Jump to content

SQL apmācība


Andrea
 Share

Recommended Posts

SQL programmēšanu var apgūt:

 

1. Programmējot

2. Paskatoties video tutoriāļus un programmējot

3. Lasot manuāļus un programmējot

 

Vai Tev ir kāds konkrēts uzdevums, ko vēlies paveikt? Vai vismaz DB engine uz ko tēmē?

 

Kas ir lin? 

Link to comment
Share on other sites

SQL nav programmēšana. Tā ir datu vaicāšana kaut kādai DB. Tikpat labi varētu 1188 autobusu saraksta lietošanu saukt par programmēšanu. PL/SQL u.c valodas ar mainīgajiem un citām izvirtībām - tur sāksies programmēšana. Pēc kāda gada vismaz.

 

Lai iemācītos izmantot SQL

 

1) uzinstalē kaut kādu DB dzinēju un rīku, kurā veikt vaicājumus.

Vienalga, kāda OS, bet uzliec apache+mysql+php pakotni ar iekļautu phpMyAdmin.

ja gribas minimālismā paspēlēties - vari uzinstalēt tikai mysql un lietot to no konsoles.

 

2) meklē gūglē pēc "select * from" vai "mysql tutorial" "select * from".

 

3) uztaisi izvēlētajā vidē tabuliņu, pievieno datus (insert into) un skaties, kā "select * from" atgriež datus. Tālāk pēc kāda tutoriāļa.

 

 

Un jā, mūsdienās tīņi mācās pēc jūtūbes. Esot vieglāk nekā lasīt.

 

 

nez vai Boot.lv vēsturē ir bijis kāds gadījums, kad cilvēki sēž blakus un baigi kaut ko kādam māca tāpat vien. Visi, kas kaut ko saprot, ir pietiekami aizņemti. Un visiem, kas ir potenciāls kaut ko saprast, gūgle piedāvā gana daudz iespēju iemācīties visu.

  • Patīk 3
Link to comment
Share on other sites

Super, paldies, ieteikums noder;eja, apache+mysql+php + phpmyadmin man uz Linux strādā ideāli.

 

:)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
Hipsters

SQL ir programmēšanas valoda, vienīgi tā darbojas ar relāciju datubāzēm, taču tā ir programmēšanas valoda, jo tajā var uzrakstīt algoritmu. Savukārt, HTML, XML (nejaukt ar XSLT) un CSS nav programmēšanas valodas, jo tajās nevar uzrakstīt algoritmu un tās nav paredzētas algoritmiem.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
Kramerss

CSS ir valoda kuru var izmantot majaslapu veidosanā nav programēšanas valoda? Iznāk ka mājaslapas veidošana lietojot HTML, CSS, java query nav programēšana? Pirmā dzirdešana ka veidot saitu, tomēr nav programēšana.

Labots - Kramerss
Link to comment
Share on other sites

Kramerss: Sāc pierast.
Tos, kas izmanto tikai HTML, CSS un klienta puses javascript, sauc nevis par "web programmētājiem", bet gan par dizaina griezējiem. Ne uz ko vairāk viņi ar tādiem līdzekļiem nevar pretendēt. Vēl jo vairāk tad, ja nav sapratuši atšķirību starp java un javascript.

Lai sauktos par "web programmētāju", vajag apgūt kādu servera puses valodu (PHP, Ruby, Python..), savādāk tizlošanās vien sanāks. Un tikai tad sāksies īsta programmēšana, nevis vizuālā noformējuma veidošana. Kad iziesi visu to ceļu, tad arī sapratīsi, par ko ir runa.

 

 

Tie, kas pretendē uz nosaukumu "SQL programmētājs", ikdienā raksta konkrētai datubāzei konkrētu procedurālo valodu, kas NAV SQL.

Datubāzu ražotāji ir sapratuši, ka SQL ir kaut kas vienreizēji primitīvs, tāpēc ir realizējuši savas "iekšējās" valodas, ko savukārt var saukt par "programmēšanas valodām" un kam ar SQL ir visai mazs sakars - PL/pgSQL postgre datubāzēm, PL/SQL Oracle datubāzēm, T-SQL MSSQL datubāzēm.

 

Vorda saturu arī var sarakstīt XMLā, baigi drukājot noutpadā - to pieļauj OOXML standarts. Būs tā programmēšana? ! Ne viss, kā radīšanai nepieciešams rakstīt tekstu, ir programmēšana. SQL tai skaitā - atkārtoju, ka SQL ir gluži kā prasīt 1188.lv sabiedriskā transporta sarakstam maršrutus pēc noteiktiem parametriem vai pievienotu jaunus. Lai to sauktu par programmēšanu, vajag ļoti spilgtu iztēli un zināmu daļu nopietnības, lai pats nesāktu ņirgt to sakot.

 

 

http://cssdeck.com/labs/html5-doodle-jump - edz ku HTML5 spēlīte, kur bez javascript būs tikai HTMLā attēlotas un ar CSS stilotas bildītes. Formatēts objekts, kurš neko nedarīs. Visa funkcionalitāte ir rakstīta javascript, kas ir programmēšanas valoda. nekā cita no programmēšanas tur nav.

 

 

pasaciņas,ka "es uztaisīju HTML lapiņu un tagad baigais programmētājs esmu" vari stāstīt savai mammai un vecmammai, nevis programmētājiem.

Labots - usver
Link to comment
Share on other sites

AndrisBB

Programesana manuprat sakas ar bridi, kad tu rakstot kodu vari dot kadas komandas ko izpildit vai ari pielitot kadu logjiku, algoritmu. Ar JavaScripts tam atbilst, tatad ta ir programeshana. Ari PL/SQL atbilst prasibam.

HTML/CSS drizak bus formateshana

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...