Jump to content

Latviskot fontu


switchs
 Share

Recommended Posts

Kā iespējams latviskot fontu? Vai ir kāds online rīks, kur augšuplādē failu (ttf) un tur iespējāms norādīt, ko pielikt un rezultātā saņemu latviskoku fontu?

 

Varbūt ir kāds cits risinājums, kur nav nepieciešams fizsiki (iekš PC) tos burtus zīmēt.

Link to comment
Share on other sites

switchs

sorrre, ja ko smieklīgu pajautāju. Stila grāmatas izstrādātāji ieteikuši lietot fontu, kas nav pēc noklusējuma pieejams. Izdevās atrast versiju ar latīņu burtiem, bet jāmēģina tikt skaidrībā ar to kā varētu dabūt arī LV valodā, nemaksājot jaukajiem stila grāmatas izstrādātājiem papildus naudu.

Link to comment
Share on other sites

1kārt - kāds ir fonta nosaukums? 90% varbūtība ka tādu vai viņa sinonīmu latviskotu var nopirkt no tildes vai krievu paratype.

2kārt - mazticamajā gadījumā, ja nav vēl latviskots, var to tildei pasūtīt izdarīt (tas būs dārgāk)

bet 0kārt - paprasīt stila grāmatas izstrādātājam ieteikumu - no kurienes ņemt fontu ko viņi ieteikuši :)

 

ak jā, labojums: "nemaksājot papildus naudu stila izstrādātājiem" neies cauri, kreisi pārtaisīts fonts skaitīsies nelicencēts, līdz ar to pamats uzbraucieniem no BSA un līdzīgajiem. ne jau pats sev to stila grāmatu pasūti, bet firmai :)

Labots - ervie
Link to comment
Share on other sites

Tie čaļi, kas tur visu ir pasūtījuši vopšem grib kaut ko krutu, bet papildus līdzekļus izmaksās atstāt nevēlās. Tipiskie latvieši, haha.

Domāju, ka rīku jeb webu tādu īsti neatradīsi. Ja ir rokas un vēlme darīt to, ko nemāki, tad mēģini pazīmēt pats iekš ps vai skaisti rediģēt to latīnisko fontu, kuru esi atradis.

 

Ir tāds grafiskā dizaina teams ''Asketic''. Jauni, traki čaļi, zīmē smukus, latviskotas izcelsmes fontus. Ir pieejami pirkšanai. Iespējams, ka var arī kaut ko atsevišķi sarunāt par privātajām lietām.

Labots - seyhee
Link to comment
Share on other sites

raiviic

FontForge - un veido savus vai rediģē esošos kā patīk. Tikai kā jau te teica - ja konkrētais fonts nav free - latviskošana vai jebkādas citas darbības bez fonta autora piekrišanas ir nelikumīgas.

Mājas lietotājam, protams, pofig, bet uzņēmuma/iestādes lapā vai kādā iespiestā bukletā - tur var sanākt tikšanās ar vīriem melnā.

Labots - raiviic
Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...