Jump to content

Vietas vairošana uz C:\ diska


ragnis
 Share

Recommended Posts

nespriediet uzreiz par citiem pēc sevis. un kāds noderīgs ieteikums lūdzu?

atbrīvot vietu uz pārējiem diskiem nav problēma. problēma ir to vietu "pārlikt" uz C:\ diska

Link to comment
Share on other sites

saliec divus kopā mosh 3 izveidos :D

piekTdiena klāt !!!

p.s. tā viš i kad gudrie haXori cietos skalda pa ntām patrīcijām :) sāc ar tīrīšanas darbiem vai nes nafig nost to 30GB patrīciju (protams viss lidos kas uz C :)

Labots - M@R$$
Link to comment
Share on other sites

Vispirms palaid uz visām cietā diska partīcijām „Check Disk”. Iespējamas, ka ir bojāta failu sistēmu kā rezultātā nepareizi tiek uzradīta brīvā vieta.

Var padzēst temp failus (pietiks ar iebūvēto Disk Cleanup). Vēl var atslēgt „Paging file” no C: diska uzliekot to uz kādu citu disku. Varētu jau ietiek atslēgt „System Restore”, bet šoreiz tas neko nedos, jo pie tik mazas brīvās vietas „System Restore” jau pats ir atslēdzies un visus atjaunošanas punktus nodzēsis.

Bet kā jau te teica, tikmēr kamēr visi diski būs tā piebāzti, šai lietai nebūs racionāla risinājumu.

Link to comment
Share on other sites

nnoname

tur viss ir saknē šķībi uzkonfigurēts liekot sistēmas partīciju diska beigās, kas ir lēnākā daļa, bet ja tas ir septītais, tad tajā pašā disk management ja atbrīvo vietu uz D diska shrink volume un pēc tam C diskam extend volume, lai gan ne visai izprotu jēgu tam, programmas tak var instalēt arī uz citām partīcijām

Link to comment
Share on other sites

Var my documents, temp ftolderus, pagefile, laikam hibernation, uz cita diska nolikt, bet tev jau tāpat uz tiem diskiem nav vietas. Neesi saslimis ar drazas vākšanu, kā pa discovery amīšus rāda ar pārpildītām istabām, ka nav kur kāju nolikt, bet tik vāc vēl.

Vienkārši izdzēs kaut ko, nedomāju ka tev ir 500 Gb ar ģimenes vai citām svarīgām foto. Nu ģimenes video prasa daudz, tad tam vajag attiecīgi vietu. Tavs jautājums liecina, ka tas tā nav. Sistēma arī tikai uz 30 Gb stāv, vispār jau pietiek arī priekš W7, bet knapi, vēl jo vairāk tavā gadījumā. Vajag turēt kārtību. Neinstalēt visu kas pagadās un, vēl vairāk, to atstāt. Neesi slinks, novāc/noinstalē lieko, tad arī sistēma nebremzēs un jautājumu nebūs.

Tā, kamēr no mob. rakstīju, tēma pagriza citu virzienu.

Labots - Zuxters
Link to comment
Share on other sites

atbrīvo vietu uz D diska shrink volume un pēc tam C diskam extend >>> tieši uz D nevis uz E, kas ir blakus? Uztaisīju uz E diskam Shrink, bet C diskam uztaisīt Extend vienalga nevarēja (neaktīva opcija)

programmas tak var instalēt arī uz citām partīcijām >>>>> tas tiek darīts jau. bet instalēju nesen Picasa 3 uz C: viņa sāka negausīgi ēst vietu uz C:\, gigabaitiem vien, kopā kādi 5 - 7 gb ir apēsti.

 

disk cleanup ir uztaisīts, visas liekās progas ir novāktas. temp faili utt ir aizvākti.

taisnība par drazu - mierīgi 50% no visa satura varu nodzēst, bet jautājums ir - ko tālāk?

 

kā jau tikko minēju akūtas problēmas sākās ar Picasa3 instalēšanu (uz C). Man ir aizdomas, ka Piscasa-s People fīča (automātiskā seju atpazīšana) ir vājprātā palielinājusi un turpina palielināt Picasas kaut kādu datubāzi, jo nekas cits nav instalēts.

Picasa novākšana varētu būt risinājums, bet man vienalga gribas pārdalīt vietu par labu C diskam.

Link to comment
Share on other sites

nnoname

pārrakstījos, E protams, ja nevar extendot (iespējams dēļ sistēmas partīcijas, bet slinkums iedziļināties) tad labāk sekot ķirzakas ieteikumam un sākt no nulles, sistēmai atvēlot vismaz 60gb un diska sākumā nevis beigās

Link to comment
Share on other sites

Ja kāda programma, ar kaut ko aizsist diska vietu, tad normālos apstākļos tā programma to darīs lietotāja profila mapē (appdata). Mūsdienās, programmmas vairs netaisa baigos failus, mapē kur tā ir uzinstalēta, jo tad tāda programma nevarēs darboties uz Windows 7. Šādā gadījumā vai nu jātiek vaļā no pašas programmas, vai arī viss lietotāja profils ir jāpārnes uz citu disku. Uz Windows XP, lietotāja profila pārnešana nav sarežģīta, ar Windows 7 gan būs lielas problēmas.

Labots - Firza
Link to comment
Share on other sites

raiviic

Pirmkārt - sistēmas partīciju C vari palielināt tikai uz tā paša HDD (tavā gadījumā Disk 1) esošas citas partīcijas rēķina (t.i., samazinot E. Var protams, kaut ko ķīmiķot ar swap faila, lietotāja profila, dažu softu pārnešanu/instalēšanu uz cita HDD/partīcijas - bet tur no problēmām neizbēgt, īpaši, ja nav zināšanas.

Bet - C, kā jau pienākas, ir primārā, E partīcija nez kāpēc ir loģiskā - kāda velna pēc tā izveidota - nav saprotams, bet līdz ar to par elementāru izmēra maiņu nesapņo . Vienīgais normālais variants - nonest C un E (saglabājot kaut kur visu drazu), izveidot jaunas vajadzīgajos izmēros, sainstalēt/sakopēt visu un turpmāk parūpēties, lai nekad nenonāktu līdz stāvoklim, kad uz HDD ir tikai 0 - 4 % brīvās vietas. Normālai darbībai 10 - 15 % jābūt brīvai vietai.

Link to comment
Share on other sites

Pateicos visiem par ieguldīto laiku un smadzeņu darbību.

raiviic labi apkopoja situāciju: "par elementāru izmēra maiņu nesapņo . Vienīgais normālais variants - nonest C un E".

Kamēr vēl varu sadzīvot (izdevās pāris gigabaitus dabūt brīvus uz C), tamēr visu sistēmu nepārlikšu. Bet ņemšu vērā nākotnei.

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...