wuciic Posted July 17, 2012 Share Posted July 17, 2012 Sveiki visiem ābolistiem. Ir doma sākt kaut ko bakstīt un apgūt pašmācības ceļā aplikāciju izstrādi priekš IOS .Šobrīd esmu ticis tik tālu ka uz Mac Os X 10.6.8 esmu uzlicis Xcode 4.2. Jaunāku uz šī snow leoparda laikam nemaz nevar uzlikt. Vai ir jēga uz Xcode 4.2 kaut ko mēģināt vai vajag upgreidot osx uz lion un likt xcode 4.3 ? Ar ko vispār ir jāsāk lai kaut ko iemācītos? cik saprotu viss bāzējas uz perl un python valodām? Ja skolā neesmu viņas cītīgi apguvis un ar programmēšanu esmu uz jūs pagaidām, vai ir jēga kaut ko kustināt un meklēt? Vēlēšanās apgūt to visu protams ir Link to comment Share on other sites More sharing options...
fest Posted July 17, 2012 Share Posted July 17, 2012 Nekas tur nebāzējas uz Perl vai Python. Native aplikāciju izstrādei priekš iOS var lietot tikai un vienīgi Objective-C. Ja ar programmēšanu esi uz Jūs- sāc ar kādu mazāku mērķi, lai iemācītos programmēšanas pamatus (ieteicams valodā C). Link to comment Share on other sites More sharing options...
aoma Posted July 17, 2012 Share Posted July 17, 2012 Labāk nemaz nesāc, pamatus neapguvušu - "fikso" programmētāju ir savairojies vairāk kā Ķīnā ķīniešu, varbūt kaut kā iztiksim bez vēl pāris nevienam nevajadzīgām programmelēm. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zeds Posted July 17, 2012 Share Posted July 17, 2012 (edited) Jāsāk ir C valodas apgūšanu. Pēc tam Objective C. Es ieteiktu iegūt vispārēju priekštatu par Cocoa uz kā bāzējas iOS , rekomendēju Hildegraasa grāmatu "Cocoa Programming for Mac OS X". Sākumā man viņa ļoti noderēja. Tagad ir pieejams visdažādākās grāmatas par iOS programmēšanu. Bet var ķerties uzreiz pie http://developer.apple.com ir detalizēti guides un how to praktiski katrai problēmai. Strādājot ar apple ir jāpierod pie regulāriem updeitiem utt. Es ieteiktu updeitoties uz Lion. Btw ja tu ar programmēšanu vēl esi uz tu , tad ķerties klāt pie iOS programmēšanas ir tas pats kas ierasties F1 trasē un pajautāt vai ir jāmāk braukt lai uzvarētu GrandPrix.... Edited July 17, 2012 by zeds Link to comment Share on other sites More sharing options...
Леший Posted July 17, 2012 Share Posted July 17, 2012 BTW, kādas ir iespējas izstrādāt iOS softu, ja ir iOS ierīce, bet nav (un nebūs) nekāda OS X devaisa? Link to comment Share on other sites More sharing options...
fest Posted July 17, 2012 Share Posted July 17, 2012 Virtuālā mašīna kurā griežas OSX, vai arī hackintosh, ja esošos dzelžus atbalsta. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zeds Posted July 17, 2012 Share Posted July 17, 2012 fest: uz hackintosha iznāks jāties nepārtraukti. Katra xcode versija prasa noteiktu OSX versiju, tāpēc gribot strādāt tev nāksies visu laiku updeitoties uz augšu, katru reizi izejot cauri problēmām ar kerneļie,kextiem un visu pērējo pēc pilnas programmas. Virtuālās mašīnas arī ir pusfunckionālas - man neizdevās normālu develomenta stāvokli panākt nedz uz WmWare nedz VirtualBox. Normālai izstrādei, uzsveru normālai vajag tomēr mac. Link to comment Share on other sites More sharing options...
usver Posted July 17, 2012 Share Posted July 17, 2012 vienīgais - DragonFire SDK. pat uz "ūberlaptopiem" (HP Probook 4530s utml) ik pa laikam dzirdams "updeitojos, kaut kas nobruka" vai "kur dabūt lai ietu vairless / whatever ..?" Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts