Jump to content

Maksājumu kartes


Kitai
 Share

Recommended Posts

 Ņemt kredītu ir labi, neņemt kredītu arī ir labi. Tas katra paša ziņā. ieleja, biedrs jema taču neko neteica par kredītu ņemšanu vai neņemšanu, kas ir pareizi, kas nepareizi, biedrs jema tik norādīja uz apstākli, ka maksājuma karšu lietošana neparauj līdzi obligātu kredītu ņemšanu. Tā es sapratu.


 Salīdzināt biedru jema ar 7. klases skolnieku... šeit galīgi neiederējās.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 187
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

  • CAP

    15

  • vvv

    11

  • hehe

    11

  • jema

    10

Top Posters In This Topic

Rīga ir ir Rīga un ir pārējā Latvija un ir 700€ alga vidējā uz papīra! Var jau te skaitīt, ka visi saņem aplokšņu naudas... un Rīgas hipermārketos skaitīt cilvēku pilnos iepirkuma ratiņus...

Tomēr sliecos domāt, ka vairums saņem zem vai ap 700€. Tad bez kredītiem, līzingiem neko vairāk, kā nomaksāt komunālos, īri un pārtiku īsti nevar, pie tam ja vēl ir bērni. Kā reiz overdrafts (kredītkarte ar limitu) ir lieliska iespēja aizstāt visādus kaktu kantorus ar 300% gadā (piemērs) un padarīt ērtāku dārgāku preču pirkšanu. Neformējot patēriņa kredītu veikalā uz vietas un negaidot atbildi no kredītkompānijas...

Link to comment
Share on other sites

laikamTak

Mans viedoklis - ja ir pamati zem kājām un galva uz pleciem, protams ka kredīts. Man ir daži labi paziņas, kuri paņēmuši mājokļa kredītu. Pazīt drīz nevarēs, strauji noveco, jo visu laiku jāštuko, lai būtu no kā kredītu atdot.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Starpība tāda, ka pēkšņi paliekot "plikam un nabagam" no krutā īrētā dzīvokļa Tevi izmetīs ārā un viss. Varbūt padzīvosi kādu laiku sliktākos apstākļos kamēr viss sakārtosies. Toties no "sava" kredītā ņemtā dzīvokļa šķiroties  vēl paliksi bankai parādā tā ka maz neliksies. Tas ne kas, ka daļu no dzīvokļa būsi godīgi nomaksājis ento gadu garumā. Jā, var jau to īpašumu ar visu kredītu veiksmīgi pārdot, taču tas kā paveiksies un kā pratīsi, spēsi, kādas cenas būs nekustamo īpašumu tirgū uz to brīdi utt. 

 

Ko ar to gribu pateikt? Ja nauda ir - viennozīmīgi jāpērk. Būs saprātīgs ieguldījums. Ja nav - dabūsi bankā īpašuma ilūziju un tikai. Dzīvē viss mainās. Naudas vairāk - dzīvojam labākā vietā, plašākā mājā, rodas grūtības vai, teiksim, citas priortiātes uz brīdi  samazinam izdevumus pārvācoties pieticīgākā mītnē. Bizness, darbs, ģimene citā pilsētā vai valstī, škiramies, precamies... - bez problēmām pārvācamies. Ģimenē pieagums - vajag vairāk telpas - brīvi. Kaimiņos masveidā nariki vai bēgļi ievācas - prom uz labākām mājām. A ko darīt, ja kredītverdzība par kaut kādu tur trīsistabu dzīvoklīti uz 50 gadiem? 

Link to comment
Share on other sites

Nekadf nesapratu  kāpēc tik atbildīgā brīdī kļicku bija jāmaina - Ieleja tu esi loceklis!

Link to comment
Share on other sites

Veči ne tur sarakstīju!

 

Nu piedot, ja Tu esi idiots kurš nesaprot attiecibas, starp algas karti un kredītu, par ko ar tevi runāt?

Labots - jema
Link to comment
Share on other sites

jema, tu dzer?

Zini, es arī dzeru. Bet visiem spēkiem cenšos nenokļūt situācijā:

 

Veči ne tur sarakstīju!

Turies, vecīt! :)

Link to comment
Share on other sites

 

 

jema, tu dzer?
 Ja es lasu tādu sūdu, dabiski ka H2o dzeru!
Link to comment
Share on other sites

Veci, es arī par tevi!

Un  vienmēr būs plus, kas zemi zina!

Link to comment
Share on other sites

 

 

Rīga ir ir Rīga un ir pārējā Latvija un ir 700€ alga vidējā uz papīra! Var jau te skaitīt, ka visi saņem aplokšņu naudas... un Rīgas hipermārketos skaitīt cilvēku pilnos iepirkuma ratiņus... Tomēr sliecos domāt, ka vairums saņem zem vai ap 700€. Tad bez kredītiem, līzingiem neko vairāk, kā nomaksāt komunālos, īri un pārtiku īsti nevar, pie tam ja vēl ir bērni. Kā reiz overdrafts (kredītkarte ar limitu) ir lieliska iespēja aizstāt visādus kaktu kantorus ar 300% gadā (piemērs) un padarīt ērtāku dārgāku preču pirkšanu. Neformējot patēriņa kredītu veikalā uz vietas un negaidot atbildi no kredītkompānijas.

Viss tas varbūt tā arī ir. Bet mums situācija Latvijā ir tāda, ka nevari būt pārliecināts vai rīt Tev būs vēl darbs! Un par tiem 700 - tas ir smieklīgi!

Liela daļa saņem ne vairāk par 400, ja ne vēl mazāk. Pats saskāros ka pzuda kolēģim no kartes nauda.  Un kad mani samazināja, man kredītu nebija.

Tāpēc arī nebija problēmu. Bet bijušajam darba kolēģim (citam) kredīti bija ap 5k. Nu un kā domājat kam bija vieglāk? Tāpēc es saņemu algu un ņemu naudu nost no kartes. Un ne reizes man nav bijušas problēmas. Kaut arī es nesaņemu tos pieminētos ap 700.

Link to comment
Share on other sites

 

 

tas jau vairāk par treknos gados pirktiem īpašumiem, kuriem tagad tirgus cena ir zemāka par toreizējo iegādes cenu

Bankas grib 10-30% līdzfinansējumu.

Ja sanāk tipiska ziepe, tad NĪ cena arī var samazināties par šiem pašiem 10-30%.

 

Dižķibeles laikā cenas krita vismaz par 50% + cilvēkiem zuda interese pirkt īpašumus, tādēļ parādniekiem arī sanāca mīnuss. Mūsdienās vairāk par paša finansējumu zaudēt nevajadzētu. Tas viss attiecas uz gadījumu, kad ziepes iestājas 5min pēc līguma parakstīšanas.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Te it kā vis bija atrunāts, tādēļ neskatījos!

jema, 21 Nov 2015 - 22:27, teica:snapback.png

Ilgtermiņa kredīti nav izdevīgi uz kredītkartes, bet labāk par to var statīt banka! 

Izdevīgi vispār nav nekas, bet... Jau gadus desmit dzīvoju dzīvoklī kurš paņemts kredītā uz 25 gadiem. Toties savā, nevis pie senčiem vai maksāju beztolkā kādam par īri.  

 

Ja cilvēks ņem kredītu un nesaprot atšķirību viņos, man patiesi ir tevis žēl, un novēlu tev izmaksāt tev to visu 25 gadā!

Link to comment
Share on other sites

 

 

Es lietoju tikai vienu karti un to pašu tikai algas saņemšanai! Nekad nemaksāju ar karti.

Es protams, atvainojos, bet Tu esi vai nu pensionārs, kurš iesprūdis 20 gadu pāgātnē vai vienkārši tups. Rēķinus arī droši vien pastā maksā. 

  • Patīk 2
Link to comment
Share on other sites

Ja cilvēks spēj visu nopirkt bez kredītiem.. visu cieņu! Bet ne visi tā var un vajag. Par patēriņa kredītiem ir cits stāsts, ir slikti, ka tos metā pa labi/kreisi.. par ātrajiem vispār nerunāsim.. ar šiem sievasbrālis ieberzies pamatīgi dēļ sava tupuma un jaunības, bet gan jau izķepurosies..

 

Nemaksāt ar karti, kur to var ir tupums.. man, personīgi, nepatīk daudz skaidras naudas nēsāt līdzi.. parasti makā vairāk par 10€ nav.. :D

  • Patīk 3
Link to comment
Share on other sites

 

 

Nemaksāt ar karti, kur to var ir tupums.. man, personīgi, nepatīk daudz skaidras naudas nēsāt līdzi.. parasti makā vairāk par 10€ nav..

 

Tupums ne tupums, bet ir bijuši gadījumi kad skaidras naudas esamība kabatā ir reāli glābusi un noderējusi. Ja būtu tikai 10nieks kabatā būtu sūdi ..... Katram savi ieradumi. Es labi jūtos, ja kabatā ir kartes un skaidra nauda vienlaicīgi. Negribu būt atkarīgs no tā kur ko pieņem vai nepieņem. Aiziet uz tirgu pēc produktiem, vai kādā mazā kafeinīcā tēju iedzert, taksometru paņemt... tak piemēru daudz. Skaidru naudu tomēr "pieņem" gandrīz visur un visi, ko noteikti nevar teikt par bankas kartēm. Gadās pa reizei arī "darījumi" kur skaidrā lētāk nekā ar karti.

Link to comment
Share on other sites

@@UN1, kad zini, ka skaidra nauda "must have", tad izņem.. mūsdienās taču nav problēmas ar bankomātiem.

Link to comment
Share on other sites

 

 

skaidras naudas esamība kabatā ir reāli glābusi un noderējusi.

 

Atpērkoties no policistiem? :D Un tad ir dzirdēts, ka šie reizēm ļauj braukt uz bankomātu :D

 

Kādos vēl gadījumos ir nepieciešama skaidra nauda kabatā?

Link to comment
Share on other sites

O, skairuča ienaidnieki. Kā, varbūt šņaba bode tuvāka kā bankomāts, kad aplāpīties vajag, moš karti ar pagrūti atrast sliktā rītā;).

 

Pazīstu vienu, kurš visu cenšas tikai skaidrā maksāt. Ir šim kredītkarte, alga okei, oficiāla. Vienreiz sanāca sūdi ar karti maksājot, trāpīja uz krāpnieku ( ne LV, bet NL ). Tagad baidās, gadi pagājuši, bet baidās.

Citi atkal alko pat normālos veičos pērk, un nebūt ne ar mazajām " baltajām " algām. Negrib, ka banka zin par " zaļo pūķi ".

Link to comment
Share on other sites

 

 

Kādos vēl gadījumos ir nepieciešama skaidra nauda kabatā?

Noder gan - ir veikali un ēstuves, kur nepieņem kartes. Pēdējais piemērs - vīriešu apģērbu veikals "Mans drēbju skapis" Barona kvartālā - tak neņem kartes ne sitami. Par laimi bankomāts nav tālu. Bet ja dziļos laukos - brauc nu 50km līdz tuvākajam bankomātam. ss.lv un citi privātie tirgoņi un pakalpojumu sniedzēji arī nav dzirdēts, ka kartes pieņemtu. Tā, ka es arī vienmēr cenšos lai man vismaz 50-100 ēriki skaidrucis būtu maksā.


 

 

Pazīstu vienu, kurš visu cenšas tikai skaidrā maksāt.

Es arī pazīstu vienu, bet tur cits stāsts, viņš ir samērā liels uzņēmējs un baidās no privātā audita :D 


 

 

Atpērkoties no policistiem? Un tad ir dzirdēts, ka šie reizēm ļauj braukt uz bankomātu

Traks neesi? Mūsu laikos par to var kriminālu ierubīt. Nu i nafig. 

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

ivo , nu ja bail no audita fiz pers, tad jau paika pa karti jāpērk un skaidrais jākrāj ;). Nu un jārēķina līdzi ofic ieņēmumi v.s konstatējamie tēriņi.

Link to comment
Share on other sites

Skaidrucis vajadzīgs arī tiem, kuri iepērkas dažnedažādos tirgos un tirdziņos. Nav manīts, ka tur kartes pieņemtu.

  • Patīk 2
Link to comment
Share on other sites

 

 

skaidras naudas esamība kabatā ir reāli glābusi un noderējusi. Ja būtu tikai 10nieks kabatā būtu sūdi .....
 

 

Es piekrītu, ka jānēsā līdzi skaidra nauda gadījumiem, kad karti nepieņem, bet bija rakstīts, ka ja nebūtu skaidra nauda, tad sūdi būtu. :)

Kādi sūdi var būt iepērkoties veikalā vai maksājot par pusdienām. Tikai tas, ka nedabūsi pusdienas vai savu drēbes gabalu. Par " sūdiem" to neuzskatītu.

Labots - Damn
Link to comment
Share on other sites

Ir jau vietas, tiesa LV šķiet vēl nav(RIMI ir dažas kases, bet tas neskaitās, jo ir arī "parastās" kases ar skaidrinieks+karte), kur pieņem tikai kartes, skaidru naudu vispār ne. Zviedrijā tādas ir vairākas, ABBAs muzejs piemēram.

Autorizējas karte zibenīgi.

Par ēšanu - skatoties, kur kurš ēd. Man darbam tuvākā ir Alfa, tur karte ir visur.

Bet vispār - tā ir matu skaldīšana par paradumiem. Kāda atšķirība kurš kā maksā?

Ja grib, tad lai ņem visu naudu ārā no bankomāta algas dienā un staipa līdzi makā, vai kādam no tā sliktāk (banka neskaitās) paliks? :pardon:

Labots - Pirkss
  • Patīk 3
Link to comment
Share on other sites

Redz, ja skaidruča mazāk, var vairāk darbinieku atlaist. Mazāk jāskaita, mazāk kadru KACos vajag.

Ja skaidruča nav, tad pat sīktirgotājam, kas savu nieku par simtiņu pārdot, būtu jāņem pos termināls, plus jāmaksā tak maksa par eksistenci. Par baltu velti neviens posu pieslēgtu sistēmai, neuztur.

 

Ir jau argumenti ka tip " ēnu ekonomiku apkarotu ", norgē vienu brīdi gribēja atcelt skaidruci, bet pārdomāja. Ēnu norēķiniem ta barteri, citu valūtu ar var izmantot. Riktīgā nauda jau tā ko kodes nebojā un nodrukāt nevar;).

Link to comment
Share on other sites

 

 

Autorizējas karte zibenīgi.
Nenovēlu tev trāpīt bankas vai datu komunikācijas gļuku laikā. Kas notiek pietiekoši bieži. Tad tu redzēsi zibenīgumu. Zibenīgi pats sevi pataisīsi par klaunu
Link to comment
Share on other sites

Tie kas runā, ka pietiek ar karti, bez skaidras naudas var iztikt, bet, ja ievajagas skaidru naudu, var izņemt no bankomāta... Jūs vienkārši neesat no laukiem. Jums pilsētā bankomāti uz katra stūra, jums visur vai gandrīz visur pieņem kartes, tad jūs tā varat runāt. Aizbrauciet tā patālāk no Rīgas, pieļauju, ka dažā labā pagastā vai pat novadā nav bankomāta, vai ir viens tikai... Un ko tad ar dažiem eiro un vairākām maksājumu kartēm kabatā darīt?

  • Patīk 3
Link to comment
Share on other sites

Speciāli biedram ielejam, kurš ar pirmo reizi nesaprot.

Lauki = maz bankomātu, krietni mazāk vietu, kur var norēķināties ar karti.

Cilvēks laukos ar skaidru naudu vs cilvēks laukos ar maksājumu karti.

Uzvar cilvēks ar skaidru naudu.

Link to comment
Share on other sites

nu tādos pāķos arī vietu, kur vispār par kaut ko var norēķināties, arī jau sen vairs nav. Vasarās braukāju ar velo un ir gadījumi, kad it kā ciems kaut kāds, prasu kur veikals - nav mums tāda, jābrauc 5km uz citu pusi līdz tuvākajam.

Link to comment
Share on other sites

Nesaprotu kāpēc te dažiem tāda nepatika pret skaidru naudu. Neviens tak jums kartes nost nemt netaisās. Reālajā dzīvē vajag gan vienu gan otru. Ar skaidru naudu 90% vietās varēsi norēķināties, ar kartēm procents būs tomēr mazāks. Ja, protams, tikai pa lielveikaliem staigājat un dzīvojat režīmā - darbs, mājas, atvaļinājums tad nu varbūt, bet nu arī līdz mirklim. Pat RIMI ir dzirdēts pa skaļruņiem teksts: "atvainojiet par neērtībām, šobrīd kartes tehnisku iemeslu dēļ nepieņemam", bārā rēķinu maksājot pēkšņi "šobrīd nav sakaru ar banku, vai nevarētu lūdzu skaidrā naudā norēķināties" - skrien nu tagad meklēt to tuvāko bankomātu. Jā, atradīsi, naudu dabūsi, bet vai nav ērtāk, ja kabātā skaidra nauda šādiem gadījumiem? Gadījās nesen ar mašīnu iesēsties lauku bezceļā. Tak sarežģīti viss izvērstos, ja vietējiem kadriem nevarētu uzreiz skaidrā iemaksāt. Nez vai pēc pusstundas jau brauktu tālāk. Un vēl, ne visiem gribas lai bankai ir informācija par to cik daudz un kur tērē.

  • Patīk 2
Link to comment
Share on other sites

 

 

nevis kā zvanītājs uz LR1 no veco ļaužu pansionāta

LR1 klausos. Pagaidām vēl viņiem nezvanu. Kaut reizēm tieksmes piezvanīt izjūtu. :) Neko nepadarīsi. Vecums nenāk viens.

Link to comment
Share on other sites

 

 

rēķinu maksājot pēkšņi "šobrīd nav sakaru ar banku, vai nevarētu lūdzu skaidrā naudā norēķināties"

Paga, kredītkartēm taču it kā nevajag sakarus ar banku? Vismaz tā bankās stāsta. Kā ir dzīvē hvz, nav gadījusies problēmsituācija. 


 

 

vietējiem kadriem nevarētu uzreiz skaidrā iemaksāt.

Vietējie kadri laukos jau parasti tikai šķidro valūtu atzīst :D 

Link to comment
Share on other sites

 Tā, dzīves pieredze...

Nav gadījies novērot, izjust problēmas izmantojot skaidru naudu, bet, kad redzu, piemēram, kaut rindu pie kases augot, zinu, ka kāds atkal ar kādu maksājuma karti pisās...

  • Patīk 2
Link to comment
Share on other sites

Tieši tā. Rīgā vai pilsētās to varbūt nejutīs. Tur pieslēgumi ātri. Ieejiet ar karti lauku veikalā, kur rinda. Pat minūtēm gaidīs, kamēr tas kartes aparāts savienojumu veidos. Kaut laukos veikaliņā rindā stāvošiem ļaudīm citāda laika vērtēšana. Autobusa pieturai blakus veikaliņš, iegadies tu tajā veikaliņā, kad piebrauc autobuss, izkāpj atbraucēji uz veikalu, sanāk iekšā veikalā, rinda liela, pārdevēja visus pazīst, visi pārdevēju pazīst, katrs trešais aizrautīgi aprunājas ar pārdevēju, tā pa piecām minūtēm, interesanti, tač to nepilno minūti, kur kāds kartes dēļ nobremzē rindu, neviens i nepamana.


Šo var nelasīt. Šis tas pats kas augstāk. Speciāli biedram ielejam. Vienkāršajā valodā.

Laukos veikalos var pirkt par naudu. Laukos vairākos veikalos var pirkt arī ar bankas kartēm. Laukos ar naudu izdodas pirkt ātrāk. Laukos ar bankas kartēm izdodas pirkt lēnāk. Laukos nauda labi. Laukos bankas kartes arī labi. Vietām labi, vietām ne tik labi, jo ar bankas kartēm nevar. Laukos nauda labāk nekā bankas karte.

:sarkasms:

Link to comment
Share on other sites

Nenovēlu tev trāpīt bankas vai datu komunikācijas gļuku laikā. Kas notiek pietiekoši bieži. Tad tu redzēsi zibenīgumu. Zibenīgi pats sevi pataisīsi par klaunu

Tev ir lielas problēmas zibenīgi sasaistīt šo teikumu ar iepriekšējo un uztvert abus vienā kontekstā? 

Vari vai nevari?

 

"Pataisīt sevi par klaunu" ir TAVAS iedomas, kuras Tu nez kāpēc centies man pierakstīt, nevis manas sajūtas. Ir bijis, kad nestrādā - labi ja pāris reizes mūžā esmu licis preces nost un gājis prom. Nu un? Pat ja es esmu "sevi padarījis par klaunu", kas Tev no tā? Tak ne Tevi.

Visos pārējos gadījumos - ir bijusi arī skaidra nauda. Parasti gan, ja iestādē ir zināmas problēmas ar kartēm, tas tiek iepriekš pabrīdināts.

Situācija sanāk, kad tas notiek brīdī kad eju pie kases, bet arī - nekāda traģēdija tā nav. 

 

Te jau vesels spams par šo frāzi panesies... tiešām pilnmēness.

 

Priekš tiem, kas tankā - skaidrošu vēlreiz. Tikai izlasiet visu, līdz galam, īpaši uz LSTP attiecas.

Zviedrijā ir uzņēmumi, kuri piedalās "bezskaidras naudas ekonomikas" projektā, proti, tajos kases aparātu VISPĀR nav. Kā šķiras.

Skaidru naudu nepieņem. Ir saprotams? 

Reku links uz minēto muzeju:

http://www.abbathemuseum.com/en/practical-info

 

 

Cashless

We don’t handle bills and coins because we believe that cashless is more safe and efficient for our visitors and for our staff.

 

Ir tikai POSs. Tajos POS termināļos karte apstrādājas zibenīgi, pietiek OK nospiest, pēc mirkļa jau ir atbilde.

Par to es arī teicu. Bet te jau daži laikam boti, reaģē uz atslēgas vārdiem. Pārējo nelasa.

Zviedriem ir arī biļešu tirdzniecības automāti, kur tikai kartes pieņem. Kaut vai Ārlandas ekspreša (Lidosta - Stokholmas centrs) biļešu automāti.

Somiem dažām bankām ir atsevišķs slots čipenēm - ieliku čipeni parastajā slotā, tas izgrūda ārā ar norādi - liec čipkartes slotā.

 

Šķiet, neviena LV banka vēl neapstrādā čipenes atsevišķi.

 

Arī Latvijā gribēja palaist ko līdzīgu. Ir Alfas RIMI "tikai karšu" kases. Tikai nesakiet, ka viņas lēni strādā uz karšu apstrādi.

Lēni strādā tie POSi, kuri caur analogo modemu, DSLu vai mobilo tīklu iziet. Mazos, nomaļos veikaliņos tas ir saprotams, tur labāks pieslēgums nav iespējams. Daudzos restorānos un kafejnīcās ir POSi ar mobilo pieslēgumu, bet tur tā nav problēma, tur neviens nesteidzas.

 

 

Nav gadījies novērot, izjust problēmas izmantojot skaidru naudu

Nav viennozīmīgi. Ir kadri (nebūt ne pensijas vecumā), kuri tikai, kad kasieris paziņo gala ciparu, sāk vilkt ārā maku, meklēt tajā naudu, tad sīknaudu lai būtu precīzi utt.

Tā kā arī skaidras naudas maksātājs var bremzi uztaisīt.

Labots - Pirkss
Link to comment
Share on other sites

 

 

Šķiet, neviena LV banka vēl neapstrādā čipenes atsevišķi.

LV praktiski neviens vairs nelasa magnētisko joslu - tikai čipu. Tad nu lūk, nav nepieciešams tās apstrādāt atsevišķi, jo tās ir vienīgās ko apstrādā.

 

Jā, daudzkur(varbūt visur) jau vairs POS neliek novilkt magnētisko joslu, pat ja čips beigts. Neiet un viss.

Link to comment
Share on other sites

Es par to, ka bankomātam ir atsevišķs slots, kur liek tikai čipenes. 

Neesmu LV tādu redzējis. 

Es godīgi saku, ka nezinu, ko, teiksim Sweda bankomāts lasa manai kartei - magnētisko slāni vai čipu.

 

Tikai magnētiskās pavisam vēl pasūtīt nevar, jo ir tak kartes bez čipa. Latvijā laikam vairs bez čipiem vispār nav, bet bankai un veikaliem jau jāņem pretī arī citu valstu banku kartes, kurām var nebūt čipa. Jeņķos nemaz nav tik liels progress šajā ziņā.

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share


×
×
  • Izveidot jaunu...