Jump to content

Programmēšanas apguve internetā!


Krisjaanis
 Share

Recommended Posts

Arnolds Piepe

Kā programmēšanu? Kādā valodā? Tev taču nav ne mazākās nojausmas, ko tu vispār gribi, vai ne?

Link to comment
Share on other sites

sanfrancisko

ja patstāvīgi neproti internātā sameklēt info, tad nekas no programmēšanas tev nesanāks

 

vari paskatīties codeacademy.com - ļoti vienkārši un uzskatāmi var apgūt pašus pamatus. uz datora nekas nav jāinstalē, viss notiek pārlūkā

Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Pirms sākt kaut ko apgūt, ir jāsaprot mērķis - ko un kāpēc programmēt. Tad arī izkristalizēs, ko var apgūt pašmācībā, cik tas laika aizņems un kur meklēt materiālus. Jāatceras, ka ne visu var iemācīties programmēt izlasot manuāli un pašmācībā visu apgūt, ja runa par sarežģītām sistēmām, gatavām platformām, piemēram, ERP, CRM, dokumentu vadības sistēmas utml.

 

Latviski labākā gadījumā būs aprakstīti kaut kādi pamati, bet viss pārējais būs tikai un vienīgi angliski, kas tā kā būtu jāzina jebkuram programmistam, pretējā gadījumā viņam nav lemts neko sasniegt.

Link to comment
Share on other sites

 

 

Pirms sākt kaut ko apgūt, ir jāsaprot mērķis - ko un kāpēc programmēt. Tad arī izkristalizēs, ko var apgūt pašmācībā, cik tas laika aizņems un kur meklēt materiālus.
 

 

trenējoties dažādos cīņas sportos var pamanīt, cik ļoti līdzīga ir dažādu to novirzienu fiziskā bāze. skriešana, atspiešanās, pietupieni, presītes. 

 basketbolā - 90% no tā + vēl kaut kas klāt.

 vieglatlētikā - 90% no tā paša + vēl kaut kas klāt. 

 biatlonā - 90% no tā paša + vēl kaut kas klāt.

 

 

ja vien nav vēlme aprobežoties ar "hātēemel", tad iesaku sākt ar bāzi, apgūstot kādu C saimes valodu ( C, C++, C#, Java .. nu kaut vai Javascript vismaz, ja neko nopietnāku ticība neļauj un gribas tik paspēlēties ), kurā būs iekšā cikli, zarošanās, funkcijas, teksta izvade. Jo nopietnā līmenī būs vienalga programmējot 90% bāzes + vēl kaut kas klāt (konkrēti freimvorki). Bāze. Saki ko gribi, bet C saimes valodas tagad arī aizņem lielāko daļu tirgus. Izņēmumi ir python + ruby, bet arī tiem būs cikli, būs if/else utml pamatlietas. Kad (un JA vispār) paaugsies, tad varēs sākt domāt par "ERP, CRM", kur arī ir bāze + freimvorki.


latviski ir vismaz Pascal un Python pamati PDFos - ņem tik un lasi, saites te ir bijušas. Accenture rīko jauno programmētāju kursus. 


http://home.lu.lv/~janiszu/courses/courses.html - c++

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

rigaconnect

Var mēģināt tā, ka, piemēram, rakstīt reālu mājas lapu. Izdomāt, ko īsti vajag un rakstīt. Un jautājumus var uzdot stackoverflow.com. Tikai stingri jāievēro viņu noteikumi, citādi ātri var nobanot

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...