Jump to content

eddyboi
 Share

Recommended Posts

Sveiki, Būtisti!

Šogad mācos pēdējā kursā anglijā IT&management, tā kā šogad jāraksta final year project ( bakalaura darbs), vēlos lūgt jūsu padom par ko rakstīt. Ideja ir par android app programmēšanu, tikai nevaru izdomāt pašu ideju, kādu. Varbūt ir kāds kas vēlas padalīties ar savām idejām?

Paldies.

Link to comment
Share on other sites

IT&management? Kas tu būsi, kad pabeigsi? Un ja par X vai Y vai Z programmēšanu, tad no kāda skatu punkta to gatavojies apskatīt? Kodu, vai, rakstīsi?

Link to comment
Share on other sites

hmm... akadēmisks pētījums par Android app programmēšanu. Nu, piemēram, atšķirības tiesību modeļos (un šo atšķirību sekas), ja programmē native vs non-native režīmā...

Link to comment
Share on other sites

Sadarbības modeļi ar dažādiem pakalpojumiem un autentifikācijām ar Oauth2 ( Facebook , Google ielogošanās randomportālā vai savu datu dabūšana ), to drošības analīze. Saku priekšā - tas vēl ievērojami pieklibo.

Link to comment
Share on other sites

Domājams it projektu vadītājs, bet tas ne pa tēmu.

Darbam principā ir divas sadaļas - viena literatūras, kur tiks apskatīts kas šajā sfērā pirms tam ir izdarīts. Otrā ir praktiskā, kur tiks rakstīts kods. No šādiem skatu punktiem arī jāskatās.

Aleksej, vari pastāstīt sīkām par savu ideju?

EDIT: Doma ir vairāk kaut ko praktisku darīt- uzprogrammēt kaut kādu appu, nevis tikai teorētiski apskatīt kādu tēmu.

Labots - eddyboi
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Bump, 2 nedēļās pagājušas, bet joprojām netieku skaidrībā par ko rakstīt. Viena ideja ir taisīt mysql menedžmenta appu( kaut ko līdzīgu phpmyadmin tikai priekš android). Varbūt kāds vēl var ietiekt kādas idejas android appiem. Paldies un atvainojos par dubultpostu, bet 5. novembrī man jānodod tēmas nosaukums.

Link to comment
Share on other sites

Uzskatu, ka tik cik vajag no MySQL var noadministrēt arī no SSH klienta.

Ja jau reiz avārijas gadijumiem - tāpat jau normāli nebakstīsi DB no telefona.

 

Vari taisīt kādu serveru monitoringa softu uz Androīda, vai softu kas lasa datus piemēram no Zabbix/NetXMS/u.c. kur šie dati jau ir savākti utt.

Link to comment
Share on other sites

Vienkārši datu nolasīšanai nevajag appu, pietiek ar web piekļuvi. Taisnība, par to administrēšānu tāpat neveiks no tel vai tableta. Varbūt ir kādas vairāk konceptuāli labas idejas nevis tehnoloģiski sarežgītas. Vēlviena ideja bija izveidot remote controll appu, kura specializējas uz grafisko apstrādes programmu shortcutiem. Piemēram, tev tabletām tiek attēlots UI, kur pieejami visi tooli priekš photoshop, iespējams arī krāsu palete. Kā arī iespēju pašam izveidot interfeisu ar saviem key bindingiem. Tikai problēma ir tajā, ka vajadzēs server programmu taisīt priekš windows, un šajā jomā es pilnīgs nulle, cik jūsprāt ir izvedot windows programmu, kas saņem komandas caur wifi, un simulē tās kā taustiņu spiedienus uz pc?

Labots - eddyboi
Link to comment
Share on other sites

eddyboi - ir starpība starp apu kas monitorē noteiktu eventus vai webuy kuru tev jāver vaļā pašam.

Link to comment
Share on other sites

Atmetu ideju par cms ari. Vai tik tiesam nevienam nav ideja, ko butu vieglak darit uz telefona neka uz pc?

Link to comment
Share on other sites

uz telefona vieglāk ir:

 

1) nosist brīvo laiku, piemēram, gaidot rindā. ar spēlītēm.

2) ceļā/kafejnīcā atbildēt uz InstantMessaging/email ziņojumiem, priekšskatot dokumentus, kas saņemti utml.

3) saņemt trauksmes ziņojumus (pat ceļā, kafejnīcā utml) par īpašiem gadījumiem - piemērs ir ūdens patēriņa nenormālas izmaiņas mājās (no elektroniskajiem skaitītājiem), mājas drošības sistēmu trauksmes utml

 

 

telefonam praktiski nekā nav labāka. Bet tas ir mobilāks, tāpēc cilvēki atsakās tupēt pie portatīvā un daudzas lietas izdara uz mobilā, dzerot rīta tēju.

Link to comment
Share on other sites

Ja, bet android jau nav tikai telefoni, bet ari tableti, un tiem pielitojums ari ir citadaks neka tikai telefonam. vel itka ir ideja par tadu ka student planning appu, kada ir uz ios, bet nav uz android, kas apvienotu visas studijas viena vieta- lekciju grafiks, pie lekcijam individuali par pievienot failus, vai vienkarsi piezimes, utt.

Link to comment
Share on other sites

var kādam labi izstrādātam portālam androīdklientu uztaisīt. ātrāk, smukāk, "androīdiskāk" nekā prasti vebs. Ar visu staipīšanos dažādiem ekrāniem. kā reiz tādu lietu daru - lai gan skolas jau sen pabeigtas. atkristu kodēšanās veb-valodās.

Link to comment
Share on other sites

nu tas portāls var būt kaut vai skolas akadēmiskais portāls, ja jums tāds ir.

tipiski tādi ir vebiski un androīdklientu tiem vēl nav. RTU, piemēram, tāds ir ORTUS ( http://ortus.rtu.lv ).

 

Funkcionalitāte: skatīties nodarbību grafikus, lasīt ziņojumus, kas uz tevi attiecas; lejupielādēt failus; pat "push" ziņojumus saņemt bezmaz reālā laikā.

Protams, noteikti būtu jāsadarbojas ar portāla izstrādātājiem, lai JSON/XML interfeisu izveidotu, no kā androīds uzzīmē saturu ar natīvo sasarni. Piemērs - draugiem.lv aplikācija "10x ātrāka, vieglāka".

Link to comment
Share on other sites

problema ka tada veida portals ir gandriz visas uk univesitates vienots un saucas blackboard. Bet android appam viniem interfeiss ir lens un nelietojams.

Link to comment
Share on other sites

nu forši - tad vari pieteikties, veikt profilēšanu un labot/uztaisīt foršāku androīda aplikāciju , ja problēma ir aplikācijas galā ;) Arī pēc pāris gadiem cilvēki zinās Tavu vārdu, ja aplikācija tiks lietota :)

Link to comment
Share on other sites

ha - ...and a notification of received message would be great...other than that, no problem, and its free...

 

viens no apmierinātākajiem komentāriem, un arī tas pats stāsta, ka trūkst ziņojumu ( dažu dienu darbs ).

 

and even when it does work I have to login in every time

 

Un logina glabāšana uz mobilā būtu kruti.

 

 

Nu ko - ja reiz vadībnieks pa pusei skaities, tad sākam:

  1. Funkcionalitātes izpēte, problēmsfēras apraksts - kāda ir situācija, vai auditorija ir apmierināta. reāli izpētīt to 2.x punktu viedokli - daudz ir tādu, kas novaibstās, ka "maksas", novāc un ieliek 1 zvaigznīti.
  2. Mērķauditorijas vēlmju izpēte - ko cilvēki tajā novērtē, ko gribētu vēl jaunu
  3. Free/paid funkciju novērtējums - ko var piedāvāt tādu, par ko klienti būtu gatavi maksāt. Piemēram, grafisks salīdzinājums par tavu līmeni kursā. Piemēram, ziņojumi reālā laikā par katru jaunu tāsku, atzīmi vai ziņojumu.
  4. Tehniskais novērtējums - kur dzīvo serveris, kādus interfeisus tas piedāvā, cik reāli ir pievienot papildu funkcionalitāti utml
  5. esošās aplikācijas "reverse engineering", noskaidrojot, kā tas darbojas, kā ņem datus. kā notiek ielogošanās.
  6. vienošanās ar izstrādātājiem par uzlabojumu iespējamību ( vai vajag? ). Nu juridiskā puse.
  7. skices par arhitektūru, "UML deployment diagram"
  8. analīze, autentifikācijas "UML sequence diagram"
  9. darbietilpības novērtējums pa blokiem "gantt chart"
  10. ja viss OK - kodēšana;

Iepriekšēja izpēte nepieciešama lai noskaidrotu, cik tas ir reāli - tie ir visi zaļie punkti.

 

Ļoti smuku projektu (bak.darbu) var izveidot un aprakstīt. Neiesaku ieciklēties uz kodēšanu vien - vienmēr labāk ir parādīt, ka proti dažādās lomās darboties. Projekta vadītājs, analītiķis un tikai pēc tam, ja neviena cita nav, tad arī programmētājs. ĻOOOTI labs apjoms bakalaura darbam, ja spēsi pacelt. IMVHO. Tas pat pavelk uz maģistra darba apjoma tēmu - vismaz pēc Latvijas standartiem. Apspried šo ar savu bak.darba vadītāju - ja nebūs dunduks, palīdzēs ātrāk noparsēt zaļos punktus un novērtēt, vai tēma reāla un adekvāta.

 

Un jā - projektu vienmēr varēsi uztaisīt demo režīmā/palaist tālākai open-source izstrādei. JA serveru arhitektūra atļauj izstrādi. Bet CV ierakstīt, ka esi visiem zināmu un populāru aplikāciju uztaisījis labāku - tas vēl pāris gadus būs liels pluss pieredzē. Ja ne vislielākais.

 

un studentiem-kolēģiem paprasi, ko viņi tādā gribētu redzēt. Lietotāji ir labākie testētāji un atsaucīgākie fīču ierosinātāji ;)

Labots - usver
Link to comment
Share on other sites

Wow :yahoo: tavi posti man ir bijuši ļoti noderīgi. Tikko uzrakstīju viņiem epastu, jo tagad bakalaura vadītju nesanāks satikt līdz nākamai 5dienai.

Apspried šo ar savu bak.darba vadītāju - ja nebūs dunduks, palīdzēs ātrāk noparsēt zaļos punktus un novērtēt, vai tēma reāla un adekvāta

Runājot par bak. darba vadītāju, man iedeva baigi labo, ap 35(nav vecs lektors, kurš neorientējās jaunākajās tehnoloģijās), pats ir android fans(pašam ir SGS3), un nodarbojas universitātē ar marketingu un web/intranet development un management. Tā kā ar vadītāju esmu apmierināts, un viņš ir ļoti pretīmnākošs.

blackboard apps man pagaidām būs 1. prioritāte kamēr saņemšu atbildi no viņiem.

Usver, kādas ir tavas domas par remote controll app, kura paredzēta tādu programmu kā photoshop, illustrator, corel utt, shortcutiem- gandrīz viss interfeiss uz tableta vai telefona, kurā var nomainīt visādus toolus utt. Un noteikti būtu funkcija arī kustomizēt(nezinu kā latviskot) savu interfeisu un tasīt key bindingus priekš citām programmām.

Link to comment
Share on other sites

eddyboi: izklausās pēc TeamViewer (attālinātai darbībai pats reizēm izmantoju no telefona) un Autohotkey makrosu apvienojuma. Palaižot šos abus softus, windows pusē atliek uztaisīt pogas, lai var izsaukt makrosus.

Salīdzinoši ļoti maza varētu būt mērķauditorija un mazākas iespējas uztaisīt kaut ko jaunu, par ko runātu un kas iegūtu popularitāti.

Link to comment
Share on other sites

eddyboi. Daļa no shortcutiem utml lietām ir kā panelis ar pogām uz tables? Interesanta ideja lai aizvietotu daļu peles klikšķiem un raksānos caur menu. Var noderēs gan audio rediģēšanā (audacity un tml komerciālie) vai darbam LIVE Boadcasting lietās. Tas ja es pareizi uztvēru ideju.

Link to comment
Share on other sites

Kā turpinājums idejai: neliela skriptošana un paplašināšana. Arī atpakaļsaite un papildus interaktivitāte atkarībā no plugina, settingu vai programmas stāvokļa.

 

Ir pat dašas specifiskas lietas, bet tās jāapspriež PM.

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...