Jump to content

Drupal migrēšana


pelle
 Share

Recommended Posts

Sveiki. Kā vislabāk migrēt ar drupal lapu uz citu serveri? 
Vai instalējot jaunu drupal var piesaistīt jau esošo datubāzi ar saturu, vai arī nepieciešams no servera paņemt visu cms?

 

 

Link to comment
Share on other sites

kellerman

Visi faili, kas atrodās web-rootā un visa datubāze jāpārkopē.

Link to comment
Share on other sites

Леший

Kellerman nesaprata domu.

 

Jāskatās pašā drupal faq, vai veci dati būs savienojami ar jaunu kodu. Un, ja ir kaut kādi custom helperi/plugini/widgeti, tad tos laikam būs jākopē manuāli.

Link to comment
Share on other sites

kellerman

 

 

Jāskatās pašā drupal faq, vai veci dati būs savienojami ar jaunu kodu. Un, ja ir kaut kādi custom helperi/plugini/widgeti, tad tos laikam būs jākopē manuāli

Autors jau nav konkrēti pateicis, vai viņš grib pārcelt to pašu jau esošo saturu vai pāriet uz jaunu versiju, tajā pašā laikā uz jaunu serveri. Neticās ka tas pats esošais ar pārceltu DB un pārkopētiem datiem neies. Ja nu vienīgi tur vajag kaut kādus papildus php moduļus utml...

Vispār autors neko konkrēti nav pateicis :D

Link to comment
Share on other sites

Dabīgi, ka vietnes saturam jāpaliek, citādi ar esošo nebūtu jēga migrēt, tad vērtu vienkārši no jauna uztaisīt visu un miers. Vienkārši kā to esošo lapu vis efektīvāk pārcelt uz citu serveri. Vai liela nozīme jāpievērš tam, kādas versijas ir vecajā serverī datubāzēm un php.

Link to comment
Share on other sites

kellerman

Nu būtu labi, ja tu paskatītos kādas PHP/MYSQL versijas atbalsta tieši tā drupal versija, kas tev ir uzlikta. Ja versija būs nedaudz jaunāka, tad nevajadzētu īpaši būt problēmām.

Es vispirms nokopētu un padarbinātu to lapu sev lokāli. Ja gribētu apdeitot pašu dzinēju/pluginus utt...., tad savā datorā arī visu izdarītu un pārliecinātos ka strādā, un tad bīdītu augšā.

Kā jau teicu, tipiski, jānokopē vietnes faili pa ftp/sftp un jāeksportē datubāze no vecā servera un jāpārliek uz jauno gan dati, gan jāimportē datubāze. Būs jāpaskatās vai vecie piekļuves dati datubāzei derēs drupal konfigurācijā, ja jau būs cits serveris.

Ja lapa griežas uz hostinga servera, tad droši vien pie visiem rīkiem, kas vajadzīgi darbam ar datubāzi, varēs tikt klāt, phpMyAdmin utt...

Labots - kellerman
Link to comment
Share on other sites

Uzinstalee uz jaunaa servera drupal ar taadu pashu admina paroli, peec tam importee jau esosho datubaazi uz jauno. Kaa tas drupal gadiijumaa daraams, nav ne jausmas, bet gan jau ir admina panelii backup un restore DB iespeejas. Peec tam paarvkopee visus datus no vecaa servera uz jauno, bet taa, lai failu permisijas paliek vajadziigaas. Peec tam arii skaties vai straadaa. Ja kaut kas nestraadaa, tad jau jaameklee kaapeec. Daudz dazhaadas lietas var izraisiit probleemas, kameer neproveesi un neko vairaak nespeesi pateikt, lai var paliidzeet, tad tik taalu vismaz vajadzeetu tikt.

Link to comment
Share on other sites

kellerman

Kāpēc instalēt par jaunu to drupali, ja var vienkarši paņemt jau esošu instalāciju? Nu vienīgi būs varbūt nedaudz jāpamaina drupala konfigurācija, kura domāju ir kādā failā. Neesmu gan lietojis drupal, bet jebkuru PHP un MySQL lietojošu webisku risinājumu parasti var pārcelt vienkārši pārvietojot web-root'ā esošos failus ar tiesībām un eksportējot-importējot datubāzi.

Ja viņš gribētu jaunāku versiju pašam dzinējam, tad gan varētu instalēt par jaunu (ja apdeitojot to pašu rastos problēmas) un taisīt manuāli migrāciju (skatīties db tabulas vecajai un jaunajai utt...). Reiz tā darīju no Joomla 1.5 uz 3.0, kādu dienu pabūros pa to db un visu vajadzīgo izdevās pārcelt jaunajā instalācijā.

Un jā, daudz un dažādas lietas var izraisīt problēmas, tas tiesa, bet parastai web-lapai to problēmu nevajadzētu būt pārāk daudz.

Labots - kellerman
Link to comment
Share on other sites

Vai tas varētu būt kā iemesls nevarēšanai importēt izvēlētajā serverī, ka vecajam serverim PHP 5.2, MYSQL 5.1, taču jaunajam serverim PHP5.4, MYSQL5.5? Un kā ir, vai lapu, kura veidota ar jaunākas versijas programmatūru, var importēt serverī ar vecākas versijas programmatūru?

Link to comment
Share on other sites

Леший

Php5.4 no php5.2 atšķiras diezgan. Mysql nebūs pie vainas. Tev izdod kaut kādās kļūdas?

Labots - Леший
Link to comment
Share on other sites

Nu tas notiek tad kad importēju iepriekš eksportēto failu.

Jā nosaukums atbilst.

eksportēju no mysql 5.1, un mēģinaju importēt mysql 5.5.

Link to comment
Share on other sites

kellerman

Labāk izstāsti ar kādiem rīkiem tu importē/exportē, kur tu importē, un kā tu izeksportēji. No kurienes tu eksportē ir skaidrs. :D Cik sapratu viss ar phpMyAdmin?

Ja kļūda ir importējot:

-iztīri no konkrētās db visu, kas ieimportējās, ja tādas tabulas ir

-http://www.ozerov.de/bigdump/

-skriptu uzkopē uz webroot tā, lai varētu palaist http://host/script.php

-blakus bigdump skriptam noliec datubāzi .sql

-atver skriptu un ieraksti db nosaukumu, jūzeri un paroli, kur tas vajadzīgs:

 
// Database configuration
$db_server   = hosts;
$db_name     = 
'datubaaze';
$db_username = 'jūzers';
$db_password = 'haxhax123123';

-dodies http://host/script.php un izvēlies kuru failu importēt

 

Bigdump ir visvieglākais variants tad, kad ar nekādiem piedāvātajiem rīkiem nesanāk importēt, sliktāk nebūs, ja pamēģināsi.

Labots - kellerman
Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...