


Racer
 Share

Recommended Posts

Labdien, radusies ir vajadzība pēc vienkārša grafiskā redaktora, kura pamatlietas būtu piekoriģēt gaišumu - tumšumu, krāsas, piezīmēt kaut ko bildei un izgriezt objektus no bildes, lai ielīmētu citā vai jau esošajā. Ideja tāda, ka bērns grib sākt apgūt, pats darbojos ar šopu, bet tas ir bik pa sarežģītu 8 gadīgam. Pamēģināju pain.net un Pinta - it kā daudzmaz der, bet besī, ka izgriešanas funkcijai (lasso) tiek iezīmēts poligons, tātad nevar smuki apvilkt līniju apkārt izgriežamajam objektam. Varbūt varat ieteikt vai nu kā izveikt Pintā vai paint.net izgriešanu (vienkāršā veidā, bez magic wand utt), vai kādu līdzīgu tooli. Paldies.

Link to comment
Share on other sites

Guncha - nu jau gan - ja Photoshop 8-gadīgam par sarežģītu, tad Gimp ir vēl 3x lielākas auzas.

 Par tēmu - nu neatceros, vai Photoshop elements ir izgriešanas iespējas, bet vari papētīt šiem specifikāciju

http://photo-editing-software-review.toptenreviews.com/

 Ir jau arī softi, kas it kā paredzēti sīkajiem:

http://softadvice.informer.com/Fun_Photo_Editor_Software_For_Kids.html

 Uzmetu aci šim

http://photo-editing-software-review.toptenreviews.com/photostudio-software.html

it kā ir opcija Magic-Cut Quickly Extracts an Object from Its Background.

Link to comment
Share on other sites

Paldies, Gimps pa smagu, paint.net plugini problēmu nerisina, jo nemodificē tools (viņu forumā izlasīju), par elements un riviic ieteiktajiem softiem - paskatīšos.

Link to comment
Share on other sites

Tas jaunais Photoshop element ir pilnīgi sačakarēts. Es ieteiktu sākt ar veco labo Photoshop 5.5

Link to comment
Share on other sites

Es lietoju Lightroom. IMHO krietni vienkāršāks par šopu. Pamatlietām neko vairāk nevajag.

Link to comment
Share on other sites

...  foto pielabošanai izmantoju MS Windows Essentials 2012, Photo Gallery. bet te laikam ne gluži der.

Link to comment
Share on other sites

Paldies vēlreiz par idejām - žēl, ka nav vairs fotolistes (kādreiz bij tāda), nākas mocīt bootiešus. :)

 

Izveicu fiksu analīzi (bērna speidiens :) ) Tātad: Gimp garām, jo joprojām samudžināts pēc vella arī priekš manis (tāpat kā pirms gadi 8, kad mēģināju jamo lietot), paint.net un Pinta atmetu, jo baigi raibie ar visādiem pluginiem, bet dažas pamatlietas ir jāveic ar neadekvāti gariem soļiem, fotošopa elementi vispār nav skaidrs priekš kam ir radīti - ne zivs, ne gaļa, tb, diezgan sarežģīts piegājiens vienkārši izpildāmām lietām, Lightroom ir mazliet cits pielietojums - noder raw importam, ja nav šopa un kā alternatīva Picasai utt., tad paētīju vēl dažus softus un nonācu pie ArcSoft PhotoStudio, kurš iszkatās, ka priekš sīča ir ideāls - ~1/2h laikā apguva pamatlietas un ņēmās uz nebēdu - pēcāk nebūs grūti ar šopu, jo ir layer u.c. lietas. :) 

 

Papildus paspēlējos ar Corel PaintShop (pagaidām neredzu jēgu arī sev izmantot - kādreiz ar Coreli esmu pastrādājis), Zoner Photo Studio (biju dikti pārsteigts par iespējām un iesaku jums papētīt - pagaidām atstāju izpētei) un vēl atcerējos par kādreizējo Ulead Photoimpact, kurš tagad zem Corel ir, uzliku un paspēlējos - baigi labs, ja vajag visādus rāmīšus un fikso mākslu bildēm. Kamēr bija zem Ulead, problēma bij ar nekorektu crop, jo zaudēja izšķirtspēju - tagad ir atrisināts  - nākamais solis bērnam. :)

 

Tā kā esmu fotošopists no kādas 5.x versijas, tad ticību nemainīšu, jo ir jau atstrādātas shēmas un plugini kā un ko darīt, bet vispāŗ bij interesanti bik no rutīnas iziet, jo kā bilžu pārlūku un fixo editoru līdz šim lietoju tikai irfanview (sen vueprint vēl tika izamntots). :) 

 

P.S. Dabīgi, ka manis augstākminētais ir tīri subjektīvs viedoklis.

Link to comment
Share on other sites

Es neesmu īpaši advancēts fotoapstrādātājs, bet priekš manis Canona DPP ir atliektiem galiem un pilnīgi pietiek. Pēc fotošopa i neprasās.

Link to comment
Share on other sites

 

 

žēl, ka nav vairs fotolistes (kādreiz bij tāda), nākas mocīt bootiešus.

Paga, a fotoblog.lv neder? 


 

 

Beerniba nav jaapavada pie datora.

1. Mūsdienās diemžēl (vai par laimi) dators ir kļuvis par dzīves nepieciešamību. Tādēļ - jo ātrāk bērns to apgūst, jo labāk. Tikpat labi var teikt, ka nevajag mācīt bērnam lasīt un rēķināt. Kad izaugs varēs ielas slaucīt, jo neko citu jau nemācēs.

2. Vajag padomāt, kas notiks kad bērns, kas speciāli netika laists pie datora, izaugs - var sanākt tā, ka tajā brīdī, kad tiks pie datora būs grūtāk visu apgūt, vienaudži jau būs krietni priekšā un smiesies par "to gudrīti, kas neko nejēdz". Vai arī var iestāties riktīga atkarība un pusaudža gadi tiks pavadīti pie līdz tam "aizliegtā augļa".

Mana pieeja - bērnu vajag vispusīgi izglītot, protams, kontrolējot cik laika tiek pavadīts pie datora un kas tiek darīts.

Link to comment
Share on other sites

Astonjgadiigam NEVAJAG Datoru. Ar kuru galu domaajat? Beerniba nav jaapavada pie datora.

 

Bikiņ offt.Nestrīdēšos par audzināšanas metodēm, bet, manuprāt, samērīgi arī dators ir jāapgūst. Aizliegt ir visvienkāršākais. Man ir dīls par konkrētu laiku cik drīkst pavadīt pie datora vai TV un pārējā laikā tiek izveiktas cita veida aktivitātes, tai skaitā fiziskas, zīmēšana, lasīšana utt. Starp citu, bērns datorā pats meklē papildus uzdevumus matemātikā utt.

 

 

 

Paga, a fotoblog.lv neder?

 

Paldies, biju piemirsis par tāda esamību, vairāk pa fotolisti un kādreizējo erfoto.lv dzīvojos..

EDIT:

 

Tas ArcSoft PhotoStudio  sakaitināja nepajokam, jo kā ir atvērti vairāk par 3 failiem no kuriem tiek grieztas ārā detaļas un liktas vienā, tā karās nost. :( Labā ziņa ir tāda, ka lēnām un plūstoši bērns pārgāja uz Adobes Photoshop, kur izrādās, ka pamatlietas izdarīt ir pat vienkāršāk. :) 

Labots - Racer
Link to comment
Share on other sites

MetalOxygen

Ar editošanas lietām nodarbojos ļoti reti, tā kā nezinu cik un kurš softs ir labs. Bet zinu, ka Zoner no cnet.com pa laikam var dabūt legāli un par velti (vismaz pēdējās 3 versijas brīdī, kad izlaiž nākamo, varēja). Tas tikai tā, informācijai.

Link to comment
Share on other sites

 Nu jau gan - es saprotu, ka Photoshopu pirkt negribas, bet nu 89$ žēlot softam - smieklīgi. Esmu nedaudz papētījis jaunāko Zoner un kļūstu domīgs. Pats esmu nopircis Lightroom, ar ko tomēr neesmu īsti apmierināts viena iemesla dēļ - nav tur iespējams mainīt pielietojamo krāsu profilu un, kaut gan apstrādāts un saglabāts tiek sRGB, pa vidu tur ir AdobeRGB, ko, atšķirībā no Photoshop, nevar nomainīt. Rezultāts - pat uz perfekti kalibrēta monitora jūt atšķirību, kā bilde izskatās Lightroomā un atverot ar ko citu. Ir izmalti foto forumi un vienīgais, ko tur iesaka - ņemt šo nobīdi vērā un piekoriģēt pirms saglabāšanas. Vispār jau ar netrenētu aci tikko nojaušamo nobīdi (sarkans>zaļš) var nepamanīt, jo vairāk uz nekalibrētas TN (ko vispār nav iespējams nokalibrēt) matricas.

  Cik ir nācies kalibrēt - Spyder Pro uzrāda IPS matricai sRGB  96 - 98% atbilstību, bet TN - 65- 80%, kā nu kurai. Par AdobeRGB profilu vispār nerunājot - tur vēl lielākas auzas.

Bet - atšķirībā no Lightroom, Zoner nevar norādīt, kāds objektīvs konkrētajai bildei lietots (runa protams, par RAW, citus formātus neatzīstu), līdz ar to netiek bilde automātiski piekoriģēta. Tas pats par Linux pieejamo Darkroom - pat ļoti normāls foto softs, bet - tik elementāru lietu, kā automātisku pieoriģēšanu atbilstoši izmantotajai optikai nevar pielikt (nezinu, varbūt tagad ir, pirms apmēram 2 gadiem nebija).

Labots - raiviic
Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Galu galā bērns apguva shopu un viss notiek. :)

Link to comment
Share on other sites

 

 

Picasa tak vairs nav
   Nu ja par būtisku uzskata bilžu glabāšanu Googles mākoņos u.c."miskastēs", tad jā - vairs nav. Bet pats softs joprojām ir atrodams un lietojams.  Man gan tas neko nenozīmē, lietoju Lightroom un Photoshop, bet mazāk prasīgam lietotājam ir OK, jo opcija - sinhronizēt un glabāt foto mākoņos, ir pilnīgi lieka.
Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...