Jump to content

Atmuitošana no ASV (UPS, Fedex)


reps0ns
 Share

Recommended Posts

Sveiki!

 

Tāda lieta, ka man piedāvā precei piegādi no ASV uz LV (bez papildus samaksas) TIKAI   Fedex vai UPS (jāizvēlas).

Neesmu neko darījies ne ar 1 ne ar 2. 

 

Vot i jautājums par to, kā un kas veic Ups/Fedex atmuitošanu un cik tas pakalpojums kuram maksā.?

Reiz iegrābos uz DHL -pilnīgi idioti. Paprasīja savus desmitpadsmit vai trīsdesmit latus par atmuitošanu (neatceros); finālā pamanīja, ka aparāts ir tikai 1 no 2 vajadzīgajiem CE sertifikātiem un nācās sūtīt atpakaļ.:(

 

Kāda pieredze citiem ir ar UPS un Fedex Lartvijā?

 

Link to comment
Share on other sites

 

 

finālā pamanīja, ka aparāts ir tikai 1 no 2 vajadzīgajiem CE sertifikātiem

 

vajadzētu precizēt - tu kā fiziska vai juridiska persona.

Link to comment
Share on other sites

Bruketajs

Vēl ir svarīgi, vai pilsētā, kurā atrodies, ir VID MKP, kur varēsi atmuitot un samaksāt.

DHListi un UPSisti ietaupa uz tā, ka iedod tev dokumentus un pēc atmuitošanas liek atbraukt pakaļ, taču, ja esi, piemēram no Jelgavas, tad stacijā vari atmuitot kravu, izmantojot kravas pavaddokumentus, kurus DHLam tev jāatsūta un kad visi zīmogi ir, tad kurjeram tev jāpiegādā paka.

Cilvēki kas to nezin, rikšo uz DHL, tad lidostas MKP un tad atkal uz DHL... vai arī maksā 20-50Eur par "atmuitošanu" vai "brokera pakalpojumiem" (brokeris ir tāds cilvēks, kas savāc 5-6 aitas pa 30Eur un iet uz lidostas MKP aizlīst pa pazīšanos priekšā tiem, kas oficiāli gaida papīrus)

Skarbi tas viss protams, bet tāda nu tā realitāte.

Labots - Bruketajs
Link to comment
Share on other sites

Sūtīju kā privātpersona no Pololu veikala USA ar Fedex 2013.g decembrī.

Piezvanija no Fedex kantora pie lidostas, ka prece ir atnākusi un piedāvāja vai nu pašam doties muitot vai atmuitot manā vietā (20,- par pakalpojumu). Devos pats uz Fedex kantori, iedeva preces pavaddokumetnus, tad 500m ar kājām uz blakus esošo muitu, tur ~15min atmuitošana (informē muitu par preci, samaksā PVN un muitas nodevu/nodokli), tad ar jaunajiem papīriem atpakaļ uz Fedex biroju un saņēmu savu paciņu.

Labots - falck
Link to comment
Share on other sites

Ieteiktu UPS, Latvijas pārstāvniecībā var cilvēcīgi visu sarunāt.

 

 

 

(brokeris ir tāds cilvēks, kas savāc 5-6 aitas pa 30Eur un iet uz lidostas MKP aizlīst pa pazīšanos priekšā tiem, kas oficiāli gaida papīrus)

 

Nu muldēt gan gluži nevajadzētu. Deklarants ir persona, kura pelna iztiku pildot citiem deklarācijas un iesniedzot tās muitā, ar līšanu bez rindas tam nav nekāda sakara. Atšķirība ir tajā, ka deklarants ar to nodarbojas ikdienā, tāpēc pildot deklarāciju visdrīzāk  nepieļaus kļūdas un muita deklarāciju neatmetīs atpakaļ ( nenāksies braukāt uz muitu un stāvēt rindā vairākas reizes)

Link to comment
Share on other sites

To daršu kā jurid pers. 

Šinī gadījumā digikey.com

un pie >200$ man piedāvā bezmaksas šipingu ar Ups vai fedex (tikai, bet Ems ar 60$piemaksu).

J.

Link to comment
Share on other sites

Bruketajs

 

 

( nenāksies braukāt uz muitu un stāvēt rindā vairākas reizes)

Nenāksies braukāt vairākas reizes arī tā, ja zināsim, kā jārunā ar sūtītājkompāniju. 

Nu un lai par deklarantiem "nemuldētu" - nevajag apģērbā ar uzņēmuma logo rikšot bez numuriņa (jā zinu, deklarantiet tādu nevajag, jo biki ir samaksāts arī MKP darbiniekiem.)

Katrā ziņā tā nauda, ko prasa deklaranti ir maigi sakot neadekvāta. Tā bij mana rakstītā ideja.


 

 

kura pelna iztiku pildot citiem deklarācijas

Pildot? Ko pildīt, ja nodoklis jau ir aprēķināts? Vēljovairāk, ja summa ir tāda, ka pietiek ar mutisko deklarēšanu? Vāks. 


reps)ns, vari droši sūtīt ar UPS vai Fedex (fedex ir tuvāk muitai, ja esi no Rīgas)

Ja neesi no rīgas, noskaidro muitas KP adresi, kas tev tuvāk, palūdz lai Fedex nogādā tev docus un kad būsi atmuitojis, nodod šiem info, lai organizē piegādi.

Parasti visi skaita tikai degvielu, līdz kurjeram un muitai, bet ne savu laiku. Un galu galā, kurjeram ir jāpiegādā prece uz norādīto adresi, nevis uz biroju pie lidostas - tad ļauj viņam to izdarīt.

Link to comment
Share on other sites

nesen biju atmuitot preci (brauc kaut nakts vidū) nebūs rindā jastāv, bet nu esmu tur 20:00 priekšā parītis darbojās, nu dabu savu papiriiti, un prasa muitniekiem, a, kur paciņa? kā kur - DHL! tad skalji pa visu muitu prasa, lidz cikiem DHL strādā (itkā viņi nezinātu) lidz 17, preci var iznjemt liz 16:30! tolks no tādas muitošanas, lai iekasētu tur 3ls, nez cik valstij un muitai izmaksa algot visus darbonjus, lai iegutu to siknaudu no kjiniešu paciņām, kas suuta free dhl. ātri toties čakars!

Link to comment
Share on other sites

 

 

Katrā ziņā tā nauda, ko prasa deklaranti ir maigi sakot neadekvāta. Tā bij mana rakstītā ideja

 

Tā vietā lai regulāri rikšotu uz muitu es personīgi tomēr izvēlos maksāt neadekvātos 15 EUR savam deklarantam un saņemt sūtījumu norādītajā adresē :). Protams, viss ir atkarīgs no tā, cik bieži nāk pakas + paku vērtība.

 

P.S. Skatīt autora postu augstāk. Brūķētāj, esi to darījis arī kā juridiska persona? :)

Link to comment
Share on other sites

Bruketajs

Jā, esmu.

Saņēmu paku no ķīnas, nākamajā dienā Fedex atveda papīrus, aizstaigāju 5 minūtēs līdz vietējam MKP un samaksāju nodokli (pietika ar parastu pilvaru uz blankas, lai drīkstētu to darīt) un ar štempeļiem devos atpakaļ uz darbu, lai nākamajā dienā saņemtu paku rokās, nekur nebraucot un rindās nestāvot.

Tā arī darīšu turpmāk un jā kādam kurjerkantorim tas nederēs, tad viņiem jo sliktāk - nebūs piegādes fakts. Galvenais, kļūdas pēc, neparakstīt, savācot dokumentus, papīru par piegādātu preci (kurjeram jau gribētos)

Link to comment
Share on other sites

Pēdējā laikā izmantoju iespēju ņemot no ASV samaksāt uzreiz visus nodokļus un muitas formalitātes ups. Paciņa max 3. nedēļas ir pie manām durvīm bez liekas klapatas. Protams ne visi tirgoņi to piedāvā.

Link to comment
Share on other sites

Bruketajs

 

 

Paciņa max 3. nedēļas ir pie manām durvīm bez liekas klapatas.

Kālab tik ārpŗātā ilgi no ASV? 

Link to comment
Share on other sites

Bruketajs

Man no Korejas ar Fedex solās iekļauties 7 dienās. Izskatās ka paspēs ari - 2 dienās nonāca līdz DK un tagad palēninājās... kā parasti, Evropā.

Bet nu atmuitošana jau ievedot ir ērtība, ja pārdevējs to piedāvā. Cenas ziņā radikāli atšķiras no tā ko piedāvā mūsu "censoņi" - man kautkad sanāca PVN + 5$.

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...