Jump to content

Elektro krāsošanas pistoles un kvalitatīvi pārklājumi


DeUld
 Share

Recommended Posts

Agrāk savā profesionālajā darbībā esmu darbojies ar krāsošanas tehniku (pistoles, kompresori), tomēr elektro krāsošanas pistoli nav nācies izmēģināt. Varbūt kādam ir bijusi darīšana ar elektro krāsošanas pistolēm, kādas tās ir lietošanā? Cenu ziņā, skatos, būtu pieņemams variants hobijiem un mājas labiekārtošanas darbiem (mēbelēm u.c.), bet vai un ar kurām elektro krāsošanas pistolēm tas kvalitatīvi iespējams un vai tām mēdz būt arī maināmi uzgaļi beicēšanai, lakošanai (atbilsotši uzklājamā materiāla blīvumam)?

Link to comment
Share on other sites

Ronalds

Tas agregāts uz ko devi linku nav elektro krāsošanas agregāts. Tā ir parastā kompresora krāsošanas pistole -izsmidzinātājs. Līdzīgas lieto auto krāsošanai. Izsmidzināšanas sistēma protams ka vienmērīgāk visu noklāj, tomēr viņai ir savi trūkumi- nevar precīzi vadīt krāsas strūklu - viss ko negribi nokrāsot ir rūpīgi jāaplīmē. Un cipars tam verķim arī diezgan nedraudzīgs - vai tik lētāk nesanāks parastais kompresors + lētā gala pistole

http://oga.lv/index.php?lapa=produkts&veikals=28&kategorija=20&grupa=544&subgrupa=458&avots=eoga&kods=Skrab%2050143 - 11 ls

http://www.semicom.lv/M%C4%81ja_d%C4%81rza_piederumi/Kompresori/Kompressors_Woodster_CB_24_of_Oil_Free_bez_e%C4%BC%C4%BCas__558901_1044.html - 67 ls

 

Elektro krāsošana ir metāla detaļu pārklāšana ar pulverkrāsu statiskā elektriskā laukā. Krāsas daļiņas tiek uzlādētas piemēram pozitīvi, detaļa negatīvi. Tas nodrošina to, ka pulveris vienmērīgi apklāj detaļu nevis izput gaisā. Tad detaļa tiek karsēta krāsnī, pulveris izkūst un veido ļoti notirīgu pārklājumu, tomēr tehnoloģija ir diezgan dārga un sarežģīta!

Link to comment
Share on other sites

Jā, varbūt vajadzēja rakstīt "elektropistoli krāsošanai", vai "elektropulverizatoru", vai krāsas "elektroizsmidzinātāju", lai nesajauktu aparātu ar elektriskā lauka tehnoloģiju.

 

Man redzeslokā nonāca šis piedāvājums: http://www.tvshopextra.lv/item-95 ,-tāpēc nolēmu apvaicāties..

 

P.S. Ar lētā gala krāsošanas pistolēm neesmu saskāries, bet- kā jau ar visu lēto,- pieļauju, varētu būt problēmas

Link to comment
Share on other sites

Konstatators

Ja cilvēkam ir cieņa pret savu darbu un ir kas svarīgāks krāsojams par vecu garāžas beņķi, tad normāla parastā krāsojamā pistole sākas no apm. 50Ls, tie padsmit latu mēsli ir garām, ne tur normāla regulācija, ne vienmērīga padeve, pilina un citas huiņas taisa.

Link to comment
Share on other sites

- viss ko negribi nokrāsot ir rūpīgi jāaplīmē. Un cipars tam verķim arī diezgan nedraudzīgs - vai tik lētāk nesanāks parastais kompresors + lētā gala pistole

 

Tu gan sadzejoji...?Esi lietojis manu minēto aparātu?Ar kuru krāsošanas veidu nav jāaplīmē tuvu esošo detaļu robežas.Par to: kompresors + lētā gala pistole, man nav komentāru... :mda:

Kā redzu, es autoru biju sapratis pareizi.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Kā redzu, runa ir par saspiesta gaisa pistolēm, tātad vārdi elektro pistole, elektroizsmidzinātājs nav vietā.

Bildē tas semikoma kompresors izskatās nopietnāks nekā wagner. Man tas šķiet svarīgi, jo kādreiz esmu krāsojis ar vecu, lielu, ne plastmasas kompresoru, un jaudas tā kā pietrūka (tur gan laikam vainīga bija pistole).

Link to comment
Share on other sites

.... Njā... Elektrolīzes krāsosānu p alielam piekopj tikai rūpnicskā veidā neviis mājas apstākļos.

Neesmu dzirdējis, ka peimeŗam kādā auto servisā krāsotu ar elektrolīzi.

 

Kā tieši tu domā krāsot ar elektrolīzi koku utt ?! :?

 

Tālāk - jebkurā gadijumā tiek krāsots ar pulverizatoru(Krāsošanas pistole kurā ielej krāsu un pūs gaisu no kompresora).

 

Es teiktu, ka paņem savām vajadzībām atbilstošu krāsošanas pisto un dragā. Ieteiktu iet līkumu visiem Depo,K-rauta un pirkt šādas lietas krāsu veikalos.

 

Tāpat varētu gadīties, ka piemēram auto krāsošanas pistole ir pārāk smalka un precīza tavām vajadzībām - tb lai beicētu kaut ko vajadzēs pusi dienas, padeve par mazu, pārāk bieži jāpilda krāsa utt. Visu nosaka prasības.

Link to comment
Share on other sites

DeUld: parasti cilvēki pērk kārtīgu kopresoru jo mājas labiekārtošanā noder ne tikai krāsas pistoles , bet arī viskautko izpūst , riepas piepumpēt utt.

Turklāt klāt var nopirkt pneimatisko instrumentu komplektus piem šādus http://www.anttila.lv/browse/index/id/20/product/T9383225 , kā arī visādas citas palīgierīcas kā piemēram viena no noderīgākajām saimniecībā varētu būt smilšu strūklas pistole.

Link to comment
Share on other sites

(labots)

Negribētos iesprūst terminoloģijā, bet, protams, krāsu/laku pistolei ir nepieciešama kvalitatīva strūklas regulācija.

Savukārt, ja ir runa par to, kādam mērķim (lakošanai, krāsošanai vai beicēšanai) konkrētā gadījumā tā tiks izmantota, tad to nodrošina sprauslas diametrs (adata + pistoles gals), kas jāizvēlas atbilstoši izsmidzināmā materiāla blīvumam.

 

P.S. Zed, diezin vai lietotājam, kuram mūsdienās elektrovads ierīcēm galā jau ir par traucēkli, kompresora šļūtene iejūsmos (tas saistībā ar to pneimatisko instrumentu kompl. mājas labiekārtošanai)

Labots - DeUld
Link to comment
Share on other sites

smartins

Viens kadrs, pie kaa krasoju ar pulveri, kadu bridi nespeja normali dabut kraasu visados iekshejos ieliekumos, stuuros... Prasiju, kas pa lietu. Shis teica, ka nacies pirkt pistoli stipri daargu, tad viss ok. Ar letajam nekaa. Cik sapratu, ar daudzam bija izmocijies...

 

...

P.S. Ar lētā gala krāsošanas pistolēm neesmu saskāries, bet- kā jau ar visu lēto,- pieļauju, varētu būt problēmas

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...