Jump to content

X-Line jeb ko citu?


guguuu
 Share

Recommended Posts

Kaktus- Priekaa :D

PS_ autoram iemetu PM konkreetus jautaajumus, uz kuriem 3 dienas jau nav atbildes.... laikam jau ir paarvaacies uz de forumu, un saruna sheit ir izbeigusies iisti nesaakusies.......

Labots - kevins
Link to comment
Share on other sites

  • Replies 102
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

  • IVARS

    9

  • Kaspars12

    11

  • alusbundza

    12

  • guguuu

    7

esgarzemi

Viens te pieminēja ķīniešu vatus. Vai tas bija domāts par japāņu Denonu vai mūsu radiotehniku? Vai uzskatāt, ka kāds no ražotājiem ir samelojis sava izstrādājuma jaudu?

 

Kādas dīvainības te jocīgie sāka rakstīt par subjiem!!! Kāpēc vispār šāda ierīce tiek ražota? Tieši skaņas spiediens ir tas, kas no tās tiek sagaidīts. Skaņas kvalitāti ir grūti raksturot vārdiem, tāpat kā smaržu vai garšu. Taču ar to x-line subim viss ir kārtībā. Pat vislabākajā. Trīcošas glāzes ir objektīva pazīme, kuru arī pieminēju. Un x-line subim nav sevišķi jāpiepūlas lai glāzes sāktu trīcēt. Principā filmu specifektus var sajust ar ādu. Tā arī būt atbilde tam, kurš teica, ka skaņu var baudīt tikai ar ausīm.

 

Tālāk acīmredzami lielākā daļa no šo komentāru autoriem mūziku klausās tikai stereo un nav klausījušies visu x-line komplektu vienlaicīgi. Jā, klasiskajā versijā tā ir, ka 5.1 skaņa ir pārsvarā DVD ierakstos, taču JA KĀDAM IR 5.1 KOMPLEKTS VIŅŠ ATRADĪS ARĪ SKAŅU IERAKSTUS 5.1 FORMATĀ. Piemēram: http://www.amazon.com/best-5-1-music/lm/1KYI9EA69DG7

 

Tiem, kuri zina kur pirātu līcis atrodas netrūkst iespēju izbaudīt savu 5.1 SKAŅAS pasauli.

 

Un nav ko visu laiku to x-line cenu pieminēt. Ja strādā par minimālo algu, tad tas liekas daudz un katrs santīms jāapgroza. Bet ir ļaudis, kam par to nav jādomā. Ja tev tumbas jāpērk lietotas no ss.lv tad nav brīnums, ka esi nopircis kaut ko kas vairs nav labs.

 

Topika uzsācējs jautāja par x-line komplektu, tad nu es kā ilggadīgs x-line lietotājs uzrakstu viņam savas domas. Varbūt pēc jūsu domām es visu daru nepareizi un neko nesaprotu, bet man patīk, ja sprādzienu uz ekrāna pavada tasīšu paleciens uz galda un kausoties muziku putniņi civina nevis kreisajā vai labajā tumbā, bet apmēram istabai pa vidu. Nekur un nekad neesmu dzirdējis tik labu skanējumu kā no X-line, pat kinoteātrī nē. Tas arī ir tas, ko vēlējos pateikt topika uzsācējam. Punkts.

 

 

 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

alusbundza

varēji uzrakstīt, kādu resi lieto

par tiem ķīniešu watiem, ar to Denonu vis ir kārtībā, bet ar X-line gan nav

 tumbām jāskatās nominālā jauda, nevis kaut kāda ''mistiska'' maximālā - ko ražotāji piepušķo lai nodullinātu pircējus

 

 

 

Tālāk acīmredzami lielākā daļa no šo komentāru autoriem mūziku klausās tikai stereo un nav klausījušies visu x-line komplektu vienlaicīgi. Jā, klasiskajā versijā tā ir, ka 5.1 skaņa

esmu gan klausījies, mājās ir resisis un 5.1 komlekts (ne x-line), un izmantoju tikai filmu vajadzībām

putniņu čivināšanu virs galvas klausos dabā 

Labots - alusbundža
Link to comment
Share on other sites

Huan Kaktus

 

 

Trīcošas glāzes ir objektīva pazīme, kuru arī pieminēju.

Trīcošas glāzes ir objektīva pazīme tikai tam, ka tev glāžu kārtojumam uz plauktiņa piemīt izteiktas rezonanses ;) Nekam vairāk.

Link to comment
Share on other sites

Inspektors Caps
Kur ir runa par apmeloshanu ??

Tajā, ka audiofīli piesēja to, ka cilvēks IT KĀ būtu domājis to kā kvalitātes rādītāju. Bet tas ir jaudas rādītājs un tā arī bija domāts.

 

Laikam tak tomēr neraksturo vispār nekādi...

Taisnība - tas ir minimāls oftopiks, bet tādēļ nevajag to papildināt ar apmelošanu.

 

Viens te pieminēja ķīniešu vatus. Vai tas bija domāts par japāņu Denonu vai mūsu radiotehniku? Vai uzskatāt, ka kāds no ražotājiem ir samelojis sava izstrādājuma jaudu?

Ķīniešu vati taču ir lielāki... Radiotehnikas (tāpat kā daudzu citu) X-Line FS10.1 norādītie 300W ir ķīniešu. Paņemam par piemēru labi zināmo S-90:

  • 35W - Nominālā elektriskā jeb RMS jauda. Visobjektīvākais rādītājs.
  • 90W - "Паспортная" jeb muzikālā jauda. Šai vistuvāk laikam atbilst vācu DIN standarts. Tāds vēl puslīdz jēdzīgs skaitlis.
  • 300W - Maksimālā jauda. Formāli tas skaitās maksimālais pīķis, ko akustika spēj izturēt nesabojājoties. Mārketinga debīliķi mēdz saukt par PMPO, kam nav nekādas definīcijas, bet tauta par "ķīniešu vatiem". Reālajā dzīvē pilnīgi bezjēdzīgs un no zila gaisa parauts skaitlis.
Labots - Inspektors Caps
Link to comment
Share on other sites

 

 

300W - Maksimālā jauda. Formāli tas skaitās maksimālais pīķis, ko akustika spēj izturēt nesabojājoties. Mārketinga debīliķi mēdz saukt par PMPO, kam nav nekādas definīcijas, bet tauta par "ķīniešu vatiem". Reālajā dzīvē pilnīgi bezjēdzīgs un no zila gaisa parauts skaitlis.


Iesaku, var arī pasmieties:

http://www.audioholics.com/education/amplifier-technology/amplifier-power-ratings
 

 

 

 

  • PMPO = PREAL * k

where PREAL is the real power as calculated by the formula below, and k is a constant whose value is approximately equal to one's grandmother's age, divided by the square root of the distance from the office to the advertisement writer's normal place of abode - measured in millimetres, inches, furlongs, statute miles or pounds per square inch (as appropriate) to provide the number you first thought of.

 

 

 

Labots - Tornis
Link to comment
Share on other sites

Ja salīdzina RRR X-LINE komplektu vs  JAMO S 608 HCS3 + SUB 360, tad kurš būtu labāks komplekts, ja izmantotu filmu skatīšanai?

Link to comment
Share on other sites

Konstatators
greater2009

 

Недостатки:
 
Недостатки которые которые казались после покупки были устранены в процессе эксплуатации.
 
Комментарий:
 

Подключил акустику проводами от Монстра по би-вайрингу.Показалось что акустике не хватает басов.Но после настоек реса и прогрева акустики, появились такие басы что о покупке саба я забыл.Басы прорезались после примерно 60 часов прослушки.Так что с покупкой саба

 

jū, ieteikums labākajās JJP tradīcijās. Divas lietas, kas uzreiz parāda šā .ru spečoka viedokļa pamatotību. Ja būtu vēl pieminējis, ka dorabotal iekšu uz duru piebāžot ar vati, tumbas uzliekot uz metāla spicēm un ka vislabākais progrevs tieši ar Mocarta 40 simfoniju realizējies un kādu ārprāta atšķirību pēc šiem "uzlabojumiem" izdzirdējis, nu vispār ne mazāko šaubu, naudiņu rociņā un uz bodi prom... :)

Labots - Konstatators
Link to comment
Share on other sites

 

 

Ja salīdzina RRR X-LINE komplektu vs  JAMO S 608 HCS3 + SUB 360, tad kurš būtu labāks komplekts, ja izmantotu filmu skatīšanai?

 

konstator, nu padalies ar infu par minētajiem komplektiem "savās  labākajās tradīcijās".

    Cik te LV un, vēl jo vairāk' boot forumistiem ir (bija) minētais jamo komplekts?

manis pievienotajā resursā ir 3 lapas ar lietotāju atsauksmēm, kuras nebūt ne sliktākās par vietējiem "ieteikumiem". Tā kā nesprēgā pa tukšo un raksti pa tēmu...

Link to comment
Share on other sites

Grossmeister

Palasīju par to JAMO , cik sapratu tad tie labie basi viņām parādās tikai pēc vairāku stundu iesilšanas - прогрев . Neesmu ļoti liels specs audio lietās , tāpēc nesaprotu , ko tas прогрев ar tām tumbām pēc vairāku ( 60 - 100 h ) darbināšanas izdara ? Varbūt auss pēc tā laika pierod/adaptējas pie to tumbu skanējuma ? Varbūt difuzors paliek elastīgāks ?

Labots - Grossmeister
Link to comment
Share on other sites

nnoname

ļooti teoretizējot skaļruņu membrānu piekare var "iestrādāties", bet tas ir ļoti teoretizējot...



pieņemu ka kevins var pakomentēt no reālās dzīves pieredzes par šādiem gadījumiem

Link to comment
Share on other sites

alusbundza

 

 

ļooti teoretizējot skaļruņu membrānu piekare var "iestrādāties"

man liekas, ka tās ir tikai audiofīlu iedomas 

Link to comment
Share on other sites

RudeWolf

Man ir Jamo S 606 HCS 6 sistēma. Pāris reizītes jau mute ir dzesēta par šo komplektu. Sabiķis liela apjoma telpu spēj piepūst (par apjomu lai spriež tie divi būtisti, kuri ir pie mani bijuši), pārējā sistēma filmām ir ļoti pateicīga, bet līdz mūzikai drusku par īsu. Varbūt, ka pie vainas ir resīvers, velns tik zina- pie laba AB stereo 'stūža nav slēgtas.

 

Ko māk X-line, nezinu - tomēr, par RRR no zinātājiem visādas raibas lietas ir dzirdētas. Es čipus liktu uz Jamo, kaut tam arī ir blusas.

Link to comment
Share on other sites

Skaļrunis tomēr ir elektromehāniska ierīce, iestrādāšanās faktors ir teorētiski iespējams un pat izmērāms, bet vai sadzirdams pie tādām frekvencēm? Šaubos.

Link to comment
Share on other sites

Huan Kaktus

Sadzirdamība ir stipri atkarīga no konkrētā skaļruņa - daži neko daudz nepeld, bet dažiem tie parametri mainās visai dikti :) Tur pat @@Darkheart dotajā saitē ir glīta tabuliņa ar dažādu modeļu mērījumiem...

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 1 month later...

Kā ar šādu komplektu? Pašreiz atlaides.

 

Victa Prime 702 (frontālās akustikas)
Victa Prime 302 (aizmugures akustikas)
Victa Prime center 102 (centrālā kanāla akustika)
Victa Prime sub 252 (subvufers)

Link to comment
Share on other sites

Kur un par cik dod?

Paskaties Dynavoice topiku tepat zemāk, kur šie brendi ir apspriesti un pat iekšas nofotogrāfētas, tiesa gan fokuss bija uz stereo.

Link to comment
Share on other sites

Pagaidām nesanāk laiks, jo lai salīdzinātu, tad jāpaklausās dažādi komplekti, kuri neatrodas vienā veikalā.

1) Heco Victa Prime

2) Quadral Quintas 6000

3) Jamo S606 HCS3

4) Magnat Monitor Supreme

5) Kaut kas no RRR

Tā kā man nav nekādas muzikālās dzirdes, tad vairāk balstīšos uz tehniskajiem raksturojumiem, atsauksmēm internetā utt.

Link to comment
Share on other sites

Nevajag nekādu muzikālo dzirdi, lai saprastu, ka skan sūdīgi...

 

Un klausīties dažādās vietās dažādus setapus ir izniekots laiks, imho - cita telpa, pilnīgi cits setaps. Vienā vietā vēl ir jēga tam...

Link to comment
Share on other sites

alusbundza

IVARS

no visiem taviem pieminētajiem brendiem visbasīgāko un kā krievs saka ''objomnij zvuk'' dabūsī no rrr s400m, bet skaņas kvalitāte tev jāizvēlas pašam

un pastūzi arī vajag kārtīgu....

Labots - alusbundža
Link to comment
Share on other sites

alusbundza

Torni, piekrītu, bet ja autors nav tik prasīgs pret augstas kvalitātes, un ja kas, tad viņa izvēlētie pārējie brendi arī nav nekas īpašs.....

Link to comment
Share on other sites

Konstatators

Nu patiesi, kas gan ir tāds sūda Quadral salīdzinājumā ar lielbrendu RRR?

Link to comment
Share on other sites

Konstatators

Kas, tev internets skaitās tikai boot.lv? Par googli dzirdējis neesi?

 

Es vispār gribu teikt, ka būtu jauki, ja tu beigtu visur spraust savas RRR skaidu plates izstrādājumus un ieteikt kā nez kādu skaņas etalonu. Jo tavas prioritātes skaņā sen šeit visiem ir zināmas - bass un bombīt... Ja runa ir par price/performance teiksim s90, OK, bet jaunās... Tā cena ir stipri neadekvāta. Nu ir pasaulē arī kaut kas labāk skanošs/kvalitatīvāk uzražots/skaistāk nostrādāts kā RRR.

Labots - Konstatators
Link to comment
Share on other sites

alusbundza

Konstatators

biedr ,KONSTATATOR , nevienu mirkli neesmu slavinājis s400m, kaut gan ir atšķirība skaņā starp jaunajām s400m ( 4om prestestība, ) vecajām 8 om pretestība 

un es zinu, ka nav nekāda baigā kvalitāte, un cena neatvekāta, bet tomēr nav tik slikta. lai dēļ to ietu pakārties,

un iepriekš minētie brendi ir līdzvērtīgi s400m, tikai ar mazāku RMS

Labots - alusbundža
Link to comment
Share on other sites

Konstatators

 

 

un iepriekš minētie brendi ir līdzvērtīgi s400m, tikai ar mazāku RMS

 

Huan

 

Loģiski, šī arī ir skaidu plates cenu kategorija, bet es jau arī nekur neslavēju konkrēto modeli, tikai man iederdzās bundžas izteikumi par brendu kā tādu,  bet laikam jau piedodams, kā redzams, viņam ir vāja nojausma par to, kā atšķiras jēdzieni brends un modelis.

Link to comment
Share on other sites

es saprotu,ka s400 ir neaizstajams paligs lauku maja,kad piem.vasara seta uzklaj galdu un gribas pie viina paklausities Metallica,bez mazaka uztraukuma par vizualajiem bojajumiem nodarishanas, izmet s400 setas vidu un gust prieku gan pats,gan kaimini 3km radiusaa...

Link to comment
Share on other sites

alusbundza

 

 

, ja tu beigtu visur spraust savas RRR skaidu plates izstrādājumus un ieteikt kā nez kādu skaņas etalonu.

kurā brīdī tu pamanīji, ka es šos baigi slavēju?

 es tikai saku, ka Ivara pieminētie modeļi īpaši neatšķiras no rrr400m kvalitātes ziņā (vienīgi ar cenu)



Partyman,

tu Konstatatoram tā kā atbalss, palīgstrādnieks vai kaut kā tamlīdzīgi..... :wub:  

Link to comment
Share on other sites

Darkheart

es saprotu,ka s400 ir neaizstajams paligs lauku maja,kad piem.vasara seta uzklaj galdu un gribas pie viina paklausities Metallica

Ar RRR raksturīgo lēno midbasu nekāda prieka nebūs.
Link to comment
Share on other sites

tu Konstatatoram tā kā atbalss, palīgstrādnieks vai kaut kā tamlīdzīgi.....

draugi,ne vairak un ne mazak...kaut ari cik atceros,latvieshiem jedziens "draugs" un "vīrs un vārds" ir ciena lidz pirmajai iespejai "uzmest"...

P.S. ...un jaa,kapec tadi murgaini secinajumi?

Labots - Partyman
Link to comment
Share on other sites

Rīt došos uz veikalu notestēt Heco Victa Prime. Pa to cenu vajadzētu būt ok.

Link to comment
Share on other sites

Grossmeister

 

 

...kaut ari cik atceros,latvieshiem jedziens "draugs" un "vīrs un vārds" ir ciena lidz pirmajai iespejai "uzmest"...

Nu nevajadzētu tā kā visus vienā maisā mest . 

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share


×
×
  • Izveidot jaunu...