Raimonds1 Jūnijs 10, 2021 Share Jūnijs 10, 2021 Kad būs misa? Link to comment Share on other sites More sharing options...
alusbundza Jūnijs 10, 2021 Author Share Jūnijs 10, 2021 Tad, kad brūvēs Link to comment Share on other sites More sharing options...
alusbundza Jūnijs 10, 2021 Author Share Jūnijs 10, 2021 Misa tev nespīd Link to comment Share on other sites More sharing options...
Raimonds1 Jūnijs 10, 2021 Share Jūnijs 10, 2021 Es sapratu. Ne piles salduma zudībā. Visu alū! Link to comment Share on other sites More sharing options...
alusbundza Jūnijs 10, 2021 Author Share Jūnijs 10, 2021 tiesši tā 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
aoma Jūnijs 10, 2021 Share Jūnijs 10, 2021 Bļeds, mums vairs nav neviena, kas brūvē, pilnīgi sirds sāp. Link to comment Share on other sites More sharing options...
marrtins Jūnijs 10, 2021 Share Jūnijs 10, 2021 Ko ta pats? Arī nē? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Raimonds1 Jūnijs 11, 2021 Share Jūnijs 11, 2021 Es te par to misas saldumu un cukuru. Vai tad nevar kaut kaut kā to misas saldumu dabūt lielāku, lai tas cukurs nav jāber. Piemēram, to ūdeni vienkārši novārot, notvaicējot nost. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jacobs Jūnijs 11, 2021 Share Jūnijs 11, 2021 Un ja patīkams noreibums, Raimond, rastos tikai no runāšanas vien par alus brūvēšanu, dzeršanu utml., tad laime būtu pilnīga. Pat paģiru, tad nebūtu...☺️ 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Raimonds1 Jūnijs 11, 2021 Share Jūnijs 11, 2021 Vai arī jau sākumā to saldumu no tiem diedzētajiem graudiem dabūt ārā ar karstu tvaiku. Mazāk ūdens, lielāka koncentrācija, nekāda papildu cukura. Tuvākais salīdzinājums - kā gatavo kafiju, izspiežot tvaiku cauri maltām kafijas pupiņām. Link to comment Share on other sites More sharing options...
aoma Jūnijs 11, 2021 Share Jūnijs 11, 2021 pirms 9 stundām , marrtins teica: Ko ta pats? Arī nē? Tehnoloģiju jau pārzinu, beta vajag trauki, dāre, kur cept, process ir ilgs un sarežģīts, dīķis, kur audzēt, it kā ir, bet tas arī viss, nevaru saņemties. Link to comment Share on other sites More sharing options...
aoma Jūnijs 11, 2021 Share Jūnijs 11, 2021 1 stundu atpakaļ, Raimonds1 teica: MVai arī jau sākumā to saldumu no tiem diedzētajiem graudiem dabūt ārā ar karstu tvaiku. Vidzemnieks? Skupirģais? Mans nelaiķa tēvs šamēju alu sauca par ķēves mīzaļiem, lai gan bija stiprs un garšīgs. Mums te Kurzemes pusē ir pieņemts kaut daļu iesala uzcept, lai būtu krāsa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
itanium Jūnijs 11, 2021 Share Jūnijs 11, 2021 pirms 15 stundām , aoma teica: Bļeds, mums vairs nav neviena, kas brūvē Ņemot vērā visu to čakaru un to ka pirmās X reizes sanāk reāla susla, kas ir entās reizes draņķīgāka nekā veikalā iegādājamā, nav jau nekāds brīnums. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
constrig Jūnijs 11, 2021 Share Jūnijs 11, 2021 Tàdam alum, màjas vîniem, vairāk cita rakstura vērtība. 1x gadà jau ir ok. Link to comment Share on other sites More sharing options...
aoma Jūnijs 11, 2021 Share Jūnijs 11, 2021 pirms 4 stundām , itanium teica: Ņemot vērā visu to čakaru un to ka pirmās X reizes sanāk reāla susla Ja no bērnības esi stāvējis klāt /atceros to misas garšu, ko bērniem ļāva padzerties, kamēr raugs nebija pielikts/, neko tur ķīselī salaist nevar, lielākās problēmas, cik atceros, bija ar dzesēšanu, lai neieskābst, bet sāk rūgt. Link to comment Share on other sites More sharing options...
itanium Jūnijs 11, 2021 Share Jūnijs 11, 2021 Pirms 25 minūtēm , aoma teica: neko tur ķīselī salaist nevar, Protams 😅 nē, nu, kaut ko šķidru ar kaut kādiem grādiem jau ir viegli dabūt, bet dzeramu, baudāmu alu ne pārāk. Link to comment Share on other sites More sharing options...
aoma Jūnijs 11, 2021 Share Jūnijs 11, 2021 (labots) Kas man palicis atmiņā, daži brūveri bij ieskābinājuši mucas, alus jau uzražots bij viegli skābs, tur bija je'bļa, tikt no tā vaļā, otrais, tolaik vēl bija pieejamas brūža mucas, kam iekšpuse bij izklāta ar parafīnu, pietika izskalot ar verdošu ūdeni, un muca bija šau, pārvērtās par parasto. Un, protams, viss bija atkarīgs no saimnieka skopuma, ja uzlēja ūdeni par daudz, plus ja vēl slikts iesals, rezultāts bij bēdīgs, attapīgākie, lasi skopākie mēģināja izlīdzēties ar cukuru vai melasi, bet tad galvassāpes bij garantētas. Labots Jūnijs 11, 2021 - aoma Link to comment Share on other sites More sharing options...
Raimonds1 Jūnijs 11, 2021 Share Jūnijs 11, 2021 melasi..... biešu padzēriens Tad jau labāk rozīnes. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Raimonds1 Jūnijs 11, 2021 Share Jūnijs 11, 2021 https://www.akciza.net/lv/cukuri/3096-fruktoze-25kg.html 25 kg 67 eiro Dabīga fruktoze vieglākai raudzēšanai. Uzlabo garšu, salīdzinot ar cukuru. https://www.akciza.net/lv/cukuri/3095-dekstroze-glikoze-25kg.html glikoze Link to comment Share on other sites More sharing options...
alusbundza Jūnijs 14, 2021 Author Share Jūnijs 14, 2021 Šodien vāru apiņus alum, dīķmalā, Rīt notiks brūvēšana 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Populārs ieraksts alusbundza Jūnijs 14, 2021 Author Populārs ieraksts Share Jūnijs 14, 2021 Uz ātro uztaisīta pečka, no tā, kas bija pie rokas , ūdens sildīšanai alum 5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
marrtins Jūnijs 14, 2021 Share Jūnijs 14, 2021 Pa smuko! Viss... - pietiek dirnēt pie kompja Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lameriz Jūnijs 14, 2021 Share Jūnijs 14, 2021 ak jēzus, tāds darbs... kādēļ?? Iļģuciema medalu ta labāk nopirkt un viss. 2 dienas, kad pieneņu vīnu taisiju jau likās elles mokas ta šitais vispār ir pipec. 😄 Link to comment Share on other sites More sharing options...
alusbundza Jūnijs 14, 2021 Author Share Jūnijs 14, 2021 Kriņģeļus dievs no gaisa pa velti nebārsta .... Link to comment Share on other sites More sharing options...
alusbundza Jūnijs 14, 2021 Author Share Jūnijs 14, 2021 Novārītajai apiņu suslai (10 litri) piebēru 1 kg cukuru un iebirdināju 2 mazās paciņas ar maizes raugu, rīt šo suslu pievienošu atdzesētai misai Link to comment Share on other sites More sharing options...
aoma Jūnijs 14, 2021 Share Jūnijs 14, 2021 (labots) Galva jau nu sāpēs ne pa jokam. Bija mums tāds kekss, kas taisīja no cukurbietēm, arī no kviešiem, tā jau garšīgs un stiprs, bet tie fūzeļi pēc tam... Ja labs divšķautņu miežu iesals, un ja nepiegāž pa daudz ūdeni, nekāds papildus cukurs nav vajadzīgs. Cik atceros, raugu nogatavināja drusciņ atsmeltajā misā, bet apiņu novārījumu vienkārši iegāza kubulā, bez jebkādām piedevām, ja taisīja otro un trešo uzlējumu, kā arī tāpiņu, un "aukstūdeni", tad tur bija jāparēķina, kā pareizi sadalīt, jo sievišķi gribēja saldāku, vīri rūgtāku, baigi sen neesmu ar šito ņēmies. Pats labākais moments bija, kad raugu lika klāt, visiem klātesošajiem bij skaļā balsī jākliedz ū-uh!!! Labots Jūnijs 14, 2021 - aoma Link to comment Share on other sites More sharing options...
alusbundza Jūnijs 15, 2021 Author Share Jūnijs 15, 2021 Ja tev slima galva, tad sāpēs, Process turpinās .... Tēva taisītā baļļa 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
superKrona Jūnijs 15, 2021 Share Jūnijs 15, 2021 2021.06.11. , 21:06, Raimonds1 teica: Uzlabo garšu, salīdzinot ar cukuru Varbūt arī baktērijām garšos labāk (neticu, ka kāds ir paprasījis, ko šīs domā), bet ārā čurās jebkurā variantā etilspirtu, tas tāpat kā audiofīļiem tie vadi pa štukai metrā, a vadītspēja ta tā pati. Link to comment Share on other sites More sharing options...
alusbundza Jūnijs 15, 2021 Author Share Jūnijs 15, 2021 Mises dzesēšana notiek avotā, kas ir ap 150 m no brūvēšanas vietas, arī ūdens alum ir ņemts no avota, avota ūdens ir ļoti kvalitatīvs, ir pārbaudīts Biorā Link to comment Share on other sites More sharing options...
superKrona Jūnijs 15, 2021 Share Jūnijs 15, 2021 Nošaut garām var ar saldumu, skābumu un rūgtumu, šmigas jo vairāk, jo labāk. Link to comment Share on other sites More sharing options...
alusbundza Jūnijs 15, 2021 Author Share Jūnijs 15, 2021 (labots) ar saldumu nevar, alus nav salds, cukurs spirtā pārvēšas Labots Jūnijs 15, 2021 - alusbundza Link to comment Share on other sites More sharing options...
alusbundza Jūnijs 15, 2021 Author Share Jūnijs 15, 2021 Rūgšanas process ir sācies 60 litri, būs pa īsu ..... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Populārs ieraksts alusbundza Jūnijs 21, 2021 Author Populārs ieraksts Share Jūnijs 21, 2021 Alus ir izdevies, nav pohu un galvu sāpju no rīta, ja vakarā nedaudz pārforsē, tad neatceras, kā līdz gultai tiek ... Krūzes augšskats 4 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
AlCohol Jūnijs 21, 2021 Share Jūnijs 21, 2021 kapēc putas rozā? Link to comment Share on other sites More sharing options...
AndrisBB Jūnijs 21, 2021 Share Jūnijs 21, 2021 Pirms 10 minūtēm , AlCohol teica: kapēc putas rozā? Fairy 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
alusbundza Jūnijs 21, 2021 Author Share Jūnijs 21, 2021 Saules gaisma spēlējas Link to comment Share on other sites More sharing options...
alusbundza Jūnijs 25, 2021 Author Share Jūnijs 25, 2021 https://www.youtube.com/watch?v=lr0Z9TAnkV4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts