Jump to content

Saaukstēšanās, imunitātes stiprināšana


Kitai
 Share

Recommended Posts

Mezavecis

Nu jā, eksistē naivi cilvēki, kas visam teiktajam piekrīt un pasludina to par patiesību :D Un pēc tam apvainojas paši uz sevi...

 

Rezultātā uzzināju, ka es narkomāns esot. Nu jā.
Link to comment
Share on other sites

  • Replies 103
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

  • Mezavecis

    12

  • osscar

    7

  • Fruzz

    6

  • Raimonds1

    8

Kaspars12

Ko neviens nepiemin veco labo PIRTI, patīkamo ar lietderīgo var apvienot un būs arī vēsās peldes/sniegs!

 

Jau pāris gadus kā neeju un to var just uz kopēju sistēmas sajūtu.

Labots - Kaspars12
  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

 

 

k pa laikam dzirdam par varoņiem, kas nekad pie ārsta nav bijuši, neko nelieto, bet nesasnieguši 50 gadus pēkšņi aiziet viņsaulē. Nelietot var tad, kad tiešām ārsts pateicis, ka esi veselāks par veselu

 

Nu nezinu nezinu nezinu ... neviens ārsts nekad neteiks, ka esi vesels, ja neko neatradīs, tad sūtīs pa n-tajām pārbaudēm un analīzēm. Tad vi\nam tas nepatiks, tad šitas liksies aizdomīgs un tā bez gala un malas.

Netaisos es tagad skriet pa dakteriem, un meklēt kas man it kā ir beigts. Un pēcāk tikts uzsēdināts uz tablešu diētas. Paldiesiņš:)

Neslimoju un zāles nelietoju. Organisms pats lai tiek galā. Tam ir imūnsistēma domāta.

Tas mans viedoklis subjektīvais.

Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

mafijs

Pie ārsta nav jāiet, lai tikai varētu saņemt brīnumtablešu devu. Ir ik pa laikam jānoskaidro, vai nekaiš. Ir ļoti daudz slimību, kuru sajūtamas izpausmes parādās tad, kad jau pa vēlu kaut ko darīt. Nez kādēļ sieviešu veselība ir labāka un ilgāk dzīvo, jo tiešām arī pie ārstiem iet. To apstiprinās jebkura statistika. Protams, ir arī jādomā līdz, uz kurieni sūta izmeklēties un kāpēc, kā arī der paprasīt arī, ja kaut kas nav skaidrs. Ir ārsti, kuri domā, ka jebkurš ienākot ir slims.  

 

Protams, katrs var dzīvot pēc saviem ieskatiem un izvēlēties dzīvot pēc principa - jo mazāk zināt, jo labāk.

Link to comment
Share on other sites

Imunitātei lietoju ķiplokus, sīpolus, upeņu zapti un medu. Bišu maizi arī, tikai tā ir nu šausmīgi pretīga, bet nekožot kkā var iemocīt iekšā.

Ar sportu sanāk nodarboties daudz, hallē jau no kāda oktobra vidus ir 5-6°C, ārā kā nu sanāk, skrienot pie diezgan lieliem ātrumiem(10km vidēji 4:30-4:20 min/km) pietiek ar piegulošajām biksēm un garrokainu plus bezrokainu kreklu, tā lai vējš nepūš cauri.

Tpu, tpu, tpu, neesmu vēl ne apaukstējies ne kā.

Link to comment
Share on other sites

 

 

Vitamīnus lietoju

Pēdējos gados ir daudz informācijas par to ka ķīmiski ražotie vitamīni ne tikai nedod labumu, bet pat var būt kaitīgi. Tāpēc es lietoju regulāri tikai dabiskos.

Pēdējos 6 gadus neesmu slimojis ar saauktēšanās slimībām. Pirms tam, ja arī slimoju, tad nekad nelietoju nekādus medikamentus. Nepotējos pret visādām gripām. Daudzus gadus nav bijušas arī nopietnas iesnas. Kaut kad šopavasar kolēģis, kurš sevi uztur formā ar pirtīm, norāva kaut kādu zarazu un pusotras nedēļas staigāja man apkārt šņaukājoties. Man bija tikai viegli simptomi 2 dienas.

Link to comment
Share on other sites

Kādu čarku 'pipariņa' zāļu tiesai arī ierauju.

Čarkas neskaitīšu, Piparu rūgtais.

P.S. Pehdenas topiks tāds kluss!

Labots - Zuxters
Link to comment
Share on other sites

1) sportot, pēc iespējas

2) pirts, pēc sporta

3) kontrast dušas, pēc sporta

4) ēst veselīgu (zaļu, dzīvu) pārtiku, pēc iespējas

5) ja jūti ka slimība nāk, dzert piemērotas zāļu tējas

6) think positive

7) svaigs gaiss, mežs

...

p.s. skaidrs ka mēdzu iedzert utt,

pie kam pārtikas veikalos esmu redzējis cilvjus, kam pilns grozs ar veselīgu partiku, bet paši izskatās k-kādi bāli, problēmaini, slimi, psihiski nevesali, sorry ja kādu aizvainoju, bet bish paindēt sevi ar vajag.

Te laikam labi būtu paštukot, ar ko sevi indēt, ar pārtiku, domāšanu, alkoholu vai ko citu.

Labots - Joiman
Link to comment
Share on other sites

 

 

+ šnabis

 Tieši tā. Protams nevajag to ļaunprātīgi izmantot. Un vēl, tam ir savs vecums, galīgi neatbalstu šņabja lietošanu jaunībā, tā līdz 30 nevajadzētu nemaz :) , citādi var viegli aizslīdēt.

 Pamācošs stāsts iz dzīves: mana krustmāte, ļoti cienījamā vecumā mokās ar visādām kaitēm, pēc kārtējās sirdslēkmes viņas dakteris uzprasījis, vai alkoholu ir pa dzīvi lietojusi, šī ar lepnumu atbild, ka savu mūžu nav ņēmusi neko grādīgu, uz ko dakteris pilnā nopietnībā atbildējis - nepareizi, mērenās devās alkohols veselībai nāk par labu, un krustmāte ar visās tajās daudzajās slimībās nebūtu iedzīvojusies, ja pa retam, pa bišķiņam ko stiprāku nedaudz būtu iedzērusi. Pagalam nepedagoģiski izklausīšos, bet alkohols cilvēkiem, vismaz mūsu senčiem, mūsu rasei, bijis tūkstošiem gadu, ta, laikam, ne bez iemesla.

Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Ar to alkoholu vajag uzmanīgāk. Varbūt uz veselību (izņemot aknas), tas īpaši redzami neietekmē, tad pilnīgi noteikti uz smadzeņu šūnām tas ilgtermiņā atstāj iespaidu. Tikai diez vai kāds šo ieteikumu ņems vērā :)

 

Es jau vairākus gadus vairāk regulāri nelietoju alkoholu. Tāpat kā atmetu smēķēšanu vēl senāk. Protams, pa retam kādu vīna glāzi vai alu iemalkoju, bet pilnīgi un noteikti pa vakariem vai nedēļas nogalēm, kā tas iegājies sabiedrībā. Vai slimoju mazāk? Nē, bet toties daudz vairāk laika skaidrā, kad var kaut ko palasīt, sevi attīstīt, jo brīvā laika ir tik maz, lai to neizniekotu veltīgi. Dzeršana nav vienīgais socializēšanās veids.

 

Ja paskatās uz pilnīgiem atturībniekiem, īpašo ēdienkaršu piekopējiem, tad ar viņiem ir daudz citu problēmu un cīnās ar daudzām galējībām. 

Link to comment
Share on other sites

Atkal aizbraucām stikla desas plašumos.

 

Vajag sākt kā Osscar - jāiet pelst aukstā ūdenī. Būs norūdīšanās.

Link to comment
Share on other sites

Fruzz, kāpēc tavai profila bildei virsū rakstīts "ļoti cienījams". Tas neder nekam. Vai nu tu nomaini bildi, vai nomaini to uzrakstu "ļoti cienījams" uz "huilo". :)

Link to comment
Share on other sites

Nu es ar tādā nevaru. A tu? Es par to ūdeni.


Jā Fruzz, kas ar to bildi? Kur fiška? Bet īstenībā, man pajāt.

Labots - Zuxters
Link to comment
Share on other sites

Jā Fruzz, kas ar to bildi?

Ziema atnākusi, troļļi mostas. Nevaru sagaidīt kad slēpot, slidot varēs.

Labots - Fruzz
Link to comment
Share on other sites

Grossmeister

 

 

alkohols cilvēkiem, vismaz mūsu senčiem, mūsu rasei, bijis tūkstošiem gadu, ta, laikam, ne bez iemesla.

Viedi vārdi , viedi . Šito gandrīz kā lozungu var izmantot - Alco vs marihuāna . 

Link to comment
Share on other sites

viesturs0711

Vispār no paikas ēdu daudz ķiplokus, sīpolus, zaļumus (uz  ziemu saldētus no dārza), sēnes, pupiņas, zirņus, medu, mājās audzētus dārzājus, tīru gaļu un daudz zivis, pārsvarā tepat upē nozvejotas, kā arī visādas zāļu tējas. Pusfabrikātus un citus līdzīgos mans organisms diemžēl nepanes pašos pamatos. No tiem pusfabrikātiem, desām, zardelēm un pārējā staffa man bieži dūša sametas. Droši vien, ka visiem tiem pusfabrikātiem sastāvā labāk nemaz neiedziļināties.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

nevertell

 

 

Nu nezinu nezinu nezinu ... neviens ārsts nekad neteiks, ka esi vesels, ja neko neatradīs, tad sūtīs pa n-tajām pārbaudēm un analīzēm.

Prasās te pēc, Linusu citējot, retroaktīvā aborta. 

Link to comment
Share on other sites

viesturs0711

 

 

rupjmaize ar lauku sviestu, + svaigi žāvēta cūkgaļa (speķis) + zaļš sīpols vai ķiploks + šnabis

 

To pēdējo ar mēru! Savādāk akna būs jaārstē. :D

Link to comment
Share on other sites

Mana recepte vienkārša - no sniega līdz sniegam staigāju plikām kājām. Jau gadus 8 vai 9. Neēdu veikala āboļus, tomātus un citus "augļus". Ziemu pārlaist var mierīgi, it sevišķi, ja pagrabā ir iekrājums. Vasarā visa mantība dabūjama pašu dārzā.

 

Antibiotikas, koldreksi un citi ķīmijas brīnumi tiek ignorēti gadus 20. Priekš nelieliem savārgumiem tiek lietotas sievas vāktās tējas. Protams, ar jumtiņu. Biežāk gan jumtiņš bez tējas....

Labots - WildGun
  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Raimonds1

Vakcinēties vajag pret gripu!

Un lauku labumus pašam audzēt.

Tad vēl var paskatīties, no kadiem avotiem dabū nepieciešamos vitamīnus, mikroelementus, olbaltumus, cukurus un taukus. Cik  cukuru ir tādi, kas fiksi uzsūcas un pacel glikozes līmeni un cik tādi, kas lēni uzsūcas un nodrošina normālu līmeni ilgāk. Jālasa uz sulas pakas vai kolas pudeles, cik tur ir tā cukura, ja izdzersi 200ml vai litru. Saldetavā jabūt visādam ogām parsvarā par zaptes burkām pagraba. Topinambūri jaaudzē un jāēd. Olbaltumam - pākšaugus - sojas pupas, lēcas, mazās cūku pupas, zirņi un viss kas, ko no tiem var pagatavot. Laba gaļa un zivs. Taukiem - visādas veselīgās pareizi uzglabatās eļlas, sēklas, rieksti, treknas zivis, tur gan ir problēma ar jūras piesārņojumu, tā ka kilo dienā nevarēs vis.

Link to comment
Share on other sites

Ar to vakcinēšanos ir interesanti, ja uzmin kuras modifikācijas gripas vīruss plosīsies, tad ir OK, ja nē, gulēsi gripas apskāvienos ;) Tāpēc arī nepotējos

Link to comment
Share on other sites

es ar nepotējos. vienu gadu visi aplauzās, kad ne tas gripas paveids atnāca, tipa "nezināja" = bet iepirkto vakcīnu "iesmērēja". nu i nax.

Link to comment
Share on other sites

viesturs0711

Lielupes zivis, nu tur līdakas, raudas, asari, vimbas. Pats retāk, mans kaimiņš liels makšķernieks man par simbolisku atlīdzību regulāri nes lomu! Daži no Lielupes, tuvāk jūrai pie Varkaļu kanāla arī lašus velkot laukā. Man gan nav sanācis!

Link to comment
Share on other sites

nepiemērots apģērbs.

Tieši tā, lai gan ārā ir tikai ap nulli, bet saģērbušies kā pie -20. Tādi ieveļas sabiedriskajā kur ir krietni siltāks un gatavi rudzi.

Link to comment
Share on other sites

 

 

Lielupes zivis, nu tur līdakas, raudas, asari, vimbas

 

Lielupes zivis var ēst tikai tāpēc, ka likvidēja cukurfabriku, kas visus sūdus gāza upē.

Link to comment
Share on other sites

 

 

Vakcinēties vajag pret gripu!

Kaa jau te ieprieksheejie biedri teica taadaas lietas nevajag sasteigt. Pievienojos ka vajag iesaakumaa paintereseeties kaut vai muusu(lv) mediciinas lapaa kas un kaa. Veseliibu citu nenopirksi.

Link to comment
Share on other sites

 Par vakcīnām varu padalīties. Savulaik bija man viens kolēģis, kuram sieva par ģimenes ārstu strādāja. Kā sezona nāca, tā šis pa visu darbavietu reklamēja to vakcinēšanos pret gripu, redz, viņa sieva bija partiju ar vakcīnām iepirkusi, reklamēt vajadzēja, lai tik visi iet pie viņas un vakcinējas. Tā kolēģa uzbāzība tā izbesīja, ka negāju vakcinēties. Nāca virsū gripa, visi, kas nebija vakcinējušies, nemaz nesaslima. Kas bija vakcinējušies, nogulēja ar gripu togad ļoti smagā formā, i kolēģis, i kolēģa sieva, kas ģimenes ārsts, i abi viņu bērni - gulēja nopļauti.

 Tāpat viena mana radiniece, kas ārsts, vienā ģimeniskā svinēšanā, kad runas aizgāja par vakcīnām, toreiz konkrēti par ērču encefalītu runājām, godīgi teica - nav nemaz tik nekaitīgas un bezvainīgas tās visas vakcīnas, veselību patērē diezgan tāda vakcīna. Jāizvērtē visi riski, nevis tagad vakcinēsimies pret visu pēc kārtas un tik staigāsim veseli, ka neviena slimība klāt nelips.

  • Patīk 3
Link to comment
Share on other sites

 Share


×
×
  • Izveidot jaunu...