Jump to content

Nevar uzlādēt NiMH AA akumulatorus


mazais-5
 Share

Recommended Posts

Iegādājos jaunus NiMH AA tipa akumulatorus fotoaparātam Sony (ziepju trauciņš). Komplektiņš ar 2 gab.Tunex akumulatoriem,2400 mAh,un lādētājs arī Tunex.Kā instrukcijā norādīts,tad diodītēm ir jānodziest,kad akumulatori ir pilni uzlādēti.Jau vairāk par divām dienām lādētājs bija pieslēgts pie tīkla rozetes,bet diodītes nenodziest.Kāpēc tā? Dabūju citu lādētāju, X ACT250, akumulatorus ieliku tajā,deg diodītes sarkanas jau arī otro dienu pieslēgtas pie tīkla rozetes,bet tāpatās,diodes nenodziest,un arī nemaina krāsu. Kāds var pateikt,kas tas ir?

Link to comment
Share on other sites

testeris nav? spriegums kāds uz aķiem? šitiem dažreiz gadās, ka nokrīt uz nulli. tad vari turēt šitādā lādētājā līdz bezgalībai, nekas nenotiks.

Link to comment
Share on other sites

Aķi silti? Divās dienās būsi aķus kārtīgi pacepinājis. Iespējams ka lādētāja ražotājs būs piečakarējis un lādātājs lādē ar konstantu strāvu bet tev pašam jāņem nost pēc noteikta laika.

Link to comment
Share on other sites

Tak iemet tos 2 dienas lādētos aķus sava ziepju traukā un pārbaudi vai tas startējas. Ja nestartējas, tad meklē testeri.
Link to comment
Share on other sites

Laadeetaaja instrukcjaa parasti ir uzrakstiits, cik ilgi kaadas ietilpiibas baterijas jaalaadee.

 

Ziepjutraukiem reizeem ir probleemas ar darboshanos no akumulator baterijaam deelj taa,
ka paredzeets darboties no parastajaam baterijaam (spriegums 1.5V) bet akumulatorbaterijaam ir 1.2V.

Link to comment
Share on other sites

Nez, es uz tām diodēm neskatos. Galu galā tur jau droši vien nekā gudra nav, uz kaut kādu sprieguma starpību strādā  - tipa, kad salādējies. tad tā ir maza, un līdz ar to nedeg vai amz deg. Tīri jāskatās pēc ladēšanas strāvas un aķa kapacitātes, un tad jāparēķina laiks ar nelielu rezervi un viss.

Link to comment
Share on other sites

Man lādētājam ir tā,kad lādē tad zaļā krāsā,kad uzlādēts deg sarkans.(bet tas gan kāds no name)taču strādā.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Man ar Sanyo NiMH AA 2700 ir cita problēma - ar nesen uzlādētiem akumulātoriem pastāvot plauktā, fotoaparāts foto režīmā pieprasa nomainīt batarejas. Pirkti pirms diviem gadiem, lietoti minimāli.  Bija kādreiz ar iepriekšējajiem ansman tā, divi no viņiem izrādijās ar defektu. Pēc gada, dažu dienu laikā pēc lādēšanas jau bija tukši bez lietošanas.  

Sanyo - mērot ar testeri V ir normā, uz 600 ma bultiņa ātri aizlido  uz maksimumu, izskatās ka arī ir normāli. Lieku papildus lādēt - uzlādējas kādu 10 min laikā.  Ieliku 2 vecos, vel "dzīvos",  Ansman 2400  klāt  pie 2 Sanyo - itkā ok.  Kāds no akumulātorim pusdzīvs?  Bet kā viņus vel pārbaudīt?  Ko lai pērk vietā?

Link to comment
Share on other sites

Long John

Ja akumulatori vajadzīgi atbildīgiem darbiņiem, nevajag skopoties- jāpērk "gudrais" lādētājs, kas ne tikai mistiskas lampiņas mirkšķina, bet atsevišķi  novērtē un uzlādē katru aķi., beigās uz displeja ar cipariem parāda katra uzlādes stāvokli ("ietilpību") mAh.

 

Man ir šāds (populārā "La Crosse" klons). Maksā bik pāri 20 Ls, bet toties ir pārliecība par katra aķa reālo stāvokli.

 

   http://www.ebay.de/itm/Technoline-BC700-Akku-Ladegerat-Schnelladegerat-9-in-1-Funktionen-BC700-NEU-/280833906972?pt=DE_TV_Video_Audio_Akku_Ladeger%C3%A4te&hash=item416301591c#ht_889wt_721

 

 

Ja nav ticība man, palasiet, ko raksta populārais fotogrāfs A.Zavadskis:

 

 

  http://blog.andreart.lv/raksti/ladetajs.php

 

Par pašiem akumulatoriem runājot- diezgan daudz brāķa gadās pat populāriem brendiem (tādēļ arī vajag "gudro" lādētāju).  Bet no visiem agrāk lietotajiem man  vislabākais iespaids ir palicis par Sanyo Eneloop. Gan ļoti maza pašizlāde, gan mazs brāķa procents.

Labots - Long John
Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...