Jump to content

Turku kafijas kanniņa


Taburete
 Share

Recommended Posts

Zābaks���������™

Depo ir parastās, nav tik smukas, bet turku kafijas kanniņas ir.

Link to comment
Share on other sites

Žaks Noriss

Mājās tāda ir, kaut kad pirms 90-tajiem vesta no kādas draudzīgās padomju republikas. Pieļauju, ka nepareizs kafijas malums, bet mani gala rezultāts neiepriecina.

Link to comment
Share on other sites

jarajara

  1. Piepildiet 2/3 daļas ibrika ar svaigu, aukstu ūdeni. Kafijas saldināšanai lieciet cukuru ibrikā. Novietojiet trauku uz sildvirsmas.
  2. Pievienojiet aukstam ūdenim atbilstošu daudzumu ļoti smalka maluma kafijas. Karsējiet ibriku, līdz ūdens sāk burbuļot.
  3. Noņemiet ibriku no sildvirsmas, kad ūdenī parādās putas. Ļaujiet kafijai nosēsties un novietojiet to vēlreiz uz plīts. Atkārtojiet pēdējos divus norādījumus, līdz kafija uzputojusi 3–4 reizes.
  4. Apmaisiet un ielejiet kafiju mazā tasītē. Ļaujiet kafijai nosēsties un tad dzeriet

Link to comment
Share on other sites

Gints_lv

Cik atceros no bērnības, malums ļoti smalks. Katrs rokas dzirnaviņās ( lidzīgas piparu ) samaļ savu porciju un pēc kafijas dzeršanas notiek zīlēša kafijas biezumos.

Link to comment
Share on other sites

Smalks malums, vairākkārtīga uzkarsēšana - izžmiedz visu labumu, ļoti ekonomiski. Šo vajadzētu ieviest valsts līmenī, lai mazinātu importa bilanci :)

 

Pie Vācijas turkiem padzēros, bija garšīgi.

Link to comment
Share on other sites

Ja iznāk skriet garām mūkusalas aplim var apciemot http://www.gemoss.lv/.

Es nezinu vai tur ir tieši turku kafijas kanniņas , bet ņemot vērā ka tas ir veikals kurš specializējas sab. ēdināšanas apkalpošanā - varētu gadīties ka ir. Tiesa visticamāk ka tik skaistas tur nebūs.

Link to comment
Share on other sites

Guest
Slēgta tēma, pievienot komentāru nav iespējams.
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...