Lameriz Ierakstīts Aprīlis 19, 2013 Share Ierakstīts Aprīlis 19, 2013 Ja rīgā, pie daudzstāvenes stāv bērzs, kuru pa logu var labi vaktēt un urļikus no sulām aizgaiņāt. Cik likumīgi ir viņā ieurbt sulas? Rīgas meži vai sazin kam tie rīgas koki pieder to neuzskatītu par koku bojāšanu tā pat kā ar eglēm uz ziemassvētkiem? [media] [/media] 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
deriksx Aprīlis 19, 2013 Share Aprīlis 19, 2013 pa nakti būs grūti aizgaiņāt. nebūs diezko veselīgas. kāds foruma biedrs nevar ar sulām tev izlīdzēt, būs veselīgākas. savādāk vēl saindēsies. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Emilz Aprīlis 19, 2013 Share Aprīlis 19, 2013 kāda privātāka urbšanas vieta nav? Piemēram, lauku mājas vai kas tāds. Ieurb kaut pie kāda paziņas, kas nedzīvo pašā pilsētā, ja pašam citu opciju nav. Link to comment Share on other sites More sharing options...
_dunduks_ Aprīlis 19, 2013 Share Aprīlis 19, 2013 Kāpēc tu domā, ka daudzstāvenes bērza sula tev pienākas vairāk nekā kādam urļikam? Bet manuprāt doma ir garām. Tas ir tas pats, kas ēst ceļmalā salasītas meža zemenes. Link to comment Share on other sites More sharing options...
errors01 Aprīlis 19, 2013 Share Aprīlis 19, 2013 Izbrauc ārpus Rīgas uz mežu un tur notecini sulu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Moist Aprīlis 19, 2013 Share Aprīlis 19, 2013 Padomi jau ar labu domu... bet ja nu nav paziņas, kas dzīvo provincē? un ja nu nav savs transports, lai aizbrauktu uz mežu? Un kā zināt, kur var urbt un kur nē? m? Link to comment Share on other sites More sharing options...
@rmands Aprīlis 19, 2013 Share Aprīlis 19, 2013 Kur tādu ekipējumu var nopirkt kā video ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
JDat Aprīlis 19, 2013 Share Aprīlis 19, 2013 Tagad visi taisīs biznesu centrāltirgū ar bērzu sulām? Ieurbsim katrā latvijas vērzā un iztecināsim pa tonnai sulas. Link to comment Share on other sites More sharing options...
hehe Aprīlis 19, 2013 Share Aprīlis 19, 2013 Kur tādu ekipējumu var nopirkt kā video ? Video tak adrese ir, nav svarīga lieta tik, ka urbums pēc sulu sezonas ir jāaiztaisa ar koka tapu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
labiitis Aprīlis 19, 2013 Share Aprīlis 19, 2013 (labots) Vakar pa TV planšeti rādītais patikās-keks ieurbis bērzā kurš līdz kulei ūdenī un priecājas ka 20 litri stundā tek. Kādu gadu atpakaļ viens bērza sulu vindaris demonstrēja urbumus purvā. Jā, bet viņam bija labs aprīkojums urbis+slimnīcas puļķis, vajadzētu izmēģināt laukos. Labots Aprīlis 19, 2013 - labiitis Link to comment Share on other sites More sharing options...
hehe Aprīlis 19, 2013 Share Aprīlis 19, 2013 Ūdens bija kad vāca ražu, kad urba- sniegs. Link to comment Share on other sites More sharing options...
alusbundza Aprīlis 19, 2013 Share Aprīlis 19, 2013 Cik man zināms tad jāurbj sausās vietās. tam nav nozīmes, pavasarī visur slapjš, un sulas kvalitāte nemainās, jo tā ir izgājusi caur ļoti labu filtru - koksni 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Emilz Aprīlis 19, 2013 Share Aprīlis 19, 2013 jāurbj kokā, kas atrodas pēc iespējas augstāk. Tecēs lēnāk, bet būs labāka sula. var jau ieurbt arī uz salas, ezerā. Tecēs kā ar spaini smelts 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
UN1 Aprīlis 19, 2013 Share Aprīlis 19, 2013 "Lai iegūtu augstvērtīgu bērzu sulu, jāizvēlas kārpainais bērzs, kas aug smilšainā augsnē sausā vietā. Pūkainajam bērzam sula nav tik garšīga un veselīga, tas aug purvainā, mitrā vietā. Sulīgākie bērzi būs gados jaunākie un tie, kuri aug saulainās vietās. Bērzu sula būtu jātecina pēc iespējas tālāk no pilsētas, jo bērzs spēj uzņemt arī pilsētā esošās kaitīgās vielas, piemēram, izpūtēju gāzes." Vairāk šeit: http://www.tvnet.lv/sievietem/veseliba/458926-laiks_gatavoties_sulu_tecinasanai Link to comment Share on other sites More sharing options...
alusbundza Aprīlis 20, 2013 Share Aprīlis 20, 2013 jāurbj kokā, kas atrodas pēc iespējas augstāk. nav taisnība, jāskatās un jāurbj tajos bērzos, kam nokareni zari , un jau padzīvojošā kokā zinu no pieredzes (katru gadu urbju, vienā, - aug ielejā ,ēnā, kraupains, vec ,bet ļoti saldas, gandrīz, kā kļavai Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sandriss Aprīlis 20, 2013 Share Aprīlis 20, 2013 Man ir 14 bērzi saurbti... Ražu novācu 2x dienā... Izskatās,ka viens bērzs sāk duļķoties, tā kā noška būs jāklapē ciet vēlāk... mmmm,cik garšīgi... Nu redz, pa nakti (kopš ap 23:00) bērziņi man atvēlēja 45 litrus... Un tiešām viens bērzs būs jātapo ciet - sula vairs nav dzidra... dikti ātri šogad sulas aiziet ciet...cerēsim ,ka pārējie kociņi vēl dažas dienas dos smuku dzērienu... Tikko atvērām 15.04 "iemarinētu" pudeli... jau viegls,viegls ierūgums ir... ņjammīī... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Emilz Aprīlis 20, 2013 Share Aprīlis 20, 2013 zinu no pieredzes (katru gadu urbju, vienā, - aug ielejā ,ēnā, kraupains, vec ,bet ļoti saldas, gandrīz, kā kļavai katru gadu urb tajā pašā kokā? Kurš tad tā dara? Link to comment Share on other sites More sharing options...
alusbundza Aprīlis 20, 2013 Share Aprīlis 20, 2013 Kurš tad tā dara? tā es daru, mans koks manā mežā, ir pamēģināts citos, bet nav tik saldas Link to comment Share on other sites More sharing options...
ivo Aprīlis 20, 2013 Share Aprīlis 20, 2013 Man ir 14 bērzi saurbti Un ko tad tu dari ar tādu kvantumu sulas? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tubus Aprīlis 20, 2013 Share Aprīlis 20, 2013 es akkal pļumpēju aliņu КРЫНICA Link to comment Share on other sites More sharing options...
deriksx Aprīlis 20, 2013 Share Aprīlis 20, 2013 Viss pareizi, lasam no otra gala sula=alus un dabūnam vajadzīgo dzērienu kas jālieto Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sandriss Aprīlis 21, 2013 Share Aprīlis 21, 2013 Un ko tad tu dari ar tādu kvantumu sulas? Zini, tad kad ir daudz bērzu sulas - pēkšņi atrodas daudz draugu (aizmirsti, neaizmirsti), kas palūdz pacienāt... Un pavasara darbos (Mājas teritorijas talkā utt), pēc tam vasaras - ļoti patīkami strādājot veldzēt slāpes ar bērzu sulām vai,ja alkoholiskāks noskaņojums, bērzu sulu šampanieti... Un visi 200 vai 400 litri aiziet kā nebijuši... Ar svaigām bērzu sulām var arī vārīt zupas un taisīt citas garšīgas izvirtības... PRIEKĀ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
deriksx Aprīlis 21, 2013 Share Aprīlis 21, 2013 Viss labāk jau protams ka būtu lielās stikla pudeles 20l. Bet ja nav tad var arī plastmasas pudelēs, kad ir ieskābušas, piesper klāt cukuru,rozīnes, pēc pāris mēnešiem uzpūšas kā bumbas. ilgi jāskrūvē vaļā, burbuļo kā traks. Ja interesē vakarā uzrakstīšu detalizētāk. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ivo Aprīlis 21, 2013 Share Aprīlis 21, 2013 Es lietoju tikai svaigas cik var izdzert. Tās ieskābušās vai tipa "šampaniešus" - nu i nah Link to comment Share on other sites More sharing options...
JuutpaudisMaigcilveeks Aprīlis 21, 2013 Share Aprīlis 21, 2013 (labots) Pagājšgad vai senāk, līdzīgā topikā, jautāju, kā bērzu sulas pārvērst alkoholiskā padzērienā. Pāris receptes ieteica, visas kā viena izgāzās. Varbūt šogad kāds? Labots Aprīlis 21, 2013 - JuutpaudisMaigcilveeks Link to comment Share on other sites More sharing options...
e = d Aprīlis 21, 2013 Share Aprīlis 21, 2013 salej burkās, stiep uz pilsētu, notirgo, ej un pērc 2litrīgos alus ... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
JuutpaudisMaigcilveeks Aprīlis 21, 2013 Share Aprīlis 21, 2013 Ticība neļauj 'neko' pārdot par 1ls/l. Link to comment Share on other sites More sharing options...
deriksx Aprīlis 21, 2013 Share Aprīlis 21, 2013 Alkohols ne alkohols bet: 1.Salej savaigas lielās stikla pudelēs lai ieskābst. 2. Jūlijā, Augustā izmazgā plastmasas pudeles - alus:) 3.Ieber cukuru katrā pudelē, jo vairāk jao labāk , bet tā 4-6 tējkarotes, šogad bēršu vairāk:) 4.Pieliek rozīnes 4-6 gab uz katru pudeli. 6. Skrūvē ciet un noliek guļus plauktā 7.Septembrī, Oktobrī, skrūvē vaļā, lēnām , savādāk būs pilns ģīmis ar sulām bet vederā nekas . Kautkāds alkohols ir ja vairāk cukura jābūt vairāk alko, jo cukurs viss ir izrūdzis Gadu nēsmu mēģinājis glabāt bet pagrabā nevajadzētu būt problēmām, pilnas ar ogļskābo gāzi. Visi pīrāgi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
JuutpaudisMaigcilveeks Aprīlis 21, 2013 Share Aprīlis 21, 2013 To jau man Gestapo stāstīta, ka cukurs = alko. Tā nav. Pareizi ir cukurs + raugs = alko. Raudzētās sulās ir raugs? Link to comment Share on other sites More sharing options...
deriksx Aprīlis 21, 2013 Share Aprīlis 21, 2013 Nemācēšu tev tā pateikt, āāāā rozīnes liekas ka nodrošināja to rūgšanas procesu. Nu bet katrā ziņā jau var savaigas sulas+daudz cukurs+ raugs = auts. Liekas ka rozīnes pie visa rūgšanas procesa bija vainīgas Bet nu protams ka es nožagojos un cukuru par maz piebēru, tā jau sadalīju veselu kg uz visām pudelēm (apmēram 40 gab). šogad gāzīšu cukuru vairāk , ka tik nejobņī, zinu ka gadus atpakaļ bija kautkādas brāķa pudeles veikalā parādijušās, kā nokrita zemē tā kaput. Bet nu grādi protams daudz nebūs, uz pohām Link to comment Share on other sites More sharing options...
VIL Aprīlis 21, 2013 Share Aprīlis 21, 2013 Kādos trukos jāglabā lai saglabātos? 3L burkās vēsumā. Ja tilpums liels, paprovē emaljētā katlā ar vāku, vēsumā. Link to comment Share on other sites More sharing options...
deriksx Aprīlis 24, 2013 Share Aprīlis 24, 2013 Kaimiņiene stāstīja ka svaigas sulas salej burkās. Paņem jaunus plastmasas vāciņus, izkarsē karstā udenī, liek virsū, 'ķipa' pelējums nemetās virsū, ticamības pakāpe 99%. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tubus Aprīlis 24, 2013 Share Aprīlis 24, 2013 Nemācēšu tev tā pateikt, āāāā rozīnes liekas ka nodrošināja to rūgšanas procesu. Nu bet katrā ziņā jau var savaigas sulas+daudz cukurs+ raugs = auts. āaa, nu jā un bērzu sulu principā var nelikt,... to mēs zinām, mēs pat putru no cirvja kāta mākam izvārīt Link to comment Share on other sites More sharing options...
deriksx Aprīlis 24, 2013 Share Aprīlis 24, 2013 izlasi visu. izlasi kam es to rakstīju Link to comment Share on other sites More sharing options...
Damn Aprīlis 25, 2013 Share Aprīlis 25, 2013 Svaiga sula ir ok, bet tās "iemarinētās" nekad nav patikušas. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gestapo Aprīlis 25, 2013 Share Aprīlis 25, 2013 Ogrē beidzās bērzu sulas, īsa gan sezona bija :O Link to comment Share on other sites More sharing options...
deriksx Aprīlis 25, 2013 Share Aprīlis 25, 2013 pavasaris ar jau nekāds, šogad, es gan paspēšu pieliet visus traukus. rīt, parīt jātapo ciet. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sandriss Aprīlis 25, 2013 Share Aprīlis 25, 2013 Man ar jau 4 bērzi aiztapoti...vēl 10 ir. Jau jebkurā gadījumā virs 300L stipri... Un 60L dzirkstošais bērzu vīns. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zux Aprīlis 25, 2013 Share Aprīlis 25, 2013 (labots) Ui kā patika fāterīša bērzu sulas šampji, it sevišķi karstā vasaras dienā vai uz pohu. Žēl ka šogad nebūs. Labots Aprīlis 25, 2013 - Zuxters Link to comment Share on other sites More sharing options...
deriksx Aprīlis 25, 2013 Share Aprīlis 25, 2013 Kā to vīnu tu taisi? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu
Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas
Izveidot jaunu kontu
Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!
Reģistrēt jaunu kontuPierakstīties
Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!
Pierakstīties tagad!