Jump to content

Ieteikumi izvēloties laptopu


SyncMaster
 Share

Recommended Posts

Sveiki! sen neēsmu šajā forumā par kaut ko čīkstējis, nu ir pienācis tas laiks. :)

Man ir doma pirkt PC, sākumā skatijos uz stacionāro pusi, jo ar tiem var vel spēlītes paspēlēt, bet tad sapratu, ka no tā esmu izaudzis, paliak doma par planešpc vai laptopu, beigās laptops. Tā nu meklējot, uzdūros šiem diviem eksemplāriem

http://m79.lv/hewlet...aacb_94805.html

http://m79.lv/lenovo...8nmh_94854.html

Itkā pašsaprotams, ka Lenovo thinkpad ir labāks, jautājums, varbūt vel kāds zin, kādu labu laptopu? līdz 300Ls?

Vajadzības, domāju ka spēles nespēlēsu, bet nu, ja gadās.. :? Tas Hewlett, izskatās arī labs un ātrs, bet varbūt piemaksāt tos pāris ls, un dabūt vairāk jaudas?

Pārsvarā filmas un internets, vel kāda darbošanās ar dokumentiem, bet nekā tāda jaudīga..

Protams, ja pērk jaunu PC, tad gribās, lai tas atbilst modernākai tehnoloģijai :)

Paldies..

Labots - SyncMaster
Link to comment
Share on other sites

Tam Samsungam korpuss kā no olu paku kartona. Imo, ja spēles nespēlēs, tad Lenovo ir itin labs variants.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

@Seal

Ar ko tieši jaunās paaudzes procesors ir labāks par iepriekšējās paaudzes procesoriem, ja runa ir par posta autora norādītajām funkcijām, kam dators tiek pirkts? Internetā izteikti labāk sērfot ar i3 nekā Core 2 Duo?

 

SyncMaster

Kas attiecas uz norādīto ThinkPad Edge, tad no ThinkPad tur ir tikai tik vien kā nosaukums. Ja man būtu jāpērk kompis un es gribētu ThinkPad, tad es skatītos pēc lietota T400 vai T500. Par 300 Ls tādu var sameklēt. Vēl - jautājums, cik mobils gribi būt. Ja gribi nēsāt kaut ko vieglāku un tādu, kam ilgāk darbojas baterija, tad es skatītos uz X200. Arī ar T400 var būt ok, viņam ir 14" ekrāns. Ja svarīgs baterijas darbības ilgums, tad vajag skatīties arī kaut ko, kam ir integrēta videokarte (kas ir ok, ja negrasies spēlēt spēles).

Link to comment
Share on other sites

@Eudoxus

nu autors minēja arī;

"Protams, ja pērk jaunu PC, tad gribās, lai tas atbilst modernākai tehnoloģijai :) "

 

tad nu i3 sandy bridge tomer svaigāka tehnoloģija un nekad nevar zināt ko savajadzēsies

 

Par korpusu, nu nav nemaz tik slikti

Link to comment
Share on other sites

Nu labi, bet ko mēs iegūstam, ja mūsu laptops "modernākai tehnoloģijai"? Smilšu graudu, protams, var transportēt arī ar smago kravas mašīnu.

Link to comment
Share on other sites

Nevienam neiesaku tos HP. Un pēdējā laikā arī Compaq vairs ne. No tiem var neiedomājamus klupšanas akmeņus sagaidīt. Piemēram - nevari nomainīt bezvadu kartiņu, jo pieņem tikai tās kas BIOSā whitelisted. Ei un čakarējies, ja ne pērc pa 3reiz dārgāku summu "oriģinālo". Probookiem cietni pat nomainīt nevari, bez manuāļa, jo nav ne1 skrūves, ir tikai klipši (lūztoši). Nu un tamlīdzīgi.

Es ņemtu tikai Acer. Tas ir kā Audi80 - detalas atradīsi arī 5 gadus pēc garantijas.

Link to comment
Share on other sites

Nez, manam ProBook ir arī skrūves. :D

Enīvei, Acer labi ir Timeline sērija, pārējiem mīnusu ir vairāk kā plusu. It īpaši, ja ņem vērā, ka pluss ir tikai viens - cena. Mono skaļrunis (5742 kakām un gan jau arī vēl kādam modelim), pēc taustes rejūzots kartona korpuss, pieslēgvietu trūkums/debīlais izkārtojums, superstabilās eņģes etc.

Pēdējā laikā ir bijusi saskarsme ar daudz dažādiem HP, arī pašam ir HP, par ProBook sēriju maz ko sliktu var teikt - galvenie mīnusi ir sūdīgās ekrāna izšķirtspējas un relatīvā sarežģītība nomainīt HDD vai RAM. Pārējie mīnusi galvenokārt asociējami ar ne pārāk taisniem pirkstiem. Protams, lētie Compaq ir vēl sūdīgāki par lētajiem Acer mēsliem, bet ProBook un jaunajai G6 sērijai tiešām nav ne vainas. Price/performance ir labs, turklāt korpusi arī ir daudz labāki kā gandrīz visiem citiem attiecīgā cenu segmenta laptopiem.

 

 

No autora dotajiem laptopiem es ieteiktu Lenovo, kā arī varbūt vēl ir vērts apskatīt M79 atrodamo ProBook 4530S (kaut kādi 250Ls, laikam, bija).

Link to comment
Share on other sites

Iesākumā dv6000 sērijai arī nebija ne vainas... ;)

Principa pēc ieteiktu nepirkt neko no tādas krāpnieku firmas.

Link to comment
Share on other sites

ProBook iesākums bija, ja nemaldos, pirms kādiem 3 gadiem - kaut kā hroniskas kaites vēl īsti nav manītas.

 

Jebkurā gadījumā, vēl joprojām čīkstēt un pīkstēt par to, ka HP slikts (jo redz pirms 4 gadiem pa lielām naudām bijis nopirkts smukais un spīdīgais DV6, kas izrubījies) ir stulbi. Tāpat to pašu var teikt gan par Acer, gan Asus, kuriem tie čipi sprāga nost tieši tik pat bieži, kā Pavilioniem.

Link to comment
Share on other sites

Nestāsti man kas ir stulbi. Stulbi ir turpināt pirkt produktu no razotāja kurš atklāti ņirgājas un uzdirš pircējiem.

ProBook 4520 3reiz viesojās garantijā pirms gada. No sākuma bija atmiņa, atveda atpakaļ, īpašnieks sūdzās ka to mēr kautkas neesot. Skatos - jā, veel kaukadi random gļuki. Beigās izrādijās PROCIS. Garantija nomainija, nu super, lietosim... SKUJU! Vel pēc pāris nedēļām touchpads izbeidzās. Tad nu īpašniekam izbesija un viņš pieprasija jaunu. Tas gan vel iet, bet nu vecīt, PROOOObook ar 3 nopietniem brāķiem iekšā? Kāda velna pēc tādus pirkt? Lai samaksātu 4 līzingus, bet palietojis būtu tikai 1 mēnesi?

Link to comment
Share on other sites

Piekto gadu lietoju dv6000 , otro gadu dv6 sērijas Pavilionus, nekas nav saplīsis un remontā ne reizes nav bijis, laikam, daru kaut ko nepareizi :unsure:

Link to comment
Share on other sites

@ NASnedaq

Man ar Nokia telefons tika alus glāzē iemērkts, tagad rodas visādi random gļuki. Tad vēl ar resnajiem pirkstiem laikam esmu ekrānu sabakstījis, šis vairs nespiežas... :( Citus Nokia telefonus, protams, esmu redzējis tikai pa gabalu, bet gan jau ar neviens nestrādā un visi ir sūdi.

Laikam tiešām visi Nokia produkti ir mēsli, nepērciet Nokia, viņi taisa tikai sūdus. :dry:

Link to comment
Share on other sites

@NASnedaq

Atklāti ņirgājas? Te nu varu tikai kasīt pakausi. Kaut kā nebiju nekur manījis, ka HP ņirgātos par klientiem. Bet, iespējams, mēs dzīvojam atšķirīgās pasaulēs. Vēl der arī ievērot, ka HP neražo procesorus, tāpēc lamāt HP par to, ka procesors brāķis ir jocīgi. Jau teicu - brāķi gadās visiem. Gan Apple, gan pagātnē IBM, gan Dell u.c. ražotājiem ir modeļi, kuros kaut kas aizgāja greizi. Pēc tavas loģikas tad vispār neviena brenda laptopu vairs nevar pirkt.

Link to comment
Share on other sites

Patiesībā jau ir svarīgi, kāds servisa centrs ir Latvijā. Jo ir ražotāji, kam nav servisa centra Latvijā.

Ar Hp servisu viss kartībā.

Link to comment
Share on other sites

Mauricius

Nesākšu jau nu tēmu, paturpināšu esošo, jo arī tiek meklēts PC cenā līdz 300Ls, pat paredzētai lietošanai mērķi sakrīt:

 

Ko sakāt par http://www.1a.lv/sea...ry=Asus%20X54HY

Ir gan liela operatīvā, gan 3.0 USB, gan 7200 diska apgriezieni, 3 gadu garantija.

 

Vai dators būs kluss izmantošanā?

Vai izmantojot i-netu un skatoties filmas, arī caur HDMI procesoram ir lielas nozīmes?

Procesors labs?

Cik liela nozīme ir cietā diska apgriezieniem 5400 vai 7200 apgr.?

 

Varbūt ir kas labāks pieejams šajā cenu diapazonā?

Varbūt šo http://www.1a.lv/special/akcijas/acer_aspire_5749_portativais/8827994/

Labots - Mauricius
Link to comment
Share on other sites

Mauricius

Negribās vienkārši vairāk izdot naudas, internetam, filmām un dažreiz kādai spēlei, nedomāju, ka ir nepieciešams dārgāks kompis. Varbūt kļūdos, tādēļ arī prasu citu viedokli, pirms aizeju ar pārdevēju runāt.

Link to comment
Share on other sites

Patērētājs85

dažreiz kādai spēlei var iztikt ar Asus X54HY. Bet ja gribēsi dažreiz uzspēlēt jaunākās spēles. ko draugi spēlē uz PS3 - AIZMIRSTI.

 

Ja tu dikti cīnies par naudu, tad var ņemt arī šo: http://1shop.lv/lv/c...item-129897.htm vai šo: http://m79.lv/HP-Com...-ACB_97655.html, kam nav HDMI, bet ir bluetoot salīdzinot ar HP COMPAQ 635, bet protams, ja varēsi izturēt abiem plastmasaināku klaviatūru un vājāku apdari. Spēles ies turpat jestri kā ar to Asus. Sīkākās detāļās tev nav jēgai skaidrot.

Labots - TuEsiZaljsh
Link to comment
Share on other sites

Mauricius

HDMI ir obligāts, lai filmas var skatīties uz TV.

 

Kādiem minimāliem parametriem kompim ir jābūt, lai vilktu PS3 spēles?

Link to comment
Share on other sites

Patērētājs85

ja netaisies maksāt vairāk par 375Ls un uz augšu, tad jau ieteicu pa 309Ls. Bet tu jau kamēr stosties, kāds būs paķēris.

Labots - TuEsiZaljsh
Link to comment
Share on other sites

ja netaisies maksāt vairāk par 375Ls un uz augšu, tad jau ieteicu pa 309Ls. Bet tu jau kamēr stosties, kāds būs paķēris.

 

Paldies, man kā reiz tieši noderēja tavs variants.

Link to comment
Share on other sites

Es ne par Acer, bet salīdzot ar pirmo piedāvāto Asus. Tas Acer tagad ir RD Electronics piedāvājumā, bet tur dārgāks nekā Vernerā. Tas gaumes jautājums - kuru ņemt, jo viņi praktiski vienādi, labi, cietais atšķiras un Acer lētāks.

Link to comment
Share on other sites

sveiki.. naaku peec guru palidzibas - ko sakat par sho portativo - http://aio.lv/lv/pc/...sk1ye-01c009g3/ ? man vienkārši nav viedokla par toshibu kaa par razhotaaju vai par to,kada ir kvalitate,more or less tas portativais bus stacionars un spelet spelites galigi nav prata,cik nu varbut kaukadus angry birds, nu vardu sakot neko uber krutu.. cik arii gruuti shaadiem ir atrats visus xp driverus,par cik prioritaari uz vinja vajadzes likt marine programmas, kas isti nedraudzejas ar win7... un kadi viedokli par sho aparatu - http://aio.lv/lv/pc/...lifebook-ah531/ ? neskaitot to, ka tikai 320gb cietais...

 

p.s. ja ir kaadi citi varianti, tad budzets ir aptuveni lidz 280Ls un pc more or less tiks lietots netam un HD materialam.

Labots - buffalo
Link to comment
Share on other sites

Ja spēlītes galīgi nav prātā, tad paņem labāk ko šādu - Lenovo ThinkPad pa Ls 239 http://www.1a.lv/special/akcijas/lenovo_thinkpad_e520_portativais/7947704/. Fujitsu vispār LV vairs nav parstāvēti, tāpēc

drošības pēc pārliecinies par garantiju, ja izlem pirkt. Toshiba, ja nemaldos, šie ir low-end modeļi jeb value sērija, bildēs jau var redzēt korpusa "kvalitāti" un plastmasas spīdīgumu.

Link to comment
Share on other sites

par kvalitaati gan es biju vairaak domaajis, vai nepliist "iekshas" un kaads vispaar ir general viedoklis par toshibu kaa portatiivo razhotaaju... par to plastmasas spidigumu, par cik kompis atradisies praktiski lielako dalju laika majas un uz kugja reisos, tad par to spidigumu un kvalitati(korpusa) isti nav satraukums, vairaak spiezhu uz to aks ir iekshas, tiiri vizualais ir mazak svarigs.. bet katra gadijumu pastiijos uz to lenovo, interesanst variants, vienigi vinjam taa atminja tik 320gb.. bet ok, shis lenovo modelis ieintrigeja, ja ta drikst izteikties.. :D

 

p.s. veel tika mestas acis uz shito - http://www.xnet.lv/i...AM%2C+500GB+HDD bet nu ja ir iespeja ietaupit nedaudz, tad nu.. :)

izskatas arii dazhiem modeljiem visp nav xp driveru,tas isti nav labi,jo win7 vienkārši nevaru likt programmu deelj, kuras lietoju.

Labots - buffalo
Link to comment
Share on other sites

Vai "neplīst iekšas" ir tieši saistītas ar korpusa kvalitāti un kā tas dators ir salikts, dzese utt. Portatīvo datoru ražotājs ir detaļu salicējs - ražotājs ir Intel, Nvidia utt. Visiem tās iekšas aptuveni ir vienādas no vieniem un tiem pašiem ražotājiem. Plastmasas spīdīgums jau nav tikai vizuālais, bet kvalitāte tam pieskaroties un ar to strādājot. Ar XP Tev būs problēmas, praktiski neviens jau vairs nenodrošina draiverus no ražotājiem saviem jaunajiem veikumiem.

Link to comment
Share on other sites

ko ta neizvēlies MacBook Air ?

[rant]Tāpēc ka nav ar galvu slims gudris, kā dažs labs Apple daiktlaiža :D![/rant]

Labots - vēer
Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...