Jump to content

Trace Registry freeze!E1


pcruksis
 Share

Recommended Posts

Mezavecis

Леший, jebkurā gadījumā tas ir lietotāju tupums, jo šādas zarazas rodas instalējot krekotas progas vai spēles. Tēmas autors jau nu neatzīsies, ko ir licis uz sava kompja. Iztīrot šo mēslu nākamā dienā ievilks citu sūdu, jo kačāšana un instalēšana bezjēgā ir nebeidzams stāsts dažiem darboņiem.

 

Nez kādēļ es sēžu jau gadiem bez antivīrusiem, bez visiem citiem mēsliem un neko datorā neesmu savilcis.

Labots - Mr.Līkrocis
Link to comment
Share on other sites

PohuSeja

Nūū, nav jau obligāti jābūt krekotam - draza tiek piedāvāta it kā "FREE" (parasti kauč kādi vizuālie blingblangi 'n shit) un instalācijas procesā apmierinātais lietotājs var redzēt, kā viņa kamputers dinamiski pārvēršas vivārijā...

 

Par tēmu - afftar - safe mode, cureit un spybotSD tev visdrīzāk palīdzēs. Tā freeze.com zaraza izskatās jau gana sena un atpazīstama

Link to comment
Share on other sites

pcruksis

Domāju lieta aptuveni ir skaidra, vīrusus tas noteikti nav, vismaz nevajadzētu būt, nekādas apšaubāmas lapas nav vērtas vaļā, visdrīzāk tas varētu būt, kā saka PohuSeja no Steam vai Origin bezmaksas spēlēm.

Link to comment
Share on other sites

@mežavecis

 

Ja tu neizmanto flash, pdf un browserī pilnībā ir atslēgti javaskripti ticu.

 

Es nekad neesmu licis AV saviem PC. Daža malware ir tikusi iekšā, bet nekas tāds ar ko reizi gadā palaižo malwarebytes vai agrāk adaware nevarēja tikt galā.

 

Ja pirktu un maksātu par ko vajag tad nekad nenopelnītu ne centa.

Link to comment
Share on other sites

Ja tu neizmanto flash, pdf un browserī pilnībā ir atslēgti javaskripti ticu.

Es izmantoju flash, pdf un browserī nav atslēgts javascript, bet antivīrusa datorā ar Windows 7 nav un nebūs. Precīzi vairs jau neatceros cik gadi pagājuši (> 5 gadi), kopš nonācu pie secinājuma, ka antivīruss manam datoram nav vajadzīgs, un laika gaitā es par to tikai vairāk un vairāk pārliecinos.

Mūsdienās klasiskie vīrusi (tādi, kuri paši izplatījās) jau ir izmiruši kā suga. Tagad vīrusi vairāk ir sociālās inženierijas produkts. Māksla vairs nav uzrakstīt vīrusu, māksla ir pierunāt lietotāju to iedarbināt. Nedarbini vīrusus savā datorā un nekādu vīrusu nebūs.

Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

kazarma, es arī neko nebloķēju, bet lietoju tikai FF vai Chrome. Arī tagadējiem IE9 ir daudz lielāka aizsardzība, līdz ar to vecie jociņi vairs nestrādā.

 

Ja neinstalē nezināmas izcelsmes aplikācijas, pluginus, tad nekādi draudi nevar rasties. Arī fleshus un citus pārnēsājamos datu nesējus nelietojot, ar ieslēgtu UAC autorun mēsli nepalaidīsies paši no sevis, ja vien neuzliks akceptu.

 

Protoams, datoram jābūt ieslēgtam ugunsmūrim, un, ļoti vēlams, datoram jāatrodas aiz rūtera iekšējā tīklā.

Labots - Mr.Līkrocis
Link to comment
Share on other sites

tev rūteris vai pa ,,taisno,,???

Rūteris.

Ir aizdomas, ka pēc pāris gadiem rūteris būs katrā māja, kurā ir internets. Mūsdienās,lielai daļai ģimeņu ir vairāk par vienu datoru, vai iekārtu, kuras izmanto internetu (mobilais telefons, TV, SAT TV) un bez rūtera vairs neiztikt. Un ja vēl kaut kam vajag wifi, tad nav jēgas tērēt naudu par Access Point, ja par to pašu naudu var nopirkt pilvērtīgu rūteri.

 

Ja dators ir pieslēgts pie interneta "pa taisno", tad pirmā lieta, ko vajag izdarīt savai drošībai: atslēgt "Client for Microsoft Network" un "File and Printer Sharing" - nav jēgas taisīt lokālo tīklu, kopā ar kaudzi nezināmu cilvēku.

Link to comment
Share on other sites

pcruksis
(labots)

Vispār es arī esmu mēģinājis divas un vairāk nedēļas sēdēt bez antivīrusa, bet tad atkal uzliku, :D "sabiedrības spiediens" lika uzlikt, visi raksta kādu antivīrusu lietot-tātad man arī jābūt! :)

 

Man mājās ir divi datori un nekādu rūteri nelietoju, liekas bez tā strādā portatīvais ātrāk, uz katru datoru no modēma savs vads.

Labots - pcruksis
Link to comment
Share on other sites

visi raksta kādu antivīrusu lietot-tātad man arī jābūt! :)

Tu tagad pats redzi, ka Tavs antivīruss Tevi neglāba no augstāk aprakstītās "zarazas". Vispār jau tā "zaraza" nav vīrusus, tā ir reklāmu rādoša programma (adware), bet nu tik un tā antivīrusam vajadzētu brīdināt lietotāju par to, ka uzstādāmā programma rādīs reklāmas un iespējams, ka izpsiegos lietotāja darbības, lai piemeklētu konkrētajam lietotājam "interesējošas" reklāmas.

Dators var darboties bez antivīrusa arī bez rūtera, ja uz tā nav kaudze visādu severu (FTP, SMB, RDP) un ir jebkāds firewall. Rūteris gan nodrošina lielāku drošibu, jo kaitīgai programmai vieglāk ir izmainīt datorā esošā firewall iestījumus, ne kā rūtera iestatījumus. Un rūteris arī nezmāksies ar muļķiem paziņojumiem par veiksmīgi atvairītiem uzbrukumiem, uz portiem, kuri i tāpat nav atvērti.

Labots - Firza
Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...