Jump to content

Gribu pirkt GPS, bet nezinu, ko tas ziemā ēd :(


JānisSi
 Share

Recommended Posts

Waze kādā ceļojumā uz EU, piemēram Horvātiju, varētu normālu trafiku noņammāt. 

Te uz vietas, kur trafiks nemaksā daudz ok. 

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 125
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

  • binary

    11

  • kirils

    16

  • Žaks Noriss

    11

  • JānisSi

    22

Top Posters In This Topic

Posted Images

Kāds ir uzlicis igo uz droida?

Uz Android jau labi sen ir dažādas iGo versijas un uz Tava SGS3 iet rūkdams.Paskaties gpsunderground.com, noeman.org,4pda.ru utt.Tur ir viss kas vajadzīgs-kontents un paši .apk faili.

vispār uz smartiem jāliek ir waze. neko citu likt nav vērts
 

Strīdīgs jautājums.Vietējai izmantošanai varbūt der,bet ārzemēs bez offline kartēm neiztikt.

Link to comment
Share on other sites

Vēl tāds strīdigs jautājums cik veselīgi to telefonu tādos garākos braucienos izmantot kā gps navigatoru. Nu tipa 8h dienā pie lādekļa? Varbūt ir kādi ieteikumi auto lādekļa izvēlei - 0.5A vs 1A;2A?

Link to comment
Share on other sites

ārzemēs bez offline kartēm neiztikt.

pilnīgi piekrītu. arī Latvijā brīžiem nevar iztikt. mana doma bija tāda, ka navigācija smārtos nekam, izņemot waze, nav derīga.

Labots - kirils
Link to comment
Share on other sites

Tev nav,bet citiem ir.Bez Waze izmantoju vēl kādas 4-5 programmas un ideālu neesmu atradis,jo katrai ir savi plusi un mīnusi.Nevajag aizmirst,ka kartes navigācijas programmām piegādā daži lielie spēlētāji(Navteq,Teleatlas) un viss pārējais ir tikai kā piedeva.

Labots - doms
Link to comment
Share on other sites

Uz vecās e-52 bija nokia maps vai kas tmldz. Trafiku nerija un pat balss turn-by-turn vadiba bija. Trafiku tik pie ieslēgšanas kādus 10kb notērēja, bet tas ir nekas salīdzinot ar waze. 

Uz droid google maps, kartes ir preloaded vai kačā caur 3g/gprs. 

Link to comment
Share on other sites

mana nokia 5800 20 minūtes sinhronizējas ar pavadoņiem! Toties ķīniešu nafigators 20sek! Bateriju (nokijai) GPS rij ne pa jokam. Ķīnietis visu laiku bardačokā mētājas, citreiz pat (pa dienu) neņemu nost no turētāja, vai nu kāds veca s#da dēļ sitīs autiņam logus. Tomtoma mīnuss - Latvijā ir tikai  Rīga un rajonu centri, pārējās ir tikai kā izbraukt cauri.

Labots - Lapais
Link to comment
Share on other sites

Varbūt ir kādi ieteikumi auto lādekļa izvēlei - 0.5A vs 1A;2A?

Atkarīgs jau no tā, kāds devaiss un kā tu viņu lieto. Es sev nopirku 700mA (vismaz tā virsū rakstīts) - lietojot waze, lēnām lādējas. Ar 500mA būtu par maz.

 

mana doma bija tāda, ka navigācija smārtos nekam, izņemot waze, nav derīga.

Kā jau doms rakstīja, "tev nav, bet citiem ir". Nekad neesmu izjutis vajadzību pēc standalone gps, vienmēr ir pieticis ar telefonā esošo. Agrāk tas bija TomTom uz WM6, tagad waze, offlainam ir uzlikts freenav (lai gan šo praktiski neesmu lietojis).

 

Uz droid google maps, kartes ir preloaded vai kačā caur 3g/gprs.

Preloaded kartēm ir riebīgs ierobežojums uz saglabāto karšu apjomu. Rīgu vēl var pieglabāt, bet Latviju - figu, nemaz nesapņo.

 

mana nokia 5800 20 minūtes sinhronizējas ar pavadoņiem! Toties ķīniešu nafigators 20sek!

Man androīdam pietiek ar dažām sekundēm. WM6 bija atkarīgs no tā, cik sen bija QuickGPS sasinhronizēts (tūlis, kas novilka kaut kādu failiņu un pieglabāja Windows vai Windows\System folderī; domājams, ka DB ar pavadoņu koordinātām) - ja pēdējās nedēļas laikā, tad arī dažu sekunžu laikā.

Link to comment
Share on other sites

pilnīgi piekrītu. arī Latvijā brīžiem nevar iztikt. mana doma bija tāda, ka navigācija smārtos nekam, izņemot waze, nav derīga.

 

Nu jau nu jau, pa to pašu UK pat google navigācijas softs strādā perfekti un ātrāk par waze.

 

Arī Osmand ar ar openstreetmap vektoru kartēm (off-line), strādā bez problēmām gan LV, gan arī protams ārzemēs, kur arī nokartēts viss ir daudz detalizētāk. 

Link to comment
Share on other sites

Arnolds Piepe
vispār uz smartiem jāliek ir waze. neko citu likt nav vērts...

 +1

 

Jau sen smārts ir gan modinātājs, gan navigators priekš mūsdienīgiem ļaudīm. Turklāt vēl kartes paši lietotāji labo - vienmēr svaigākās adreses un ceļi, turklāt par remontus, sastrēgumus, pogainos un bilžuradarus ziņo. Priekš kam vispār vēl atsevišku dzelzi grabināt, ko kāds pļūtbiksis iekāros aizstiept?

 

 

 

mana nokia 5800 20 minūtes sinhronizējas ar pavadoņiem! Toties ķīniešu nafigators 20sek!

 IFōnis izmanto silto startu ar pavadoņu almanahu, un GPS noorientējas maksimums trīs četrās sekundēs. Un?

Labots - Arnolds Piepe
Link to comment
Share on other sites

viesturs0711

Par GPS telefonā... Bija čomam vecs HTC (modeli neatceros, tāds smags apm 4" ekrāns, metālisks), sinhronizējās ar satelītiem nāvīgi ātri. Savukārt no visiem jaunajiem... tā ir kā Krievu rulete. Vienam būs ātri otram, lēni. Par to pašu Nokia 5800 kā kuram aparātam sinhronizācija. Labāk tomēr es ieteiktu standalone variantu ar ~8" displeju un latvijas kartēm, lai nav gemorojs ar uzstādīšanu.

Link to comment
Share on other sites

HTC ir neslikta (Latviju gan ne visai rāda) navigācijas programma - Route66 ražojums.

Zvanus atstrādā perfekti - ienākošais zvans smuki noliekas kartes apkšā, kartei paliek 2/3 ekrāna.

Zvanu beidzot karte izplešas pa visu ekrānu. Arī pazvanīt var, nepametot karti.

 

Tā ir viena lieta, par kuras neieviešanu es wāzes autorus gribētu atspārdīt. Tracina, kā ienāk zvans, tā waze ciet,

Pat ja atliek atpakaļ, zvanu beidzot, uz Xperia P screenlocks iestājas. Iespējams te ir gan Sony gan waze līkums,

 

Ja Jāņa sēta izkasītos un savu apsi līdz kondīcijai novestu... viņiem tomēr ir labākās LV kartes.

Link to comment
Share on other sites

Žaks Noriss

Ko var to nabaga Tomtomu lamāt? Jā, tas ir vairāk ASV un Rietumreiopas izstrādājums, bet nu jau pēdējos gadus arī Latvijā funkcionē tīri pieņemami. Pats lietoju gadus 6 varbūt pa vairāk Tomtom GO 910 kopā ar trafika antenu. RAMs ir pietiekami, var uzlikt svaigākās kartes un firmwāres. Ļoti reti ievedis neceļos. Trafika antena un funkcionalitāte vecajā Eiropā ir zelta izstrādājums, kas man palīdzējis apbraukt neskaitāmus sastrēgumus.

 

Ko nevar teikt par Nokia telefonu ar Navteq kartēm. Pašām kartēm nav ne vainas, tās ir labākas nekā Tomtom pieejamās, vismaz Latvijas teritorijai. Bet telefons tomēr ir telefons un Rīgā tam patīk mani vest cauri pagalmiem un tupikiem. No Rīgas līdz Viļāniem var aizbraukt bez (navigācijas) problēmām, bet pa Rīgu neiet tik gludi kā gribētos.

 

Par ķīnieša izvēli - tur jārēķinās, ka baterija ilgāk par 1h neturēs un jāizvērtē 7" nepieciešamība, jo tāds aizņem ievērojamu vietu automašīnā. Ir jābūt pavisam trakam, lai 20 x 12 cm planšeti/navigatoru karinātu priekšējā logā. Izgriez kartonu (apmēram puse A4 lapas), ieliec stiklā un pāris dienas pabraukā, tas ir pārāk liels aizsegtais skats. Tāpat ķīnietim jāizvērtē komplektācija, jo šad tad gadās, ka nav priekšējā stikla turētājs komplektā. Softiski visticamāk ar iepriekš piesauktajiem softiem viss ir OK, jāpapēta RAM apjoms un procesors, jo tas noder pie garāku gabalu sarēķināšanas un pārrēķināšanas.

Link to comment
Share on other sites

Labāk tomēr es ieteiktu standalone variantu ar ~8" displeju un latvijas kartēm, lai nav gemorojs ar uzstādīšanu.

Nez, man androīdam (telefonam) nekāda gemoroja nebija - par spīti tam, ka ar androīdu pieredzes nebija.

 

Bet telefons tomēr ir telefons un Rīgā tam patīk mani vest cauri pagalmiem un tupikiem.

Tā tak nav telefona vaina - ne jau telefons nosaka, kurp tevi vest, bet gan softs/kartes.

Link to comment
Share on other sites

Žaks Noriss
ne jau telefons nosaka, kurp tevi vest, bet gan softs/kartes

 

Nu ja. Pieņemot, ka ar Nokia maps viss ir OK, tad Nokia telefonā esošais Nokia softs nav pārāk augstvērtīgs. Bet kopumā gļuko telefona navigācija. Tāpēc esmu diezgan rezervēts pret navigāciju telefonā. Atsevišķiem gadījumiem - jā, kā darba instruments vai ceļojuma partneris - nekad. 



@, Tev šķiet, ka taksisti skatās kur un kā brauc? :D 

Link to comment
Share on other sites

Zini, spriežot pēc tā, cik daudziem no viņiem ir jāstāsta elementāras lietas kur braukt, daudziem no viņiem tāds derētu!

AirBaltic taksists tur lieto kaut kādu personīgu BalticTaxi apsi, kur redz, cik kurā Rīgas vietā viņiem ir takši. Iesp. kaut ko vēl.

Planšete ir novietota zemu un neko neaizsedz.

Labots - MārcisB
Link to comment
Share on other sites

Bet kopumā gļuko telefona navigācija. Tāpēc esmu diezgan rezervēts pret navigāciju telefonā. Atsevišķiem gadījumiem - jā, kā darba instruments vai ceļojuma partneris - nekad.

Kāds, kas vairāk par mani pieredzējis, varētu pastāstīt, kāda no softwares viedokļa ir atšķirība starp navigatoru Android telefonā no navigatora Android planšetē (nu vai standalone GPS devaisā), pieņemot, ka softs ir viens un tas pats. Kas ir tas, kas vienā un tai pašā softā var izraisīt tos gļukus telefonā, bet tai pat laikā lieliski darboties ne-telefonā. Protams, te es runāju nevis par Noikas tefloniem, bet par "telefoniem kopumā".

Link to comment
Share on other sites

Labie ļaudis, lūdzu, nobalsojiet, kurš no šiem diviem tomēr būtu labāks/universālāks?

http://www.ebay.com/itm/WinCE-6-0-Flash-4GB-7-INCH-HD-Car-GPS-Navigation-128RAM-FM-Mp3-Mp4-Free-MAPs-/181054469599?pt=GPS_Devices&hash=item2a27aff5df vai

http://www.ebay.com/itm/7-X-GPS-Navigator-800-480LCD-128MB-RAM-4GB-lastest-EU-or-US-CA-AUS-MAPS-MP3-MP4-/170854972320?pt=GPS_Devices&hash=item27c7bffba0

 

Domāju, ka labāk drusku lielāks, nevis drusku mazāks- vieglāk rīkoties ar abām kreisajām rokām ar līkiem pirkstiem :) , kā arī diez vai tas ikdienā stāvēs piestiprināts pie stikla.

Link to comment
Share on other sites

Žaks Noriss

@, padomāju, paskatījos, man auto nav vieta kur priekšā novietot 7" planšeti, lai tā neaizsegtu kaut ko (ventilāciju, kaut kādas pogas, skatu uz ceļu utml.). Gan jau Toyota taksis ir lielāks un tur vieta atrodas. Bet jebkurā gadījumā likt 7" priekšējā stiklā nebūtu atbalstāma no satiksmes drošības viedokļa.

 

@@binary, vot nepateikšu. Kaut kādi "ātrākais ceļš", "īsākais ceļš" algoritmi, paņēmieni kā rēķina ceļu. Bet novērojums ir tāds, ka Nokia telefons mani ved caur pagalmiem Purvciemā un citos guļamrajonos. Vēl ir bijuši daži gļuki, bet tie drīzāk ir karšu neprecizitāte. Vienu brīdi Nokia uzskatīja, ka vecais Jelgavas ceļš ir pašā galā savienots ar jauno, bet tur taču ir sliedes bez pārbraukšanas iespējām. Dobelē Nokia mani par visām varītēm gribēja pārdzīt bez tilta pār upi vai grāvi vai kas nu viņiem tur ir pie estrādes. Speciāli mājās pieliku Tomtom pie darba, lai tas sarēķina ceļu un nekādu problēmu nebija.

Link to comment
Share on other sites

Wazei tādi joki nav manīti. Par Nokijām nezinu, bet Andrīšiem ir gan TomToma gan Garmina personīgie apši ar visām offline kartēm.

Labie ļaudis, lūdzu, nobalsojiet, kurš no šiem diviem tomēr būtu labāks/universālāks?

http://www.ebay.com/...=item2a27aff5df vai

http://www.ebay.com/...=item27c7bffba0

Pirmajam rakstīts "Free map update" cik nu tam var ticēt, cita lieta, bet iespēja dabūt jaunākas kartes nav zemē metams pluss.

Labots - MārcisB
Link to comment
Share on other sites

Žaks Noriss

@@JānisSi, kas tas par mazvērtības kompleksu uz 7"? Padomā cik tāds sver. 280...300...330g. Pielīmēsi pie stikla ar to štrunta lipekli un lēto plastmasu, iebrauksi bedrē un visas 7 collas iegāzīsies klēpī.  

Link to comment
Share on other sites

Bonifacijs

To binary   

 

softs varbūt arī ir tas pats, taču ar IGo ir tā ka telefona ir Primo a ķīnieša aparatā liekas 8. Atšķirība ir, biki savādāk viss uztaisīts un galvenais default uzstādījumi ir savādāki. Lai nu kā braucot pa Rīgu telefons reaģē ar manamu novēlošanos, jau esi pagriezies un brauc pa citu ielu a telefons vel rāda iepriekšējo virzienu, brīžiem šis samulst un sāk šurpu turpu rādīt itka nevarētu saprast uz kuras ielas tu jau/ vēl atrodies. Uz telefona lai pēc velamās adreses iestādīšanas uz to brauktu vēl ir kaut kādas 5x jābaksta uz maz saprotamu darbību pogam, ar 8 ir vienkaršāk, ievadi adresi norādi ka tas ir punkts un braukt uz punktu un viss. Ķīnietis ļoti precīzi zina virzienu un ka tu griez aparātu ta viņš arī bez aiztures rāda virzienu, telefons itkā arī rāda tik ar lielām aizturēm un brīziem ir tāda sajūta ka šis nav pārliecināts. Laikam ir lieta tajā cik x reizes sekundē viņi apstrāda datus no satelīta nu vai varbūt iebūveta kompasa - nezinu. Telefons Galaxy S3 - lai būtu korekti uzreiz pateikšu ka neesmu savā auto atradis normalu vietu kur viņu stiprinat un viņs tiek ieslīpi novietots pie ātrumkarbas kulises, tā nav labāka vieta jo braucot tur tas telefons nedaudz šļūkā šurpu turpu un vēl dažus centimetrus sānis - dziļāk salonā jau atsakas vispār ķērt satelītus. Varētu jau protams meklēt kaut kādu pie stkla turētāju tik tas jau nu nemaksās ne 5 ne 10 latus un braucot kad esi piesprādzējies ar drošībassiksnu līdz priekšējam stiklam aizstiepties ir fiziski ļoti grūti, kur nu vel ar vienu roku noņemt no stiprinājuma, parunat, saspiest pogas un ievietot atpakaļ turētājā pie tam nepieskaroties sensora ekrānam lai atkal neieslēgtu sazin ko. Tas arī ir iemesls kapēc ja kaut kur pa nopietno braukt tad vajaga atsevišķu navigatoru, a telefons nu vairak tā  tuveja rajonā zigli kādas mājas nummuru atrast, īsiem pārbraucieniem laikā kad nav zvanu

Link to comment
Share on other sites

Normala navigacija telefona nu Navitel, IGo kopa ar kartem aiznem telefonaa ap 10-16 Gb katra, nu var nenemt visas kartes bet vienalga looooti daudz vietas.

Tev tur ko, visu globusu telefonā vajag turēt? Tiešām tas ir tik aktuāli? Man CoPilot Live GPS iekš iPhone ar VISAS Eiropas kartēm sver bišku pāri pa 2 GB. Un pat tās visas kartes man ikdienā nav vajadzīgas (turu, jo vieta atļauj). Kartes ir labas. Un nevajag mūldēt arī par čakaru ar updeitiem - ja kartes ir oficiāli pirktas, tas ir izdarāms vieglāk par vieglu...

Link to comment
Share on other sites

Nez, man telefona turētājs ar piesūcekni pie stikla turas. Nav nekas jāmudrī. Maksā zem 10ls tāds.

Arī tādi brīnumi ar softu, kā te Bonifacijs stāsta, nav redzēti.

Aizsniegt ar nav problēmu. Atkarīgs kur to piesūcekni novieto, tak var uzlikt tā, ka nav jāstaipās :)

 

Ja wazes autori normāli sapergātu zvanu apstrādi, vispār būtu superīgi.

Link to comment
Share on other sites

Bonifacijs, nu nezinu, man ar GPS uztveramību nav bijušas problēmas mašīnā. Varbūt tev defektīvs dzelzis?

Mountu priekš stikla priekš Galaxy S3 var dabūt par $7 (komplektā ar lādētāju). Gan jau arī par tevis minētajiem 5 Ls un 10 Ls var dabūt.

Softa defaultie uzstādījumi ir štrunts. Svarīgāk ir, ko tad viņam var sakonfigurēt un kā ir ar kaut kādiem gļukiem. Tas, ka "biki savādāk viss uztaisīts" - tas par interfeisu (pogu izvietojums) vai par softu kopumā? Jo softs jau ir ne tikai tas, ko redz un ar pirkstu baksta lietotājs. Kaut kā negribas ticēt, ka iGO8 nekad nenokarās un viemēr rāda optimālo maršrutu, bet iGo Primo to vien dara kā vazā pa māju pagalmiem un krešo katru trešo dienu (par waze gan to nevarētu teikt :D)…

Par telefonu un "5x jābaksta uz maz saprotamu darbību pogām" - varbūt tas ir ar tiem settingiem saistīts? Varbūt kaut kur jāiebaksta, lai automātiski izvēlas to, ko tu baksti ar pogām?

Par to "aizstiepšanos līdz priekšējam stiklam" - nav tak atšķirības, vai tev tur telefons vai standalone GPS! Attālums līdz aparātam no tā nemainās. Arī ar vienu roku paņemt telefonu no stiprinājuma nesagādā problēmas (tas, protams, atkarīgs no stiprinājuma). Parunāšanai pie stūres ir tā dēvētās "es bez rokām" sistēmas, telefonā nekas nav jābaksta (ak jā, turēt trubu pie auss taču nemaz nedrīkst, kad stūrē). Tūliņ vēl pateiksi, ka tev pie stūres telefonu vajag, lai internetu browsētu? :)

 

Autoram (par tiem 2 eksemplāriem) - nezinu, mani Windows CE neuzrunā, tas izklausās pēc kaut kā ļoti sena. Svaigākā versija (7.0) iznāca pirms 2 gadiem, savukārt 6.0 (vienam vai abiem minētajiem aparātiem) vispār ir 6-7 gadus vecs. Nezinu, nevieš uzticību. Turklāt vienam no tiem aparātiem (tam, kas tur svaigas kartes sasolījis) atsauksmēs kaut kas bija ierakstījis, ka kartes vecas, no 2010. gada. Bet nu var jau būt, ka tur viss ir smuki, ir pieejami jaunākie GPS softi un jaunākās kartes…

 

MārcisB, par vāzi es gan neesmu sajūsmā, un ne jau telefona zvanu dēļ… 2 galvenie trūkumi - salīdzinoši bieži crasho ar NullPointerException, kā arī šad tad ieved neceļos/korķos. Cik noprotu, viņam ir problēmas ar "statistiku", t.i., prot ņemt vērā šā brīža stāvokli uz ceļiem, bet nezina, kas konkrētā laikā notiek katru dienu konkrētos posmos. Rezultātā maršruts no 35 minūtēm bieži vien tiek izstiepts līdz 50 minūtēm, jo 15min jāstāv "regulārā" (t.i., katru rītu esošā) korķī. Nu stulba tā vāze, stulba…



telefons nedaudz šļūkā šurpu turpu un vēl dažus centimetrus sānis - dziļāk salonā jau atsakas vispār ķērt satelītus.

Tikko darbā pamēģināju GPS ieslēgt. Virs galvas - kādus 6-7 metrus augsti griesti ar apmēram 1m x 2m lielu logu. Apkārt stikla sienas. Tuvākais normālais logs - nez, 20 metru attālumā. Nu diezgan dziļi ēkā esmu. Bez būtiskām problēmām noķeras 6-7 satelīti (4, 13, 20, 23, 30, 31, 32).



softs varbūt arī ir tas pats, taču ar IGo ir tā ka telefona ir Primo a ķīnieša aparatā liekas 8.

Tikko iGO mājas lapā paskatījos - mans vecais telefons (HTC Touch Cruise, P3650) ir sarakstā kā devaiss, kurš supporto un uz kura ir testēts iGO8. Tā ka var arī uz telefona viņu lietot.

Link to comment
Share on other sites

Hmm, man wāze nekrašo, bet nu tas ir androīds :D

Es jau minēju wāzes problēmas+tai nav offline karšu, kas padara tās lietošanu ārzemēs par problemātisku.

Skatījos Google play - ir gan Tomtoms, gan Navigons, gan Garmins gan Route 66. Citas uz sitiena nezinu, bet manai Xperia P Sony ir ielicis Wisepilot (for Xperia - modificēts iespējams), tas gan ir dīvains.

(ak jā, turēt trubu pie auss taču nemaz nedrīkst, kad stūrē)

Par minēto izdarību vispār ir jāsit. Smagi. :rus_roulette:

Labots - MārcisB
Link to comment
Share on other sites

Tajā pat ībejā par pieccollīgajiem Ķīnas GPS brīnumiem vidēji ir švakākas atsauksmes nekā par 7".

Neesmu lietojis to Windows CE, bet tas vien, ka šī OS ir pavecāka, vēl nedrīkstētu būt par automātisku mīnusu, tāpat kā tas, ka visas jaunās sistēmas noteikti būs labākas. Re, kā bija ar Windows'a vistu- visi kladzināja, ka nu tik būs progress, bet beigās ātri vien kļuva skaidrs, ka nekam nederīgs, gļukains radījums. Tikai manas domas.

Tikai nezinu, kā tur ir ar to Windows CE, vai tas ir iešūts dzelžos, vai tomēr var atjaunot, ja ļoti sagribas nākotnē?

Ne pa tēmu, bet, ja es instalētu, piemēram, Win. 7 savam datoram (pašlaik ir XP Pro Sp3), tad arī noteikti gribētu Win. Classic izskatu, ja tikai tas ir iespējams- ļoti nepatīk tas, ka visas izvēlnes ir sabāztas tur, kur gaisma neiespīd, ka ne tu, cilvēks, normāli atvērsi My Computer, ne pie programmām tiksi.

Link to comment
Share on other sites

Lietoju ķīnieti. Laikam 7". Virsū Windows CE. Bez problēmām darbojas 3 softi-  Igo primo, Igo 8 un vēl šķiet TeleAtlas. Ikdienā lietoju Primo.

Maršrutu rēķina ātri, kartes svaigas. Vienīgi melo par metriem- aparāts domā, ka viss ir kādus 30-50 m tālāk. Bet pie tā var pierast bez problēmām.

Saulē protams neredzams, bet es to pie loga nekarinu, iestutēju starp pelnutrauku un ātrumkloķi, tur viss labi saskatāms. Arī naktī lieki nespīd acīs.

To brīnumu nopirku Latvijā, no vietējā darboņa par latiem 40. Kontaktus atradu tepat forumā, tā ka citi arī var atrast. Lieki reklamēt tomēr nelegālu biznesu negribu. :D

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Varbūt vari pateikt tā ķīnieša marku un modeli vai ko tādu, lai ir no kā atsperties tālākos meklējumos?

Link to comment
Share on other sites

Lielākā daļa ķīniešu GPS ir vārda tiešā nozīmē noname. Tas nozīmē, ka nekur, ne uz iepakojuma, ne uz paša GPS nebūs nekāds nosaukuma, un pat ja tur kaut kas būs rakstīts tam nav nekādas nozīmes. Visi tie ķīniešu GPS ir kā dvīņi - arēji mazliet atšķiras, bet iekšas vienas un tās paša. Ja gribi ķīnieti ar vārdu, tas ir jāpērk tepat Latvijā kāds no Prestigio modeļiem. Ir aizdomas, ka uz Prestigio pat būs legāls IGO, ko nevar teikt par pārejiem ķīniešu GPS.
Pērkot ķīniešu navigatoru galvenais kam vajag pievērst uzmanību ir tas lai tam būtu vismaz 128MB RAM. Pārējiem parametriem nav lielas nozīmes.

Labots - Firza
Link to comment
Share on other sites

Radās iespēja caur paziņu iegādāties 5" pa Ls35 no šejienes http://www.ss.lv/msg/lv/electronics/gps-sat-devices/gps-devices/jnbde.html. Varbūt labāk paņemt un miers, vismaz nebūs jāgaida mēnesis no Ķīnas, kā arī teica, ka esot visnotaļ labs. Tikai liekas mazliet aizdomīgi pamazs uzcenojums, salīdzinot ar ībeja piedāvājumu. Varbūt tur ir kāda piektā WinCE versija?

Vēl arī savu mazvērtības kompleksu būšu pārvarējis, nepērkot to "milzīgo" 7" aparātu :) .

Link to comment
Share on other sites

Varbūt tur ir kāda piektā WinCE versija?
WinCE versijai navigatorā nav nekāds nozīmes. Un par uzcenojumu runājot, gan ja, ka tas SS pārdevējs tos navigatorus ir iepircis vairumā par stipru zemāku cenu nekā to var nopirkt iekš ebay.
Link to comment
Share on other sites

Nu ok, lai jau tiek čalim reklāma, ņēmu no šī kadra: http://www.navi.lv/ Tagad gan tieši tādu kā manējais neredzu.

Nosaukuma tam verķim nav nekāda, cik skatījos citos forumos, viņus var atpazīt pēc izvēlnēm. 

No operētājsistēmas versijas diez vai kas mainās, jo desktopu jau nelieto. Lai gan, teorētiski varot dabūt redzamu. Tik kāda jēga, nezinu. Drīzāk reāla iespēja to verķi nokaut.

Link to comment
Share on other sites

cik skatījos citos forumos, viņus var atpazīt pēc izvēlnēm
Jā, navigatora modeli var noteikt pēc menu izskata, bet arī tam nav lielas nozīmes, jo šā vai tā tie navigatori maz atškiras savā starpā. Ir navigatori, kuriem jau iekš menu ir pieejams Windows Explorer un desktop, bet reālu pielietojumu tam gan ir grūti atrast. 
Link to comment
Share on other sites

Bonifacijs

Komentetajiem

 

Nedomaju pirkt da jebkādu softu navigatoram, it ipasi ja man vajaga RU+RU regioni, tas jau bus ohohohoho cipars, Baltijas valstis, Polija Vacija, Francija Ukrain Baltkrievija, nu un tuvejas apkartnes valstsis, vel nesen orientejos pa Meksiku. Nu atvainojiet kartes bus daudzos simtu Ls ja pirksi. Es lietoju no interneta vilktas filmas un muziku, uz neregistreta winda un es vel pirksu kaut kadu softu navigatoram???? Da nekad, nu tatad replika par viegli atjaunojamam kartem ir garam. Da cik vel papildus maksas fotoradaru karte??? Pilnvertiga IGo navigacija nav kaut kadi rout 66 un citi pusbezmaksas sudi, vari noradit ko tev vajaga isakais, atrakais, vienkarsakais vai ekonomiskakais marsruts, tapat vari noradit kas tu esi kajamgajejs vieglais auto smagais vai traktors, tas maina marsrutu vel var noradit atlaut braukt pa pagalmiem, grantetiem celiem maksas celiem atlaut vai neatlaut pramjus un privatas teritorijas, vai atlauts skersot valstu robezas utt. Ar to ka rada marsrutu tur kur nevajaga problemu nekad nav bijis, tapat ar skaitlosanas laiku, cita lieta ka kartes ir kljudas, nu riga ir 3 krusti kuros ir nepareiza brauksana ar atlautiem vai neatlautiem pagriezieniem

 

Par sniegsanos pie stikla - masinas ir dazadas un augumi soferiem arii - manaa auto aizsniegties lidz prieksejam stiklam ir gruti it ipasi braucot. kjinieti usliec marsrutu, piestiprini pie stikla un brauc, nevajag pa celam raut nost lai lurinatu pa telefonu, nu un nevajaga man tos bluetooth, man tad s ir tas ir parak neerti un nogurdina - vairs nelietoju.

 

Telefona novietojums salonaa - nu nezinu man ne telefons ne kjinietis slegta telpa zem tilta dzivoklii utt nekjer satelitu signalus, auto ari ir dazadi un nu ir taa ka tur kur varu erti nolikt kjer knapi un nedomaju ka tur ir vaina brakja dzelzii

 

Primo no 8 atskiras stipri nu vismaz tas versijas kas man ir, nedomaju ka tur ir uzstadijumu vaina, tos esmu izstudejis no a lidz z

 

Uz kada tur win ce vai ko cita griezas navigacija nav absoluti nekadas nozimes. vismaz mans kjinietis ar navigaciju iesledzas un ar to ari izsledzas, nekadu win tu nemaz neredzi. Pirkt vajaga nevis Ebay kur tef pardos pliku suda dzelzi bet gan no vietejiem ss tirgonjiem kas bus uzlikusi visu nepieciesamo softu, kartes atjaunojumsu un fotoradaru kartes visam tev vajadzigajam valstim

 

P.s. kartes pamatīgi atšķiiras ar izmēru un detalizāciju, var dabūt Ru karti uz 1 Gb un var kada konkreta RU reģiona uz 3-4 Gb, es neapgalvosu ka minetas 2 Gb kartes neko nezina un ir nederīgas, taču es vienmēr censos izmantot max izmera kartes, lai nebūtu ta ka BY braucot no viena rajona centru uz otru tev rada ka parvietojies pa zaļu masu bez ceļa, man patīk ka bez ceļa ir arīredzams blakus esosajā mežā izcirstās stigas, takas un ezeru upju konfigurācija, var pa ceļam izpeldēties telti uzcelty vai pamakskeret. Tad lūk pirms 4-5 gadiem ķīnietis Baltkrieviju jau loti labi zināja, a tagadēja itka stipri jaunakā karte uz telefona Primo orientējas jūtami sliktak. Nu Minska jau ielas abas zinaja a nobrauc 10 -50 km nost no lielajam šosejām un čušš ceļa nav un virzienu vari ieturet tikai no garam gājēju ieteikumiem, ja gadās naktī vai agri agri no rīta tad jabrauc uz dullo, bij gadījums kad ap 4-6 no rīta ap 2 stundam vālēju apkart 1 ezeram uz riņķi līdz sapratu ka kaut kas galīgi nav ta ka vajaga nu neko nācās iebraukt kadā 3 maju ciema un gaidīt kamer šie saks mosties

Labots - Bonifacijs
Link to comment
Share on other sites

Saprotu ,ja nav garumzīmes,bet šad un tad, iespraud pa kādam komatam,lai vismaz ko var saprast.

P.S.

Pats nepretendēju uz pareizu rakstību...

Link to comment
Share on other sites

Pirkt vajaga nevis Ebay kur tef pardos pliku suda dzelzi
Pērkot ebay, ir stipri jāpacenšas, lai nopirktu tikai pliku dzelzi, bez jebkādas navagācijas programmas. Esmu pircis 2 ķīniešu GPS un abiem bija IGO8 un kaudzi visādu karšu, tai skaitā Latvijas. PRIMO gan smukāks un ērtāks, bet arī IGO8 ir ļoti labi izmantojams. Un ja reiz esi nopircis ķīniešu navigatoru ar zagtu softu, tad nav nekāda lielā māksla atrast un uzlikt citu tik pat zagtu softu (iGO Primo legāli var nopirkt vienīgi priekš IPhone).
Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share


×
×
  • Izveidot jaunu...