Jump to content

Legāli iegādātu digitālu materiālu legāla uzglabāšana


Mezavecis
 Share

Recommended Posts

Hai,

 

Te aizdomājos par tādu lietu, ka mūsdienās CD diski jau paliek aizvien retāka lieta un mūzikas, filmu tirdzniecība internetā ļoti izplatīta lieta. Man tikai nav skaidrs uzglabāšanas jautājums.

 

Piemēram, saitā x nolādēju mūziku samaksājot y naudiņas. Protams, to saitu ir daudz dikti un daudz un atcerēties, no kura esmu mūziku dabūjis daudzu gadu garumā, ir gandrīz neiespējami.

 

Ierodoties AKKA/LAKKA, kā var pierādīt mūzikas, filmu u.c. mēdiju legalitāti? Tas pats attiecas uz citiem digitāli iegādātiem garadarbiem.

Link to comment
Share on other sites

Lai die's zheeliigs, ja man jaasaak buutu drukaat aaraa visi rekviziiti par muuzikas iegaadi... Tur man sanaaktu uz 200 lapaam...

Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Diezgan ačgārna loģika pie mums Latvijā:

1. Ja man ir 1000000 mp3 failu, jāpierāda, no kurienes tos esmu dabūjis.

2. Ja man ir 1000000 Ls, nevienam nav jāpierāda to legalitāte.

Link to comment
Share on other sites

1) privātpersonai nav pienākuma krāt čekus. par kasetēm un cd kādreiz arī visus krāji?

2) tu vari šo mūziku būt nokopējis no sava iepriekš pirktā cd, kurš ar laiku pazaudēts vai gājis bojā pirms 3 gadiem līgos svētkos, kad viens nejauši visus diskus iemeta ugunī. to vari pilnīgi legāli to būt ierakstījis no radio. tu vari būt to saņēmis kā dāvanu, ....

3) ja tu domā, ka mēs varētu nonākt līdz tādai situācijai, kad šitie smerdeļi sāk staigāt pa mājām un pieprasīt čekus, tad ir laiks sākt skatīties pēc ieročiem un jāmaina ir sistēma.

Link to comment
Share on other sites

AKKA/LAKKA ir pilnīgi pofig, ko Tu mājā "zem deķa" dari vai klausies. Viņiem tikai nauda interesē, bet naudu var dūr tikai no tā, kuram ir ienākumi un kurš izmanto mūziku. Tātad radiostacijas, TV, ansambļi, veikali, u.t.t. būtībā jau AKKA/LAKKA pilnīgi pofig, kā tā muzička iegūta, ja to publiski atskaņo, tad maksā ragā. No privātpersonas fig ko paņemsi/

Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Didzis,

 

Es par tavu teikto neesmu tik ļoti pārliecināts, ja kāds no mp3 tiek uzglabāts darba vietā. Arī sava hāte var būt uzrādīta kā darba vieta.

Link to comment
Share on other sites

Nu bet loģiski. Darbā ir jāstrādā un uz datora visam jābūt legālam.Ja mūziku klausies darbavietā, tad tā ir publiska atskņošana un jāmaksā. Lai gan kādas problēmas darbavietā turēt fleškā muzičku un portablās programas? Pat ja pārbaudes laikā aizmirst flešku izraut, vienmēr var pateikt, ka fleska nav Tava un to atradi uz ielas. Kad dzīvoklis ir Tava uzņēmuma juridiskā adrese, tad tak no Tevis var naudu nokāst- uzņēmums tak. Vot no parasta mirstīgā strādnieka, kurš visu dienu "urbj pie darbagalda" tak nevar neko paņemt un neviens neaiztiks.

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...