Jump to content

Elektriskā gana pārtaisīšana


Jurists
 Share

Recommended Posts

Man ir poļu ražojuma elektriskais gans, gas darbojas no baterijas. Orģināls akumlātors nepastāv un biežā baterijas maiņa ir gaīgi neizdevīga.

Tā kā domāju, ka lētāks variants un ērtāks lietošānā būtu no strāvas barojošais, tikai jaunu netīkās pirkt.

Vai es mājas variantā nevarētu vienkārši to pārtaisīt.

No elektriskā gana iziet divi vadiņi uz bateriju. Tai ir 12 V. Pie šiem es taka varētu to stravu laist, bet vajag pārveidotaju.

Nu elektriķi, ko sakat, ko te var lietas labā darīt.

Es jau labprat ietu, lai elektriķis uztaisa, bet nu man jau te viena lieta pie viņa 2 ned stav un darbi neiet uz priekšu.

Link to comment
Share on other sites

Tak paņem normālu svina aķīti (tādi kas UPSiem) un nelauzi galvu. Kad tukšs - paņem uzlādē kaut ar mašīnas lādekli. Pieļauju ka līdz tavam ganam ir patāls gabals un vilkt 12V nebūs prātīgi.

Link to comment
Share on other sites

Jāpaskatās cik tur slodze sanāk, un jāpiemeklē baroklis, kam izejā kādi 12V, gan jau 10 un 14 ar derētu, un kas nodrošina nepieciešamo jaudu. Un tad pie tiem kontaktiem klāt. Vienīgi kas. Tas gans jau stāv ārā, un līdz ar 240V daļa būs labi jānoizolē/jānohemetizē. Tāpēc jau tur arī tā 12V baterija ir. Bet tā tiešām, vajag apsvērt labāk variantu ar kādu ietilpīgāku aķi.

Link to comment
Share on other sites

Mašīnas aķīša doma man galīgi nesimpatizē. Tas pats elektriskais gans sver kādus 3kg, pieskrūvēju stallī pie sienas, un aploks man ir 3m no staļļa. Kopējais garums kādi 3km. Gribu barošanu no strāvas. Ir apriebies, ka pustukši aķīši vienkārši nomirst līdz ko mīnus grādi ir virs 5. Un katru reizi jāzīlē vai aķis izturēs šodien vai mirs rīt.

Man patīk Ju doma. Tas ir tas par ko es domāju. Iedziļināšos parametros.

Varbūt var ko sameklēt pa veikala plauktiem un pielāgot kā pārveidotāju.

Link to comment
Share on other sites

Datora PSU jau nu vajadzētu meklēt. Kādu vecu dabū, kas ar jaunajām platēm nesader vairs, un miers, ja jau tas viss ir zem jumta.

Link to comment
Share on other sites

canis_lupus

Ir lietošanā viens poļu elektriskais gans, tam jauda ir 5W, to ganu šad tad sanāk izslēgt un tāpēc man tam ganam pieslēgtais aķītis jālādē tikai reizi trijās nedēļās. Sprieguma impulss manam ganam ir ~6 līdz 7kV, ar speciālu testeri pamērīju. Ar sausu kāju sausos gumijniekos tas sprakšķis nav tik traks, taču kad rīta rasā basām kājām tiek patestēts gans, tad ir ko just.

Manam ganam der jebkāda veida līdzstrāvas barošana no 6 - 14V, gan jau ka pats savu ganu arī varēsi pabarot ar kādu universālo barošanas bloku, piemēram, http://www.tektor.lv/lat/popup/detail?type=1&items.id=746

Link to comment
Share on other sites

Canis, Paldies!

Tieši tagad meklēju šos barokļus un neko lētāku par 15 Ls neatradu. Šitais laikam derēs, jo cik atceros, tad man ir tādi paši rādītaji ganam kā tavam.

Link to comment
Share on other sites

Te jautājums vai ar 600 mA būs ganam pietiekami. Pamaz tas ir! (Bez tam tie 600mA ir uz papīra un iespējams kad spriegums ir minimālais 3v, bet cik ķīnīešu brīnumam ir realitātē....) Ņemama kādu vecu PC barošanas bloku un slēdzamies pie 12v klāt. Ps. Ja nav kur dabūt varu pa kādu alu piespēlēt.

Labots - ronalds_
Link to comment
Share on other sites

Nu autors, jau nav pateicis tā bloka jaudu. Te pieminētos 5W viņam teorētiski vajadzētu izturēt. Ja nē, ir taču nopērkami arī jaudīgāki. Ir dabonami visādi lietoti barokļi no veciem laptopiem, rūteriem u.c. ierīcēm. Kompja barotājs tomēr būs jāpielāgo - jāatrod pareizie gali utt. Arī izmēros viņš lielāks, ventilators, kurš ar laiku piedzīs putekļus u.c. Protams, ja var dabūt pa velti, tad kāpēc ne.

Link to comment
Share on other sites

Rūteriem parasti ir mazjaudīgi barokļi - ar tādu visticamākais nepietiks. Laptopu barokļi parasti ir 19V - varētu būt par daudz ierīcei kas paredzēta 12v. PC baroklim atrast īstos vadus gan ir mega grūti: +12v -dzeltens, masa - melns. ;) Un savienot zaļo ar melno lai ieslēgtos. Pie tik nelielām slodzēm domāju ka ventilatoru droši var atslēgt. ps. Pa velti nedošu - princips man tāds. Bet pa simbolisku samaksu varu sagādāt pat vairākus - rezervei.

Labots - ronalds_
Link to comment
Share on other sites

Datora barbloku nebūs visai ērti novietot sienašķūnī. Tur tomēr vajag barokli ar slēgtu korpusu.

Link to comment
Share on other sites

Var taču kādu bundžu piemērot kā korpusu.



Lētajiem ķīniešiem es tomēr neuzticos. Bet normāls baroklis maksā diezgan. Katrā ziņā par lietotu PC barokli nekas lētāks nebūs. 

Link to comment
Share on other sites

Piedodiet par nezinātāja jautājumu - 6-7 kV - tas ir kādiem lopiem? Un cik ilgs ir impulss?

Droši ziniet, ka nevienu nenositīs?

Link to comment
Share on other sites

Es nezinu, bet vienreiz meklēju argusā barošanas bloku ar transformātoru, nebija, vai arī bija baigi dārgs.

Ne tā meklēji. Ja nav slinkums nedaudz ar lodāmuru padarboties, tad, piemēram:

http://web.argus.lv/shop/productinfo/ID.TS10%2F019/hwindex.htm

un

http://web.argus.lv/shop/productinfo/PO2001%2F2/hwindex.htm 

Link to comment
Share on other sites

ivo, otrā saite neiet.

Ja par 4 Ls var dabūt gatavu, ko tur lodēties lai līdzspriegumu taisīt, kasti kaut kādu meklēt. Jā argusā to visu var dabūt, bet sanāks krietni dārgāk.

Lemonā skatījos, izskatās ka tikai impulsniekus tirgo. Gan jau tie arī der, tikai lētie ir sūdi. Normāls tranformātornieks kalpos ilgāk.

 

ir poļu ražojuma elektriskais gans, gas darbojas no baterijas
Kas par bačām tiek izmantotas?

 

Un cik ilgs ir impulss?
Kamēr turies pie vada tikmēr bliež nepārtraukti. Sajūtas ziņā švakāk kā 220V rozetē.
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
Baigais Janka
Droši ziniet, ka nevienu nenositīs?

Kā saka - ne jau volti nosit :) Matus ķemmējot ar plastmasas ķemmi, ja šprelsteles lec, kādi 60 kV ir, tak neviens nav nosists :)

Labots - Baigais Janka
Link to comment
Share on other sites

Ko tajā aplokā gani?  liellopi nekur ziemā nemēģinās izlauzties, ja ir pietiekoši barības, gana vietā var novilkt krāsainu špagātu lai redz robežas un netērēt strāvu

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...