Jump to content

TV 400-450Ls


GAFO22
 Share

Recommended Posts

Kārtējais jautājums par TV iegādi. TV domāts Lattelecom digitalās Tv skatīšanai (galvenokārt sporta pārraides), kā arī nepārāk legāli iegūto filmu/multeņu skatīšanai avi/mkv formātā, pie TV pieslēdzot ārējo cieto disku. Tv vajadzīgs izmēros 40-42''. 3D nav vajadzīgs.

Līdz ar to atskaitam Sony televizorus, kas it kā ir labākie, bet diemžēl neatbalsta mkv formātu un NTFS cietos diskus. Philips atskaitam, jo iepriekšējais bija Philips LCD un diezgan ātri nobeidzās un cik dzirdēts, ka nopārdots ķīnīšiem pēc kā kvalitāte ir diezgan kritusies. Tāpēc šobrīd esmu ticis līdz šādai izvēlei:

LEDs Samsung UE40D6100

LEDs LG 42LV5500

Plazma Panasonic TX-P42G30E.

Visi trīs lasa avi/mkv no ārējā cietā diska, var ierakstīt arī cietaja diskā, var pieslēgt internetu caur kabeli. Elkorā skatoties, plazma protams bija nedaudz tumšāka, bet varbūt to var uzlabot ar uzstādījumiem un arī elektrības patēriņš rēķinu ka ir kādi +3Ls mēnesī plazmai. It kā LG un Panasonic tomēr ir par 2'' lielāki, kas protams arī ir noderīgi. LG it kā esot pilns ar made in China detaļām, Samsungs esot it kā tomēr Eiropas meistarojums. Bet plazma it kā ir ar reālākām krāsām un tieši vairāk domāts sporta skatīšānai. Tā kā Elkorā katrs no Tv atradās citā stūrī tad grūti pateikt, kura bilde vislabāk patikās. Esmu pārlasījies visādas atsauksmes, kur katrs slavē citu, tāpēc vairs nesaprotu, ko labāk izvēlēties.

Help:)

Link to comment
Share on other sites

Manuprat led tomer rada labaku bildi neka plazma panasonic,kaur ari experti loti slave panasonic plazmu...ja nevajag 3d es nemtu samsung.

 

...un varbut verts mazliet sasprinkt un nemt samsung ue40d6500,bus mazliet labaks attels un gan jau ar berniem gribesies kadu multeni 3d formata paskatities vai vel labak kadu rokkoncertu...

Link to comment
Share on other sites

Es domāju ka paņemot jebkuru no šiem parak vīlies nebūsi ka nepaņēmi kādu citu no diviem.. pēc tavas loģiskas analīzes un vajadzībām, izskatās ka tev vairāk derēs Panasonic, bet nu tas tikai mans viedoklis..

Link to comment
Share on other sites

Nez, es no suņjunga turētos pa gabalu, bet tas laikam stipri subjektīvi, aizspriedumi, saproties...

Link to comment
Share on other sites

CITĀTS

 

Man shie aizspriedumi vairak ir uz hifi tehniku,piem.nenemtu sony vai yamaha pastiprinataju,bet gan denon vai marantz un tapat par auto:wolksvagen vai mercedes,bet Tv sava cenu kategorija ir absoluti vienadi,vel jovairak tadel,ka led matricas nak no viena razotaja....

Labots - Žaks Kustō
Link to comment
Share on other sites

matricas daudziem tv ir vienādas, bet atšķiras ideja, ar kādu algoritmu attēla procesoru darbināt. piemēram, tas pats slavētais pioneer savos dārgajos plazminiekos tā arī nekad neieviesa kustību izlīdzināšanu. tā ka šādas īpatnības diezgan būtiski ierobežo ražotāja izvēli, jeb pats ražotājs sevi izolē no daļas pircēju loka.

Link to comment
Share on other sites

Nez, es jau kādus 4 gadus blenžu pioneer dārgo plazminieku un man tur neprasās nekādas kustību izlīdzināšanas. Lielākā daļa šodienas TV viņam pat blakus nestāv.

Link to comment
Share on other sites

kamēr nezin, ka tas ir, tikmēr neprasās. mana pieredze. kādreiz crt laikos augtu vērtēju panasonic un sony tv un uz philips skatījos aizdomīgi. patrāpījās reiz, philips 9.sērijas tv normāli paskatītes un tas tobrīd bija vienīgais tv ar kustību izlīdzināšanu, ja neskaita loewe, kam tās pašas iekšas. kopš tā laika citi tv vairs neder, ja nav kustību izlīdzināšanas. savu sākotnēji nosprausto, manā skatījumā, laba tv cenas latiņu man tolaik nācās dubultot, bet ko padarīsi, ja citi vairs neder. tagad jau citi ražotāji arī sākuši likt kustību izlīdzināšanu, tikai jāseko, kuriem modeļiem tā ir un cik efektīvi darbojas.

Link to comment
Share on other sites

Nu, un kāds secinājums? NEVAJADZĒJA Tev toreiz "philips 9.sērijas tv normāli paskatīties", tad būtu miers mājās un arī naudu būtu ietaupījis :D

Link to comment
Share on other sites

tādā ziņā, jā. taču, bez tam, tas tad bija arī labākais no crt, cik vien iespējams - izcilas krāsas, melnā dziļums, ļoti efektīvi uzģenerēta attēla detalizācija, ka no jebkura ieejas signāla attēls iznāca kā konfekte. atceros, kā ar bažām slēdzu klāt vhs, taču izrādījās, ka tik labu un stabilu vhs attēlu nekad pirms tam nebiju skatījis. ar normālu ierakstu vhs izkatijās burtiski kā dvd. bet, labs dvd vispār, itkā būtu 720p.

p.s. par šito "ulučšaizinga" slavas dziesmu parasti uzvelkas Didzis :)

Labots - uldiss
Link to comment
Share on other sites

Pirms vairak ka 10 gadiem man bija kinoskopa panasonic(bez 100hz)bilde bija lieliska ,nestaveja ne tuvu visadi lg,samsung un pat sony man nelikas tik labs...shobrid viss ir savadak....lai ka slavetu panasonic plazmu man liekas ,ka attels ir galigi garam...un tas,ka sony ir labaks par lg vai samsung ir aizspriedumi no kinoskopu eras laikiem.Bet pioneer ir iznemums,kura marketings izradijas galigi nepiemerots jaunajam parmainam un rezultats ir tads,kads ir...

Link to comment
Share on other sites

"kamēr nezin, ka tas ir, tikmēr neprasās", nu neskatās visi ar ieslēgtiem kustību līdzinātājiem...

Prasās kvalitatīvs video un atskaņošanas ierīce, tad tā raustīšanās sajūta mazinās :)

Link to comment
Share on other sites

"Prasās kvalitatīvs video un atskaņošanas ierīce, tad tā raustīšanās sajūta mazinās"

 

tad, derētu nosaukt konkrētu modeli signāla avotam (aparātam) un ekrānam, lai kustīgs attēls neraustītos pat bez speciālas kustību izlīdzināšanas funkcijas. jo, kad "olimpyā" vēl bija pioneer veikals, tad tai veikalā neatradās tāds aparāts un ekrāns, kas spētu attēlot video bez acīmredzamas raustīšanās. pārdevējs īpaši par to nereaģēja, vien noteica ka pioneer plazma esot tā labākā. statiskas bildes skatīt, protams, labi noder, jo krāsas bija ok.

Link to comment
Share on other sites

Nu uz pc ar var panākt šo kustību izlīdzināšanas fīču. Kopš tā laika sporta ierakstus bez šī nevaru paskatīties - viss liekas saraustīts. Tā ir, ka pierod pie labā, tad visi pārējie video pleijeri vai tv bez ši atribūta liekas crap :)

Labots - Rihs
Link to comment
Share on other sites

Vidēji LCD un ļoti ok 2D plasma, ko vēl domāt? Ja nebaida dizains, droši ņem Pana.

Neviens LCD vismaz līdz ~700-800Ls cenai nerādīs tā kā minētā plasma.

Link to comment
Share on other sites

"uz pc ar var panākt šo kustību izlīdzināšanas fīču"

 

par to esmu kautkad lasījis forumos, bet pats neesmu izmēģinājis. saki, lūdzu, kāds pleijeris ar kādiem settingiem tev strādā?

Link to comment
Share on other sites

Es izmantoju Kmp player + Smooth Video Pack. Tik pleijerim jābūt uzstādītiem FFdshow kodekiem. Kaut kas līdzīgs ir jau iekšā Crystal Player - MultiSampling. Tik šis laikam nestrādā korekti ar mkv.

Link to comment
Share on other sites

Laikam jau izskatās, ka būs jāņem plazma, tikai tagad nevaru izvēlēties ņemt G30 ar THX, ISF un iespēju ierakstīt HDD, vai ņemt ST30, kam nav šādu iespēju, bet ir 3D, kas palasoties forumos: http://forum.ixbt.com/post.cgi?id=print:62:18719

izskatās ka Panasonic tas ir viens no labākajiem (vismaz sīkais kādu multeni varēs noskatīt). Vai ir kāds Latvijā, kas šos modeļus abus līdzās ir redzējis, kā ir ar attēlu? Un kā īsti ir ar to ierakstīšanu HDD no TV, vai kaut kas reāls tur sanāk un kad ieraksta, tad šai pārraidei jābūt uz ekrāna?

Link to comment
Share on other sites

rd elektroniks ir pa 499 latiem sony KDL40LX900. Leetaak pa 800 citur nekur nav un saakuma cena vinjam vispaar bija kosmoss,aparaats laikam sakariigs neskatoties uz to ka 2010 gada modelis:)

Link to comment
Share on other sites

maartinsh

Kas iisti ir ar sho Sonjku? Ir veerts, kaadi "+" kaadi "-"? Kaa saliidzinaajumaa ar Philips 40PFL6606? Nerunaajot par dizainu, pateerinju.

Link to comment
Share on other sites

maartinsh

Nu pag, bet kas tieshi vinjam tik labs? 3D ir lietojams (ņemot vērā, ka tas ir 2 gadu vecs modelis)? Brilles ir aktīvās, ja? Image Blur Reduction - šī lieta labi strādā? WiFi integrēts, bet tas jau tāpat nenozīmē, ka var lietot kā brouseri, bet tikai kaut kādiem konkrētiem resursiem pieslēgties, vai ne? Kas vēl TĀDS? Patiesībā jau svarīgākais būtu tīri bildes kvalitāte un tas jāslatās reāli dzīvē, bet nu tomēr - skaitās, ka laba bilde šim? :) Krāsas, kontrasts?

Link to comment
Share on other sites

Bilde ir regulējams jēdziens, nav browseris, limitēts servisu skaits. Aktīvās brilles,modlis gadu vecs,,wifi iebūvets.

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...