Jump to content

kriogēnika


MarisO
 Share

Recommended Posts

Drīzāk MacLeods

 

Arī daktera  Douela galva

Labots - Tubus
Link to comment
Share on other sites

  • Replies 91
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

  • Tubus

    16

  • itanium

    7

  • JDat

    6

  • e = d

    10

Top Posters In This Topic

Bija mums kādreiz darbā viens sektants, kurš visus centās pārliecināt, apgalvojot ka viņam Dievs dāvās mūžīgu dzīvošanu...

Kad es viņam pajautāju, kāpēc tu domā, ka Dievam tāds vecs muļķis, kā tu būs vajadzīgs, tad viņš ar mani vairāk nerunāja.

 Morāle: Kāpēc domāt, ka tu nu tālā nākotnē, kādam , sasodīts, būsi vajadzīgs...?

Link to comment
Share on other sites

man tādas klusas aizdomas ka mūsu speks ir mūsu massā, un jo vairāk mēs esam jo ātrāk viss attīstās, tiek izgudrots, innovēts utt. Tātad jo vairāk galvas/smadzenes/intellekts klāt jo lielāks pluss mūsu civilizācijas attīstībai=>eksistencei.

Link to comment
Share on other sites

Konstatators

 

 

Tātad jo vairāk galvas/smadzenes/intellekts klāt

 

Vai nogrieztas un sasaldētas galvas arī pie šitā skaitās?

Link to comment
Share on other sites

NeticuNevienam

Baisa doma, lai neteiktu vairāk. Iedomājoties pārejas procesu, ka vēl normāliem būtu jādzīvo kopā ar aitām dollijām! Turklāt, kā šis var ietekmēt civilizācijas attīstību un eksistenci pozitīvā virzienā, ja šim vājprātam pirmie pieteiksies "taureņi" nevis normāli cilvēki?

Tad jau lielāka jēga, toties ar vislielāko neizdošanās iespējamību, ir visu "taureņu" likvidācija un normālas sabiedrības eksistence un attīstība.

Esmu pret - ja vienu dzīvi nav spējīgs nodzīvot jēdzīgi, tad kamdēļ dot otro? tādai pasai izniekosanai?

Tas tā filosofiski!

A zinātniski - interesanti, bet tikpat bīstami kā mērkaķis ar granātu ķepā vai sīkais ar sērkociņiem!

Link to comment
Share on other sites

Pāris aspekti.

1. Nav zvanīts, ka nokopējot Tevi tā būs tā pati apziņa, kas Tu esi pašlaik. T.i. būs cits, Tev identisks cilvēks, tuvinieki būs laimīgi, bet Tev būs pofig, jo sen būsi beigts.

 

2. Nāve ir bioloģiskās evolūcijas priekšnosacījums. Bez nāves neviena suga nespētu attīstīties, jo visi kļūtu par veciem mutant-perdeļiem.

 

3. Cilvēka apziņa nav piemērota mūžīgai dzīvei. Daudzi pat īsti netiek galā ar to, ko redzējuši sava bioloģiskā mūža ietvaros.

Link to comment
Share on other sites

 

 

savukaart es viennoziimiigi piekriitu hipoteezei, ka sapraata daudzums uz 3.planeetas ir konstants lielums. tas pieraadas, pieraadas, pieraadas un arvien pieraadas. 

 

Xyiii tev! Tas nav konstants lielums. Tas lielums samazinās. Pārbaudīts dzīvē.

Kāpēc vēl tādi plānprātiņi Kā MārisO te turpina vervelēt idiotismu? Visi ābolfani ir tik debīli?

Krioģēnika ibio. Jau pirms 100 gadiem (varbūt meloju par gadiem) bija plānprātiņi, kuri ļāvās iesaldēties ar aprēķinu ka nākotnē jamos atdzīvinās. Par šo tēmu ir sarakstītas grāmatas un uzņemtas filmas. Varu pat vienu stipri pamācošu S. Lema audiostāstu (diemžēl krievu valodā) aizsūtīt ja nav laika lasīt.

Link to comment
Share on other sites

 samazinās vidējais saprāta apmērs uz vienu tupaku, jo to paliek arvien vairāk.

Labots - e = d
Link to comment
Share on other sites

Konstatators

 

 

uzņemtas filmas.

 

MarisO kā Ostins Powers? :sarkasms:austinpowers.gif

Link to comment
Share on other sites

Tas lielums samazinās. Pārbaudīts dzīvē.

 

Vienā filmā bija runa, ka pat mūsdienu augstskolas students nevarēja galvā aprēķināt, manuprāt, diezgan vienkāršu uzdevumu, ko 19. gs rēķināja pamatskolā galvā

 

«Устный счёт. В народной школе С. А. Рачинского» — картина русского художника Н. П. Богданова-Бельского, написанная в 1895 году.

 

Uzdevums no gleznas "Rēķināšana galvā"

 

cfb96aa8737052bbf45a85772e745b2d.png

 

Pati glezna šeit:

http://www.1001task.ru/

Labots - Aigars
Link to comment
Share on other sites

@@e = d, nē, nē, nē!

 

Man bija teorija: cilvēka stulbums/sistēmas (automātika vai tml) gudrums=const. Nefiga. Izrādās ka uztaisi gudrāku automātiku, cilvēks paliek stulbāks. Pie tam, ja automātikas intelekts ir aritmētiskā progresija, tad cilvēka stulbums ir ģeometriskā progresija. rezultātā  skaitlis nav kontants bet gan mainīgs. Tam nav nekāda sakara ar stulbeņu skaitu uz planētas. Nē nu varbūt ir, bet ne tādā kontekstā kā @@e = d to piedāvā.

Link to comment
Share on other sites

nu vēl ir otra teorēma, ka divu (vai n) stulbeņu kopējais intelekts ir mazāks nekā vienam atsevišķam indivīdam. Jo lielāks bars, jo tas cipars zemāks.

Link to comment
Share on other sites

Ne jau ka tur dzīvam cilvēkam to galvu griež nost. Vispirms sagaida klīnisko nāvi dabīgu iemeslu dēļ, un tikai tad griež, tajās 5min, kamēr vēl smadzenes nav atmirušas. Rezultātā, pacientam tāpat pofgi - nesanāks, nomirs, viss kā parasti. A moš sanāks, kas to lai zin.

 

[sarkasms]Par stulbumu - jā, to konstatēja jau seno grieķu filozofi. Ir skaidrs, ka, ņemot vērā, ka stulbums kopš tā laika ir pieaudzis ģeometriskā progresijā, mēs šobrīd dzīvojam absolūtā pakaļā. Visi ir pilnīgi idioti salīdzinot ar tiem ģēnijiem, kas bija tolaik. Progress apstājās jau pirms 1000 gadiem, un ilgi vairs šī cilvēce neeksistēs, jo noslīks zirgu kakās.[/sarkasms]

Labots - Vilx-
Link to comment
Share on other sites

un vispārigi, apkārt ir novērojamas stulbuma neiedomajamākās pakāpes: datori, reaktīvās lidmašīnas, kosmosā vēl vandās, un kur vēl tie, kā viņus tur- mobilie sakari... ne tā kā pirms 10.000 gadiem kad neviena stulbeņa nebija un visi kolektīvi meklēja sliekas zem akmeņiem ar sviras mehānisma palīdzību [/sarkasms]

Pāris aspekti. 1. Nav zvanīts, ka nokopējot Tevi tā būs tā pati apziņa, kas Tu esi pašlaik. T.i. būs cits, Tev identisks cilvēks, tuvinieki būs laimīgi, bet Tev būs pofig, jo sen būsi beigts. 2. Nāve ir bioloģiskās evolūcijas priekšnosacījums. Bez nāves neviena suga nespētu attīstīties, jo visi kļūtu par veciem mutant-perdeļiem. 3. Cilvēka apziņa nav piemērota mūžīgai dzīvei. Daudzi pat īsti netiek galā ar to, ko redzējuši sava bioloģiskā mūža ietvaros.

1 pašaapziņas problēma. ja tevi noklonēs, kurš būs īstais un kurš klons?

 

2. ir sugas, kuras pamanās eksistēt bez dabīgās nāves,

 

3. strīdīgs apgalvojums, visu izpētīt līdz galam nav iespējams (liekas, to pēdēja laikā apjēdza teorētiskā fizika, līdz ar to pacēlās jautājums par dieva esamību), tātad kaut kāda interese dzīvot būs.

Labots - Tubus
Link to comment
Share on other sites

 

 

ir sugas, kuras pamanās eksistēt bez dabīgās nāves

varētu piemēru?

Link to comment
Share on other sites

hidras un kaut kādas tur zivteles vienā grotā ZA,.... uz gugli taču nava bans?
uz ātru roku atradu
http://zablugdeniyam-net.ru/zhivotnye/vozmozhna-li-vechnaya-zhizn/">http://zablugdeniyam-net.ru/zhivotnye/vozmozhna-li-vechnaya-zhizn/</a><
viņi gan maldās ka tā ir vienīgā suga.
cilvēki strādā
http://expert.ru/expert/2012/28/tajna-golyih-zemlekopov/

Labots - Tubus
Link to comment
Share on other sites

 

 

2. ir sugas, kuras pamanās eksistēt bez dabīgās nāves,

 

Vai Tu domā dažādas dzīvības formas, kuras pie sev nelabvēlīgiem apstākļiem pamanās hibernēties un veiksmīgi pārdzīvot septiņus bada gadus?

http://en.wikipedia.org/wiki/Biological_immortality#Tardigrades

 

Vispār, ja kādu ieinteresēja topika tēma, tad šeit ir gana daudz rakstu un diskusiju par apspriežamo tematiku, gana daudz immoralistikas fanu un pretinieku, kuri sanāk vienā čupā un muld savu muldamo.

Šī ir reklāma par tēmu, tāpēc  - esi žēlīgs, admin. :)

Link to comment
Share on other sites

nu pirmkārt ir sugas kuras vairojas nevis dzimumceļā, bet daloties, kā hidras, amēbas, infuzorijas tupelītes, volvoxi un vēl tur visādi vienkāršākie radījumi, es jau vairs neatceros.  Tiem nāve nav vajadzīga, jo kura daļa tad mirs ja sadalās divās daļās, kapieku metīs vai? Nu, protams, evolucionēt un dabiski atlasīties viņiem ir problemātiski, jo nenotiek mutācijas, kā dzimumceļā. Jo dzimuceļā ar katru mūsu pēcnācēju daba (dievs, visuma algoritms) izmēģina, vai pēcnācējs būs labāk pielāgots dotajai apkārtejai videi vai nē. Nu diezgan, empīriski, es teiktu,un milzu resursi aiziet šreijā.

 

Mēs jau principā tuvojamies fāzei, kad varēsim paši (apzināti)  iejaukties savā ģenētikā un šo to pielabot, - nu tad gan būs, no vienas puses odeons un svētlaime, no otra pilnīgs zvezdec.

Link to comment
Share on other sites

 

 

nu pirmkārt ir sugas kuras vairojas nevis dzimumceļā, bet daloties, kā hidras, amēbas, infuzorijas tupelītes, volvoxi un vēl tur visādi vienkāršākie radījumi, es jau vairs neatceros.

 

Un? Nesaprotu Tavu domu. Mēģini spiest uz to, ka šādu vairošanos varētu piemērot arī sapiensiem? Ja tā, tad neies cauri - šādi kopēties var tikai vienšūņi, bet zīdītāji ir krietni sarežģītāki organismi. Turklāt, jēdziens "cilvēks" sevī ietver ne tikai 70 kilogramīgu gaļas kluci , bet arī sevis apziņas jēdzienu. Ja arī izdotos perfekti nokopēt gaļas kluci, nebūtu iespējams izveidot kopējamā objekta perfektu kopiju: šis "es", kuru veido neironu savstarpējā komunikācija, kļūtu nekavējoties atšķirīgs pat pie absolūti vienādiem ieejas datiem.

 

Mēs jau principā tuvojamies fāzei, kad varēsim paši (apzināti)  iejaukties savā ģenētikā un šo to pielabot,

 

Dabiskā atlase ir gana labs mehānisms, kurš atsijā nekvalitatīvus gēnus. Cita lieta, ka līdz ar visām mūsu humānisma padarīšanām šis mehānisms smagi lago.

Link to comment
Share on other sites

 

 

Mēģini spiest uz to, ka šādu vairošanos varētu piemērot arī sapiensiem?
es ne uz ko nespiežu, man tas ir poverī .... Dolliju tak jau nokonēja, tagad viss atduras pret ētiskām normām, visādus tur cilvēka audus var klonēt, tad, piemēram, ja niere beigta, paņem rezerves kopiju un iestāda. Mamutus man liekas taisās klonēt... hvz, par ģenētiski modificētiem tomātiem, liekas, vairs neviens nebrīnās.

 

 

arī sevis apziņas jēdzienu
par to apziņas jēdzienu tā uzmanīgāk. Tam ir dažādas interpretācijas, piemēram, - kaimiņam Vasjam ir apziņa, - sunim? šimpanzei, aitai? skudrai? sliekai? Jautājums, - kas ir apziņa?

 

 

šis "es", kuru veido neironu savstarpējā komunikācija, kļūtu nekavējoties atšķirīgs pat pie absolūti vienādiem ieejas datiem.

šim es piekrītu, tikai kurš no viņiem būtu īstais, - vot v čom vopros?

 

 

 

Dabiskā atlase ir gana labs mehānisms,
kādreiz viss noveco, progres un evolūcija prasa savu, ja būs ātrāk veids kā pilnveidoties, evolūcija ies pa to ceļu, kā lētāko, ekonomiskāko un ātrāko, - loģiski?

 

Var pavingrināt smadzenes un parēķināt cik sabiedrība tērē laika un resursus sevi atražojot tradicionālā veidā, - dzemdību nams un viss saistīts ar bēbīšu pampersien un baŗibu, skola, apmācības, tad jāsāk meklēties pa krogiem, disenēm un pirkt visādus pričindaļu un prikidus lai būtu krutāks par citiem, tad intensīva sex dzīve ar viss kau ko kas to pavada, tad sākās vecuma problēmas un slimības, visi ārsti strādā, slimnīcas un poliklīnikas pārslogotas, tad morgs-krematorijs-kapsēta.

A cik vienkārši būt, ja varētu dabūt Microsoft sertificētu genoma upgrade, SP3,- saņem pa WiFi ielādē un staigā vesels!!! 

 

 

humānisma padarīšanām šis mehānisms smagi lago.

humanisms evolūcijas un progresa labā tiks norauts podā 

 

Problēma īstenībā ir apstāklī, ka mēs nezinām, kas un kā īsti notiks pēc 10-20 gadiem, jo viss var izmainīties tik ātri un strauji, ka būs zvezdec... Piemēram, google brilles, a kāpēc to nevarētu iestrādāt kaut kur smadzenēs.

Link to comment
Share on other sites

 

 

piemēram, - kaimiņam Vasjam ir apziņa

 

par to es nebūtu tik pārliecināts.

Link to comment
Share on other sites

 

 

Jautājums, - kas ir apziņa?

Tehniski, apziņa ir signālu summa, kuru veido ārējie ieejas dati un iekšējie interpretatori (maņu orgāni). Šos signālus nemitīgi apstrādā smadzenes, veidojot elektroniskus slēgumus starp neironiem. Vārdu sakot, apziņa ir kā vindovs reģistrs. Atšķirība ir faktā, ka vindovs reģistrs ir mazāk vai vairāk statisks un to var pārkopēt, bet neironu savstarpējā komunikācija - nav, tā noris nepārtraukti.

Ja vēlēsies nokopēt cilvēku, labākajā gadījumā dabūsi pretī gaļas gabalu, kuram darbojas motoriskās funkcijas. Kaut ko līdzīgu lobotomijas pacientam. Sliktākajā gadījumā - vienkārši gaļas kluci.

 

 

Var pavingrināt smadzenes un parēķināt cik sabiedrība tērē laika un resursus sevi atražojot tradicionālā veidā,

 

Hm. Piedāvā brīnišķīgās jaunās pasaules modeli ar burciņām un pudelēm? Tad jau visi būtu jāsterilizē vai jāizslēdz kopošanās mehānisms.

 

 

 

A cik vienkārši būt, ja varētu dabūt Microsoft sertificētu genoma upgrade,

Man domāt, vajadzētu drīzāk cīnīties ar sekām. Proti, darīt visu, lai "slikto" gēnu nēsātāji tos nenodot nākamajām paaudzēm. Tāds kā kontrolēts dabiskās atlases process.

 

Piemēram, google brilles, a kāpēc to nevarētu iestrādāt kaut kur smadzenēs.

 

Pietiek jau ar tiem, kuriem smadzenēs ir iestrādāts ābols.

Un priekš kam Tev gūgle brilles?

Link to comment
Share on other sites

 

 

Tehniski, apziņa ir signālu summa, kuru veido ārējie ieejas dati un iekšējie interpretatori (maņu orgāni).
piemēram, akmens kurš ūdens piliena ietekmē pārsveras us sāk ripot uz leju ir ar apziņu vai nav? viņam ir visas apziņas pazīmes, informācijas ievākšana, apstrāde un reakcija. Nu labi, mums tas viss ir miljardiem reižu sarežģītāks, bet būtība takš nemainās. 

 

 

bet neironu savstarpējā komunikācija - nav, tā noris nepārtraukti.
iemācīsies,- nokopēt noklonēt.... un ar asfaltu pārklāt...  kā prakse rāda - viss reiz realizējās... piemēram, kādi būs datori un vispār tehnoloģijas pēc, teiksim 20 gadiem? Nu paņem salīdzini, kas mums tur tagad spicākais ar 1994.gada datoru. Pie kam tas progress iet ģeometriski, ar paātrinājumu, viņs pats sevi paatrina, dažādas jomas mijiedarbojas etc... Piemēram, cilvēka genomu atšifreja tieši pateicoties datoru attīstībai, pie kam 90% darba ir paveikts pēdējos 10% no kopējā laika. Nu kau kā tā...

 

 

a vēlēsies nokopēt cilvēku, labākajā gadījumā dabūsi pretī gaļas gabalu, kuram darbojas motoriskās funkcijas. Kaut ko līdzīgu lobotomijas pacientam. Sliktākajā gadījumā - vienkārši gaļas kluci.
tas viss ir pagaidām, pagaidām... Tur taču tik iegrūsta milzum nauda, tā kā jānotiek gribi vai negribi. 

 

 

 

Man domāt, vajadzētu drīzāk cīnīties ar sekām. Proti, darīt visu, lai "slikto" gēnu nēsātāji tos nenodot nākamajām paaudzēm. Tāds kā kontrolēts dabiskās atlases process.
aha, nacisms un eugēnika, bet kā tu zini kurš ir sliktais kurš labais gēns, varbūt viņš ir kropls vienā ziņā, kamēr ģēnijs citā, kā Stephens Hopkins

 

burciņas un pudeles (resp.dažādi tehniski (artifactial) palīglīdzekļi) jau tagad iet pilnā sparā, viena vairāk vai mazāk tam nav nozīmes.

 

 

Un priekš kam Tev gūgle brilles?
 par google brillēm nav viedokļa, bet ja ģeldēs protams tām +.
Link to comment
Share on other sites

Tubus grib teik ka viņš ir tik pat gudrs kā amēba un vairojas dalīšanās procesā. Ja jau tik traki, tad jāmeklē kāda speciāla inde lai nogalinātu Tubusu un viņa klonus.

Link to comment
Share on other sites

Tubus grib teik ka viņš ir tik pat gudrs kā amēba un vairojas dalīšanās procesā. Ja jau tik traki, tad jāmeklē kāda speciāla inde lai nogalinātu Tubusu un viņa klonus.

Deram, purkšķi, uz 2 alinēniem, ka pēc 20 gadiem tā būs... 

Labots - Tubus
Link to comment
Share on other sites

Šī tēma ir filozofiska, tāpēc es saku šādi. Tāda iesaldēšana nākotnei pēc manām domām nav iespējama jo:

1. Ja pieņem, ka ir Astrālais ķermenis, tad viņš jau būs sen pametis savu fizisko ķermeni

2. Smadzenēm ir elektriskie viļņi. Nogrieztai galvai tādu vairs nav. Tātad smadzenes vairs nekas nav.

Link to comment
Share on other sites

alusbundza

 

 

piemēram, akmens kurš ūdens piliena ietekmē pārsveras us sāk ripot uz leju ir ar apziņu vai nav? viņam ir visas apziņas pazīmes,

zemes pievilkšanas spēks, gudriņ 

Link to comment
Share on other sites

Šī tēma ir filozofiska, tāpēc es saku šādi. Tāda iesaldēšana nākotnei pēc manām domām nav iespējama jo: 1. Ja pieņem, ka ir Astrālais ķermenis, tad viņš jau būs sen pametis savu fizisko ķermeni 2. Smadzenēm ir elektriskie viļņi. Nogrieztai galvai tādu vairs nav. Tātad smadzenes vairs nekas nav.

1. Tas ir tikai pieņēmums. Daudzi uzskata, ka aplams, un nevienam nav pierādījumu nevienā virzienā. :)

 

2. Kad smadzenes atsaldēs, elektriskie viļņi atgriezīsies. Ne jau elektriskie viļņi rada smadzenes, bet smadzenes rada elektriskos viļņus. Kad elektromagnētu izrauj no rozetes, viņš arī pārstāj būt magnētisks, bet ne jau uz visiem laikiem - tikai tik ilgi, kamēr nav elektrības. ;)

Link to comment
Share on other sites

alusbundza

 

 

Var pavingrināt smadzenes un parēķināt cik sabiedrība tērē laika un resursus sevi atražojot tradicionālā veidā, - dzemdību nams un viss saistīts ar bēbīšu pampersien un baŗibu, skola, apmācības, tad jāsāk meklēties pa krogiem, disenēm un pirkt visādus pričindaļu un prikidus lai būtu krutāks par citiem, tad intensīva sex dzīve ar viss kau ko kas to pavada, tad sākās vecuma problēmas un slimības, visi ārsti strādā, slimnīcas un poliklīnikas pārslogotas, tad morgs-krematorijs-kapsēta.

tā ir dabiska dzīve, un tas ir normāli, un cilvēciņam patīk izklaidēties, un piemēram satikt krogā TUBUSU un iekraut pa ģīmi 

Link to comment
Share on other sites

 

 

un piemēram satikt krogā TUBUSU un iekraut pa ģīmi 

 

Par kādiem nopelniem valsts labā? Mamma mācīja ka invalīdus nedrīkst sist. 

Link to comment
Share on other sites

 

 

1. Tas ir tikai pieņēmums. Daudzi uzskata, ka aplams, un nevienam nav pierādījumu nevienā virzienā.

Šo pieņēmumu jebkuram agri vai vēlu nāksies pašam personīgi pārbaudīt. Ja tas izrādīsies pareizs, tad nevienam "palicējam" izstāstīt nevarēs.

Link to comment
Share on other sites

Un kā ir ar tiem cilvēkiem, kuri ir bijuši klīniskajā nāvē un sevi redzējuši no ārpuses? Tie nav 1 vai 2, bet tūkstoši.

Link to comment
Share on other sites

 

 

ieinteresēja topika tēma, tad šeit ir gana daudz rakstu un diskusiju
 

 

cik lielisks forums,  vajadzēs piereģistrēties

Link to comment
Share on other sites

 Share


×
×
  • Izveidot jaunu...