Jump to content

Palīdzība putekļu sūcēja izvēlē līdz/ap 50.00 LVL


Rasmus
 Share

Recommended Posts

Sveiki, atkal griežos pie jums pēc padoma, šoreiz - putekļu sūcēja izvēlē.

 

Vienīga pieredze manā mūžā ar šīm lieliskajām ierīcēm aprobežojas ar kaut kādu vairāk kā 10 gadus veco Bosh putekļu sūcēju (ar maināmiem papīra maisiņiem), kas principā man arī pilnībā apmierinātu, taču tas ir mammas un paliek pie mammas, vajag pašam savu tagad! :)

 

Pirmkārt gribētos noskaidrot praktisksu plusus/mīnusus šobrīd pieejamiem putekļu sūcēju veidiem - maisiņš, ciklons, ūdens?

 

Pats esmu lietojies tikai veco-labo maisiņtipa putekļusūcēju, tadēļ varu padalīties viedoklī tikai par šo:

 

Plusi: var sūkt putekļus! :D

Minusi: ja ir auduma/nemaināmie maisiņi - varētu būt diskomforts iet viņu ārā vējā kratīt, ja papīra - papildus izmaksas (bet manam putekļu daudzumam tās izmaksas būtu pietiekami mazas, šo, kā mīnusu ignorētu.

 

Kas tie par cikloniem? un kā ar to ūdeni? teorētiski jau izklausās ok, bet vai tā ir?

 

Otrkārt, tad nu varbūt ir kādi konkrēti modeļi, ko varat ieteikt, cenā līdz/ap tiem 50.00 LVL

 

Un treškārt, tā kā nav mūžigs pirkums - vai ir liela starpība starp tiem ~50.00 LVL vērtajiem un ~20.00 LVL vērtajiem maksimā nopērkamajiem?

Link to comment
Share on other sites

Man domāt - vajadzīgo funkciju pilda jebkurš bodē nopērkamais putekļu sūcējs. Ja gribi bez maisiņiem, pajautā pārdevējam, kurš modelis tāds ir, izvēlies un ņem ciet. Vai arī ievāc konsultāciju un noskati interesējošo modeli bodē un pēc tam sameklē kurā e-bodē viņš lētāks :D

Link to comment
Share on other sites

Man ir Samsung VC-C4520 (maksā sākot ar Ls 35). Darbojas kā jau putekļu sūcējs, tikai maisiņi nav jāpērk, arī mest ārā putekļus vienkāršāk, labi saliekas rokturis. Vecākiem ir Karcher WD 3.200. Tas ir ar maisiņiem, milzīga izmēra, bet toties var lielāka izmēra atkritumus sūkt, piemēram, veicot remontu (ja izņem maisiņu var pat šķidrumus sūkt, vai pūst pretējā virzienā).

Labots - Kubus
Link to comment
Share on other sites

Es teiktu, līdz kaut kādiem 120Ls viņi visi ir vienādi. (vienīgi dzinējs varētu atšķirties - gultņi, ogles, tinumi). Virs - tad jau sākas izvirtības ar sūkšanas jaudām, birstēm, savākšanas mehānismiem (konteineriem) utt..

Link to comment
Share on other sites

Guest biivers

Kad sunim nav ko darīt, tas...

 

Kādas vēl šeit tēmas parādīsies? Kā apmierināt sievasmāti? Kā zafti labāk vārīt? Kā dibenu slaucīt un ar kādu papīru? Nu come on... Ja budžets nav vidusmēra algas lielumā vai arī nav doma ņemt kredītā kādu preci uz pāris gadiem, tad nafig prasīt kaut kādā forumā par to, kas labāks... Aizej uz veikalu, noķer pārdevēju/konsultantu (es zinu ka viņi visi dumji, bet vatevaa...) un saki savas vēlmes... Ja prece nederēs un nebūs atbilstoša Tavām vēlmēm, tad divu nedēļu laikā varēsi to atgriezt atpakaļ (ex ceru, ka Tava sieva/māte,vecāmāte māju tīra biežāk kā divas reizes mēnesī lai preci varētu novērtēt).

 

skat. parakstu.

  • Patīk 2
Link to comment
Share on other sites

ūja ūja...

nav jau tik traki... jautājums, kā jautājums... :D

bet jā... vispareizākais ir aiziet ar naudu kabatā uz veikalu, noķert pārdevēju un pateikt, ak gribi iegādāties putekļusūci tāda tādā budžetā...

tā savulaik izdarīju un aibraucu uz veikalu pta... ieteica paņemt toreiz akcijas preci, kas, lai gan bija maķenīt virs maniem noteiktajiem griestiem, tobrīd bija labākais piedāvājums...

un cyclone tipa (bagless) ir baigi foršā štelle... principā nav iespējama situācija, kad vajag izsūkt istabu, bet maisiņš pilns un jauna nav... :good:

jaudas ziņā - jo jaudīgāks jo labāk, bet vidējie 1000+ W ir ok... izsūkt var... lai gan, ja esi pieradis lietot 2 kW sūcekli, tad 1.3 kW karchers liekas tāds pašvaks... :mrgreen:

Labots - Athlons
Link to comment
Share on other sites

azarbaidzz

pats iegaadaaju un talak varu ieteikt Lg putekli ar kodu v-c7920htq, iegādāts cenuklubā, jaudas pa pilnam nav ne maisi ne ūdens. kā vienīgais mīnuss un plus reizē ir tas ka reostats jaudai un ieslēgšanai atrodās uz putekljusūcēja trubas roktura, attiecīgi jābūt nedaudz uzmanīgam ar asiem priekshmetiem. citādi ļoti apmierināts ar pirkumu.

Link to comment
Share on other sites

Žaks Noriss

Ikdienas vajadzībām tikai ciklonisko! Godīgi sakot gan jāatzīst, ka izvēlētais nebūs īsti tas, ko vajadzētu saukt par ciklonisko. Cikloniskais laikam ir viena ražotāja patents un citi to sistēmu 1:1 nedrīkst izmantot. Bet jebkurā gadījumā sanāk daudz izdevīgāk, nekā cūkāties ar maisiem.

 

Pats kaut kad sen ar maisiem ņēmos, bet nu 1 maiss maksā 1Ls. Jāmaina tas maiss pēc 2...4 sūkšanām. Ja pēc četrām, tad jau pēdējā reizi jauda ir minimāla. Kuriem mājdzīvnieki - vispār murgs ar maisiem. Pirms kādiem gadiem 6 iegādāju Electrolux bezmaisu sūcēju un domāju, ka pa šo laiku mans ieguldījums ir kādas divas, varbūt divas ar pusi reizes atmaksājies.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 4 weeks later...

Tēma gan jau paveca, iespējams ka autors jau sūc savu paklāju, jo šaubos ka jau mēnesi dzīvo netīrījis māju.

 

Mana pieredze, vecais lētais FirsAustria nokūpēja motors. Tā kā dzīvoklis nav tā vieta, kas ātri piecūkotos, neko nežēlīgu nevajag.

Pietiek ar parasto maisiņu putekļu sūcēju. Jaunu nepirku, paņēmu lietotu, AEG Vampyr CE250, skatījos uz jaudu, lai nav tā ka to putekli nespēj iesūkt, 1500W, un jaudu vari mainīt. Parastie papīra maišeļi, nopērc par 3.50ls 5gabalus, bonusā nāk filtrs. Viens maišelis piepildās aptuveni 1.5 -2 mēnešos. Ilgāk labāk neturēt, motoram liela slodze. Kad pilns, izmet un nesmērē rokas.

Ir ok, esmu apmierināts, galvenais, ka labāks par iepriekšējo.

 

3308702.jpg

Link to comment
Share on other sites

Vēl aiz vien netīru māju, jā! :D

 

Nē, ir vēl jautājums par tiem HEPA filtriem.

 

Wikipēdijā redzēju, ka tiem HEPA filtriem ir divu veidu/tipu 'aizturēšana' - total un local. Un, ka pie klases 13 un augstākas tikai parādās arī tā local daļa.

Kāda tur starpība un nozīme?

Link to comment
Share on other sites

Nesaprotu priekš kam šitā iespringt dēļ putekļu sūcēja. Paņem bodē to, kurš patīk un cena apmierina un lieto.

Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Nez kādēļ šādu padomu neredzu portatīvo datoru, televizoru vai audio tehnikas sadaļā.

Aizej uz veikalu, noķer pārdevēju/konsultantu (es zinu ka viņi visi dumji, bet vatevaa...) un saki savas vēlmes... J

Link to comment
Share on other sites

Nez kādēļ šādu padomu neredzu portatīvo datoru, televizoru vai audio tehnikas sadaļā.

 

Tādēļ, ka par datoriem pats pietiekami daudz zinu un ir pilns internets ar info, televizori neinteresē, audio tehnika šobrīd nav aktuāla un arī pieļaju ka internetā ir daudz info.

 

Pārdevēji? Parādi man kaut vienu, kurš man spaskaidros HEPA filtru klašu atšķirības... :)

Link to comment
Share on other sites

Ja pērk ar maināmiem maisiem, tad jāskatās, lai tam modelim maisiņi ir normāli pieejami.

Pašam piemēram ir krietni padzīvojis EIO-strādā uz goda un pagaidām apmierina-tikai maisus viņam vienmēr jāmeklē pa pus Rīgu.

Link to comment
Share on other sites

Tiešām, uz šo nav ko iespringt. Man nosprāga putekļu sūcējas, nākamajā dienā nopirku citu.

Tas ka pārdevējs nezinās kas vispār ir HEPA filtri, ir normāli, jo tas viņam par minimālo algu arī nav jāzina.

Apskaties bodē pievilcīgākos modeļus, tad aplūko netā to parametrus un īpatnības, un izvēlies labāko, tur nav vajadzīgs ne pārdevējs, ne forums.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Ārzemēs būdams pagājušogad nopirku Dirt Devil infinity excell (bija akcijā pa 80 eiro).Tam caurspīdīga krūze uz muguras.Nospied vienu pogu,krūze nonāk nost,nospied otru atverās apakša un sūdi izkrīt ārā.Tagad domāju,kāpēc jau sen nevarēja tik vienkārši uzkonstruēt,kāpēc bija gadiem jāčikājas ar kaut kādiem tizliem maisiem.Gaiss tajā krūzē iet pa apli virpulī,sūc labi un visu laiku vienādi.

Vienīgais šito brendu pie mums laikam neviens netirgo.

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...