Jump to content

Skārienjūtīgs telefons no Ķīnas.


Uģis Lācis
 Share

Recommended Posts

Sveicieni.

 

Diezgan ilgi ir lietoti Nokia S60 gudrie telefoni (paigaidām tiek staigāts ar Nokia E51), bet nu līdz ar Android uzplaukumu un lielajiem, skārienjūtīgajiem ekrāniem, ir doma, ka varētu upgreidoties. :D

 

Skatoties cenas, šķiet, ka vēl nebūtu īstais laiks (300 LVL par tādu lielu, labu, smuku aparātu... padaudz). Ieraudzīju dažus analogus no ķīniešu pagaļdarinātājiem:

http://www.pandawill...een-p54867.html

http://www.pandawill...one-p49512.html

It kā pēc apraksta saprātīgi aparāti, normālas izšķirtspējas kapacitatīvie ekrāni, Androids 2.3 (pēc ķīniešu vārdiem gan neupgreidojams), RAM, ROM nu tāds vidējs, procesors arī mazzināms. Bet it kā var atrast, ka daži cilvēki labi atsaucās:

http://www.pandawill...hone-HD7-Review

 

Doma tādam ķīnas telefonam būtu, ka tas kalpotu kā interesants eksperimenta objekts, vai vispār patīk tāda tipa telefons (cerams korpusa kvalitāte nebūtu TIK slikta, ka tas sabojātu visu iespaid), nebūtu žēl pamēģināt uzlikt kādu custom ROM utt.

 

Es jau iespamoju ķīnas planšetes tēmā (šeit), tiku arī pie atbildes (šeit), ka līdzīgi kā ar planšetēm vien ir. Lai arī ekrānu ziņā tā varētu būt, citā ziņā gan dažādas atšķirības varētu būt (cik var atrast, CPU, piemēram, ir atšķirīgi, utt).

 

Tā kā redzēju, ka vismaz viens biedrs, kas šeit apgrozās (lietotājs Kitai, tēma) ir tamlīdzīgu (tb ķīniešu Androīdu) paņēmis, izveidoju pavedienu kurā šādu telefonu lietotāji vaētu padalīties pieredzē. Man būtu interesanti palasīt, no kurienes ņemts, kādas iekšas, kā strādā (vai nebremzē tie ķīnas procesori), kā arī kādi komentāri par korpusa kvalitāti un citām mēģinātām lietām (custom mod likšana, piemēram).

 

Var jau būt, ka ar telefoniem tā neeksperimentē kā ar planšetēm, bet nu redzēs, kas ar šo tēmu notiks. :)

Labots - Uģis Lācis
Link to comment
Share on other sites

Uģis Lācis

Labs koments. :D Un telefons bez lādētāja cauruma - zelts.

 

Nu ok, mēģināšu savu viedokli noformulēt kristālskaidri:

a) Neceru, ka ķīniešu iekārtas būtu medus pods par 3x zemāku cenu, ne velti viss maksā kā maksā un ķīna ražo ļoti nekvalitatīvas preces (lai arī šajā ziņā viņi tomēr ir gājuši uz priekšu);

b) Tomēr skatoties uz "normālām" preču zīmēm, HTC, Samsung Android flagmaņi ar > 4" ekrānu. Tipa bāzēti uz Open Source (kas man patīk), principā Linux kodols apakšā. Bet nu paši paņem to pasākumu, nomodificē ar savām saskarnēm un pasaka, ka tā tam būs būt. Pārinstalē/noflašo ar citu opsistēmu/tās pašas opsistēmas versiju - garantija kirdik. Šis man konkrēti nepatīk.

 

Tā, piemēram, rodas šādi stāsti: linkedin, Samsung.

 

Es uzskatu, ka pie šīm jaudām (nu jau > 1 GHz mobilie proči + diskrēta grafika, mhh) tas aparāts jau ir gandrīz kā dators, un lietotāja izvēle - OS ņemt ražotāja piedāvāto vai sazin kādu citu. Garantiju tam nevajadzētu anulēt.

 

Nu un tā kā tik un tā es ar to pārinstalēšanos nodarbotos, tad nu garantijas man nebūs tā kā tā. Un tad nu roka trīcētu mazāk, turot 100 LVL vērtu kluci, nevis > 300 LVL. Līdz ar to mērķis noskaidrot, vai nebūs to kluci pretīgi turēt rokās un pie auss (kaut gan pēc labās Nokia E-sēriju korpusa kvalitātes.. nu varētu būt šaubīgi).

Link to comment
Share on other sites

ok, necenzeeta reklaama, bet tomeer, kas vainas WP7? Kautvai HTC Trophy maksaa 160ls jauns un ies 495x ātrāk par kautkādu androiidu par 250ls ātrdarbības ziņā.... jeb tomēr tikai android?

P.s. laikam šo tēmu neesu sapratis, sry piegdiena runā manā vieta :D

Labots - Zin...
Link to comment
Share on other sites

pasham ir kjiinietie stjin HTC pakaljdarinaajums. ar win mobile iekshaa jau otro gadu laimiigs, pamataa izmantoju navigaacijai uz mocha GPS. jo kaukas peec paaris kritieniem , vienreiz no mocha uz asfalta . zvana laikaa mani nevar dzirdeet, bet caur skypu zvanot viss ok

Link to comment
Share on other sites

NEKAD nenjemtu shitos kjiinieshu suudus! Vai nu ir telefons, vai nu nav! Ieteiktu paskatiities kko mazlietotu un piepirkt jaunu bateriju.

 

P.s. Zviedrijaa tik slikti maksaa, ka jaameklee shitaadus suudus?

Labots - Verneris no Rīgas
Link to comment
Share on other sites

njaa kameras vinjiem visiem ir suudiigas kkaadi 0.3mpix nevairaak

Link to comment
Share on other sites

Nu ja tu gribi lai tev touchscreen pēc 3 nedēļām atsakās strādāt un batrija tur veselu dienu tad droši pērc tos analogos :D

Link to comment
Share on other sites

Ja ir interese, tad pašam ir šāda aizgrauztā ābola kopija.

http://www.ebay.co.u...=item45fd84be30

CPU: MediaTek MTK6516, 416MHZ

 

Esmu jau paguvis sasist ekrānu (btw, kāds nav manījis kur šim dabūt skrīnu?), bet šancē - viss tāpat kā šancēja. Par trubeli neesmu ne laimīgs, ne nelaimīgs. Kvalitāte atbilstoša cenai, ja tas nav traucēklis, tad var pirkt. Visas fīčas strādā, atskaitot skype - tajā nevar ielogoties.

Šis man ir jau 3 čainafons, daudziem paziņām arī ir bijuši - nez, neviens īpaši sūdzējis, ka baisie mēsli nav... gan jau gaumes lieta.

 

Kamera gan kā jau ķīniešiem ir tāda, ka pat miesīga māte bildē neatpazīs. :D

 

Kā jau drunk_lizard teica, no remontviedokļa - tad gan ir polnij pisēēc. Ja salūza, tad visdrīzāk metams misenē.

Labots - Kitai
Link to comment
Share on other sites

dzhonsons

Ja būtu jāņem ķīnietis, ņemtu Xiaomi Mi-One vai Meizu MX. Šie vienīgie vieš kādu uzticību (supports, uzbūves kvalitāte).

Link to comment
Share on other sites

Uģis Lācis

Paldies par komentāriem! :) Ņemšu vērā domas. Un atbildēšu uz konkrētajiem jautājumiem:

 

[..]kas vainas WP7?[..]

Savā laikā tika lietots aparāts ar Windows Phone, nebija labi. Pie tam patīk atvērtā koda filozofija.

 

[..]

P.s. Zviedrijaa tik slikti maksaa, ka jaameklee shitaadus suudus?

Nu īstenībā nemaksā nemaz, jo vēl studēju. :D Bet nu doma nebija par to - var vai nevar atļauties. Bet gan ideoloģiski par iekārtu, kuru var pārinstalēt un lietot pēc saviem ieskatiem.

 

kas vainas e51? lietoju patiik, funkcijas kadas trukst vai?

Sāls ir tajā, ka lēnām prasās iet laikam līdzi. Vainas nekādas, savus uzdevums iespēju robežās izpilda ļoti labi. Bet, kaut vai, tīmekļa pārlūkošanai ekrāns prasītos lielāks, utt.

 

Nu vidēji nostāja ir skaidra. Gan izskatās, ka tie, kas reāli lieto tos aparātus un šeit ir ierakstījuši kādu komentētāju, ir +/- apmierināti. Nez, tas tāpēc, ka ir neērti atzīt, ka nopirkta draza, vai arī tāpēc, ka par iztērēto naudu ir iegūts tas, ko gribēja iegūt? Nu jā, ir ko padomāt. Tiem, kas ir vistingrāk nostājušies pret šo iekārtu kvalitāti - reāli esat arī lietojši vai tā ir pārliecība/dzirdētais?

Labots - Uģis Lācis
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
Uģis Lācis

UPDATE:

 

Peņēmu beigu beigās telefonu. Sanāca kompromiss. Ķīnas firma, bet telefons no gana uzticamiem tirgotājiem (SWE, elGiganten) ar visu attiecīgo garantiju. Modelis pasaulē, izskatās, kļuvis ir diezgan populārs, ZTE Blade:

http://www.gsmarena.com/zte_blade-3391.php

 

Pēc specifikācijām, cik var atrast, konkurē ar tādu aparātu kā HTC Wildfire, ekrāns tik labāks (izmērā un izšķirtspējā). Cena ~ 100 LVL. Lietoju jau nedēļu - ar akumulatori ir, kā ir, 3.5" ekrāns un WiFi pričendāļi, protams, apēd elektrību ātri. Bet ekrāns atstāj labu iespaidu, kopējā veiktspēja arī. Turēt rokā arī patīkami.

 

Nu tad redzēs, kā ar šo draugu dzīvosies.

Link to comment
Share on other sites

Pa lielam jau visi viņi ir made in čaina.

Pat ipons 4s ir made in china, designed in us.

Daudzas nokias ari nāk no čaina, pēdējā e52 gan ir made in finland :pooh_honey:

Link to comment
Share on other sites

Uģis Lācis

Nu tā ir taisnība. Tikai tad jautājums par cenu. Un arī garantijām.

 

Wildfire S tomēr maksā strēķi vairāk nekā Blade, kā arī ekrāns švakāks. Ļoti iespējams, ka Tie verķi, uz kuriem es linku sākotnēji iemetu, nez, vai būtu tik ļoti ok. Cena arī ~ 100 LVL, ekrāns lielāks, procesors nezināms. Garantijas - nu nez, varbūt sūtot atpakaļ kaut kas ir, bet tas arī maksā. Bet visticamāk izmetams aparāts (pa tiešu no ķīnas vilkts), ja kaut kas.

 

Interesanti, Kitai, moš vari palaist benchmarku uz sava MediaTek procesora? :D

http://smartphonebenchmarks.com/forum/index.php?/topic/23-about-quadrant-standard-edition/

Link to comment
Share on other sites

Uģis Lācis

Adreno un ARM jau nav tik nezināmi. Pa 100ls liekas diezgan cērtams aparāts.

 

Jā, Adreno un Qualcomm MSM7227 (tie, kas iekš ZTE Blade) ir diezgan pazīstami. Par tiem nezināmajiem - skatīt linkus pirmajā ierakstā, kaut kādi MediaTek MTKxxxx ar nezināmu GPU. Tie ir tādi kaķi maisā. Tas ZTE Blade nav kaķis maisā, tāpēc jau rakstīju, ka kompromiss. :D

 

Wildfire S maksā 122Ls ,tas Blade 100Ls, vai tiešām tas ir tā vērts?

 

Nu, manā pusē, salīdzinot viena veikala ietvaros (elGiganten), Blade nāk par 107 LVL, Wildfire S - 159 LVL. Un papildus ņemot vērā, ka Blade ekrāns ir lielāks un ar labāku izšķirtspēju, ka arī Androīds ir pliks (bez Sense), tb, varētu būt žiperīgāks aparāts, es uzskatu, ka jā. Un tur jau tā lieta, ka telefonu turot rokā nav sajūta, ka Tas būtu lēts ķīnas krāms.

 

Protams, neesmu lietojis Wildfire S. Un tie neta veikali, kuri dod par 122 LVL, nevieš uzticību. Trodeksā Wildfire S nāk ap 180 LVL. Trodeksā, domājams, būtu par šiku iepirkties, bet es par 122 LVL ar neņemtu.

 

Cita lieta - ka ZTE Blade Latvijā lāga nav atnācis, cik var atrast netā. Tādā ziņā man paveicies, ka pašlaik uzturos Zviedrijā.

Labots - Uģis Lācis
Link to comment
Share on other sites

Nu ja ZTE pērk veikalā tad varu piekrist tev, jotas gluzi nav kāds ķīniešu pakaļdarinājums.

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...