Jump to content

Virszemes TV ierakstītājs ar HDD (vai USB2)


Mezavecis
 Share

Recommended Posts

Tāpat SAT antenatuvākos 10 gadus pie mājas netiks karināta, jo tur nav nekas tāds, kā dēļ vispār būtu jēga viņu lietot - visu piedāvā virszemes tv.

Es gan ar tādiem apgalvojumiem nemētātos...

Kā minimums attiecībā uz HD kanāliem, kuri virszemē tuvākajā laikā daudz nav gaidāmi un nebūs.

Pie tam vēl pārkompresēti.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 148
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

  • Mezavecis

    21

  • Stepselis

    11

  • evertons

    15

  • Rudiger

    9

MārcisB, un kas tad tos kanālus piedāvās - Viasats? NTV+ pārāk dārgs (visas tiešās un saistītās izmaksas) un citi piedāvā valodās, kurās negribu skatīties.

Link to comment
Share on other sites

Bet vai viņi dalās ar vienu maksas karti?
JA karte iebāzta karšu slotā tad dalās bez problēmām, protams, nepieciešams emulātors.
Link to comment
Share on other sites

Vispār jau Lattelekoms praktiski visas maksas programas ķer no SAT, tad kapēc uzreiz neķert no SAT? Ja nu vienīgi šlāgeri neiet no SAT. Es gan ieteiktu vienu SAT uztvērēju ar ieraksta iespēju un vienu virszemes uztvērēju ar ieraksta funkviju, bet bez kartes slota. Tad varēsi rakstīt no LNT kā ģimenes savā dziedāšanas šovā nevar toni noturēt :sarkasms: , bet visu pārejo rakstīt pa taisno no SAT. Sanāks daudz lētāk būs augstāka bildes valitāte, daudz vairāk programu un nebūs bezjēgā jāatdod nauda Lattelekomam.

Link to comment
Share on other sites

Sveiki!

Es savā laikā saskāros ar tādu pašu problēmu - vajadzēja 2 DVB-T PVR HD. Nekas prātīgs „no plauktiņa” nav pieejams. Bet ja meklē tad tomēr ir.

http://www.lobster.ee/sat/index.php?bm=webshop&subaction=view&parentID=42

Tur daļa no tiem satalīt uztvērējiem nemaz nav specifiski sadalītam tikai. Kaste viena, bet antenas uztvērēju piemeklē pēc vajadzības. Savā laikā sarakstījos ar tiem vecīšiem, viņi tīri labprāt piedāvāja tieši ko man vajadzēja. Piedāvāja IPBox9000HD ar 2 DVB-T. Tiesa, skatos, ka vairs nepiedāvā tieši to. Lai vai ka – uzraksti viņiem (jāraksta angliski), redzēs ko atbild. Un varbūt iesvied šeit forumā kā beigās viss iznāca ;)

Link to comment
Share on other sites

Didzis, kur un kā legālā veidā, izņemot Viasat, var skatīties SAT kanālus labā kvalitātē ar krievu subtitriem/tulkojumu?

 

Doma ir iepirkt to Strong verķi un paskatīties, kas no tā iznāks.

Labots - Mr.Līkrocis
Link to comment
Share on other sites

Rudiger, var, bet izmaksas salīdzinot ar LTK priekš ikdienas skatītāja ir kosmoss. Neticu, ka visi šejienieši uz darbu brauc ar Landcruiser un mājās ir tikai ādas dīvāni.

 

Medus un visi aksesuāri bez n simtiem latu arī mazāk nevelk.

Labots - Mr.Līkrocis
Link to comment
Share on other sites

Nu. nu. kur Tu rāvi n simtus. SAT uztvērējs ar ieraksta funkciju un ezerneta pieslēgumu izmaksās kādus 50Ls, bet pārejais ir kapeikas. Ja jau esi tik "pareizs" cilvēks, kurš visu dara likimīgi, tad varu pateikt, par NTV skatīšanos Tev neko neviens nepiešūs, jo NTV pakete Latvijā oficiāli netiek izplatīta. Ja Tu to skaties ar "neorģinālo karti", tad tas nav likuma pārkāpums. Vismaz NTV Tevi točna tiesā neiesūdzēs :sarkasms:

Link to comment
Share on other sites

Didzis, nez kādēļ katrā 2. topikā kā ļoti vēlamu opciju uzstāda pirkt Dream pa >400Ls (dažam labam vēl 50" teļuks vajag bonusā). Kas nu katram ir kapeikas. Prioritāšu sarakstā TV man ir nr. 10 aiz mājas, mašīnas, neta utt.

Labots - Mr.Līkrocis
Link to comment
Share on other sites

400+Ls ir ja sasumeejas:

sat + eeters + hd + mpeg4 + vairaaki kanaali vienlaikus(ieraxts; skatiishanaasl; pip; straumeeshana uz datoru vai mobilo) +

cieshams media players + iespeeja "taisnrocim" sho to pakorigjeet programnodroshinaajumaa + ...

 

sat SD kanaaliem toch zem simta var ko laadziigu atrast, bet taa jau ir ~4 gadu pagaatne,

bet shaa vai taa kvalitatiivaak par eetera mpeg4

Link to comment
Share on other sites

Mr. Līkroci, Tu tak pats uzstādīji tādus noteikumus, lai viss apvienots vienā kastē. Ja Tev TV skatīšanās desmitajā vietā, tad izvēlies lētu SD aparatūru.Ja gribi pašu krutāko un jaunāko HD, tad nav ko gausties par lielām izmaksām. Viens gan skaidrs, virszemes apraidē nekāds kvalitatīvs HD nav gaidāms. Lai vispār par HD sāktu runāt, jāievieš DVBT-2, bet tas nozīmē, ka atkal jāmaina viss uztvērēju parks. Ja runa par kapeikām, tad SAT antena maksa 8-10Ls, parasta galviņa 3-4Ls, bet NTV galvina bišku dargāk.Kapeikas tās nav, bet laba virszemes TV antena maksā 20Ls. Tā kā SATun virszemes TV āra aparāti praktiski ir vienā cenā.

Link to comment
Share on other sites

Es ierakstam izmantoju Azbox (cena <=200Ls).

Ielikt 2 tjūnerus var. Paralēli rakstīt negrib. //Īpaši neesmu spiedis

Karti saprot, rezultātu noliek uz diska mpeg2 ts failā, ko pēc tam var skatīties ar VLC.

Failus prom aizkopēt var ar ftp.

 

Verķim sliktums: švaks procis. Lēni strādā ar disku. Ir dīvainības ar failu formātu atbalstu, tādēļ kā uzticams mediapleijeris nederēs.

Link to comment
Share on other sites

SAT antena maksa 8-10Ls
Pašlaik ss.lv ir sludinājums "pārdod 2 antenas ar kronšteiniem un 3 galvām (bildē viena no LNB izskatās ir ar 2 izejām, vai pat var izrādīties cirkulārā)" viss par 10 Ls.
Link to comment
Share on other sites

Dzīvot privātmājā un vēl saskatīt problēmas sattv skatīšanā, nudien nav nopietni...

Par to visu jau te krustām šķērsām izrunāts un ir varianti dažādiem maku biezumiem un roku taisnumiem, arī dubultmorālēm... :)

Labots - jacobs
  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

jacobs, ir cilvēki, kas n stundas dienā pavada pie TV ar visiem futboliem, hokejiem un seriāliem, bet es pie tiem nepiederu, un man ir mājās daudz kas cits, ar ko nodarboties. Līdz ar to prasības pret TV aprīkojumu ir atbilstošas - izlases veidā ierakstīt un noskatīties, protams, maksājot mēnesī ne vairāk pa 10Ls par šādām ekstrām.

 

P.S. Pirms 5 gadiem ilgu laiku man mājās nebija vispār TV.

Labots - Mr.Līkrocis
Link to comment
Share on other sites

Pa lēto - Seteka , ieraksta uz USB puļķa, tiesa, nevarot citur redzēt, kā tikai no tā aparāta, gadījumā ja kanāls kodēts.

 

Jāskatās caur to pašu dekoderi un uz TV, nevis datorā.

Link to comment
Share on other sites

Par TV skatīšanos mēnesī maksāt 10Ls manuprāt ir baigi dārgi. Man gan cita domāšana. Es uzskatu,ka viss kas ir gaisā jāskatās parvelti, vai par ļoti mazām naudiņām.

Es gan nestādos priekšā,ka var sastādīt raidījumu sarakstu,kurus grib ierakstīt. Lai izlasītu visu kanālu EPG tak stundas paiet.

Link to comment
Share on other sites

Didzis, Discovery kanālus neviens pa velti nedod un parasti tos iekļauj tikai paplašinātās (lasi: dārgās) pakās. Skatos reāli tikai max 10 kanālus, līdz ar to daudz laika tas neprasa. Priekš kam listēt pārējos kanālus?

Link to comment
Share on other sites

Sory.

A Kad tad tiek skatīti TIE ierakstītie seriāli/raidījumi???

Nedēļai uz priekšu ierakstam visu iespējamo un svētdienas vakarā noskatīties??? A ja tajā laikā k-kas interesants tiešraidē- vēl uz nedēļu 2x vairāk jāatliek? Kāds reāli būs sasities!

Sory...

Man tieši ir interesanti noskatīties "tiešraidi" un, ja nesanāk, atrast atkārtojumu, lai noskatītos "dzīvajā". TV nav pasaules naba!!! Īsāk- (līdz miljonam trūkst miljons) būs miljons un nemeklēšu ieraksta iespējas par padsmit Ls, bet skatīšos "dzīvajā" vai iepirkšu...

Tev nebūs dots iekļauties padsmit Ls, lai materiālu noskatītos darbā...

Sory par beztēmu...

Link to comment
Share on other sites

Mr.Līkrocis

Es gan vairāk domāju tīri tehniskās problēmas sattv skatīšanas nodrošināšanai privātmājā.

Par to skatīšanos ir gan tā, ka nedzīvojam taču parasti ģimenē vieni paši.Nereti ir arī visas trīs paaudzes un katra ar savām interesēm.Pietiekoši esmu cilvēkiem izlīdzējis, kad sat šķīvjiem jāliek arī Quad LNB, lai darbinātu vairākus uztvērējus vienlaicīgi.

Ne mazums labu sattv kanālu raida arī FTA(+nosacītajos kodējumos) un par + ~10Ls, jau var lepni izvēlēties.

Ierakstīt jau var dižos GB, tikai kad to vienreiz sildīto zupu baudīsi....Protams, es arī pa retam ierakstu kaut ko vēsturei.

P.S. Vispār jau sat amatieri arī to tv jau tik daudz neskatās :)

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
Mezavecis

Tātad kādu laiku lietoju strong aparātu ierakstot raidījumus. Jāsaka, ka šim aparātam ir vairāki mīnusi:

 

- spēj rakstīt tikai uz FAT32 diskiem. Tādus exFAT vispār neatpazīst. NTFS prot tikai lasīt. Uz atsevišķiem diskiem ar NTFS atteicās rakstīt.

- spēj atskaņot ne visus kodekus piemēram AC3 skaņa neatpazīstas.

- latviešu valodas interfeisa tulkojums ir krimināls, tādu vēl var atrast uz ķīniešu pamācībām.

- gļuko atlikušās vietas kalkulācija vai arī nespēj aparāts sagremot 80GB disku. Bija brīvi 20GB un viņš vienā brīdī paziņoja, ka nav vietas.

- kanālu pārtīšana uz priekšu un atpakaļ ir kaut kāda dīvaina - nevar no 1. kanāla pārslēgties uz 2 - viņš aizmet uz kādu 32.

 

 

Kodētos kanālus uz visiem aparātiem var skatīties tikai uz aparāta ar derīgu karti, jo .ts failā rakstā mpe4 signāls bez pārveidojumiem. Iespējams, ka uz kompja arī var pielikt karšu lasītāju, bet tas ir čakars. Tā kā laika skatīties īpaši nav, tad vairāk par 4 kanāliem neskatos un tā arī paliks kādā nākotnē. Līdz ar to SAT iegāde būtu naudas mešana vējā.

 

ZzigizZ

 

Neskatos es superbingo vai kādus tur loteriju radījumus, kur vajag tiešraidi. Arī ziņas noskatos ar 1-3h nobīdi un nekāda vaina - no dzīves neesmu atpalicis. Pietiek nedēļas garumā salikt rakstāmo materiālu, lai sestdienas vakarā varētu bez reklāmām noskatīties. Bieži vien tieši reklāmas ir iemesls, kāpēc ierakstu un pēc tam skatos. 1h reklāmlaika no 1 filmas var veltīt kaut kam citam skatoties filmu ne-tiešraidē.

Labots - Mr.Līkrocis
Link to comment
Share on other sites

Stepselis
- spēj rakstīt tikai uz FAT32 diskiem. Tādus exFAT vispār neatpazīst. NTFS prot tikai lasīt.

Kuru STRONG tad Tu paņēmi? Tas, ko es testēju (marku vairs neatceros, bet bez kartes), bez problēmām strādāja ar NTFS. Vispār jau dīvaini.

Pats lietoju - http://datori.dataleks.lv/lv/item/homemultiplayers:4299 -, tas darbojas ar NTFS, tikai ierakstu sagriež pa 2GB.

Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Stepselis, paņēmu Strong SRT-8903. Laikam maldinošu informāciju uzrakstīju - noformatēju vēlreiz disku uz NTFS un šoreiz aparāts saprata disku un bez problēmā rakstīja. Labi, ka šiem aparatiem USB barošana ir 800mA un bez ārējās barošanas strādā USB-IDE 5200k disks.

 

Bet pieliekot vienu 750GB kasti aparāts ļāva nolasīt, bet atteicās jebko tur rakstīt. To formatēt negribējās, jo tur puse piebāzta ar dažādu info. Katrā gadījumā šis aparāts ir kaprīzs un ne kuru katru cietni var likt klāt.

Labots - Mr.Līkrocis
Link to comment
Share on other sites

Stepselis

Bet disku jau nevajag formatēt no Stronga, cik atceros, tas man saprata jau darbībā bijušu disku.

Manam NotOnly ir tāda vieta blakus formatēšanai, kur es tikai pasaku, ka ir pievienots disks, un tajā jāraksta (bet strādā arī bez tās norādes).

Labots - Stepselis
Link to comment
Share on other sites

Saltekas ierakstu dators pazīst?

Ar ierakstu atpazīšanu datorā ir tieši tā pat: nekodēto kanālu ieraksti iet, bet kodētie nē.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...
aigi_nr1

Gribās pacelt šo topiku, ir pagājis zināms laiks un varbūt ir kaut kas mainījies dekoderu piedāvājumā.

 

Rudens pusē beidzas līgums ar VIASAT, principā visiem viss apmieirna izņemot mani, kuram galīgi neiet pie dūšas sporta kanāli, precīzāk sakot, ir par maz un tie ir vienveidīgi.

Cik saprotu, tad VIASAT HD Plus dekoders (laikam Pace) nevartikt izmantots nekam citam, tad būtu jāsameklē jauns.

Plāns ir pāriet uz Virszemes televīziju, jo pa šiem gadiem saprotu, ka ejošie ir kādi 10-15 kanāli un sat tv ar 500+ nemaz nav vajadzīgi.

Nekas cits kā VIASAT, Virszemes TV vai Sat TV pie mums nav iespējams ievilkt vai palaist.

 

Prasības ir ļoti līdzigas:

 

1) HD TV atbalsts - obligāti;

2) 2 uzvērēji (vienu kanālu skatās, otru ieraksta neskatoties uz frekvencēm) - obligāti, savādāk sieva neparakstās kaut ko mainīt;

3) ieraksts uz iekšējā HDD vai caur USB der abi varianti;

4) samērā lēts - max 100 lvl

 

Papildus jautājumi:

a) Kāds ir jaucis ārā VIASAT plus dekoderi, tur iebūvētais HDD ir izmantojams atsevisķi vai nav?

b) Varbūt to var pārkodēt un pielāgot LTC prasībām?

c) Ja ņem 2 dekoderus (saprotu, ka 100 lvl varētu ierobežot izvēli vienam labam), tad katrā jāliek pa LTC kartei un abonenta maksa arī ir x2? Un kā tiek saslēgti viņi uz vienu TV (katrs pa taisno caur HDMI ar TV, savā starpā nevajag?), jo otra TV nav un neplānojas būt.

 

Sperat vaļā idejas un komentārus.

Link to comment
Share on other sites

Mezavecis
(labots)

Varu pastāstīt par savu pieredzi.

 

Minēto Strong tomēr neieteiktu iegādāties, jo ieraksta funkcijas viņam reāli gļuko. Kādus 1-2 mēnešus viss bija labi, bet tad periodiski vairāk raidījumus atteicās ierakstīt - smuki rāda, ka process notiek, ir brīva vieta, bet reāli nekas nav ierakstījies. Ar flash kartēm aparāts sadzīvo labi, bet cietņus nu negrib normāli atpazīt, prasa lai formatē strong-veidīgā NTFS failu sistēmā, jo windows izveidoto FS prot tikai lasīt. Atskaņošanas funkcijas arī tādas nekādas - daudzkur skaņu neatzīst, citur kodeks nerigtīgs. 

Labots - Skrandainais
Link to comment
Share on other sites

RimaNTSS

Nu, es nezinu, grūti dabūt labu mantu par sviestmaizi. Es ieteiktu tomēr nedaudz pārskatīt savus kritērijus, it īpaši to 4.p kur iet runa par maksimālo summu. Cik bieži tev vajadzēs iegādāties tos uztvērējus? Nu labi, reizi 5 gados! Tad jau varbūt vari dubultot summu. Pilnīgi atteikties no SAT arī nebūtu pareizi, jo vienmēr var atrast kādu FTA kanālu kas varētu interesēt. Tāpēc, paskaties kādu uztvērēju kur ir gan SAT gan virszemes iespējas. Ir tādi Triplex (2 gab SAT un 1 DVB-T -2gab), vai pat Quad, kurā 2 SAt un 2 DVB-T. Tas dos tiešām plašākas iespējas skatīties un rakstīt un arī strīmot uz datoru.

Īaši nereklamēšos, bet esmu pagaidām pilnīgi apmierināts ar savu GB Quad, tas gan izmaksāja savus 300 ls un ir vēl tajā daži nelieli gļuki, bet daudz ko neatpaliek no DM8000 un dažas lietiņas pat to pārsteidz.

post-78751-0-63044200-1364900616_thumb.jpg

Labots - RimaNTSS
Link to comment
Share on other sites

Mezavecis
(labots)

Nu nav tur ko atrast. Laukos FTA esmu izšķirstījis krustu šķērsu un kaut kādu fufeli arābu un visādās citādās nesaprotamās valodās rāda. Tai pašā krievu valodā daži brīvie kanāli skatāmi kanāli uz vienas rokas pirkstiem skaitāmi, dēļ kuriem neatmaksājas pirkt ūberdārgu mazohistu dekoderi. Protams, kam hobijs dirnēt pie 100000 kanāliem un cauru dienu kaut ko bezjēdzīgi skatīties, tā varētu būt opcija.

 

vienmēr var atrast kādu FTA kanālu kas varētu interesēt

Labots - Skrandainais
Link to comment
Share on other sites

aigi_nr1

Ja būtu pienācīgs internets, tad varētu arī šo apskatīt, bet tā kā ir mobilais internets, tad baigā TV skatīšanās nesanāks.

Cena????

mmmmmmm

 

Nu būs jāskatās, baigi jau negribas tērēt 400lvl.

Link to comment
Share on other sites

MartiniB

GigaBlue pie mums veel nav pieejams, taa ka jaateeree vien 400Euro nevis 400Ls

Sunray4 dzhekiem sanaaca 135Ls ar visu suutiishanu + USB DVB-T no 5-35Ls

Link to comment
Share on other sites

TasEsmuEss

Kāpēc ierakstītos DTV free kanālus (ar datora PCI karti) atskaņo tikai windows media player? Pie tam ja rakstu 16:9 formātā, tad atskaņojas 4:3 formātā? Citos atskaņotājos ir tikai skaņa un nav attēla.

Link to comment
Share on other sites

 

bet tā kā ir mobilais internets, tad baigā TV skatīšanās nesanāks.

Kādēļ? :pooh_honey:  pietiek un pāri paliek. :)
Link to comment
Share on other sites

it.kroplis

PC uz AMD jaunajiem CPU ar GPU integritāti +2x USB DVT-T Tyneri + Windows7 WMP + ACAMD + Plugins for WMP + saderīgs cardreaders + WMP pults. Domājams 200 Ls varēs ielīst.

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share


×
×
  • Izveidot jaunu...