Zux Aprīlis 25, 2013 Share Aprīlis 25, 2013 (labots) Sen atpakaļ koju laikos bērzu sulām uz 2L biju glāzi (neatceros, bija daudz) cukura pielicis un raugu. Pēc 2 nedēļu noturēšanas, svētdienā tā pavēlāk atbraucu uz kojām, priekšā 3 džeki tik smaidīgi stāv. Maitas visu izlaka bez manis! Labots Aprīlis 25, 2013 - Zuxters Link to comment Share on other sites More sharing options...
deriksx Aprīlis 25, 2013 Share Aprīlis 25, 2013 Njā, baigie kadri Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fēniks Aprīlis 25, 2013 Share Aprīlis 25, 2013 psec jautājums bija pavisam ko citu nevis ka novaktēs vai kā tecināt sulas. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Moist Aprīlis 26, 2013 Share Aprīlis 26, 2013 (labots) Šodien kaut kā sanāca nokļūt bērzu sulas wiki lapā. Izbrīnīja šis teikums: The price of birch sap is correspondingly high in some countries, e.g. in Japan reaching up to 50 Euro per liter. Varbūt jāsāk meklēt transports uz Japānu? : ) Labots Aprīlis 26, 2013 - Moist Link to comment Share on other sites More sharing options...
deriksx Aprīlis 26, 2013 Share Aprīlis 26, 2013 Nav ko ķēpaties, to ar tankuģi vajag grūst prom . Viņi tur nav ar nullīti kļūdījušies, pie tāda cipara steidzīgi jādomā par sulu iegūšanu lielos apjomos Link to comment Share on other sites More sharing options...
laikamTak Aprīlis 26, 2013 Share Aprīlis 26, 2013 Tautas Partija jau "konvertē koridōru" Link to comment Share on other sites More sharing options...
JDat Aprīlis 26, 2013 Share Aprīlis 26, 2013 Pa discovery bija raidījums laikam no cikla "How it's made", kur tecina kanādā tecina kļavu sulu rūpnieciskos apstākļos. Var pamācīties. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zux Aprīlis 26, 2013 Share Aprīlis 26, 2013 Jā, tas i redzēts. Tur ir tīkls ar šļūtenēm, pa kurām novada uz galveno savākšanas vietu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
darklight Marts 22, 2014 Share Marts 22, 2014 Nu, tauta, kā ir, neviens vēl neurbj? Man štuks rīt pamēģināt. Link to comment Share on other sites More sharing options...
osscar Marts 22, 2014 Share Marts 22, 2014 Pierīgā tek, ai Saulkrastiem tik šodien sāka pa īstam tecēt - 8 l atvedu - no rīta iztempšu uz p0hu, ja būs ;D Link to comment Share on other sites More sharing options...
constrig Marts 22, 2014 Share Marts 22, 2014 Jau nedeelju tek! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Red Marts 22, 2014 Share Marts 22, 2014 (labots) Osscar, bērzu sulas vislabākās ir uz Jāņiem, ja pareizi ietaisītas saglabāšanai, puto kā šampīzers un labs skābumiņš Labots Marts 22, 2014 - Red Link to comment Share on other sites More sharing options...
Didzis Marts 23, 2014 Share Marts 23, 2014 Darklight nu Tu arī atčohnījāties. Es jau no februāra beigām tecinu bērza sulas. Šogad pašvaki ar kļavas sulām. Nenoķēru īsto brīdi, lai gan tāds vispār nebija. Baigi fiksi no lielā aukstuma uznāca atkusnis, bet kļavai vajag lai dienā saulīte sasilda, naktī piesalst. Bērz tek jau gandrīz mēnesi. Jāatdzīst, ka pirmo reizi dzīvē tik agri sāku sulas tecināt. 23 decembrī liku kurmju slazdus arī pirmo reizi edzivē- tāds jocīgs gads. Link to comment Share on other sites More sharing options...
JuutpaudisMaigcilveeks Marts 23, 2014 Share Marts 23, 2014 +1, ka sen jau tek. Mēnesi, ja ne vairāk. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AVilks Marts 25, 2014 Share Marts 25, 2014 Vairākus gadus atpakaļ sanāca dzert bērzu sulu šampi, dzēriens uz urrā, būs jāpamēģina šogad ko tādu uzražot (pašu pacienāja), Tagad tikai kādu jēdzīgu recepti vajag Link to comment Share on other sites More sharing options...
ivo Marts 25, 2014 Share Marts 25, 2014 Nupat jau ir beigušas tecēt. Osscar, bērzu sulas vislabākās ir uz Jāņiem, ja pareizi ietaisītas saglabāšanai, puto kā šampīzers un labs skābumiņš Muļķības. Dzeru tikai un vienīgi svaigas. Uz jāņiem alus jādzer. Pa discovery bija raidījums laikam no cikla "How it's made", kur tecina kanādā tecina kļavu sulu rūpnieciskos apstākļos. Var pamācīties. Ir redzēts. Mācīties gan tur īpaši nav ko. Link to comment Share on other sites More sharing options...
laikamTak Marts 25, 2014 Share Marts 25, 2014 Nupat jau ir beigušas tecēt. Latvija ir l i e l a. Ja kādam beidz tecēt, man rīt tikai sāks... Link to comment Share on other sites More sharing options...
jarajara Marts 25, 2014 Share Marts 25, 2014 tā i. nevajag vispārināt. man blakus bērzam vēl ledus līcīti. pagājušo nedēļ vēl i netaisījās tecēt. tagad knapi pa dienu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arnis2002 Marts 25, 2014 Share Marts 25, 2014 bērzu sulas beidz tecēt tad kad pumpuri briest un lapas sāk plaukt. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fruzz Marts 25, 2014 Share Marts 25, 2014 bērzu sulas beidz tecēt tad kad pumpuri briest un lapas sāk plaukt. Tad jāsāk cits kas tecināt. Link to comment Share on other sites More sharing options...
deriksx Marts 25, 2014 Share Marts 25, 2014 Latvija tok ir savā ziņā liela, ja kāds jau mēnesi tecina tad pie mums knapi tik tagad sāk tecēt. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zux Marts 25, 2014 Share Marts 25, 2014 pie mums knapi tik tagad sāk tecēt Kur? Link to comment Share on other sites More sharing options...
deriksx Marts 26, 2014 Share Marts 26, 2014 Kur? Bauskas pusē, vismaz man tok tik tagad ir sācis ieskrieties. Pirmās ir ļoti saldas pēc tam jau tā, tīrs ūdens. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ratz Marts 26, 2014 Share Marts 26, 2014 Man Bauskas pusē tek labi, aptuveni 2,5 litri stundā jau nedēļu. Pirmās šipučkas jau uzpildītas Link to comment Share on other sites More sharing options...
deriksx Marts 26, 2014 Share Marts 26, 2014 (labots) Ne ko jau tempi, kā no krāna. Man tagad tā ap 25 L dienaktī, sāk pamazām berzūdens krāns atvērties . Arī pamazām pildās šipučkas . Stikla baloni ar jāsapilda būs. Labots Marts 26, 2014 - deriksx Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ratz Marts 28, 2014 Share Marts 28, 2014 Man sāk ražība kristies bet ceru ka sapilināšu pietiekami lai pietiktu līdz Līgo svētkiem Dzirdēju no tautas ka citur jau beigušas sulas tecēt, tākā nav brīnums ka šogad būs īsa sezona Link to comment Share on other sites More sharing options...
Didzis Marts 28, 2014 Share Marts 28, 2014 Kad vienā bērzā beidz tecēt, tad urbju citā un tek ka prieks. Tāds īpatnējs gads . Parasti sulas pārstāj tecēt ar pirmajiem pumpuriem, bet šogad pumpuru nav un sulu arī nav. Bērzi laikam sajūt,ka marts nav īstais mēnesis kad uzplaukt. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nain Aprīlis 2, 2014 Share Aprīlis 2, 2014 Kā ir? Kādam bērzi vēl sulojas? Viens no maniem diviem bērziem palicis duļķains; prātoju, vai vērts urbt vēl kādā. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gestapo Aprīlis 2, 2014 Share Aprīlis 2, 2014 Urb. Ar viens palika duļķains, bet netālu vēl gerai. Link to comment Share on other sites More sharing options...
e = d Aprīlis 2, 2014 Share Aprīlis 2, 2014 svētdien kļavām zarus zāģēju, sula tecēja pakšķēdama. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nain Aprīlis 2, 2014 Share Aprīlis 2, 2014 Par cik manā pusē dikti pavēss, sulas tek ļoti lēni. Acīmredzot, jāgaida siltāks. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dzonijs Aprīlis 2, 2014 Share Aprīlis 2, 2014 Jā šogad tā tecēšana tāda īpatnēja. Vienam bērzam pāris dienas atpakaļ strauji samazinājās sulas daudzums, bet duļķainas nepalika. Citam pat tagad pa dienu tek , kā no krāna. Šogad visi trauki pilli. Pietiks līdz ābol ražai. KOka kolu pirkšu tikai vaboļu slīcīnāšanai. Link to comment Share on other sites More sharing options...
deriksx Aprīlis 2, 2014 Share Aprīlis 2, 2014 Kreisais gads, jāurbj citā bērzā, Netek ņifiga . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu
Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas
Izveidot jaunu kontu
Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!
Reģistrēt jaunu kontuPierakstīties
Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!
Pierakstīties tagad!