Jump to content

Serveru maintenance


eddyboi
 Share

Recommended Posts

Sveiki,

Slinkums meklēt googlē, ceru ka kāds no būtistiem varēs paskaidrot. Jautājums tīri ziņkāres pēc. Kādēļ serveri tiek palaisti offline, kad ir maintenance un tas prasa viņiem vairākas h lai veiktu nepieciešamās darbības. Runa neiet tikai par web serveriem, bet arī spēļu serveriem. Kāpēc nevar vienkārši būt backup serveris uz kura pirmā uzliek nepieciešamo update, visu notestē un tad tikai pārkopē datus uz live serveri.

Link to comment
Share on other sites

Tāpēc, ka bieži viens darāmās lietas ir ļoti smagas, lielas un aizņem daudz laika.

Jā normāli ir veikt testus uz identiskas testa mašīnas, taču ne jau vienmēr tas ir. Daudz kas atkarīgs no infrastruktūras. Ja infrastruktūra ir dikti liela un pareiza, tu pat nepamani, ka kāds serveris ir izslēgts vai tiek restartēts jo ir slodzes sadales utt. Savādāk ir ar softa (piemēram draugiem.lv, facebook utt) izmaiņām kur nākas paņemt offline lai uzliktu apdeitus, parbaudītu un palaistu sistēmā. Katrs gadijums ir individuāls.

Link to comment
Share on other sites

Tie kuri parās offline visticamāk nav spoguļ servera. Nav 1:1 sistēmas kopijas. 

Link to comment
Share on other sites

Diemžēl joprojām eksistē problēmas kuras var risināt tikai ar pilnu sistēmas restartu un kur netiek galā pat lielo firmu eksperti kuriem par atbalstu maksā arī nesliktas summas.

Nu un vēl - katram lietojumam nemaz nevajag lai viņš patiešām dzelžaini strādātu - protams ja tas nāk par velti ir ok, bet ja tas prasa administratora un programmētāja resursus (lasi naudu) daudzi kantori labāk izvēlas downtime. Tīri cenas pēc.

Labots - zeds
Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...