Jump to content

Jaudīgs mājas dators ~700 EUR


meidinsh
 Share

Recommended Posts

Labdien boot.lv lietotāji,

 

jau iepriekš atvainojos, komplektāciju topiki aug kā sēnes, bet tomēr gribas vēl savu pievienot, lai pirms pirkuma mierīgs prāts.

 

Pienācis laiks mest pie malas 14'' portatīvo datoru un iegādāties jaudīgu stacionāro datoru. Paredzēts darbam ar dokumentiem (Office, Trados), jaunākajām spēlēm (Skyrim, utt.), interneta sērfošanai, HD filmām un visam citam, ko sirds vēlas. Tas viss visticamāk uz 23" monitora. Pašlaik atrodos Vācijā un detaļas ir plānots iegādāties arī šeit interneta veikalā. Jāpiemin, ka komplektācijai nav nepieciešams HDD, pie pašreizējām cenām nevēlos to pirkt un ir uz pāris mēnešiem dabūts Seagate 1tb SATA3 cietais disks.

 

Komplektācija ar aptuvenajām cenām un izvēles pamatojumu:

1. CPU

Intel Core i5-2500K Boxed 199€

4 kodolu procesors ar overclock iespēju nākotnē, ja nu jauda nepietiek.

 

2. MB

9043911783CC99EAF62B4A9DB2EE7AA0.jpgASUS P8Z68-V/Gen3 Sockel 1155 ATX 149€

MB ar plašām iespējām, ivy bridge und pcie 3.0 atbalstu. Cik lasījis esmu ASUS ir arī samērā labas mātesplates.

 

3.Case

Cooler Master Elite 311 Plus schwarz/ 50€

Vienkāršs, melns keiss ar USB 3.0 priekšpusē.

 

4. RAM

Corsair Vengeance 8GB DDR3 Kit 48€

8GB RAM vajadzētu pietikt ar atliektiem galiem.

 

5. PSU

90280151BD0B902EB7C1403ABF621BB0.jpgInter-Tech CP-750W CombatPower 40€

750W baroklis, gan jau tik daudz nevajag, bet cena laba un lai ir ar rezervi. Šo ieteica viens draugs, pašam esot un labi strādā. Es neesm īpaši pārliecināts par firmas zīmi, bet garantijas variants tāpat tak paliek.

 

6. GPU

Sapphire Radeon HD6870 1GB 153€

Videokarte spēlītēm, īpaši vairāk par 150 Eur arī negribējās izdot un ar Nvidia pagātnē nav bijusi laba pieredze. Laiks AMD.

 

7. CPU Cooler

9040098744853159A3014FB48DB3CCFF.jpgArctic Freezer 13 20€

Standarta box cooleeris esot nedaudz paskaļš, tāpēc uzlikšu vēl šo un lai labāk dzesē, ja nu tomēr uznāk vēlme overklokot procesoru.

 

Vēl vajadzētu monitoru, bet tas jau ir noskatīts un visticamāk būs Dell U2312HM. Labas lietas par to lasītas un 200 Eur IPS matricā ieguldīt laikam arī nebūtu slikti. Vēl apsveru domu nākammēnes iegādāties SSD cietni sistēmai, bet nu pašlaik līdzekļi par īsu.

 

Tas kopumā būtu viss. Lūdzams konstruktīvu kritiku un padomus.

 

Liels paldies!

Link to comment
Share on other sites

DE ir dazi bisk letaki internet veikali (caur geizhals.de var atrast)

 

komplektacija kopumaa ir OK (ja nu tik tiesham nepatik nVidia) .. vienigais ko varetu mainit - ir panjemt letaku RAMu un bisk labaku baroshanas bloku (piem Corsair 600 CX V2)

Link to comment
Share on other sites

nekad neesmu varējis saprast, nafig, pērkot pietiekoši labu video karti, cilvēki izvēlas mb ar iebūvēto? ir kāds pamatojums?

ne par komplektāciju, bet pārdomām. tajā bodē maniju tādu lietu kā B-ware. es gan citā valstī ,citā bodē esmu šādu lietu izmantojis. tiku pie savas gigabyte ud7 par puscenu. MB 100 punkti nebija lietota, bet atnāca bez orģinālās kastes un vadiem. nav problēmu , jo tai pat laikā pirku korpusu un psu. vadi vairāk kā saprašanas, + vēl pilna māja no iepriekšējām reizēm.

Link to comment
Share on other sites

jā, bet ko darīsi kad kompim videokarte nomirst un NAV ... vienkārši NAV ko ielikt vietā? Man ar bija, ka videokarte nomira un es toreiz arī gudri bez iebūvētās mātesplati biju izvēlējies ... a figu nekas tobrīd nebija pieejams, jo viss liekais bija izdalīts

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

nekad neesmu varējis saprast, nafig, pērkot pietiekoši labu video karti, cilvēki izvēlas mb ar iebūvēto? ir kāds pamatojums?

Video kartes sprāgst kā mušas. Vismaz var netu iečekot, kamēr gaida jaunu.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Paldies par ieteikumiem.

 

Tad tiešām nomainīšu PSU uz Corsair 600 CX V2, tikai 54 eiro un nedaudz drošāka sajūta.

 

Atradu arī citu interneta veikalu, mindfactory.de, cenas tiešām nedaudz labākas un to pašu komplektu savācu apmēram par 10% lētāk, tagad vēl laikam pat sanāks uzreiz HDD nopirkt. Cik palasīju nedaudz recenzijas esot normāls veikals, tikai dažreiz ar servisu nelielas aizkavēšanas, bet nu cenas vienkārši nepārspējamas un galīgi tukšā arī beigās neviens nav palicis, acīmredzot klientu apkalpošana ir tā vieta, kur viņi nedaudz ietaupa.

 

Par to videokarti jau cilvēki te pareizi izteicās, integrētā lai rezervē stāv.

Vēl viena lieta par z68 chipsetu, kaut kur nesen lasīju, ka iespējams nomainīt, kura videokarte tiek izmantota, piemēram darbam ar dokumentiem visu pc darbināt ar igpu un pie spēlītēm tikai ieslēgt īsto gpu. Gan jau, ka pati tehnoloģija vēl bērna autiņos, bet ideja kā tāda pēc manām domām nav slikta, jo mazāks enerģijas patēriņš jo labāk. Varbūt tuvākajā nākotnē tas vēl nedaudz uzlabosies.

 

GTX 560 TI tomēr jau ir 200 eiro, kas ir tomēr ievērojami vairāk par HD6870 cenu 150 eiro. Nezinu cik objektīvi ir tie benchmarki ko skatījos, bet nu tie rezultāti ĪPAŠI labāki nebija. Palikšu pie Sapphire 6870, price/performance ir pietiekami labs.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Atvainojos, ka vēlreiz paceļu tēmu, bet nu pc ir iepirkts, ar dažām mazām izmaiņām komplektācijā. Pats dienas laikā ar dusmām un prieku jauktām emocijām saliku un viss ripo uz urrā. Tikai vienu lietu gribētu uzzināt, pirmo reizi startējot kompi tas vairākas reizes restartējās, lai saliktu default settingus. Defaultajā uz turbo boost stāv frekvence 4,2 Ghz, ir prātīgi to tā atstāt vai labāk noregulēt to zemāk uz 3,7 Ghz, kāda bija norādīta pērkot? Arī rams pats stāv uz 1648Mhz frekvenci pēc defaulta.

Link to comment
Share on other sites

Tieši tā, dators iestatīja default turbo boost frekvenci uz 4,2 GHz. Pārbaudīju datora stabilitāti ar prime95 un pusstundu strādājot ar pilnu noslodzi temperatūra bija 58-60 grādu robežās. Tad paliek jautājums, ir prāta darbs to tā arī atstāt?

Link to comment
Share on other sites

Ja prime95 iziet un temperaturas ir adekvatas, kapec gan ne? .. ja vienigi negribi pats tikt talak

Labots - TaPaKaH
Link to comment
Share on other sites

Jarjara, ej pakaries.

 

Šiem pročiem jau ir integrēta videokarte, tākā to jau tu iegādājies vispār pērkot smilšu tilta proci.Tikai vēlāk iznāks i5-2550k bez iGPU.

Savukārt z68 plati vajag tad, ja cilvēks vēlēsies vēlāk izmantot AVX instrukcijas.

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...