Arbuzs Ierakstīts Oktobris 31, 2012 Share Ierakstīts Oktobris 31, 2012 Daudz kur saka, ka lai burkānu sulā esošie vitamīni labāk uzsūktos tā jāsajauc ar kādu pili augu eļļas ! Taču tas visur tikai tā pieminēts kā fakts. Vai kāds var konkrēti pateikt zinātniskus faktus kāpēc tas jādara ? Jo dzirdēts arī, ka tas ir mīts par to augu eļļas nepieciešamību. Link to comment Share on other sites More sharing options...
KinDzaDza Oktobris 31, 2012 Share Oktobris 31, 2012 (labots) Citāts no raksta: "Sula palīdzēs uzturēt normālu svaru un novērsīs rūgšanas procesus zarnu traktā. Kad dzerat sulu tad nedaudz pievienojiet eļļu, kas pārvērš karotīnu A vitamīnā." http://www.pareizs-uzturs.com/public/burkanu-sula.php Labots Oktobris 31, 2012 - KinDzaDza Link to comment Share on other sites More sharing options...
ediots Oktobris 31, 2012 Share Oktobris 31, 2012 Biedrs droši vien vēlas kādu nebūt rakstu, kur vismaz kāds ir parakstījies apakšā un norādījis, no kādiem pētījumiem ņemis datus. Kāds pētījuma apraksts droši vien būtu ideāli. Drīzāk ko sakarīgu varētu atrast biblotēkā atbilstoša līmeņa žurnālos, nevis googlē. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
_dunduks_ Oktobris 31, 2012 Share Oktobris 31, 2012 Eļļa jāpievieno tāpēc, ka burkānu sulā ir ļoti daudz tieši eļļā šķīstošie vitamīni un tie organismā daudz labāk uzsūcās ar eļļas palīdzību. Tur nevajag nekādus zinātniskos rakstus. Apskatiet aptiekās, kādās formās tiek pārdoti šāda veida vitamīni ("A", "E", "D", "K") 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gestapo Oktobris 31, 2012 Share Oktobris 31, 2012 Ne tikai burkāniem tā fīča, eļļa teju jebkuram dārzenim ļaus būt labāk izmantojamam vitamīnu uzņemšanai organismā. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arbuzs Oktobris 31, 2012 Author Share Oktobris 31, 2012 Nu jau šī lieta paliek skaidrāka. Vēl arī jautājums par apjomu vai uz teiksim 200ml pietiks ar vienu pili, jeb vajag 1 tējkaroti !? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ediots Oktobris 31, 2012 Share Oktobris 31, 2012 (labots) Apskatiet aptiekās, kādās formās tiek pārdoti šāda veida vitamīni ("A", "E", "D", "K") Dražejās, un saucās tie multivitamīni. Tā ka ir arī bez eļlas. Bez tam, vai tad burkānos nebija beta karotīns? To A vitamīnā pārvērš organisms, tā ka ar A vitamīna šķīšanu eļļā varbūt tiešām maz sakara. Labots Oktobris 31, 2012 - ediots 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
constrig Oktobris 31, 2012 Share Oktobris 31, 2012 Nu jau šī lieta paliek skaidrāka. Vēl arī jautājums par apjomu vai uz teiksim 200ml pietiks ar vienu pili, jeb vajag 1 tējkaroti !? Uzņemtajā barībā, bez burkānu sulas, ir pietiekami daudz tauku, kas nodrošina šo vītamīnu uzņemšanu. Eļļa jāpievieno, pie nosacījuma, ka neko citu, ilgstoši, pirms un pēc, nelieto. Bet ja vieglāk no tā paliek, vari pilināt. Kārtējais modes kliedziens, labās manieres par veselīgu ēšanu. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
andza Oktobris 31, 2012 Share Oktobris 31, 2012 (labots) Taukos šķīstošie vitamīni: http://www.ext.colos...dnut/09315.html Ūdenī šķīstošie: http://www.ext.colos...dnut/09312.html Ja dāzrezņus un salātus ēd kopā ar produktiem, kas satur taukus, tad eļļu var protams klāt nelikt. Bet nu kādi 8-10g kvalitatīvas eļļas dienā (laba olīveļļa, avokado eļļa, vai rapsis) būtu ieteicama jebkuram. Darbojas kā labs antioksidants. Labots Oktobris 31, 2012 - andza Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arbuzs Oktobris 31, 2012 Author Share Oktobris 31, 2012 Es domāju par sulas dzeršanu starp ēdienreizēm. Tad skaidrs kad jāpilina klāt. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tubus Oktobris 31, 2012 Share Oktobris 31, 2012 un te sākās maģija un burvestības... apskaties jebkuru folk virtuvi tur jau viss izdomāts pirms tūkstoš gadiem... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Process Oktobris 31, 2012 Share Oktobris 31, 2012 Man domāt, ka ēdienreizēs parasti tauku un eļļas pietiek, lai nekas nebūtu jāpilina klāt, muļķīgi izskatās tie cilvēki, kas principa pēc, tulīt pēc pusdienām dzerot burkānu sulu piepilina eļļu, kaut arī nupat apēduši "frī" ar karbonādi - it kā tur jau eļļas nepietiktu! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Volters Oktobris 31, 2012 Share Oktobris 31, 2012 Vislabāk dzīvot pēc principa "ko prasa organisms konkrētajā brīdī, tas arī ir vajadzīgs un būs visveselīgākais". Ja prasa speķi, tad ēd. Ja prasa tauku kunkulīšus izčurkstinātus uz pannas, tad ēd. Ja prasa hamburgeri, tad arī tas par skādi nenāks. Par skādi nāk tikai tas, ka cilvēks uzņem kalorijas, bet tās adekvāti nepatēre, jo pēcpuse ir pārāk smaga, lai staigātu kājām, vingrotu utt. Tātad, arī eļļa pie burkānu sulas ir pēc vajadzības. Lej kaut vai litru, bet esi drošs, ka organisms to patērēs adekvāti. Visa diētas pamatbūtība. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Process Oktobris 31, 2012 Share Oktobris 31, 2012 Ja prasa hamburgeri, tad arī tas par skādi nenāks. Atļaušos nepiekrist. Hamburgers par skādi nāks gan, hamburgera vietā tomēr ir alternatīvas, veselīgas izvēles, kaut vai pēc vienkāršākās gaumes (laba maize, varbūt rupjmaize ar pašceptu mājas kotleti no īstas gaļas no zināmiem lopiem, sīpoliem utml). Jo tas hamburgers ... - tu nevari zināt, kas tur iekšā un kā un galu galā - no kādiem lopiem (ar ko barotiem) tas pagatavots, pat ja ražotājs apgalvo, ka tur ir "īsta gaļa". Link to comment Share on other sites More sharing options...
Volters Oktobris 31, 2012 Share Oktobris 31, 2012 At aba maize, varbūt rupjmaize ar pašceptu mājas kotleti no īstas gaļas no zināmiem lopiem, sīpoliem utml Atļaušos nepiekrist. Ko darīt cilvēkam, kura organisms jau no bērnības nepieņem sīpolus, vai, piemēram, rupjmaizi? Vienalga jaēd? Tikai tāpēc, ka kāda solārijā izkaltusi caca kaut kādā tīņu žurnālā uzrakstījusi, ka tas ir veselīgi? Veselīga ir jebkura viela, kas Tavam organismam konkrētajā brīdī ir vajadzīga un kura līdz ar to liek justies labāk! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ggg97 Oktobris 31, 2012 Share Oktobris 31, 2012 Atļaušos nepiekrist. Ko darīt cilvēkam, kura organisms jau no bērnības nepieņem sīpolus, vai, piemēram, rupjmaizi? Vienalga jaēd? Man arī tā bija. Dienests PSRS armijā visu mainīja. Pret manu gribu, jo tagad esmu tāds pats kā vairums, kuri ēd gan sīpolus gan rupjmaizi.. Atvainojos, ja Tava maizes "alerģija" saistīta ar kviešu lipekli. Tagad var nopitkt arī kārtīgu rupjmaizi, kurā nav kviešu un rauga. Es varētu nosaukt maiznīcu, bet tā kā 100% neatceros, tomēr neteikšu. RIMI varēja nopirkt. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fruzz Oktobris 31, 2012 Share Oktobris 31, 2012 Nekas nav labāks par krūzi saulespuķu eļļas. Link to comment Share on other sites More sharing options...
JDat Oktobris 31, 2012 Share Oktobris 31, 2012 (labots) Nekas nav labāks par krūzi semušku. Labots Oktobris 31, 2012 - JDat Link to comment Share on other sites More sharing options...
ImissimI Oktobris 31, 2012 Share Oktobris 31, 2012 (labots) Tavam organismam konkrētajā brīdī ir vajadzīga un kura līdz ar to liek justies labāk! saka ka hērōīns organismam liekot justies ļoti labi edit, jo pēc plika spama izskatās mans drugsterkoments, - reklāmas un pieminētie stilažurnāli jau ir tā izskalojuši, ka man šķiet tā īsti paļauties uz to ko vienkārši gribās apēst nevar.. man pastkastītē bija iemests super kvalitatīvi un spilgti uzdrukāts Maķīša kuponbuklets, gandrīz pašu bukletu varētu nolocīt ar kečupu. Tagad kad pieminējāt tos makdonaldus, pieķēru sevi pie domas, ka uzreiz tie smukie kuponi vizualizējās prātā. Bet vai tas burgers nāktu par labu, nu nāzin.. Labots Oktobris 31, 2012 - ImissimI Link to comment Share on other sites More sharing options...
Volters Oktobris 31, 2012 Share Oktobris 31, 2012 (labots) ggg97, man par laimi viss ir ok. Tas bija kā piemērs. Piemērs tam, ka katrs organisms ir savādāks un ar savādāku vielmaiņu. Tāpēc ir pilnīgi aplami otram jautāt, vai mācīt, kas kam jāēd un cik daudz. Pareizs uzturs būtu jāraksta pēdiņās, jo tam nav viennozīmīgas definīcijas. "Pareizā uztuirā" ir tikai 3 lietas: 1) Nepieciešamība primāri uzņemt tās barības vielas, kuru organismā trūkst. 2) Patērēt šīs barības vielas, organismā neveidojot pārmērīgas rezerves. 3) Ticēt tam, ka viena vai otra lieta, ko dari sava organisma labā, ir tā vispareizākā tieši Tev. Dzīvoju pēc sevis iepriekš minētā principa. Vesels kā rutks. Imissiml, ne velti morfijs glābj dzīvību, kura var apstāties no tā, ka organisms neiztur šoku, ko rada sāpes. Labots Oktobris 31, 2012 - Volters 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
usver Oktobris 31, 2012 Share Oktobris 31, 2012 Aliņš ar grauzdētām cūku ādiņām klāt vēl obligāti, ja organisms prasa. Vitamīniem bagātas mantas. Cīga vispār .. jebkurš pīpmanis pateiks, ka debesu svētība. E-621 vispār ir MANTA! Netici? nogaršo 2 desas vai 2 čipsus - vienu ar to mantu iekšā, otru bez. Paēd 3 dienas, tad mēģini iztikt bez. Viss brīvi pieejams tuvākajā pārtikas veikalā! bez tā nātrija glutamāta tagad vispār čipsus nopirkt gandrīz nereāli. mūsu bērni jau no maziem gadiem pie tādām lietām pieradināsies, ja nesekosim līdzi. Sūtīki, kad garšas kārpiņas prasa kaut kādu sintētisku sū. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gestapo Oktobris 31, 2012 Share Oktobris 31, 2012 Pa gadiem ir atradušās divas(!) desas bez glutamāta, čipsus tādus vēl neesmu redzējis Link to comment Share on other sites More sharing options...
usver Oktobris 31, 2012 Share Oktobris 31, 2012 tā visa ir atsevišķa tēma, bet nu jāatšķir, ko no tā, ko gribas, var ēst un kas ir vienkārši "marinēts gurķītis" vai tml bez jebkādas uzturvērtības. Mērenība, mērenība visā, blablabla .. Gestapo: Āgenskalna tirdziņā desas pie zemniekiem var pirkt. Ļoti labas kvalitātes, bez visādām ķīniešu ražotām piedevām. Čipsi ir Ādažu mājas - IMO tie tur kanti un neliek klāt. Pērnes kartupeļu plāksnītes, aitas tādi, sačakarējuši tīru produktu un to izvairos pirkt Link to comment Share on other sites More sharing options...
ru Oktobris 31, 2012 Share Oktobris 31, 2012 (labots) A, bl@, spešalisti savākušies. Burkānos ir pilns ar beta karotīnu, kas attiecīgi sadalot organismā pārvēršas A vitamīnā. Diemžēl enzīms kas sadala to karotīnu cilvēkam ir samērā vājš un līdz ar to karotīns uzkrājas un ir redzēti tādi dzelteni tipi kas pārēdušies burkānus Neieteiktu pārcensties ar tiem burkāniem. Ja lieto paŗis nelielus burkānus dienā pat liekot eļļu klāt, nekas slikt nenotiks. http://en.wikipedia.org/wiki/Beta-carotene sadaļa "Side effects" iespārda. Labots Oktobris 31, 2012 - ru Link to comment Share on other sites More sharing options...
andza Oktobris 31, 2012 Share Oktobris 31, 2012 bez tā nātrija glutamāta tagad vispār čipsus nopirkt gandrīz nereāli Ādažu "Mājas" čipsi ir bez glutamāta, respektīvi visi "biežie" un mutē nekūstošie čipsi ir bez tā un nosacīti "veselīgi". Link to comment Share on other sites More sharing options...
usver Oktobris 31, 2012 Share Oktobris 31, 2012 andza: nu tos jau minēju. Vēl kādi ir zināmi? Link to comment Share on other sites More sharing options...
andza Oktobris 31, 2012 Share Oktobris 31, 2012 Kettle un vēl ir visādi. Kurus no tiem izņemot Ādažu tirgo LV nezinu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Brutto Oktobris 31, 2012 Share Oktobris 31, 2012 (labots) bez glutamāta, čipsus tādus vēl neesmu redzējis Hmm, un kā tad ar Ādažu čipsiem, kuri bija papīra (ne plastikāta) pakās? Cik atceros, tad tiem vienīgajiem nebija E621. Kad pirmo reizi parādījās siers "Talsu ritulis", tad to mēs bieži pirkām, jo trakoti man garšoja. Vēlāk tik ienāca prāta paskatīties, kas tad šim sastāvā. Skaidrs, ka tā garšīguma atslēga bija labi zināmais e621. Kopš tā laika tam sieram ar līkumu eju:) Tā teikt, uzber e621 uz vecas kurpes, apēdīsi to ar gardu muti un prasīsi vēl. : / Labots Oktobris 31, 2012 - Brutto Link to comment Share on other sites More sharing options...
usver Oktobris 31, 2012 Share Oktobris 31, 2012 Brutto: tie paši "mājas" tie arī ir. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Knaabis Oktobris 31, 2012 Share Oktobris 31, 2012 Nezinu, kāpēc te tāda skepse par eļļas piedevu burkānu sulai? Ne jau no zila gaisa kāds to ir izgudrojis. Man to arī apstiprināja mana ģimenes ārste. Un viņa jau nu labi zina ko runā. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ediots Oktobris 31, 2012 Share Oktobris 31, 2012 Kāda tur nu skepse, protams, ka neko sliktu neizdarīs. Jautājums bija par to, vai burkānu sulas attiecības ar eļlu ir kaut kur apskatāmas augstākā līmenī par viena tante teica. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Knaabis Oktobris 31, 2012 Share Oktobris 31, 2012 viena tante teica Nedomāju gan, ka mana ģimenes ārste ir no viena līmeņa ar "viena tante teica"... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ru Oktobris 31, 2012 Share Oktobris 31, 2012 Gimenes ārstam jau nu nevajadzētu jautāt, tie speciālisti nav īpaši specializējušies. Vienīgais iemesls kāpēc to eļļu liek - lai labāk uzsūktos tie KEDA vitamīni un tad ar nav zināms ka tas tiešām tā ir. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ediots Oktobris 31, 2012 Share Oktobris 31, 2012 Jautājums jau ir vairāk par informācijas avotu, nevis eļlu, manuprāt. Normāli jau ir, ka ģimenes ārsts ir lielāka autoritāte par googli, bet tas, ka viņa teica, nav atbilde uz jautājumu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZzigizZ Oktobris 31, 2012 Share Oktobris 31, 2012 Sveiki. Nu gan jums ero fantāzijas... No tā paša wiki: A vitamīns (retinols jeb akseroftols) ir taukos šķīstošs vitamīns, kas nepieciešams redzei, ādas veselīguma uzturēšanai un paaugstina organisma spēju pretoties dažādām infekcijām, kā arī veicina kaulu un zobu veidošanos un stiprina nervu šūnas. un,,, A vitamīns organismā veido rezerves aknās, ar kurām pietiek 2—12 mēnešu ilgam periodam. Līdzīgi citiem vitamīniem, A vitamīna daudzums pārtikas produktos samazinās, ēdienu gatavojot. Parasti, gatavojot ēdienu, A vitamīna daudzums samazinās par 20%. Takš pārbaudiet 2x 12 mēnešus savas teorijas. Ja taukus, eļļu nelietojiet ikdienā, TAD pievienojiet!!! Cik? No galvas nepateikšu- atrodiet veselīga uztura tabulās...... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ediots Oktobris 31, 2012 Share Oktobris 31, 2012 runa ir par burkāniem, nevis A vitamīnu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gints_lv Oktobris 31, 2012 Share Oktobris 31, 2012 Es domāju par sulas dzeršanu starp ēdienreizēm. Tad skaidrs kad jāpilina klāt. Normāla biezsula aizstāj ēdienreizi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Knaabis Oktobris 31, 2012 Share Oktobris 31, 2012 Gimenes ārstam jau nu nevajadzētu jautāt, tie speciālisti nav īpaši specializējušies Nu ja, tad jau labāk datortārpu forumā, vai kaimiņu Ješkam... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZzigizZ Oktobris 31, 2012 Share Oktobris 31, 2012 Normāla biezsula aizstāj ēdienreizi. Sory, a man labi sanāk ar aliņu (aldara pilzenīti)- visu dienu ar ar pāris trim varu izvilkt... Atvainojos par off... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ru Oktobris 31, 2012 Share Oktobris 31, 2012 Nu ja, tad jau labāk datortārpu forumā, vai kaimiņu Ješkam... Nu man var pajautāt. Visi te tak nav kā tu saki "datortārpi". Visādi cilvēki apgrozās. Es tieši ar tauku (lipīdu) vielmaiņu nodarbojos. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu
Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas
Izveidot jaunu kontu
Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!
Reģistrēt jaunu kontuPierakstīties
Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!
Pierakstīties tagad!