Jump to content

Jauns dators, casual lietošanai un spēlēm, līdz 800 euro.


Plesiibosk
 Share

Recommended Posts

Sveicināti!

 

Tātad ir tāda lieta, ka ir plāns pirkt jaunu stacionāro datoru. Sen tāds nav bijis (pēdējos gadus ar portatīvo iztieku) - tāpēc zināšanas par to ,kas labs un kvalitatīvs un darboties ilgspējigs - diezgan iersūsējušas.

 

Kā jau minēju virsrakstā prioritātes spēles un casual lietošana, svarīgi lai caur skype var bez nekādām problēmām izmantot video chatu. (es pieņemu ,ka tas neko daudz neatšķiras ar filmu skatīšanos, bet skaidri to nezinu, tāpēc pieminu). Arī svarīgas tādas lietas ,kā video ierakstīšana, kaut vai to pašu skype video chatu un iespējams basic apstrāde. (amatieru līmenī - sagriezt, minimāli editēt) Bet tā nav prioritāte, tāpēc ,ka būtu labi ,ja kāds kurš izpalīdzot ieteiks kādu komplektāciju varētu pievienot abus variantus - video apstrādei un bez tās. Vai arī iespējamos upgreidus ,lai varētu normāļi arī ar video apstrādi strādāt. Pagaidām to vēl neesmu sācis darīt, tāpēc nepateikšu kādas programas plānoju izmantot. Visticamāk tās kuras iesācējiem ir vispopulārākās.

 

Tātad dators ap 800 euro , bez monitora,peles, klaviaturas etc. Un vēl - korpuss - vēlams ,lai pēc iespējas klusāks un ar labu ventilāciju - ilglaicīgam darbam. Un protams upgrade happy. Tā ,lai var jaunu videokarti pēc gada vai diviem ielikt, vai operatīvo atmiņu - nu pēc nepieciešamības.

 

P.s

Skatos te ir daudz informācijas no 1a.lv. Vai boot.lv ir kāda oficiāla sadarbība ar šo uzņēmumu? Būtībā interesē vai tas ir stabils uzņēmums ,kurš pēc pus gada neizdomās nozust!

 

Paldies par potenciālo palīdzību, jau iepriekš!

 

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 97
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

  • Borja

    12

  • Rubenis

    10

  • intervall

    10

  • Plesiibosk

    31

Nav tas pats tipāžs - http://www.boot.lv/forums/index.php?/topic/161016-starta-komplekts-sp%C4%93l%C4%93m-un-casual-lieto%C5%A1anai/ ?


Visi pavedieni, manā skatījumā, ved uz to, ka IR :)


P.S.
Un pajāt... Nu kāpēc Tev liekas, ka Tu esi tik ahujenna īpašs, ka Tev neder kāda no 1678234234 iepriekš apspriestajām komplektācijām?

PC ir nepilnas 10 komponentes - tiešām grūti ir veikt nelielu izpēti par nieka desmit lietām un pašam izdomāt? Bļa...

  • Patīk 2
Link to comment
Share on other sites

Plesiibosk

Es tavu palīdzību personīgi neprasiju, gan atradīsies kāds kam atbildēt uz maniem jautājumeim nebūs problēma. Tev laikam konkrēti galvā sakāpis (nez varbūt varonis jūties ar 4,5k postiem), ka jebkādas kulturālas uzvedības normas aizmirsis esi, vai nemaz zinājis neesi... anyway

 

Tevis iekopētā linkā ir maz sakara ar manām vajadzībām, tur džekam starta komplekts vajadzīgs. Un par man interesējošiem jautājumiem diskusija vispāŗ neiet.

Link to comment
Share on other sites

intel  xeon   ir pats  labākais

https://www.cpubenchmark.net/high_end_cpus.html

(varbūt  ņem  divus)

laikam  laba  plate  -   http://www.asus.com/uk/Commercial_Servers_Workstations/Z10PED8_WS/

arī   18  kodolu  zenonu proci   tur var !!!

SSD   arī  vajag

 

if you want to pop 18-core Xeons into the thing, maybe consider selling an internal organ.

 

tev ar 12  pietiek

http://www.amazon.co.uk/Intel-E5-2697V2-2-7GHz-Threads-LGA2011/dp/B00F35MTNS

 

Intel Xeon E5-2697V2 CPU (2.7GHz, 12 Core, 24 Threads, 30MB Cache, LGA2011 Socket, Box)

 

Core 48 Thread Twin Xeon 2697 V2 Review  -  saka ka esot  labs

Labots - MarisO
Link to comment
Share on other sites

1) Prasīji gan Tu manu palīdzību, jo te ir forums.

2) Kāda locekļa pēc Tu uzrunā mani ar mazo burtu?

3) Manas uzvedības normas ir normā, bet Tavas gan nav (skat. iepriekšējo punktu)

4) Galvā man nav sakāpis, bet, manuprāt, Tavā galvā ir apaļš tukšums.

5) Vai Tu, lūdzu, vari atbildēt uz jautājumu manā pirmajā postā? (PC ir nepilnas 10 komponentes - tiešām grūti ir veikt nelielu izpēti par nieka desmit lietām un pašam izdomāt?)

 

P.S.
Ja Tev nepatīk mana attieksme, tad savu nepatiku Tu vari izteikt foruma atbildīgajiem - ir pie posta podziņa Ziņot, tad, lūdzu, esi laipns un izmanto to.

 

Link to comment
Share on other sites

šis taču  ir datoru pirkšanas - rekomendāciju forums

iesakiet viņam kādu labu datoru

oj,   laikam   xenonu  budžets  nepavilks    

 

bet  ir arī   tāds   core i7   dators,   tas  laikam  arī ir labs,  vai ne  ?   varbūt  ir lētāks  ?

es jau nez,    pats  lietoju  makbook datoru,   nevajag  man  xenon

Labots - MarisO
Link to comment
Share on other sites

Plesiibosk

Paldies MarisO, un tieši tā, šeit ir datoru pirkšanas un rekomendāciju forums ,kura iespējas es arī izmantojiu.

 

A tu martinoo labāk sēdi stūrī un klusē, priecājies ,ka dzīve tev ir devusi tādu iespēju sēdēt aiz datora un varoni tēlot. Jo reālajā dzīve tu tādu attieksmi neatļautos!

Link to comment
Share on other sites

Bļin, tepat ir tēma par datoru pa ~ 1000€ ar monitoru un klavu/peli. Paņem nost monitoru, klavu, peli un būs tev kompis uz 800 simtiem.

 

Piekrītu martinno - kādēļ jāveido n-tās tēmas ar to pašu jautājumu. Tepat divās lapās var atrast vismaz 3-4 komplektācijas tajā cenā.

 

Pašam autoram ieteiktu respektēt citus foruma biedrus, jo neko tādu neviens nepateica, lai tu te ar 4 postiem varoni tēlotu un citiem augumā brauktu. Tā vēl var banānu paraut.

 

Katrā ziņā tavam slinkumam:

Asus AMD/ATI Radeon R9 280X 3GB GDDR5 PCIE R9280X-DC2-3GD5

Cooler Master K 380

Crucial Ballistix 8GB DDR3 PC3-14900 CL10 KIT OF 2 BLS2C4G3D18ADS3CEU

Fortron FSP RAIDER 650 ATX2.31 88+ 650W RAIDER S 650 88+

Gigabyte GA-Z97-HD3

Intel® Core i5-4690K 3.5GHz 6MB LGA1150 BX80646I54690K

Western Digital CAVIAR Blue 1TB SATA 7200RPM 64MB WD10EZEX

 

Summa: 798.36 €

Labots - Rubenis
  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Plesiibosk

Labi, tikai nevajaga te faktus grozīt, viņš te sāka izrunāties, es vienkārši atbildi nepaliku parādā. To pašu ,ko viņš pateica, var arī normali, bez uzbraucieniem pateikt - ja viņš to neprot - tā jau ir viņa problēma.

Bet nu, jebkurā gadījumā, paldies par atbildi. (to daļu kurai kaut kāda vērtība bija)

......................................................................................................................................................................................................................................................................................

 

Tā, esmu nedaudz papētijis Rubeņa ieteikto variantu un man ir radušies vairāki jautājumi... būtu protams labi ,ka vismaz uz daļu šo jautajuma varētu atbildēt pats Rubenis.

 

1) Korpusa izvēle - lasīju citā postā,ka tevi ir laba pieredze ar CM korpusiem, tāpēc tos arī iesaki. Vai runa iet par visiem CM korpusiem šajā cenu līmenī, vai tikai par tevis ieteikto - Cooler Master K 380?!  Varbūt ir kādi citi varianti? Man personīgi tas futuristiki, transformerīgais skats ne īpaši ,bet ja saki ,ka keis kalpo labi, tad uz to var arī acis pievērt. Ko citi saka? Kādi labi varianti, kas pēc pieredzes strādā labi un klusi?

 

2) Cik upgrade friendly ir šis salikums? Vai pēc gada vai diviem būs iespēja viņu uzturēt šobrīdējā limenī upgreidojot...?!

 

3) Coolers - skatos ka postā par 1000euro (ar peli,klaviatūru un monitoru) tu iesaki arī papildus cooleri... tas ir tik mazsvarīgs faktors? 20-30 euro lietas būtību nemainīs, ja no tā coolera ir jēga...

 

4) Diskdzinis? Kā mūsdienās instelē windowsus - caur flash? Man gan kaut kur ir gadus 5 vecs LG diskdzinis.... varēs tādu pieslēgt klāt, pietiks lai windows ieinstelētu?

 

5) SDD - cik saprotu tādu mantu nav problēmas jebkurā brīdi piepirkt un uztaisīt par sistēmas cietni, ja?

 

6) Šitais salikums ir overcloacking friendly? Sākumā gan nedomāju to darīt, bet varbūt pēc gada tāda vajadzība parādas, lai datoru formā uzturētu..?!

 

7) Un pēdējais jautājums būtu sakarā ar elektrības pateriņu... cik reizies vairāk šitādi zvēri patērē salīdzinoši ar portatīvo? Nepatīk pāresteigumi 5x lielāku elekrības rēķinu izskatā...

Labots - Plesiibosk
Link to comment
Share on other sites

Jāapgreido nebūs nekas vismaz 5 gadus, tālāk jau būs atkarīgs no konsoļu (PS4 un XOne) dzīves cikla ilguma, bet vairums paredz, ka šis cikls būs īss (5 gadi), jo jaunās konsoles ir salīdzinoši ļoti vājas.

Link to comment
Share on other sites

intervall

 

 

Vai pēc gada vai diviem būs iespēja viņu uzturēt šobrīdējā limenī upgreidojot...?!

Nu cpu toč nebūs jāapgreido vismaz gadus 3, ja nemainīsies izmantošanas veids.

 

Šitais salikums ir overcloacking friendly?

Jā, tak izlasi vismaz mājaslapā info par čipsetu un cpu.

 

Diskdzinis? Kā mūsdienās instelē windowsus - caur flash? Man gan kaut kur ir gadus 5 vecs LG diskdzinis.... varēs tādu pieslēgt klāt, pietiks lai windows ieinstelētu?

Kā gribi tā instalē. 


 

 

SDD - cik saprotu tādu mantu nav problēmas jebkurā brīdi piepirkt un uztaisīt par sistēmas cietni, ja?

Piepirkt jā, bet pa vienkāršo gan nebūs uztaisīt kā sistēmas disku, vai nu būs jāklonē vai jāinstalē par jaunu. 


 

 

Un pēdējais jautājums būtu sakarā ar elektrības pateriņu

Varbūt labāk nopērc konsoli, ja par to jāsatraucas. 

Link to comment
Share on other sites

Neaizmirstam cenā iekļaut arī Windows licenzi :>

Link to comment
Share on other sites

Plesiibosk

"Piepirkt jā, bet pa vienkāršo gan nebūs uztaisīt kā sistēmas disku, vai nu būs jāklonē vai jāinstalē par jaunu."  - windowsi par jaunu jainstelē vai kas nopietnāks?

 

"Varbūt labāk nopērc konsoli, ja par to jāsatraucas. " Neviens neuztraucas, vienkārši informāciju noskaidroju... tev laikam problēmas, ja kāds grib noskaidrot vai viņa ikmēneša komunālo maksājumu rēķins stirpi palielināsies... 

Link to comment
Share on other sites

Piekritīšu Martinno - Indigo bērns atnācis - Es te ir .... tāds jauks un kruts ... apberat mani ar informāciju , bet es vēl pastāstiīšos . Klau Plesi ...kā tur tevi - nekad nav ienācis prātā , ka dalīties nav pienākums? Un spridžīt , lūdzot ,nav vēlams ? Tu neesi centrapups . Protams kaut ko tu saņemsi ... bet vai pašu vērtīgāko?

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Cik pēdējā laikā esmu lasījis info par SSD, sakarā ar to, ka pats domāju vecajam datoram piepirkt, tad nu nekādas problēmas mūsdienās nomigrēt no HDD uz SSD nav.. ir SSD, kuri pārdošanā jau ar attiecīgu softu un atliek tikai daži peles klikšķi un SSD ir gatavs pārņemt sistēmas diska statusu.

Link to comment
Share on other sites

PS.

 

1a.lv nav nekāda pagalmu bode, ir bijis jau samērā ilgu laiku, bet daudzi patreiz mēdz izmantot arī dataleks.lv, citiem arī itkā vainas nav, bet vismaz šie divi ir ar manu labu pieredzi.

Portatīvo pc pirku pirms 3 gadiem pie 1a.lv man palaimējās vai nē, bet nu nav bijušas problēmas.

Cik zinu, man pazīstamie dataleks.lv liek kopā stacionāros datorus. Arī nav bijušas problēmas.

Izskatās ka šie interneta veikali nekur tik ātri nepazudīs, ja ir piedāvājums ir pieprasijums, līdz ar to klientu uzticība.

 

Neieteiktu pirt salidzini.lv un skatīties, kur tik vislētāk.

Link to comment
Share on other sites

1) Korpusa izvēle - katra paša ziņā. Kamēr nepirksi neko dārgu, kvalitāte visiem būs +/- vienāda. Korpusu izvēlas lai saietu visas komponentes iekšā. Ja gribi citu, tad pēti un jautā, bet gaumi es neizzīlēšu.

2) Šāds komplekts vēl ilgi neprasīs pēc upgrade, bet kad prasīsies, tad jau būs iznākuši jauni procesori uz šo procesora ligzdu. Šis ir viens no 2 iespējamiem variantiem, kam būs jauni procesori.

3) Citu dzesētāju piepirksi, kad un ja gribēsi procesoru dzīt. Pagaidām nav nepieciešams, bet tie ir papildus 27€, ja kas...

4) Diskdzinis - kamēr ir SATA, tikmēr vari slēgt klāt, var arī no USB, katra paša izvēle.

5) SDD - komplektācijā neliku, lai pārējās komponentes nebūtu jāņem sliktākas. SSD var ņemt, bet normāls SSD ir +~70€. I\vēle pašam vai maksāt vairāk, vai ņemt švakākas citas komponentes.

6) Jā - Z97 čipsets un k šerijas procesors to atļauj darīt.

7) 5x lielāku eletrības rēķinu dabūsi, ja pieslēgsi pāris vecos Minsk leduskapjus mājās uz pilnu katušku. Stacionārais protams ēdīs vairāk, bet pat ja visu diennakti spēlēsi spēles, tie būs daži eiro mēnesī.

Link to comment
Share on other sites

shadow118

 

 

Man personīgi tas futuristiki, transformerīgais skats ne īpaši

Ja nepatīk futūristiskais, skaties uz Fractal Design vai Corsair pusi. Fraktālim visi ir tādi minimālistiski, Corsairam jāskatās, ir arī daži transformerīgie. Kvalitāte abiem būs laba

Link to comment
Share on other sites

Plesiibosk

"tas ir draņķīgs dators,  nav ne SSD,  ne  i7" - kādi komentāri cietiem par MarisO teikto?

 

Par SSD laikam var piekrist, tāpēc šobrīd arī apsveru varbūt piemest 70eiro klāt un paņemt arī to. Jautājums cik SDD ir vitāls tīri piekš windowsiem... cik procentuāli ātrāka sistēma būs pateicoties SDD?!

 

 

Link to comment
Share on other sites

intervall

Ielādes laiks būs ātrāks uz ~ uz pusi, ātrāk strādās arhivators :D

Ja nauda jātaupa, tas var pagaidīt.

Labots - intervall
Link to comment
Share on other sites

SSD ir ellīgi laba lieta. Windows ielādes laiks uz padsmit sekundēm, arī elementāra interneta sērfošana paliek ātrāka, ja browseris uz SSD stāv..

Link to comment
Share on other sites

Plesiibosk

Kādu tad ieteiktu šim salikumam klāt SSD? 

 

Un runājot par korpusiem... varbūt kādam ir ko ieteikt (no veiksmīgas pieredzes) no tiem pašiem iepriekšminētajiem Fractal Design vai Corsair cenā 30-60euro. Cik pārlaidu pāri acis lielais vairums vizuāli bija pieņemami.. Un runājot par tiem kam caurumiem korpusā (ventilācijai laikam) kāds ir viedoklis labāk ar tadiem vai labuma no viņiem nekāda?

 

Kaut gan arī CM korpusi ir variants kāmēr nav pārāk transformerīgi... teiksim šis http://www.1a.lv/datoru_komponentes/datoru_korpusi/cooler_master_force_500_for500kkn1

Link to comment
Share on other sites

intervall

Corsair carbide spec-02, bet dizains "na ļubiteļa", ssd kādu intel 520/530, crucial mx100.

Link to comment
Share on other sites

Intel vai Samsung 840 Pro sēriju, arī EVO ir laba sērija.

Link to comment
Share on other sites

shadow118

 

 

Un runājot par korpusiem... varbūt kādam ir ko ieteikt (no veiksmīgas pieredzes) no tiem pašiem iepriekšminētajiem Fractal Design vai Corsair cenā 30-60euro

Varu ieteikt to vienu, ko lietoju vēl tagad - Fractal Core 3000, neta veikalos viņu kkur ap 55€ var dabūt. Laba kvalitāte, dzesē ar labi, pēc izskata man ar patīk :D 

Link to comment
Share on other sites

Plesiibosk

 

Intel vai Samsung 840 Pro sēriju, arī EVO ir laba sērija.

 

Tad kurš ir labāks.... http://www.1a.lv/datoru_komponentes/cietie_diski_ssd/samsung_ssd_840_evo_120gb_sataiii_mz7te120bw

 

vai  http://www.1a.lv/datoru_komponentes/cietie_diski_ssd/intel_530_series_ssd_120gb_sataiii_bulk_ssdsc2bw120a401

 

Un vēl jautājums par SSD, vai viņi ar ko atšķiras lietošanas ziņā no parastajiem cietajiem?

 

Link to comment
Share on other sites

No sākuma ieteiktu ieskatīties >šeit<

Tad sastādīt sarakstu ar attiecīgajām komponentēm savai komplektācijai (1. CPU, 2. MB, 3. RAM, 4. SSD, 5. HDD, 6. VIDEO, 7. PSU, 8. CASE).

Beigās pajautāt, ko šajā komplektācijā varētu pamainīt, ieteikt

Link to comment
Share on other sites

 

 

Un vēl jautājums par SSD, vai viņi ar ko atšķiras lietošanas ziņā no parastajiem cietajiem?

 

Ātrumu un izturību. SSD ir ievērojamāk iātrāk iun arī triecieni tiem kaitē daudz mazāk kā mehāniskajiem diskiem. Zemāks enerģijas patēriņš un troksnis arī ir plusi.

Mīnusi noteikti ir cena par Gb.

 

Intel SSD ir 5 gadu garantija, Samsung  - 3.

Link to comment
Share on other sites

Plesiibosk

Tad nu atliek jautājums par korpusa izvēle (ar Rubeņa minēto salikumu + Intel SSD - http://INTEL 530 SERIES SSD 120GB SATAIII BULK SSDSC2BW120A401 )

 

Izskatot rekomendētos korpusu brandus (CM,Corsair, FD) paliku pie pāris pieņemamiem variantiem, labprāt dzirdētu komēntārus par to, kurš varētu būt piemērotākais korpuss.

 

1) CM force 500 http://www.1a.lv/datoru_komponentes/datoru_korpusi/cooler_master_force_500_for500kkn1

 

(alternatīva - CM n300 http://www.1a.lv/datoru_komponentes/datoru_korpusi/cooler_master_n300_nse300kkn1)

 

2) Corsair 200R http://www.1a.lv/datoru_komponentes/datoru_korpusi/corsair_midi_tower_carbide_200r_cc9011023ww

 

3) FD core 1100 http://www.1a.lv/datoru_komponentes/datoru_korpusi/fractal_design_core_1100_fdcacore1100bl

 

( alternatīva būtu jebkurš no FD core 1300, core 2300, core 3300, core 2500, core 1500 - jāsaka gan ka manuprāt lielie caurumi korpusa augšā šķiet galīgi nedroši, jebkas var viegli iekrist iekša utt. un arī no klusuma viedokļa man ir aizdomas, ka viņi varētu neizolēt skaņu... varbūt kļūdos, varbūt kāds zin labāk)

 

P.s

 

Runājot par pieminēto FD core 3000 - diemžēl 1a šis nav pārdošanā, un arī viņam ir lielie caurumi augšā(varbūt viņi nav tik lieli kā izskatas bidēs?)

Labots - Plesiibosk
Link to comment
Share on other sites

No tiem - vieniigi corsairs.

Baroshanas blokam jaabuut apakshaa - uzlabo baroklja temperatuuru un temperatuuras korpusaa vispaar.
Cieto disku ievietoshana no saaniem ir daudzkaart eertaaka nekaa no aizmugures

(tas gan ir svariigi tikai ja ir vairaaki cietnji un ir vajadziiba likt klaat/njemt nost).

Link to comment
Share on other sites

Plesiibosk

Skaidrs par barošanas bloku, bet kā ir ar plasmasas korpusu? (viens CM variants - http://www.1a.lv/datoru_komponentes/datoru_korpusi/cooler_master_n300_nse300kkn1) Plastmasas korpuss izklausas slikti, bet vai tas tā ir? Komentāri... 

 

Un runājot par caurumiem korpusu augšpušē, varbūt kāds var pakomentēt vai ir problēmas utt... jo ja tā reāli nav problēma (vai arī kaut kā pa virsu uzlikšana nav problēma tad ir vēl kādi 4-5 FD varianti)

 

Un par Zalman... it kā divi varianti izskatas pieņemami, bet viņi tādi aizdomīgi lētāki un arī pārāk kvalitatīvi neizskatas... bet toties atbilst kritērijiem ar barokli apakšā un metāla korpusu...

 

http://www.1a.lv/datoru_komponentes/datoru_korpusi/zalman_mini_tower_zmt1_plus

 

http://www.1a.lv/datoru_komponentes/datoru_korpusi/zalman_mini_tower_zmt4

Link to comment
Share on other sites

shadow118

 

 

Un runājot par caurumiem korpusu augšpušē, varbūt kāds var pakomentēt vai ir problēmas

Tā kā man kompis stāv zem galda un neko virsū viņam nelieku, tad man tā nav problēma. Ir jau iemesls, kāpēc tur tie caurumi ir. 

Link to comment
Share on other sites

Jaa - tie caurumi aughaa man ar ne visai.
Ja augsha nav ne ar ko norobezhota, tad pastaav teoreetiska iespeeja shkidrumam nokljuut korpusa iekshienee
(mazums - kautkas apgaazhas).
Saveejam korpusam augseejos caurumus aizliimeeju ciet.

Kaa saka - "Better safe than sorry".

Link to comment
Share on other sites

Plesiibosk

Piekrītu par better safe than sorry. Jautājums tik kāpēc ražotāji vispār tos caurumus tur uztaisija.. nekādu problēmu ar aizlīmētiem caurumiem nav? Kādu modeli pats izmanot?

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share


×
×
  • Izveidot jaunu...