Jump to content

Ar ko renderēt Google SketchUp modeļa animāciju?


m123
 Share

Recommended Posts

Lieta tāda. Ir uztaisīts vienas ēkas 3D modelis SketchUp. Tagad vajag kaut kā šo visu prezentēt. It kā jau varētu turpat grozīt uz riņķi un visu rādīt, bet ērtāk būtu uztaisīt video. Tad arī atkristu iespēja, ka kaut kas raustītos vai gļukotu. Ar pašu SketchUp var uztaisīt animāciju, kur pārvietojas kamera. Nekādi kustīgi elementi arī nav plānoti, bet gribētos vismaz lai ēnas no sienām būtu, nu viss tāds mazliet reālāks. Tepat forumā uzzināju par tādu Unity. Būtu jau labi ja varētu uztaisīt kā datorspēlē, ka visu var izstaigāt, bet man ar Unity nesanāca. *.skp Unity nepazīst tāpēc eksportēju uz *.fbx fails no 13MB pārvērtās uz 1GB :shok: mēģinot importēt Unity tas uzkaras. PC pavecs, iespējams, tāpēc, P4 2,4Ghz, 2GB RAM GeForce FX 5200. Tātad kāds varbūt var ieteikt kaut ko ar ko uztaisīt smuku video?

Sanāca mazliet nesakarīgi, bet ceru, ka domu sapratāt :)

Link to comment
Share on other sites

Iekš tā paša SketcUp var uztaisīt tīri sakarīgus video (cik nu sakarīgi tai SketcUp-ā vispār kaut ko var uzzīmēt). Vienīgi, kad spied File-->Export-->Animation izleks logs, kurā labajā apakšējā stūrī pie opcijām nomaini fps un resolution uz normāliem parametriem. Renderēšana būs diezgan ilga, ja filmiņu būsi taisīji garu, tad ļoti ilga, bet rezultāts ir tīri sakarīgs.

Link to comment
Share on other sites

Tā laikam būs arī jādara, ja nekas cits nesanāks. Esmu jau taisījis līdzīgu video garums tā uz 8 min, renderēja kādas 12 vai 18h par to es galīgi nesatraucos, uzlieku lai renderējas pa nakti vai kad neesmu mājās. Rezultāts ar tīri sakarīgs sanāca 30fps, 854x480 vai vēl vairāk, h264 iekš *.mp4 un viss notiek :) Ā un nepiekritīšu, ka SketcUpā neko sakarīgu nevar uzzīmēt, man viss sanāk diezgan precīzi pēc izmēriem. Vienīgā problēma, ka baigi gribētos vismaz tās ēnas. Pašā SketcUpā pie tādām papildus lietām ir tikai anti-aliasing. Es skatījos uz pluginiem un ārējiem renderiem. Varbūt tomēr vari kaut ko ieteikt?

Labots - m123
Link to comment
Share on other sites

Bezmaksas versija Sketchup renderiem ir Kerkythea!

 

No maksas,klasika, VRay, kuru var bik "trial" palietot.

 

Vēl ieteiktu apskatīt LightUp!

Link to comment
Share on other sites

Tikko novilku Kerkythea, modelis importējas. Bildes jau izskatās smukas, cik netā uz ātro pameklēju.

Link to comment
Share on other sites

Ā un nepiekritīšu, ka SketcUpā neko sakarīgu nevar uzzīmēt

 

Nesaku, ka nevar neko sakarīgu uzzīmēt. Drīzāk būtu jāsaka, ka ir diezgan neiespējami dabūt to modeli tādu lai tas pēc iespējas izskatītos reāli, kā dabā - arvisām ēnām, labām krāsām, tekstūrām utt.

Link to comment
Share on other sites

Pagaidām izskatās, ka Kerkythea būs īstais risinājums. Pašā SketcUpā, jā modeļi izskatās diezgan nereāli. Reku atradu pamācību http://detaildesignonline.com/software/1156 Man vēl tāda bilde nesanāca, jo kaut ko pats nočakarējos ar nepareiziem ēnu uzstādījumiem SketcUpā, bet izskatās cerīgi :yahoo: 1276x848 bildi gan renderēja kādu stundu pusotru, redzēs kā būs ar video :shok:

Link to comment
Share on other sites

Varbūt vari parādīt bildi, kas sanāca pēc tās pusotras stundas renderēšanas?

Tevis norādītajā linkā bildīte izskatās ritīgi labi. Kādā brīvākā brīdī būs jāpamēģina kas sanāk pašam.

Link to comment
Share on other sites

Ē labāk ne, kauns :blush: Lieta tāda, ka ieliku SketcUpā pie ēnu settingiem ieliku GMT+2 laika zonu, tātad mūsējo, bet pulksteni kaut kur uz 12 vai 15. Viss bija tumšs. Ko es zinu, varbūt tā tam jābūt. Beigās izrādījās, ka tas ir kaut kad naktī. Bilde sanāca tumša knapi kaut ko var saredzēt, bet vismaz ar anti-aliasingu smuki izskatās, es arī tekstūras nepamainīju, kā bija tajā pamācībā un rezultāts sanāca tāds, kā sanāca. Laika zonu labāk atstāt defaulto GMt -6 vai -7 kādu nu tur ir, tad ir normāls pulkstenis vismaz. Secināju arī, ka ēnas nepareizajā pusē, tāpēc modeli jāpagriež. Kaut kad, kad būs vairāk laika, pamēģināšu vēlreiz.

 

Attēls no SketcUp un gandrīz no tā paša leņķa papildus renderēts. Tagad bildi uztaisīja ātri, pat nezinu cik, jo biju aizgājis, atnāku pēc 5 min skatos jau gatavs :shok:

post-68834-0-71866600-1320177407_thumb.jpgpost-68834-0-81438600-1320177426_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

pirmais jau izskatās pliks ketchups bez rendera.

Link to comment
Share on other sites

Tieši tā. Pirmais ir exportēts no SketcUpa ar tajā iebūvēto exporteru, kuram pat anti-aliasing nav :shok: būtībā tas pats, kas uztaisīt screenshotu. Otrais ir exportēts uz Kerkythea un nomainīti daži materiāli piem. stikls. Kāpēc pirmo reizi bildi renderēja tik ilgi vēl joprojām nezinu :dntknw: Pats biju kaut ko ēnu uzstādījumos salicis ne tā.

Link to comment
Share on other sites

Kā tad nav anti-aliasing? Meklē: File>Export>2d Grapgic un atver lodziņu Options un tur varēs arī ieslēgt anti-aliasing un izmainīt bildes rezolūciju.

Ja vēlies no Sketchup iegūt animācijas visaugstākajā kvalitātē, tad eksportē tās nevis kā Avi formāta video failus, bet gan kā PNG formāta image sequence un pēc tam ienes iegūtās bildes kādā no video apstrādes redaktoriem kā atsevišķus frames.

Ja ar ieslēgtu anti-aliasing par ilgu eksportējas, tad vari vienkārši to atslēgt un izmantot lielāku rezolūciju, lai to zāģi nemaz nemanītu.

Link to comment
Share on other sites

Tiešām ķeksis ir, nebiju pat ievērojis, skatījos tikai uz pirmo bildi, kur tas zāģis ir redzams.

Labots - m123
Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...