Jump to content

MS Office problēmas ar pēdiņām


vvv
 Share

Recommended Posts

 Labdien forumieši. Lūgums pārbaudīt vienu lietu pie sevis.

 Lietoju MS Office 2013. Regulāri sanāk rakstīt tekstus latviešu valodā. Šodien rakstot Wordā konstatēju, ka pēdiņas nerakstās kā līdz šim, tas ir, pareizi latviski, kā skolā mācīts. Tā vietā lai atverošās pēdiņas būtu apakšā, tās ir augšā. Visu laiku Wordā sanāca pareizi - ,,teksts pēdiņās" (šito uzrakstīju lietojot divus komatus atverošām pēdiņām), tagad Wordā sanāk tā - "teksts pēdiņās", tās atverošās pēdiņas ir izliektas uz otru pusi.

 Domāju, ka tas varētu būt saistīts ar kaut kādu Office apdeitu, skatījos vadības panelī, Office ir saņēmis atjauninājumu 19. martā. Bet gribu pārliecināties, vai tas ir tā. Lūgums biedriem, kas lieto Office 2013. Pamēģiniet ierakstīt Wordā pēdiņas un pasakiet, kas jums sanāk. Vai rakstās atverošās pēdiņas apakšā (man visu laiku tā bija), vai rakstās atverošās pēdiņas augšā?

 OS - Windows 8.1, klaviatūras izkārtojums - latviešu (standarta). Word opcijās nekas nav mainīts, meklēju, bet atradu par pēdiņām tikai ķeksīti, kas ļauj pēdiņas no taisnām uz izliektām samainīt.

 Paldies jau iepriekš par atsaucību.


Aizmirsu pateikt, Office 2013 man ir latviešu valodā.

Link to comment
Share on other sites

Tas ir word uzstādījums  - zem autocorrect.

LV versijā tulkojumu nezinu.

 

 

post-68150-0-26374600-1396007514_thumb.png

Link to comment
Share on other sites

 Taksis, nē. Izmēģināju to "aizstāt taisnās pēdiņas ar figūrpēdiņām" ķeksīti. Ja taisnās pēdiņas tad taisnas un augšā, ja figūrpēdiņas, tad figūrpēdiņas (kā komats) un arī augšā. Atverošās apakšā nesanāk. Senāk bija, visi vecie (un ne tik vecie) dokumenti man ar atverošām pēdiņām apakšā, skatījos. Šito herņu šodien pamanīju, kādu laiciņu nebija Wordā rakstīšanas bijis. Skatījos vēl februārī vienu Word dokumentu uztaisīju, tur vēl viss kā nākas - pēdiņas apakšā. Tāpēc iedomājos vainot to Office 2013 marta automātisko apdeitu.

Link to comment
Share on other sites

Iespējams, ka mainījies ir klaviatūras izkārtojums.

 

Man arī ir W7 ar klaviatūras izkārtojumu - latviešu (standarta).

Ja opcija ieslēgta, tad atverošās pēdiņas ir apakšā ar LV klaviatūru.

Ar EN klaviatūru - atverošās pēdiņas ir augšā.

Labots - Taksis
Link to comment
Share on other sites

raiviss

tur nav ievades valodas tev saputrojušās?

 

Taksis pirmais :)

Labots - raiviss
Link to comment
Share on other sites

 Taksis, uz W7 nebija klaviatūras izkārtojuma latviešu (standarta), nebija tās pat uz W8, tā parādījās tikai pagājušo ruden uz W8.1. Uz W7 bija latviešu (kā rakstāmmašīnām) un latvian (qwerty). Latviešu valodā tās atverošās pēdiņas ir apakšā, angļu valodā augšā, tā tas ir. Turklāt atverošās pēdiņas apakšā bija tieši Wordā (MS Office), kurā katrā vietā nebija, internetā rakstot nav, citās programmās, kas man ir arī nav, tas bija tāds worda papildus labums, par ko bija prieks. Tagad izskatās, tas ir pazudis, vismaz man, vismaz Office 2013.

 Vai nav kādam biedram tas Office 2013, lai var pamēģināt?

Link to comment
Share on other sites

 laikamtak, tās atverošās pēdiņas apakšā tu dabūji ar diviem komatiem?

 Vārdu sakot, problēmu neatrisināju. Zvanīju uz Microsoft atbalstu. Tur izprašņāja par maniem iestatījumiem, viss it kā pareizi bija. Teica, ka šajās dienās Office 2013 saņēmis globālu jauninājumu, novēla beigās vainu uz to. Interesanti, ieteica Word opcijās pie valodas pievienot poļu valodu. Poļu valodā atverošās pēdiņas tāpat kā latviešu valodā ir apakšā. Tad iestatot poļu valodu Wordā var rakstīt kā līdz šim. Tāds pagaidu risinājums. Izteica pieņēmumu, ka Office atjauninājumā kaut kas nojucis ar rediģēšanas valodas, tieši ar latviešu valodas pakotni. Solījās ziņot par to MS izstrādātājiem, teica gaidīt labojumu.

 Tā, lūk, arī gadās.

Link to comment
Share on other sites

laikamTak

 

 

atverošās pēdiņas apakšā tu dabūji ar diviem komatiem?

 Jā. Bet ar poļu valodu tiešām viss notiek.


Viss notiek caur pakaļu

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Re kā nolaida lažu lielie MS. Pārbaudīju datorā, kur ir Office 2010. Tur problēmu nav, rakstās pēdiņas pareizi - atverošās apakšā, aizverošās augšā.

Nu ko, gaidīsim risinājumu no MS puses.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Sveiki.

Es augstāk minēju, ka par šo Office problēmu zvanīju uz Microsoft atbalstu, ka viņi teica, tā esot Office 2013 atjauninājuma kļūda un tamlīdzīgi. Lūk, šodien savā e-pastā atradu no Microsoft atbalsta atsūtītu vēstuli. Ļoti interesanti. Ielikšu citātu:

 

Vēlējos Jūs informēt, ka šobrīd sadarbībā ar Valsts Valodas Centru gatavojam atzinumu Microsoft galvenajam ofisam Indijā par to, ka ieviestie labojumi attiecībā uz atverošajām pēdiņām Latviešu valodā ir nekorekti.

Ņemot vērā to, ka ir jāievēro dažādas prcedūras, jauns labojums Office 2013 nav gaidāms nekavējoties, tomēr es ceru, ka šī mēneša laikā tiksim ar to galā.

Paldies, ka vērsāt mūsu uzmanību šim jautājumam.

Turpināšu Jūs informēt par notikumu gaitu.

Skat, hindusi raksta priekš mums Office, gan jau arī Windows, gan jau arī visu pēc kārtas.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

(labots)

Atšķiras jau atšķiras tās pēdiņas dažādos fontos, pēc izskata atšķiras. Bet nelaime tur, ka atverošās pēdiņas ir augšā, nevis apakšā, kā būtu pareizi latviešu valodā. Visos fontos atverošās pēdiņas augšā.


Rakstu pārsvarā Arial, tad Times New Roman, tad Calibri, jo noklusētais. Nelietoju daudz dažādu fontu. Jāsaka, pateicoties tam, ka Calibri ir noklusētais fonts, jauni dokumenti ar to Calibri saveidojas pārsvarā, Calibri, manuprāt, ir diezgan smuks fonts. Ja par fontu Times New Roman, nepatīk tas dēļ tā, ka mazais L neatšķiras (vai gandrīz neatšķiras) no vieninieka.

Labots - vvv
Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

 Interesanti.

 Šodien atkal saņēmu epastu no MS atbalsta.

 

Vēlos Jūs informēt, ka no Valsts valodas cetra esmu saņēmusi atbildi, ka šobrīd viņiem nav iespēja sniegt apstiprinājumu, ka latviešu valodā atverošās pēdiņas liekamas lejā. Cetrs secina, ka angļu rakstības ietekmē pēdējo gadu desmitos arī latviešu valodā atverošās pēdiņas vairumā gadījumu liek augšā. Šāda "norma" jau ieviesusies pareizrakstības rokasgrāmatā un izdevumā "Latviešu interpunkcija".

Šis jautājums tiks iekļauts Valsts valodas centra Latviešu valodas ekspertu komisjas nākamās sēdes darba kārtībā. Šī sēde notiks 14.maijā.

 Tātad vesels bars birokrātu lems, kur jābūt atverošām pēdiņām, augšā vai apakšā. Kaut kā nelāgi sanāk, visi skolā mācījušies, ka atverošās pēdiņas latviešu valodā ir apakšā. Tad nāk datori, kuros ir kā nu kuram, tad vēl ar tādu neriktīgu datoru sadrukā grāmatu "Latviešu interpunkcija". Un skat, Valsts valodas centram lielā spriešana. Viss jau būtu sīkums, bet tiks tērēta nodokļu maksātāju nauda, lai nonāktu līdz atbildei, kuru pussekundes laikā dotu ikviens latviešu valodas skolotājs. Ha, ja tas induss, kas jauno Office atjauninājumu programmēja, zinātu, kādu jezgu izraisīja viņa nelielā kļūdīšanās te pie mums, smietos viņš, vēl citiem indusiem pastāstītu, tie arī smietos. Tādas man pārdomas.

Labots - vvv
Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...

Ir jau 2015. gads, bet problēma joprojām aktualitāti nav zaudējusi. Ja pareizi sapratu, tad VVC jau ir pieņēmis, ka atverošās pēdiņas rakstāmas augšā. Bet ko darīt, ja klients/-i prasa ievērot latviešu rakstību un pēdiņas likt augšā? Vai pie katrām pēdiņām tagad jāpārslēdzas uz poļu valodu? Vai tas tā normāli - veikt liekas darbības, lai varētu ievērot latviešu valodas gramatiku?

Mjā, biju labākās domās par Word 2013.

Žēl, ka tā.

Link to comment
Share on other sites

 Aizmirsu toreiz ierakstīt tēmā. Toreiz maijā man no Microsoft piezvanīja, kāds gods manai necilai personai, saistībā ar to manu vaicājumu par pēdiņām augšā iekš Office 2013. Tad, lūk, meiča no Microsoft man laipni paziņoja, ka Valsts valodas centrs savā sēdē nolēma, ka atverošās pēdiņas latviešu valodā drukātos tekstos rakstāmas, ha, vai nu apakšā vai nu augšā, tāpēc arī Microsoft Latvija neesot pamata pieprasīt no programmas izstrādātājiem, lai to izlabo. Redz kāda nopietna izlēmība mūsu ierēdņiem. Jebitīt, neko viņi nav spējīgi izlemt, no nodokļu maksātāju naudas tik barojas, bet, kad kas jānolemj, tad fig. Iedomājos, kā viņi tie tajā ekspertu komisijā izskatījās, visi šlipsēs, rāda gudrus viepļus, un nekas nenotiek. Ta kāda pipša pēc mums tāds valodas centrs, ja kaut kur otrā pasaules malā kādam indusam izrādās lielāka teikšana par latviešu valodu. Smejies vai raudi, bet nāksies sadzīvot ar atverošām pēdiņām augšā iekš Office 2013, un, droši vien, arī turpmākajos Office laidienos. Mani pašu arī besī, ka tās atverošās pēdiņas augšā, cenšos drukāt apakšā, izlīdzos vai nu ar copy-paste, vai arī nospiež un pietur kreiso Alt, tad 0132 uz numpada, tad atlaiž kreiso Alt, čakarīgi, bet toties sanāk smuki.

„pēdiņas”

Link to comment
Share on other sites

Man uz Windows 7 neizdevās atrast nevienu programmu, kura rakstot latviski, atverošās pēdiņas būtu apakšā. Nezinu kā tas ir LibreOffice, bet Word 2007, WordPad, NotePad, Sticky Note un pat Paint – visur atverošās pēdiņas ir augšā. Un arī „Google tastatūra” uz Android telefona neraksta apakšējās pēdiņas.

Link to comment
Share on other sites

Visu laiku MS Office atverošās pēdiņas latviešu valodā bija apakšā. Visos Office izdevumos, līdz parādījās tas Office 2013 jauninājums 2014. gada pavasarī. MS man teica, ka tur kāds programmētājs ielaidis kļūdu. Bet, re, kā tā kļūda izvērsās. Gan jau tev tas Word 2007 arī piedzīvojis atjauninājumu pēc šī gadījuma. Slinkums iet līdz otram datoram, kur arī man ir Office 2007, un skatīties. Atverošās pēdiņas apakšā - tā bija MS Office, konkrēti MS Word fīča, citur tas, laikam, nebija, un bija jābūt rakstības valodai latviešu, ja atvēri Word, kur rakstības valoda iestatīta US vai UK un drukāji, atverošās pēdiņas, tās bija augšā, visur citur, kur drukāji (piezīmjbloks, programmas, internets), atverošās pēdiņas bija, ir un būs augšā.

Link to comment
Share on other sites

laikamTak

 

 

Word 2007
Shift + pēdiņu taustiņš 1x , tad raksta pēdiņās liekamo tekstu, automātiski parādās pēdiņas apakšā.
Link to comment
Share on other sites

Jā, tiešām – dokumentam, kurš rakstīts 18.12.2014. atverošās pēdiņas vēl bija apakšā, bet tagad vairs nav.


Samuldēju - uz Office 2007 apkašējās pēdīņas tomēr rakstās

Labots - Firza
Link to comment
Share on other sites

Atradu internetā interesantu rakstu: http://kapareizi.blogspot.com/2012/04/ka-pareizi-likt-pedinas.html

Raksta autore papētījusi šo lietu. Patika komentāros, tas gluži mans viedoklis - iespiež, kā maketētājam ērtāk. Un patika doma, kā mēs rakstīsim, tā būs. Pats rakstīju un turpināšu rakstīt atverošās pēdiņas apakšā. Aicinu arī pārējos tā rīkoties.

Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...

 Šodien diezgan klusi (salīdzinot ar Windows 10 iznākšanu 29. jūlijā) iznāca jaunais MS Office 2016. Man ir vajadzība pēc vēl vienas Office licences. Es, naivais, biju sacerējies, ka jaunajā Office šajā tēmā ķidātā problēma ar pēdiņām vairs nebūs. Latvijas MS mājaslapā vēl nav informācijas par jauno produktu, acīmredzot reģionālās versijas būs dažas dienas vēlāk. Interese ir, tāpēc uzzvanīju šodien MS atbalstam, apprasījos. Jā, viņiem jaunais Office jau ir datoros, palūdzu, lai pārbauda, kā ar pēdiņām. Ha, skuju, palicis tāpat, kā Office 2013 - atverošās pēdiņas augšā. Vai nav nejēdzība? Stāsts diezgan komisks - viss bija kā nākas sākumā ar Office 2013, līdz vienā Office 2013 jauninājumā kaut kāds nevīžīgs induss pielaida kļūdu, latviešu valodas uzstādījumos atverošās pēdiņas viņam iegadījās augšā, to pamanīja boot.lv foruma biedrs vvv, sašutumā pazvanīja MS atbalstam, tie teica, jā, kļūda, induss kļūdījās, labosim, tik kāds no MS Latvija bija pārlieku apzinīgs un, drošs paliek drošs, painteresējās Latvijas valodas centrā, vai kā viņu, tie, kā vienmēr, izrādījās duraki, sataisīja sapulci, lai nolemtu, kā pareizi, kā vienmēr, neviens tajā sapulcē ar gudrību neizcēlās, iniciatīvu neizrādīja, deva atbildi MS Latvija, ka var gan tā, gan tā, MS Latvija savukārt Latvijas valodas centra lēmumu pārsūtīja indusiem, rezultātā MS Office tagad uz ilgiem laikiem būs ar atverošām pēdiņām augšā, pilnīgi iespējams, ka uz visiem laikiem. Bļā, gribētu to nevīžīgo indusu, kurš pie visa šī vainīgs, satikt dzīvē un uzsist knipi viņa paurim...

Labots - vvv
Link to comment
Share on other sites

Acīmredzot neesi tik svarīgs cilvēks, kura dēļ tagad ieviesīs veselu labojumu. Tikai īsti veči pasūta vārdu un uzvārdu ar garumzīmēm uz kredītkartes :) Ar MS ir tā - sadzīvo vai ignorē, jo viņiem ir nenormāla birokrātija un pat kritiskas problēmas risinās mēnešiem.

Link to comment
Share on other sites

 Tā jau ir. Esmu iemācījies sadzīvot ar šo neērtību. Bet ne jau manis viena dēļ kādam būtu jācenšas. Šodien, kad vaicāju MS atbalstam par tām pēdiņām, viņiem šī lieta bija zināma, tā sapratu, ka MS Latvija to pie sevis joprojām uzskaita, kā neatrisināto problēmu.

 Pastāsti par vārdu un uzvārdu ar garumzīmēm uz kredītkartes. Kur tas iespējams? Gribu. :)

Link to comment
Share on other sites

Stāsts ir par to, ka kredītkaršu embosieriem, kas parasti jau tā dārgi, komplektācijā ir tikai standarta latīņu simboli un katrs speciālais burts maksā ar ne mazāk kā dažus tūkstošus :)  Analoģiski, ja vari apmaksāt MS šādu pakalpojumu, ja nemaldos, sākot no 200EUR/h, tad šādu elementāru sīkumu kā pēdiņas ieviesīs.

 

Ja pie MS būtu griezies valsts valodas centrs ar konkrētu likumu, tad, iespējams, iznākums būtu citādāks.

Link to comment
Share on other sites

Mežavecis, tu nesaprati. Nekas tur ar tām pēdiņām nav jāievieš. Cik vien atceros, MS Office bija latviešu valodā rakstot pēdiņas apakšā, pilnīgi noteikti tā ir MS Office 2007, MS Office 2010 un arī MS Office 2013 tā bija līdz brīdim, kamēr viens dolbanijs induss vienā Office 2013 apdeitā nesaputrojās un neielika pie rediģēšanas valodas - latviešu tās atverošās pēdiņas augšā. Var jau Office 2013 rediģēšanas valodu uzlikt poļu, tad viss strādā, atverošās pēdiņas ir smuki apakšā, tik koriģēšana nestrādās priekš latviešu tekstiem. Un viss tas nevis tika izlabots pie nākošā apdeita, bet palika un tagad turpināsies arī iekš Office 2016, turklāt MS Latvija visam pa vidu vēl iepina mūsu debīlo valodas centru, kas nejēdz pateikt kā ir pareizi. Valodas centrs, toč, debīla iestāde, atcerieties par Islandi, vienu brīdi spieda visiem lietot Īslande, tad viņiem pārgāja, tagad atkal pareizi ir Islande. Mežaveci, tu gribi teikt, ka tam indusam par to, ka šis nejauši sajauca pēdiņas toreiz 200 €/h samaksāja, un tagad, lai tiktu atpakaļ, neviens negrib vēlreiz 200 €/h maksāt, piekam, tad tie pirmie iztērētie 200 €/h izrādītos nelietderīgi iztērēti, un visi viņi smagi no Bila atrautos...

Link to comment
Share on other sites

Vispār šo problēmu var atrisināt. Uzliekat poļu valodu, izveidojat pareizas pēdiņas „” un nokopējat tās. Tad Autocorrect opcijās ierakstiet divas pēc kārtas augšējās pēdiņas ""  un lai tās tiek aizvietotas ar pareizām pēdiņām. Un tad pārejot atpakaļ uz latviešu valodu uzrakstiet divas augšējās pēdiņas un tās automātiski tiks pārvērstas par pareizām pēdiņām. Atliek tikai starp pēdiņām ierakstīt tekstu.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

 Malacis, Konko! SUPER!!! Kolosālu ideju iedevi.

 Ja godīgi, bišķīt sapisos ar poļu koriģēšanas valodas instalēšanu, man izmeta kļūdu, pieprasīja pārinstalēt Office uz 32 bit versiju, ir man 64 bit versija uzinstalēta. Neturpināju caur poļu valodu, izdarīju savādāk. Ideja tava, tik bišķi savādāk norīkojos. Tad, lūk, izņēmu ķeksīšus pie automātiskās formatēšanas un automātiskās formatēšanas rakstot, kur opcija aizstāt taisnās pēdiņas ar figūrpēdiņām. Tad pie automātiskās koriģēšanas opcijām izveidoju savu koriģēšanas gadījumu - divas pēc kārtas augšējās pēdiņas "" aizstāt ar, un te es izmantoju Alt kodus figūrpēdiņām, nevis kopēju no poļu valodas, tātad, apakšējās atverošās figūrpēdiņas Alt 0132 un tūlīt pat augšējās aizverošās figūrpēdiņas Alt 0148 (kreisais Alt nospiests, tieši kreisais Alt nevis labais Alt, kas ir AltGraph, un uz numpada pēc kārtas ciparus, kā Alt atlaižam, uzrakstās vajadzīgā zīme), sanāca šitā  „”. Tagad man būs mazāk čakara, kad vajadzēs latviskas pēdiņas. Iepriekš apakšējās dabūju vai ar to Alt kodu vai arī iekopēju vajadzīgā vietā no cita dokumenta.

 Biedram Konko pozitīvais punkts no manis. Vēlreiz paldies par ideju.

Link to comment
Share on other sites

 Principā jau nerausta. Manā gadījumā, kāpēc es par šo sašūmējos tik ļoti. Saproti, man pa gadiem kaudzēm dokumentu saveidojies, ļoti daudz sagataves, viss pārsvarā ar MS Office taisīts, līdz pat Office 2010, ieskaitot, rakstījās atverošās pēdiņas apakšā, sākot ar Office 2013 vienu nelaimīgu atjauninājumu atverošās pēdiņas rakstās augšā. Tukšu lapu Wordā sākot, tur, tiešām vienalga. Bet, iedomājies, es ņemu kaut kādu savu sagatavi, kura izveidota ar Word 2010, piemēram, tur tekstā visur atverošās pēdiņas apakšā, nu kaut ko tur rakstu pa jaunu, kaut ko padzēšu, parediģēju - taisu jaunu dokumentu. Kas galā sanāk, ja es to jauno dokumentu uz vecā bāzes sataisu savā tagadējā Office 2013? Sanāk tā, ka atverošās pēdiņas vienā rindkopā apakša, citā rindkopā augšā - nesmuki. Vari man teikt, ka tas nav svarīgi, bet es tā neuzskatu. Pieradis esmu censties savus dokumentus veidot cik iespējams perfekti, kāpēc man būtu jānolaiž savi kvalitātes uzstādījumi tagad, un dēļ kā, dēļ viena indiešu pipša, kurš strādā maikrosoftā, un nejēdzīgi sačakarēja Office latviešu versiju. Nevajag to man.

 Daudziem jau nav svarīgi arī garumzīmes un mīkstinājuma zīmes lietot, vai šeit nav gana daudz piemēru. :)

Link to comment
Share on other sites

 

 

es atvainojos, bet kuru "rausta" pēdiņu izvietojums????? esmu palaidis ko garām un tas tagad ir TIK svarīgi??

 

 

 

Pieradis esmu censties savus dokumentus veidot cik iespējams perfekti, kāpēc man būtu jānolaiž savi kvalitātes uzstādījumi tagad,

 

Divi dažādi domāšanas veidi. :) Es esmu vvv domāšanas piekritējs, jo jebkuram dokumentam ir jābūt saprotamam un ar labu gramatiku, bet svarīgi arī ir kā dokuments ir noformēts. Tas parāda dokumenta sastādītāja attieksmi pret to, kas tiek veikts. Mūsdienās gan baigi tiek grēkots ar lozungu, ka pofig kā izskatās, galvenais ātri un lai daudzmaz var saprast jēgu. :D 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
AnceAnce

vvv,

Vai veidojot koriģēšanas gadījumu, veidojāt VIENU vai DIVUS gadījumus par katru pēdiņu atsevišķi? Izmēģinājos gan tā, gan tā, bet rezultātā kā nav apakšējās pēdiņas tā nav.

Man pēdiņu problēma arī ir svarīga tieši tā iemesla dēļ, ka IS ir daudz sagatavju, kur ir "vecā" stila augšā apakšā pēdiņas, bet lietotāji dokumentus mēdz papildināt un rezultāts sanāk neglīts.

Labots - AnceAnce
Link to comment
Share on other sites

Zajebalsa ar tām pēdiņām es arī, līdz atradu šo topiku. Fak. Nudien mani arī besī, ka vienā dokumetā nu ir SIA ,,Firma" un SIA "Jaunā Firma". Kādam pautus atraut par šito idiotismu. Loģiski, ka VVC drīzāk paijās nekā pastāvēs par pēdiņām apakšā.


Koroče tā. Ja reiz valstij VVC personā ir uzspļaut pēdiņām, tad mans risinājums "problēmai" ir sekojošs:

uztaisīju makrosu, kas ar parasto Replace funkciju visas dokumentā esošās apakšējās pēdiņas pārtaisa par augšējām. Piesēju šo makrosu pie Alt+'

Tagad attaisot vecu dokumentu, lai nečakarētos un netaisītu putru, vienreiz Alt+' un ardievu vecās apakšējās pēdiņas. Āmen.

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...