Jump to content

Recommended Posts

sakiet cik bieži ir gadiijies ka dekoderis aiziet par burbuli? parasti no nepareiziem apdeitiem, vai vienkarsi apdeita laika (caur usb), kaut kaadu iemeslu delj ir nacies restartet kasti vai ari vienkarsi ir uzkaaries?

man ta ir bijis un ta nav patikama lieta. Galu rezultata deg tikai led lampinja, ne uz pulti ne kada opcija , nekas nestrada..

risinajums? ja ir

zeltainais ceļš - dekoderis jasavieno ar datoru caur rs232 kaabeli.

 

Piemera pieminessu divus veidus:

8a.png

-rs232 kaabelis ar USB galu, lloti parocigs verķis, pietam ja izmanto portativo un ja nevelies nekaadus bleķus steleet klat pie stacionara pc maates plates..

 

2

7a.png

-pci rs232, (cik esmu testeejis ,uz veco humax, apdeitus aatraakus nodrossina neka uz ieprieks mineto kaabeli)

--------------------------------

maza instrukcija, kaa pc opcijas sasteleet: (piemera izmantoju Humax / opticum softu)

9a.png

,,,,,,,,,

iisuma, jabut gan sat kastes softaa un device menegerii - com portu sadalja vienadiem COM, savaadak nekadi apdeiti nebus iespejami.

tas tā iisuma, ja kādam noder, ja vairak ar usb nekā nesanaak izlabot savaariitas ziepes, biezzi katra informacija , kura taalak palidz ir kaa zelts heh...

Labots - west19E
Link to comment
Share on other sites

Ne vienmēr visas PCI RS232 kartes ir tik labas kā gribētos. Arī tur mēdz būt visādas problēmas. Gluži kā ar USB RS232 adapteriem. Sādos gadījumos gribās datoru kuram uz mātersdēļa ir seriālais ports, kurš pieslēgts pie tā sauktās SuperI/O mikrenes. Ja tāda fīča ir ļooti vajadzīga, tad var atras arī attiecīgu mātesdēli vai portatīvo datoru. Protams par fīčām jāmaksā kaut kādas naudiņas.

Link to comment
Share on other sites

kreiček
(labots)
Protams par fīčām jāmaksā kaut kādas naudiņas.

tas gan...

pieredzee ar ssiem kābeļiem, par laimi tikai softs ir nogļukojis, bija taada problema ar opticum kasti, ar tradicjonalo rs232 softu, ne vella negaja uz priekssu, nomainiiju softu, viss aizgaja  :heat:

buudu intresanti, ja veel kaads padalities savaa pieredzee :)

Labots - west19E
Link to comment
Share on other sites

 

 

ka dekoderis aiziet par burbuli?

 

topikos pie mobilajiem parasti ieteica turēt rīsu maisā.

Link to comment
Share on other sites

janispauls

Ne visos variantos ar nul modema vadu var atdzīvināt tjūneri,jātaisa JTAG https://www.google.lv/search?q=jtag&hl=lv&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=8N-NUd_HM-iV0AWT44CADg&ved=0CDQQsAQ&biw=1280&bih=876 vai arī jālodē ārā fļaša un jāpārprogramē ,lai atdzīvinātu Openboxu S1 jāpielieto rūpnieciskais Jtag http://www.ejtag.ru/viewtopic.php?f=9&t=63&sid=3c15798bac266767f05c03b1bc5b216c

Labots - janispauls
Link to comment
Share on other sites

kreiček
(labots)

konspektā metodes:

1= ar USB

2= ārstēšana ar rs232

3= JTAG

 

 

 

JTAG

papeetiju sso metodi, izskatas tads pamatiigs labartorijas darbs, bet ja cits nekas neatliek ..heh

bet ja veelas paplassinat redzes loku šijaas fiškās, tad visam jaaiziet cauri :)

Labots - west19E
Link to comment
Share on other sites

Labāk nesīt ja nav sajēga elektronikā un mikrokontrolieros/SoC lietās. Te satelītamatierisms strauji pārtop par digitālo elektroniku.

Link to comment
Share on other sites

kreiček

 

 

Te satelītamatierisms strauji pārtop par digitālo elektroniku.

netikai :good:

Link to comment
Share on other sites

MartiniB

bezjeedziigs spams, visiem jaaseko kaa bebis maacaas staigaat - Twitters kauchkaads ..

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

kreiček

 

 

kā to saprast: "netikai" ?

dator zināšanaam jabuut, kaa atrast programmu, lejuplaadet, ka pareizi ierakstit failus...

jauniem cilveekiem ssi passsaprotama lieta, bet tie kuri ir cieniijamaa vecumaa?

Link to comment
Share on other sites

nu ja nu ja. Modernam elektroniķim datori nu nemaz nav jāzin vai ne? Neatkarīgi no vecuma. Arī cienījamā vecumā jāmāk lietot google un draudzēties ar galvu.

Link to comment
Share on other sites

kreiček

 

 

bezjeedziigs spams

tad delete..

domaju iesacejiem / vai foruma lietotajiem patikt jauna informacija, pietam ja passam informacijas veidotajam ssis ir palidzejis un var dalities pieredze..., nevis visu laiku lasiit kritiizesanas tekstinnjus, vispar ar sso ir jabeidz, ka lai vispar kads uzdrossinas ko jautat vai daliities pieredze, ja kritika peec taa seko?

ja kaads ir motivizeets tikai kritizet, luudzu, biezi kritika par sliktu nenak un no tas var maacities, bet sakuma : ,, caik dain arbait und dan fik jimand '' (latviskā verssijaa lieliski skan, ar to es nevelos nevienu abežot)

 

 

 

nu ja nu ja. Modernam elektroniķim datori nu nemaz nav jāzin vai ne? Neatkarīgi no vecuma. Arī cienījamā vecumā jāmāk lietot google un draudzēties ar galvu.

 

ir sanacis palidzet 80 gadus večukam, vinjam sirds lieta sateliti (veljoprojam neatkarigi no veselibas problemam groza antenas - signaalu ķer), bija pasutijis jaunu kasti, kura visticamak bija lietota, softs nebija lidzgalam ierakstits - gļukoja (kas apgrutinaja apdeitus veikt vai kadas citas konfiguracijas. iisuma bija galigi čupā..). Lai sso kasti sataisit, bez datora zinassanam nebutu iespejams un taas vinjam nebija. peec tava teikta, vajadzeja večuku atstat pie kompja un iedot flešku, lai pats buraas cauri? :shok:

pietam, večuks bija izstaigajis visus vietejos veikalus ,kuri maizi pelna ar tehnki un sat lietam, neviens nespeja palidzet (sorry večuk kaste kaput jasuut atpakaļ, rupji vanne? pietam veel naudinju paprasot par testēšanu)..., ja nebutu sanacis caur draugu draugu draugiem mani sadabut roka, večuks veljoprojam ,,lietotu googli un draudzeties ar galvu'' (ps sakuma butu jaiemacas lietot googli (tikt lidz tai), atvainojos + eng valodu butu jaapgust lai tiktu pie kadas ifnromacijas - apdeitiem...)

tas tā mana pieredze, ar cienijama gada vecuma cilveku.

Link to comment
Share on other sites

Man ir līdzīga piredze ar daudz jaunājiem cilvēkim (20-50 gadi). Un? Ja kādam ir sirdslieta urķēt dzelsi lai urķē. Es arī regulāri remontēju aparātus ar moduļu nomainīšanu nevis jāšanaos gar katru dzelzi. Jājoties maizīti nenopelnīsi un nelaimīgajam klientam remonts izmaksās dārgāk par pašu iekārtu. Tas, tā. Vispārinot lietas. Gribās jāties, jādraudzējas ar galvu un datoru lai tas ir efektīvi. Neaizmirsti ka mēs dzīvojam židu pasaulē, kur viss (arī laiks) maksā naudu.

Link to comment
Share on other sites

kreiček

 

 

Jājoties maizīti nenopelnīsi un nelaimīgajam klientam remonts izmaksās dārgāk par pašu iekārtu

tā ir. ja tas ir hobijs tad briiva laika var pajadeleties, ja nav pieredze ,lai problemu atrisinat.

kapec pieminu pieredzi? kadu laiku atpakalj sanaca meistarot augsa datoru, kuru saloni ieteica mest ara, jo parak dargi sanaks salabot. Tad man jautajums, ar kadu pieredzes staazu kads var kaut ko tadu pateikt? ja problema atrisinama pavisam vienkarsi! 5 min laika un kompis ruka ka iepriekss un nekas jauns nav japerk?

negribu nevineu salonu abezot, kurs ko tadu ieteica, noteikt kads klients ieprieks bija pamatigi garstavokli noccakarejis, ka daarbnieks negrasijas smalkak problemu papetit, pienjemsim ssadu variantu...

Link to comment
Share on other sites

Jā mātesplašu kodensatoru mainīšana bez osciļa un sajēgas ir augsti kvalificēts remonts. Mhm. Tādi remontētāji nemaz nezin kas ir oscilis. A speciālists ja lieto oscili, sakārto barošanas problēmas uz mātesdēļa, tad tad vairs nav ekonomiski izdevīgs pasākums.

 

Ko es ar to gibu teikt. Sa esmu pietiekoši daudz saskāries ar seriālajiem portiem. Ir nianses. Nekas kosmisks tas nav. Neredzu pamatu lai lepotos ar katru debrickotu iekārtu. Man arī ir daudz hobiju. Kas no tā? Sporta pēc un sava krāniņa pagrināšanai kādam var izpalīdzēt. Neko vairāk. A visādi remontņiki, kuri domā ka salaoties internetu ir visvareni, tagad atrodami uz katra stūra.

Link to comment
Share on other sites

alusbundza

 

 

Neaizmirsti ka mēs dzīvojam židu pasaulē,

ak tad beidzot arī tev nāca apskaidrība....tas ir + 

Link to comment
Share on other sites

bija domāts kapitālistu pasaulē. Vienkāši kapitālists=zīds. Skarbi, bet patiesība. Ar apskaidrību tam nav nekāda sakara.

Link to comment
Share on other sites

DreamMuca
foruma lietotajiem patikt jauna informacija, pietam ja passam informacijas veidotajam ssis ir palidzejis un var dalities pieredze...,

tur jau taa lieta, ka tas nav nekas jauns.

@west19E: ja tu labi pamekleetu forumaa, tad konstateetu, ka arii "shis divritenis jau sen ir izgudrots".

un saubos, ka kopeet googli sheit ir praata daarbs.

 

 

 tad delete 

vieniigais kaapeec es (personiigi) taa neriikojos, ir interese kaa "tu audz"

jo arii es saakumaa maaciijos, vieniigi nerakstiiju memuaarus, bet gan vaicaaju peec padoma, kad tieshaam taalaak "nu vairs nekaadi...."

Labots - DreamMuca
  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

kreiček

ir informacija foruma par ssiem kabeljiem un citam noderiigam lietam ,kas saistas ar sso padarisanu.

vai labvēliiga iesaaceja limenim? nee, vai es taisos jaunu divreteni taisit, ne, bet to uzlabot (maacu bebiitim raapot )- googli nekopeju, bet to papildinu.

sanaca kontakteties ar adminu no c...., jautaju kapec džeki, tik sajusma bija par šiem tuturialjiem ka nokopeja no orginalas publikacijas sava foruma, teica ka tik labi parskatamu nebija redzejussi., tapec tada motivacija ari šijaa foruma ko iecepinat latviska versija, aha centisos nakosreiz izvairties no memoariem - negaidiju taadu reakciju, jā man veel ir jaaug, lai pierastu pie taa, nedaudz atgadina muusu po....

Link to comment
Share on other sites

Ar ko tad tu papildini googli? Pastāsti par seriālo portu. Oi cik daudz ninases palaidīsi garām... Kaut vai pastāsti to kas ir flow control. Pie tam gan hardware, gan software versiju. Mūsdienās neaktuāla lieta bet tomēr redzēsi cik daudz tev pasām vēl būs jāmčās rāpot nevis mācīt vecus runčus pelnos mīzt.

Link to comment
Share on other sites

guntis5

west19e kur tu biji agrak ka tagat tik daudz ir ko stastit?Interneta nebija,vai afrika dzivoji?

Link to comment
Share on other sites

kreiček
(labots)
Oi cik daudz ninases palaidīsi garām... Kaut vai pastāsti to kas ir flow control. Pie tam gan hardware, gan software versiju.

=pastāsti

 

 

 

Mūsdienās neaktuāla lieta bet tomēr redzēsi cik daudz tev pasām vēl būs jāmčās rāpot nevis mācīt vecus runčus pelnos mīzt.

krāniņi , mīzt - tavi atslegas vardi, saaci mani baidit... kapec maciit, ko lieku, pirmaa klase skolniekiem maca augstako algebru? -ja tas nav nepieciešams, ja tikai pietiek ar šiim tehnikam / konfiguracijam, kapec ko lieku bidiit,?

mans iteikums tev :neizmanto forumu ,lai izladeties..., neviens nav vainigs ,ja kāda tev sirsninju ir sačakarējusi, uzdavini sev boks maisu, nevis ventili forumaa izmanto .

tu esi gudrs džeks, kapeec tu taa dari?

 

 

 

west19e kur tu biji agrak ka tagat tik daudz ir ko stastit?Interneta nebija,vai afrika dzivoji?

no visa par bišķiņam

Labots - west19E
Link to comment
Share on other sites

Es saprotu west19E jūtas. PAtīkama sajūta kad izdari kaut ko jaunu. Tāds lepnums par sevi un tāda krāna pagarināšanās notiek, ka gribās citiem pastāstīt. Vienīgi... Izrādās ka citiem tāds sasniegums ir pašaprotama lieta. :D

 

Kas attiecas par izlādēšanos... Atkal mācīs vecu runci pelnos mīzt? Nu cik tad var atkārtoties?

Link to comment
Share on other sites

kreiček

..:

,,ja valts tev nesniedz peec ka tu tiecies, dari tu to.''

 

 

Izrādās ka citiem tāds sasniegums ir pašaprotama lieta.

 

piekritu, kaa tu doma 80 procentiem foruma lietotajiem? iespejams, varbut pat 95%, ka bus ar parejo dalju un tiem ,kuri nav forumaa un mekle informaciju iesaceja limeni, aatri saprotamu? tagad google ari LV valoda var atrast aatru risinajumu (saistiba ar dekoderi), visu nepieciessamo pars bildes, bez gudriem terminiem, ko ellles rata tavaita neizmanto, 90 % sat lietotaji (apdeitiem, problemas atrisinasanai), kapec metaties ar lieku informaciju, baidiit pirmklasniekus, kuri nav vispar nav redzejusi rs232 kaabeli? lekcijaas nemacija, neko lieku nemeti klat? (ja tas nav pieciessams)?

---------------------------

labi labi, nakosreiz kad veidosu infromaciju, iesacejiem, noradisu wikipedijas linkus ,kur visu padziljinati var apgut (ja tas ir nepieciessams lasiitajam). apsolu.

ja nebus skaidribas, saukssu tevi paliigaa :)

 

 

 

Tāds lepnums par sevi un tāda krāna pagarināšanās notiek, ka gribās citiem pastāstīt

nē.

Adziisos agrak patika ego barot ar - , plusinji, paldies vardinji, hits .., tagad citi iemesli kaapec to daru :)

Link to comment
Share on other sites

Man arī būtu jāstāsta kā debrickot BLU-800 caur seriālo portu? Lai kādam tas būtu noderīgi? Gribi rakstīt manuāli, tad ari to! Pagaidām nav ne smakas no manuāļa. Pat spokiem.lv ir labāks manuālis.

Link to comment
Share on other sites

kreiček

 

 

Man arī būtu jāstāsta kā debrickot BLU-800 caur seriālo portu? Lai kādam tas būtu noderīgi?

ar tavu pieredzes bagāžu un ja veel ta pdarissana tev sagadat prieku (veidot pamcibu), esmu parliecinats lielisks rezultats sanaakt.

 

 

Pagaidām nav ne smakas no manuāļa

nedaudz pacietiibu

 

 

Pat spokiem.lv ir labāks manuālis.

jauki

Link to comment
Share on other sites

sāc ar to ka pastāsti kas ir null cable. kas tas ir un kā tādu pašam uztaisīt gadījumā ja pa rokai tāds negadās. Tālāk vajadzīgie softi. ko kas kā jādara. soli pa solim. Tāpat par simtomiem aparātam. visu sīki un smalki. Rezultātā būsi izdarījis labu darbu. Bus iztulkots debricošanas manuālis arī uz LV valodu.

 

Plikā ābolpakaļa! Tavi komentāri ir vēl vairāk vajadzīgi ne kā tofikstartera cepšanās. :p

Labots - JDat
Link to comment
Share on other sites

kreiček

 

 

sāc ar to ka pastāsti kas ir null cable. kas tas ir un kā tādu pašam uztaisīt gadījumā ja pa rokai tāds negadās. Tālāk vajadzīgie softi. ko kas kā jādara. soli pa solim

es tev uzdāvināšu boks maisu :)

Link to comment
Share on other sites

MartiniB

https://www.google.lv/search?q=null+modem+cable

 

taalaakais no konkreeta aparaata atkariigs, pat taads siikums kaa aparaata nosaukums-modelis tiek nokluseets :)

ieriices kuraam programnodroshinaajumu var iekraut caur com ir skaitaamas tuukstoshos

taas kas peedeejos 20 gados ir vairojushaas, muusdieniigaakas shuusies caur LAN vai USB

Link to comment
Share on other sites

Guest
Slēgta tēma, pievienot komentāru nav iespējams.
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...