pcruksis Ierakstīts Maijs 11, 2013 Share Ierakstīts Maijs 11, 2013 Iesakiet receptes, vēlams ar proporcijām, augļu kokteiļiem, saldiem putukrējumiem utt. kuru sastāvdaļas var nopirkt lielākoties visos veikalos.Vajag iepriecināt mammīti ar kaut ko garšīgu ko var uztaisīt ar dāvanu-rokas blenderi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kaspars12 Maijs 12, 2013 Share Maijs 12, 2013 (labots) Labs rīta dzēriens sanāk no viena banāna, viena bezpiedevu jogurta "lakto" un medus pēc garšas, parasti ēdamkaroti, visu jauki sakuļ viendabīgā masā. Var arī pievienot riekstus, man pašām nepatīk, jo paliek sīki krikumi. Var gatavot dažādas krēmzupas, bet tas prasīs pāris h. Labu apetīti. Labots Maijs 12, 2013 - Kaspars12 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
JuutpaudisMaigcilveeks Maijs 12, 2013 Share Maijs 12, 2013 Man patīk banāni + kefīrs + medus. Vēl variants, tomātu sula + paprika + kādi zaļumi + ķiploks + sīpols + selerija, biš olīveļļa.. sanāk tāds dzerams gaspačo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zeds Maijs 12, 2013 Share Maijs 12, 2013 http://www.willitblend.com/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kitai Maijs 13, 2013 Share Maijs 13, 2013 Nenoņirgties. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sky_High Maijs 13, 2013 Share Maijs 13, 2013 http://www.tvnet.lv/sievietem/receptes/459105-balto_pupinu_kremzupa_ar_zilo_sieru Ir mēģināts un bija ļoti labi! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mis Jūlijs 14, 2015 Share Jūlijs 14, 2015 Tieši tikko sablenderēju pus mango + banānu un nedaudz paniņas Link to comment Share on other sites More sharing options...
kicker Jūlijs 14, 2015 Share Jūlijs 14, 2015 Nu ja mironis pacelts, tad lai jau iet Riita dzira pa taisno no blendera: 150g auzu parslas, 2banani un veikala noperkamais "piena speks" Pirmajas reizes leja iet gruti, bet pectam jau aiziet un laba brokastu piedeva. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jema Jūlijs 14, 2015 Share Jūlijs 14, 2015 (labots) Piena spēks, īstais no govs! Jā kādu interesē man uz PM! Tas jau neskaitās, kā jums visiem tas lētais piens patīk, ja pat slikta govs dot 4.5% Labots Jūlijs 14, 2015 - jema Link to comment Share on other sites More sharing options...
nevertell Jūlijs 15, 2015 Share Jūlijs 15, 2015 Oj, banānu ar pienu nejauciet, draugi, ja jums darbs ir telpās un ar citiem cilvēkiem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
viesturs0711 Jūlijs 15, 2015 Share Jūlijs 15, 2015 Labāk zivtiņu ar pienu tā uz nakti. Pandoras lādei vāks būs vaļā! 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
jema Jūlijs 15, 2015 Share Jūlijs 15, 2015 (labots) Veči nekautrēšos manam puikam ferma ir ar 150 slaucamām govīm, kopā ap 250, piens super, tikai svaigi traumēts, sviests ,saldais krējums , tikko pirmo savu sieru nokūpināja, ;īstas oglēs, ! Garša īstā, ja kāds pirms dropes pērk kupināto, viss no mājas! Veči, gribat īstu pienu, no govs pupa, zvaniet! Sēdēju un dzēru, bet sīkais manējais ar tirgot un pienu no īstas govs ar govs paraktu, bet cena ir X3 reizzs! Labots Jūlijs 15, 2015 - jema Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fruzz Jūlijs 15, 2015 Share Jūlijs 15, 2015 Jums laikam bija dalītā virtuve. Link to comment Share on other sites More sharing options...
martinno Jūlijs 15, 2015 Share Jūlijs 15, 2015 Par pienu runājot - Rīgā kaut kur netirgojas normāls piens, kurš nav 30x atšķaidīts? Pat tie pakās, ar itkā 3.5%, garšo pēc ūdens... Link to comment Share on other sites More sharing options...
jema Jūlijs 15, 2015 Share Jūlijs 15, 2015 nespēju iedomāties neko pretīgāku kā tikko slauktas gos piebu, kur nu vēl to pirmās sezonas slauciena cepienu uz pannas Oi kā tevi saprotu, pašam nepatīk. Par cepamo, tas ir jaunpiens, un ar cukuru un kanēli nu pat ļoti super produkts, tikai nevajag stāstīt izcelsmi. Mēs no bullīšiem pautiņus pirmo redzi cepām, viebāmies, kas par super zaceni sanāk, uz darbu otrā rītā vedām, meitenes barojām, tikai viena pateica, ka es esmu slikts, visām patika ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bonifacijs Jūlijs 15, 2015 Share Jūlijs 15, 2015 Pēdejo reizi iepirku tādu pienu Dolē, pie vienas no izejām mazs veikaliņš. Uz vietas litru izdzēru pārējo produkciju pētīdams. Purvciema tirgū ir izlejamais piens, tik izrādās ka nepasterizēts. Ja dzer nevārītu, tad liela iespēja iegūt žiglas kājas. jema - kas tur ar to pupa pienu ir? Cik tālu no Rīgas un kādā virzienā, bez piena vēl kas cits arī ir? Nu 2L piena dēļ vien tak nedzīsies uz laukiem. Kāda ir cena tam visam? Tak ne 3 eur/litrā? Link to comment Share on other sites More sharing options...
jema Jūlijs 15, 2015 Share Jūlijs 15, 2015 Ja dzer nevārītu, tad liela iespēja iegūt žiglas kājas. Kā kuram! 7 gadus nodzīvoju laukos, kur govs bija blakus, tā arī neiemācījos dzert īstu pienu, palieku pumpains! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bonifacijs Jūlijs 15, 2015 Share Jūlijs 15, 2015 Nu cik es saprotu ka mūsdienās nemaz nedrīkst dzert nepasterizētu/nevārītu jo var dabūt salmonellu/encefalītu vai nu ko tur pēc saraksta, pēc žiglajām kājam izlasīju precīzi ko var dabūt, bet tas bij sen un jau piemirsies, tik vienalga patreiz raustos dzert nepasterizētu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Simsons2 Jūlijs 15, 2015 Share Jūlijs 15, 2015 Eh jau gadus ~20 katru reizi kad esu laukos dzeru svaigu/nepasterizētu pienu , ne uz toleti pēc tam jāskrien ne kaut kas cits vēl nav noticis. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mis Jūlijs 15, 2015 Share Jūlijs 15, 2015 Tas jau neskaitās, kā jums visiem tas lētais piens patīk, ja pat slikta govs dot 4.5% tie 9% ir nevis tauku saturs pienā, bet gan olbaltumvielas Link to comment Share on other sites More sharing options...
RudeWolf Jūlijs 15, 2015 Share Jūlijs 15, 2015 Rums, (visādi augļi), saldējums. Ar rumu nekautrēties, jo aukstā veidā šādā kokteilī var iedzert riktīgi daudz. Lietot vēlams sēdus stāvoklī. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
jema Jūlijs 15, 2015 Share Jūlijs 15, 2015 tie 9% ir nevis tauku saturs pienā, bet gan olbaltumvielas Sorry, Es kaut kur par 9% pienu muldēju?Rums tas ir labs dzēriens, salasījos kāpēc jūrnieki un citi dienvidnieki rumu esot litriem dzēruši, izrādās ka dzerot rumu ar sviedriem nāk āra vielas, kas moskītus "tipa atbaida", mazāk iespēja malāriju atraut, Kēnijā mēs pa 0.5L dienā kā minums ņēmām cauri. Link to comment Share on other sites More sharing options...
versatile Jūlijs 15, 2015 Share Jūlijs 15, 2015 (labots) Pienu neviens nešķaida A garša tāda, jo veikalā lielākoties ir tikai apsterizēts piens - un tur ar nav nekāda mellā maģija - prosta uzkarsēts līdz 70-ciktur grādiem uz noteiktu sekunžu/minūšu intervālu. Bērnībā man ar tikko slaukts piens engaršoja - bet tas jaunpiena sacpums gan bija ņamma! Labots Jūlijs 15, 2015 - versatile Link to comment Share on other sites More sharing options...
martinno Jūlijs 15, 2015 Share Jūlijs 15, 2015 Pienu neviens nešķaida Bet pēc ūdens gan garšo... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
versatile Jūlijs 15, 2015 Share Jūlijs 15, 2015 (labots) Ūdens ir šķidra viela bez smaržas, krāsas vai garšas - jā, var piekrist, ka pasterizēts piens zaudē garšas īpašības. Taisni tāpat kā cepta gaļa vai vārīts kāposts. Labots Jūlijs 15, 2015 - versatile Link to comment Share on other sites More sharing options...
jema Jūlijs 15, 2015 Share Jūlijs 15, 2015 Pinu nešķaida , bet attauko, nezinu kā lielajās ražotnēs bet mazajās ir separators un ar centrbēdzes spēku tek ārā īsts krējumiņš, man sievasmāte mazo biznesu taisa, veido dažādus sierus, jaunais ir īsti kūpināts ar malciņu, visi atceraties gotiņu, viņa karsē svaigi izspiestu krējumu, līdz veidojās gotiņai līdzīga masa, ārprātīgi garšīga, bet nu trekns produkts! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mis Jūlijs 15, 2015 Share Jūlijs 15, 2015 Sorry, Es kaut kur par 9% pienu muldēju? Tas bija ar to spēka pienu sakarā. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jema Jūlijs 15, 2015 Share Jūlijs 15, 2015 Tas jau ir kokteilis, kam ar īstu pienu maz sakara! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jeasus Jūlijs 15, 2015 Share Jūlijs 15, 2015 (labots) spēka pienu piena spēku Tas jau ir kokteilis, kam ar īstu pienu maz sakara! Ar īstu pienu tam nav sakara bet kokteilis arī īsti nav. Cik saprotu, veidojot biezpienu, ražošanas pārpalikums ir piena sūkalas. Pēc tam no tām atdala ūdeni (ne visu kā redzams) un iegūst šo padzērienu ar augstu olbaltumvielu koncentrāciju. Labots Jūlijs 15, 2015 - Jeasus Link to comment Share on other sites More sharing options...
versatile Jūlijs 15, 2015 Share Jūlijs 15, 2015 nezinu kā lielajās ražotnēs bet mazajās ir separators Separācija notiek arī lielajās. Domāju (neesmu gan drošs), ka pēc līdzīga principa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Verneris Jūlijs 15, 2015 Share Jūlijs 15, 2015 (labots) Man tīk Tomātu sula ar kefīru. Proporcijas pēc paša vēlmes, man tas ir 60% tomātu sula un 40% kefīrs. Klāt var kādu zaļumu, citrona sulu + cukurs, ja nav citorona, skābumam var kādu ēdamkaroti etiķa + tabasko var piepilnāt, ja garšo asāks. Nu un pats par sevi saprotams, sāls un pipari! Šis gan nav pat jāblenderē Sanāk tāds labs pohu dzēriens(ticiet man es zinu, kas ir pohas) kaut kā tā! Labots Jūlijs 15, 2015 - Verneris no Rīgas Link to comment Share on other sites More sharing options...
jacobs Jūlijs 15, 2015 Share Jūlijs 15, 2015 Vispār jau, piena pārstrāde vienkāršoti notiek šādi:pieņemšana,atdzesēšana, seperēšana, normalizācija, homogenizācija, fasēšana. P.S. Piena pārstrāde ir viena no jomām, kur ierindas patērētāji bieži jūtās ļoti zinoši, īpaši daudz muļķību sarunājot par piena pulveri... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fruzz Jūlijs 15, 2015 Share Jūlijs 15, 2015 (labots) Piens vispār jādzer tikai mazuļiem. Kur jūs esat redzējuši pieaugušu zirgu dzeram pienu? Labots Jūlijs 15, 2015 - Fruzz Link to comment Share on other sites More sharing options...
_dunduks_ Jūlijs 15, 2015 Share Jūlijs 15, 2015 Kur tu esi redzējis pieaugušu zirgu rijam ceptus hamburgerus? 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fruzz Jūlijs 15, 2015 Share Jūlijs 15, 2015 Fak, aizmirsu, ka cilvēks jau ir kā cūka - visēdājs. Link to comment Share on other sites More sharing options...
alusbundza Jūlijs 15, 2015 Share Jūlijs 15, 2015 svaigs piens (īstais, atdzesēts) + svaigas zemenes + nedaudz cukura Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu
Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas
Izveidot jaunu kontu
Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!
Reģistrēt jaunu kontuPierakstīties
Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!
Pierakstīties tagad!