Jump to content

Radiatoru maiņa dzīvoklī.


markei
 Share

Recommended Posts

Sveiki.

 

      Uz vasaru paredzēts mazliet remontiņš, tajā skaitā nomainīt radiatorus. Esmu tā teikt Purvciema namu paspārnē. Saprotu, ka būtu jāvēršas saskaņošanai pie Purvciema namiem, tad atkal pēc viņu cenrāža viņu cilvēku darbs (ūdens nolaišana, radiatoru nomaiņa...tiri piri). Bet  kāds man ieteica sakontaktēt ar pašiem meistariem, šie atnāks, paši nolaidīs ūdeni un pie kaut kādiem prafilaktiskiem darbiem darba laikā vai ārpus tā nomainīs arī radiatorus (samaksa meistariem).

      No jums gribētu dzirdēt pieredzi, ieteikumus, varbūt pat konkrētus meistaru kontaktus(iekš PM protams).

Link to comment
Share on other sites

archezz

konkrētus meistarus nezināšu ieteikt, bet senči dzīvoklī mainija radiatorus, tur uzreiz namu parvaldē ieteica iet ceļu pa tiešo caur tiem darboņiem, kas par to atbild, savādāk vel vajadzēt projektu taisīt radiatoru maiņai, ja oficiāli, tapēc, ka tur uzreiz būs jāieprojektē pareizs izmērs pēc standartiem kaut kādiem utt ... lieka birokrātija.

Link to comment
Share on other sites

Charlie

 

 

Varēsi bez problēmām manipulēt ar bateriju izmēru arī

Tas kaimiņus nečakarēs? Tādā ziņā, ka lielāku daļu siltuma pievāks sev.

Link to comment
Share on other sites

 

 

Varēsi bez problēmām manipulēt ar bateriju izmēru arī.
piesiet kāpņu telpā šitādus kropļus un katrs garāmejošais kaimiņš, kas salst, dēļ šādām izdarībām, bliež viņam pa olām no sirds.
Link to comment
Share on other sites

vo vo, pie skaitītāju pārbaudes būtu pie reizes arī radiatori jāpārbauda, nesaprotu kāpēc to neviens nedara. 

Link to comment
Share on other sites

Lielākā problēma ir ventilācija! Sevišķi,ja ielikti pakešnieki. Par gudrīšiem ar lielàku radiatoru - pamēģini pēdējos stāvos uzlikt tadu (pie vertikālās sadales) apakšēji "priecājies". Ieberzīsies ar nelikymīgu būvniecību utt. Pie horizontālās sadales (ar skaitītāju) vienmēr atradīsies cilvèki, kam tas nepatiks , jo maksājumi nebūs vienlīdzīgi, dēļ dzīvokļa izvietojuma.

Link to comment
Share on other sites

Ronalds

Cik zinu, tad vismaz Rīgā ir divi varianti kā to darīt.

 

1. Oficiālais. Kaudze ar papīriem. Tehniskiem noteikumi. Saskaņošanas. Projekts. Sertificēts būvnieks. Nodošana eksploatācijā.

2. Nelegālais - sarunāt ar vietējiem namu pārvaldes santehniķiem kas visu izdara pa kluso. Bet var ieberzties pamatīgā sodā par nelikumīgu būvniecību. 

 

Es iesaku 3x padomāt vai tiešām radiatoru nomaiņa ir nepieciešama.... 

Link to comment
Share on other sites

 Nu nav tik traki. Var arī aiziet uz namu pārvaldi un nomaksāt tās nodevas par ūdens nolaišanu. Un nekādu tur baigo projektu nevajag, ja netaisies izbūvēt jaunus siltuma punktus, iesniegumā jānorāda, ka tiks remontēti/ nomainīti radiatori, norādot tipu(Kw), skici par izvietojumu un viss. Tā saskaņošana gan maksāja kaut kur 50Ls  :shok:  Par ūdens nolaišanu jasamaksā 7Ls( precīzi neatceros), jo remontu taisiju apm. pirms 4,5 gadiem. To pašu summu paprasīs arī mājas santehniķis, ja vērsīsies pa tiešo pie viņa. Vispār pie šiem jebkura stāvvada aizgiešana/atgiešana maksā 25Ls :D Tad, kad visi darbi bija pabeigti, laižot atpakaļ sistēmā ūdeni, mājas santehniķis uzraudzija šo procesu + skatijās vai visi darbi bija izdarīti pareizi, lai neciestu kopējā apkures sistēma.

Labots - DeEK
Link to comment
Share on other sites

labiitis

Nu gan te stāsta šausmu stāstus. Sākot jau ar snukurinu un krāniem, beidzot ar projektiem.

Pirmkārt ir jāzvana uz namu pārvaldi un jārunā ar kādu zinošu par tādu domu kā radiotoru nomaiņu. Kad apskaidros kārtību un pārējos sīkumus, tad dabū pārvlades meistara nr. un sarunā savā starpā. Atkritīs problēmas par nomaiņu (visa ūdens nolaišana utt), atnāks pats meistars paši sarunāsiet vēl lielumu radiotāram, kur gribās lielāku un beigās, ja būs sūdi ziemas sezonā, tad varēs plātīt rokas un teikt, ka nezinat, jo pašas pārvaldes meistars mainīja. Viss ir sarunājams, tikai nevajag to darīt aiz mugurus un kur nu vēl ar kaut kādiem svešiem meistariem.

Link to comment
Share on other sites

raiviss

Pirms ~ 6 gadiem. Rīga. mainīju caur vietējiem Rīgas Siltuma santehniķiem. paši atnāca, izmērīja manis nopirktos radiatorus (attālumus starp trubām), sametināja peremičkas, otrā dienā nozāģēja vecos nost un pielika jaunos, atgaisoja un viss ok. samaksāju 40Ls par vienu radiatoru.

Labots - raiviss
Link to comment
Share on other sites

Ronalds

Tas kas bija pirms pāris gadiem un tagad nav viens un tas pats. Tā kā daudzi sāka radioatorus mainīt un taisīja nepareizu slēgumu vai salika lielākus radiatorus un kaimiņiem sākās problēmas tagad uz šo lietu stingri skatās! 

http://www.d-fakti.lv/lv/news/article/19194/ Reku pāris gadi vecs raksts, bet nu likumdošana nav mainījusies. Zinu ka Rīgā vajag projektu, to saskaņot ar apsaimniekotāju un sertificētu kantori kas veic darbus vai vismaz uzliek savu parakstu. 

 

Pa 40 par radiatoru vairs sen legālajā variantā cauri netiek. 

Labots - ronalds_
Link to comment
Share on other sites

Ja ar nevienlīdzīgu dzīvokļu izvietojumu tu domā to ka blakusesošie silda tavu dzīvokli

 

Nē, šajā gadījumā biju domājis, kaut vai dienvidu un ziemeļu puses, bet arī Tevis piesauktajā gadījumā var atrisināt ar tarifa indeksēšanu katram dzīvoklim, (kas normāli arī tiek darīts daudzzīvokļu ēkās) - plus nāksies maksāt "uz galviņām" zudumus, kas veidosies no visu dzīvokļu skaitītaju kopsummas un siltummezgla skaitītāja atšķirībām utt.

 

@snukurins

 

Par krāniem, nu nav gan prata darbs likt vertikālās sadales viencauruļsistēmas radiatoriem - aizmirsīsi atgriest kārtīgi vaļā krānu, vai arī aizgriezīsi galīgi ciet un būsi devies uz kādu kūrortu, līdz ar to ūdens cirkulācija, labākajā gadījumā tiks mazināta, jo ūdens plūdīs caur tievāku cauruli (protams, ja tāda vispār būs uzstādīta!!!) līdz ar to apakšējie kaimiņi vēlēsies veikt #5 postā veiktas darbības ;).

 

bija reiz youtube viens labs semināra video par apkures īpatnībām. ja atradīšu ielikšu!

 

Atradu (garš, bet interesants):

 

Labots - tapa
Link to comment
Share on other sites

radiators

Pagājušo vasar mainīju. Pasākums noritēja sekojoši:

  1. Aizeju uz māju apkalpojošo kooperatīvu (ofisu), saku - gribu mainīt radiatorus
  2. Šamie iedod (laikam sava) santehniķa tel. Nr, lai sarunā, ka santehniķis atnāk apskatīt, kādus likt. 
  3. Atnāk santehniķis, apskata dzīvokli, saraksta vajadzīgos radiatoru izmērus
  4. Kooperatīvā tiek uztaisīta tāme, es parakstu
  5. Atnāk santehniķis ar kolēģi, nozāģē un savāc vecos, piezvana kaut kādam mužikam, kas noslēdz stāvvadus,  uzliek jaunos radiatorus. (2-3 h)
  6. Par radiatoriem maksa bija dzīvokļa rēķinā, Par darbu un materiāliem - santehniķim uz rokas. Kopā Ls 300 par 3 radiatoriem (2 istabas un virtuve), ko vēlāk atmaksāja dzīvokļa saimnieks (jo es tikai īrnieks)
Link to comment
Share on other sites

300 Ls par 3 radiatoriem, jomajo... (ja pieņemam ka tā ir saskaņošana, nez cik varētu meistaru darbs maksāt..)

 

Pats pamazām remontējos, un bija doma likt jaunos, kaut tāda paša izmēra, lielākus nevajag - nu siltuma atdeve labāka, eiroremontā ne pēc kā neizskatās un čakars arī vecās baterijas savest kārtībā - t.i dabūt nost Visu veco krāsu un uzklāt jaunu...

 

Pieslēgumu varu salikt un saskrūvēt pats, tā lieta nav sveša, papīru gan nav ka drīkstu to darīties. Bet nu tādu naudu maksāt... Piekrītu ka izčakarēt kaimiņu siltumu arī nav smuki, bet te nu jālauza galva, protams visas lietas ir atrunājamas, ja varētu pierādīt siltumatdeves =dību jaunajiem un vecajiem t.i ka jaunie "nezog" papildu siltumu, tad jau nebūtu tik traki. Vārdusakot viela pārdomām.

Labots - Red
Link to comment
Share on other sites

raiviss

@radiators

 

tu radiatorus pats nepirki? pēc tava uzrakstītā var secināt, ka radiatorus pirka kooperatīvs.

kas tajos 300Ls ietilpst? arī paši radiatori?

Link to comment
Share on other sites

Pagājušo gad nomainīju radiatoru viesistabā. Aizpagājušo gadu salām, sildījāmies papildus ar elektrisko sildītāju.

Piezvanīju apsaimniekotājam, tur man kaut ko uzpukstēja un nometa klausuli.

Tad ss'kā sameklēju radiatoru, tur pat sameklēju meistaru, kurš izrādījās ka strādā pie tā paša apsaimniekotāja.

Vienā dienā viņš atnāk, aizejam pie mājas vecākā, lai nogriež ūdeni, kā izrādījās, tas jau bija nogriezts, jo kā reiz cits kaimiņš arī sev mainīja radiatorus.

Uzlikām krānus, lai nākotnē nav jāiet prasīt nolaist ūdeni, kā arī, lai var mainīt radiatorus kaut vai sezonā.

Nākamajā dienā uzlikām jauno radiatoru.

Kā izrādījās, vecais 1kārt, bija par garu, 12 sekcijas, un nepareizi pieslēgts.

Jaunais radiators tik pat garš garumā, tik pareizi pieslēgts.

Un šoziem temperatūra nebija zemāka par 20 grādiem.

Par vienu radiatoru man sanāca 60ls, darbs + materiāli, kā arī benzīns, lai aizbrauktu pakaļ radiatoram.

 

P.S. Kādam nevajad 12 sekciju čuguna radiatoru? :D

Link to comment
Share on other sites

Baigais Janka

Arīdzan savulaik mainīju radiātorus, oficiālo ceļu iet mēģināju, bet ļoti ātri nospļāvos un atmetu ar roku. Pats tur neko darīt nevarēju gribot negribot, jo bij vecā štelle bez krāniem. Ta zvanīju Rīgas Siltumam un pieteicu techniķu atraukšanu - laikam noformēja, kā bojājumu, jo es kauču ko miglaini murkšķēju, toļi pa remontiem, toļi par konsultāciju :) Atbrauca veči - te es jau tiešā tekstā, kas par štelli. Viņi pateica, kādus radiātorus pēc parametriem vajag ņemt, iedeva kontaktus, sarunājām summu - es radiātorus iepirku un uzzvanīju. Atbrauca, nogrieza ūdeni, norāva vecos, sametināja atvadus, kā vajag, pielika krānus un radiātoru. Viss čiki-briki :)

Link to comment
Share on other sites

Леший

Nezinu, kā Purčikā, bet ja namu pārvalde taisa santehniskos darbus caur kādu sia, tad var pilnīgi legali sarunāt, lai nolaiž ūdeni, kamēr tu pats vai tavi atrastie meistari tur darbosies. Vismaz Ogrē ir tā.

Labots - Леший
Link to comment
Share on other sites

Ronalds

Ja iet nelegālo ceļu kas ir krietni vienkāršāks un lētāks, jārēķinās ka piemēram pirms pagājušās apkures sezonas vismaz juglā, mājā kur es dzīvoju staigāja apsaimniekotāja komisija liekas ka policijas pavadībā un meklēja kurš dzīvoklis nelegāli nomainījis radiatorus.... Gan jau ka tāpēc lai uzsistu pa plecu un iedotu konfekti :D :D :D 

Link to comment
Share on other sites

raiviss

un kā gan viņi zina, ka man tas ir legāli vai nē? es pats nezinu, vai toreiz tas bija legāli.

1. interesējos Namu pārvaldē (NP)

2. NP aizsūtīja uz RS

3. RS meistari visu sataisīja

 

NP rakstīju tikai dokumentu par remonta veikšanu dzīvoklī (tika pieminēta arī radiatoru nomaiņa).

tas ir legālais ceļš?

Link to comment
Share on other sites

Ja uz rokas nav projekts ar visiem zīmogiem un parakstiem, tad uzskati, ka radiatori ir mainīti nelegāli. Bet nu tie projektēšanas kantori jau arī kaut kādi maitas, vienai paziņai Jelgavā ierakstīja, ka jāliek konkrēti modeļi no PURMO, kas nav tie lētākie.

Ja maina radiatorus bez projekta var rasties problēmas dzīvoklis pārdodot, kad tiks taisīta inventerizācijas lieta. 

Link to comment
Share on other sites

Tak lielākajai daļai ir nelegāli, tagad visus sodīs?

Labāk no sākuma būtu tikuši galā ar nemaksātājiem, lai mums nebūtu tās padomju nogulsnes jāmaina.

Link to comment
Share on other sites

Ne jau problēma nelegālā maiņā, bet vēlmē būt gudrākiem par visiem un uzlikt lielākas jaudas radiatorus vai sabojāt cirkulāciju veicot citas santehniķa ieteiktas ("es Vaļerai šita izdarīt viņam silta") vai pie kaimiņa dzirdētas izdarības.

Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...

mazliet pacelšu veco, lai nevajag taisīt jaunu.

 

Vai kāds var pastāstīt, ko radiatoros dara atpakaļgaitas vārsts.

Mēģināju atrast googlē, bet neko vairāk par cenām es neatradu

Ja man radiators ir pieslēgts ar temogalvu, vai papildus tas arī ir vajadzīgs?

Labots - _dunduks_
Link to comment
Share on other sites

Lai vari noņemt radiatoru nenotecinot visu apkures sistēmu. Cita nolūka viņam nav.

Link to comment
Share on other sites

 

 

Cita nolūka viņam nav.

Te nu Tu stipri kļūdies.

Ar šo vārstu regulē siltumnesēja plūsmu, lai tā būtu optimāla un siltumnesējs "neizskrietu" cauri radiatoram.

Precīzi nepateikšu, bet tur ir jānoregulē temperatūras starpība starp ienākošo un izejošo.

Link to comment
Share on other sites

Vismaz viena lieta skaidrāka - tas ir vienkāršs vārsts/ventilis.

 

Bet tikko prātā ienāca otra doma - vai šiem standarta ventiļiem ir nozīme ražotājam? Un ja ir, tad kam vajadzētu dot priekšroku?

Depo nopērkamie ir ņemami par pilnu?

ventilis_lodveida_8428519026786.jpg

Labots - _dunduks_
Link to comment
Share on other sites

Baigais Janka

Paga, paga - atpakaļteces (-gaitas) vārsts laiž šidrumu tikai vienā virzienā, un nekādas, ar roku griežamas, sviras viņam nav. Piemēram, sūkni pie ūdens mucas ar tādu var pieslēgt. Tad gan - mainot sūkni, nav tas boileris jānotecina - norauj sūkni, un miers - ūdens ārā netek.

Radiatoros - nesaprotu, kā varētu pielietot...

 

EDIT - nu, augšā bildē redzamais tiešām ir parasts "krāns" :) Tas nav nekāds "atpakaļgaitas"...

 

EDIT2 - http://www.kurpirkt.lv/cena.php?q=atpakalgaitas+varsts - vo, šitie te ir atpakļgaitas dampji.

Radiatoram gan liek parastos ventiļus, lai varētu nomainīt radiatorus, regulēt siltumu - wte.

Labots - Baigais Janka
Link to comment
Share on other sites

Galvenais tos ventiļus ir regulāri pagrozīt, savādāk pēc gadiem 2-3 sāk pilēt.

Link to comment
Share on other sites

Knaabis

Tak plūsmu regulē radiatorā termogalva. Atpakaļgaitas vārstu liek otrā pusē un neko regulēt viņš pat teorētiski nevar. 

 

Runa par šo te:

7563.jpg

 

A tie lētie sarkanie krāni maz grozot kļūst negrozāmi un attaisīt var tikai ar roratslēgu. 

Labots - Mežavecis
Link to comment
Share on other sites

Jā, jā - par to tieši!!!

Tur augšā, zem tā (ar rokām atskrūvējamā vāciņa) ir ar 6 kanšu atslēgu regulējams vārsts un ar to arī pieregulē plūsmu, JO termogalva, ja telpā ir ļoti vēss, atvērsies pilnībā un siltumnesējs "skries" cauri radiatoram nelietderīgi.

Link to comment
Share on other sites

mežavecim nebūs taisnība. noskrūvē vārstam vāciņu un regulē. ar tiem veic sistēmas balansēšanu - lai siltu visi radiatori lokā. Arī ar tiem var ierobežot maksimālo t vai aizgriezt ciet kādu radiatoru vispār.

Link to comment
Share on other sites

Arnolds Piepe

Biju palaidis agrāk garām šo kārtējo šņukura pērli:

 

Viss atrisināsies pēc tam kad sapratīs ka ēku siltināšana ir tikai otrajā vietā.

Es atkal atkārtošos, nu bet tu tak tiešām esi pilnīgs nejēga. Tieši otrādi - ēku un maģistrālo silummezglu siltināšana ir pati svarīgākā - pēc standartiem nosiltinātā mājā, kur ir pareiza ventilācija un konvekcija, var ar maziņu eļļas radiatoru pirti uztaisīt. A ja mājas sienas, logi un pārsedzes cauras kā siets, vari likt cik lielu radiatoru gribi, un tāpat būs auksts. Indigo nelaimīgie...

Labots - Arnolds Piepe
  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

 

 

Runa par šo te:

 

Mežaveci tas saucās "radiatoru balansēšanas ventilis"  

Ar viņu regulē max ūdens plūsmu caur radiatoriem - to kas plūst, kad termogalva max vaļā. Tiek izmantots lai vienādi siltu pirmais (katlam) tuvākais un pēdējais radiators divcauruļu sistēmā.

Ja šis nav noregulēts tad sākumā silst katlam tuvākais radiators jo tur ūdenim mazāka pretestība jāpārvar, kad viņš uzsilis termogalva aizveras un sāk silt nākamie. Tas nav forši kā pats saproti.

Link to comment
Share on other sites

Kļūdu sapratu. Līdz šim viņu izmantoju tikai aizgriešanai ciet. Man vienkārši dabiski sanāk, ka pirmajiem radiatoriem (koridors, lielās telpas) ir jāsilst vairāk līdz ar to, regulēt neko papildus nevajag. 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Piedodiet, ka paceļu mironi, bet tā kā lielos tempos tuvojas laiks, kad varēs veikt radiatoru nomaiņu, nekas cits neatliek.

Vai kāds var ieteikt kādu kantori, kas man pa sakarīgiem cipariem sataisīs to siltuma projektu radiatoru nomaiņai Jaunā Lietuviešu projekta 2istabu dzīvoklim?

Tā kā pēc pāris gadiem ir plānots dzīvokli pārdot, gribas visu pa legālo.

 

Vienā Rīgas Siltuma rakstā atradu, ka pagājušajā gadā šāds prieks izmaksāja 50-80€, kas nav nemaz tik traka summa.

Labots - itanium
Link to comment
Share on other sites

Dodies pie mājas apsaimniekotāja pēc tehniskajiem noteikumiem! Domāju ka tur arī projektētāju ieteiks.

Link to comment
Share on other sites

Vai kāds ir kaut kur dzirdējis, ka kādam kāds ir kaut kur piesējies pie dzīvokļa pārdošanas pie radiatoriem. Vienīgais kas būvprojektā varētu parādīties ir veco krievu radiator jauda.

 

Un ja tu gribi būt godīgs pret kaimiņiem, tad jauno radiator liec ar tādu pašu jaudu.

 

Neesmu dzirdēji, ka mainot radiatorus vajag būvprojektu.

Link to comment
Share on other sites

Nekā nebija - RNP man paskaidroja, ka vajag sertificētu speciālistu, kas man šo tehnisko projektu izveidos. Viņi man itin nevienu kadru nevarēja ieteikt.

 

Pēc tam ar to projektu, jādodas gan uz RNP, gan uz RS un jāiesniedz iesniegums...

Labots - itanium
Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...