Jump to content

Iesakat skrūvējamu konstruktoru bērniem


Kitai
 Share

Recommended Posts

Meklēju sakarīgu, bet ne ļoti dārgu konstruktoru 7 g. vecam puikam. Tādu kas liktu arī domāt. Ko līdzīgu padumju laikos ražotajiem, kur varēja saskrūvēt visu kaut ko... 

Free spam vai ja ir kas pārdodams PM. 

Link to comment
Share on other sites

Mielestapa

Izmantojot tēmu par konstruktoru, vēlējos pavaicāt godātājiem foruma biedriem - vai var kaut kur Rīgā nopirkt kaut ko līdzīgu PSRS laiku "Jaunajam Ķīmiķim" (tulkojums no krievu valodas), kur iekšā bija skābe, sārms, reaģenti, mēģenes dažādiem ķīmiskiem eksperimentiem?

Link to comment
Share on other sites

Manuprāt, labs risinājums ir vairāki dažādi šāda tipa konstruktori. No dažādiem varēs saskrūvēt sazin ko.

Link to comment
Share on other sites

 

 

Tādu kas liktu arī domāt

Ja vajag tādu tad nopērc kluču komplektu, lai sprauž kopā ko grib.

Bet tā, ņem tik Lego. Var paņemt technic sēriju. Protams, pirmo uzbūvē pēc instrukcijas, pēc tam jau tas verķis parasti nedēļas laikā sadalās sastāvdaļās, un tad jau seko radoša izpausme.

Link to comment
Share on other sites

scAvenger

 

 

zmantojot tēmu par konstruktoru, vēlējos pavaicāt godātājiem foruma biedriem - vai var kaut kur Rīgā nopirkt kaut ko līdzīgu PSRS laiku "Jaunajam Ķīmiķim" (tulkojums no krievu valodas), kur iekšā bija skābe, sārms, reaģenti, mēģenes dažādiem ķīmiskiem eksperimentiem?

 

Vai tu traks. Tagad jau pat tādas prastas vielas kā sālsskābe, sērskābe vai kālija permanganāts ir narkotiku prekursoru sarakstā un nav brīvi tirgojamas...

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Nu vari paskatīties iekš Elcor Eitech ražojumus. Diemžēl lēti viņi nav-jāmetās tad vairākiem kopā.

Neviens cits arī neko Latvijā šajā kategorijā vairs nepiedāvā.

Link to comment
Share on other sites

 

 

kālija permanganāts
 

 

nu nu...šo mantu mūsdienās kā reizi var viegli dabūt - būvmateriālu veikalos ir 2.5-3kg spainīšos, ūdens filtru reģenerācijai.

Link to comment
Share on other sites

Jā, vecie labie skrūvējamie konstruktori mūsdienās vairs teju nav atrodami, un ja ir, tad cena viņiem tāda pati vai lielāka, kā Lego.

 

Bet, godīgi sakot, piekritīšu ju augstāk rakstītajam - ņem vien Lego Technics. Padārgi, toties vismaz ne vien labi izskatās, bet ir arī visādi zobrati un spēka pārvadi, ar ko var strādājošus ekskavatorus un ātrumkārbas taisīt, tad vēlāk vēl var piepirkt elektriskos komponentus no tās pašas sērijas, un sākt modeļus kustināt ar pulti/datoru. Padārgs prieks, bet vismaz tuvākos piecus līdz septiņus gadus zināsi, ko dāvināt katros svētkos, un nekad nenošausi garām. :)

Labots - J.Reinis
Link to comment
Share on other sites

Jep, es arī uzaugu ar Lego. Bija arī škoļņiki, bet kaut kā nepaķēra - skrūvēm mūžīgi vītnes bija greizi uzgrieztas un agrāk vai vēlāk uzgriežņi negribēja maukties virsū. Un Technics konstruktoru skaties nevis pēc gala modelīša, bet gan pēc funkcionālajām detaļām, ko tas dod. Vizuālajiem elementiem var klāt piejaukt kādu no System sērijas.

Link to comment
Share on other sites

Man bērnībā, 70-tajos, arī bija Lego līdzīgi saspraužami klucīši, pie kam izmēros pat pasmalki. Tas viss iekš LPSR. Par to izcelsmi es toreiz neinteresējos, tāpēc arī tagad nepateikšu, pa kādiem ceļiem tie pie manis nonāca.

Labots - ggg97
Link to comment
Share on other sites

Padomju skrūvējamie tika špikoti no Meccano. Tos mūsdienās vēl joprojām ražo un tirgo. Iesaku.

Link to comment
Share on other sites

Jā, Krievijā vēl aizvien tos ražo, tik šurp dabūt ir kā ir.

http://www.shkolnick.ru/index.php?categoryID=974

 

 

 

Man bērnībā, 70-tajos, arī bija Lego līdzīgi saspraužami klucīši,

Man 80.-tajos bija dabūjuši kaut kādu lego veidīgo. Šķiet, bija BEPE. Mūsdienās gan internetā pēc tā neko neatrod. Bija kvalitatīvs arī.

Bet fakts tāds, ka es savos 37 gados sev pats nopirku lego :) (formulu, no kuras detālām jau esmu pats 3 dažādus citus braucamos uztaisījis) . Lietainās vasaras dienās bija ko darīt.

Protams, bērniem ir kaudze sapirkta, kāds 1000EUR toč vismaz ir, ja ne visi 2.  

Dēlam vienu to Eitech ar uzdāvināja. Kad es saliku, tad tālāk spēlējās. Bet tā baigi nepavilkās.

 

Ja kas, neatceros tagad nosaukumu, ir viens dēlam arī tāds no plastmasas, bet līdzīgs tiem bleķiniekiem. Arī tādas plāksnes ar caurumiem, un ir skrūves. Ražotāju neatceros. Neesmu arī mājās, lai varētu paskatīties.

Labots - ju
Link to comment
Share on other sites

 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...