Fruzz Ierakstīts Oktobris 3, 2011 Share Ierakstīts Oktobris 3, 2011 (labots) Šogad ietrinos ar ķirbjiem. Saauguši kā sēnes pēc lietus. Ko ar viņiem darīt? (grebt priekš helovīniem neskaitās). P.S burkās jau saliku (tjip etiķī un tad krustangliņas un kanēlis) Labots Oktobris 3, 2011 - Bide Link to comment Share on other sites More sharing options...
Volters Oktobris 3, 2011 Share Oktobris 3, 2011 http://www.receptes.lv/receptes/no:kirbji/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
flasherr Oktobris 3, 2011 Share Oktobris 3, 2011 ķirbju pankūkas samalts ķirbis ar cieti + pa virsu ķīselis (tjipa saldais, baigi garšīgs), gari tievi sagriezti gabali, cepeškrāsni - cukādes vai sukādes, aizmirsu nosaukumu sēklas,protams, izžāvēt un ēst Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vilx- Oktobris 3, 2011 Share Oktobris 3, 2011 Sarīvē un sasaldē. Varēsi putru vārīt ziemā. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gints_lv Oktobris 3, 2011 Share Oktobris 3, 2011 http://www.apollo.lv/portal/life/articles/251151?ref=news-top-ad-15 Link to comment Share on other sites More sharing options...
darklight Oktobris 3, 2011 Share Oktobris 3, 2011 Manā izpratnē vienīgais ēdamais ķirbī ir sēklas Nu ja vēl baigi labi samarinē, tad reizi gadā var. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
e = d Oktobris 3, 2011 Share Oktobris 3, 2011 jātaisa ķirbju lielgabals - Link to comment Share on other sites More sharing options...
osscar Oktobris 3, 2011 Share Oktobris 3, 2011 nu nez, es varu pankūkas ēst, putru , vai cepeškrāsnī ar gaļu kopā. vēl esmu sulu dzēris - nu tas tāds na ļubitļa, bet veselīgi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stepselis Oktobris 3, 2011 Share Oktobris 3, 2011 Jātaisa kompots kopā ar cidonijām! Garšo gandrīz kā aprikozes. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zux Oktobris 3, 2011 Share Oktobris 3, 2011 Labi marinēti ķirbja gabaliņi ar šņabīti ir OK! Link to comment Share on other sites More sharing options...
oxygen Oktobris 3, 2011 Share Oktobris 3, 2011 Eh, ar ķirbiem ir tā ka ir ts ''lopbarības'' un patiešam forši. Nu parasti tie ''lopbarības'' ir lielie, apaļie un ar izteiktu ķirbju garšu. Man personīgi tā ne pārāk. Bet tie otrie... nu diena pret nakti (garšā , smaržā). Nu šogad kā reize viens tāds.Kaut liels , bet forma kā kabacim. Smaržo nedaudz pēc melones nevis pēc ķirbja. No šitā pankūkas ... ui tas ir kaut kas super. Arī no tiem parastajiem tā neko, bet nav salīdzināmi. Nu ķirbis pa pirmo der zupās tipa pieliek klāt . Nevar saprast kas, bet garša sanāk lieliska. Vel dikti garda ir biezzupa no ķirbiem (nu bez ķirbja iekšā kartupeļi, sīpoli, burkāni) . Principā apcep eļļā sīpolus, pievieno sarīvētus burkānus, pacepina , pieliek kartupeļus un ķirbjus. Sautē kamēr mīksti. Kad liek šķivī ir būtiski pielikt sinepes. Sanāk super . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sanchus Oktobris 3, 2011 Share Oktobris 3, 2011 Biezzupa. Ķirbjus novāra ūdenī, tad sablenderē; pieliek dzintarsiera trauku klāt; pieber garšvielas un biezzupa gatava. Var pievienot vēl saldo krējumu. Pēc ķirbjiem negaršo, sanāk pat ļoti garšīgi. Kaut kur cāļa respetēs esot šis te. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gestapo Oktobris 3, 2011 Share Oktobris 3, 2011 Tai kā gribi, vienalga pie pilna saprāta negribēsies lāgā viņu ēst Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sanchus Oktobris 3, 2011 Share Oktobris 3, 2011 http://www.receptes.lv/receptes/kirbju-biezzupa-ar-kausetu-sieru-un-grauzdiniem/ Man arī ķirbji līdz šim tikai burkās ar etiķi un sēklās, bet tā biezzupa bija kolosāla. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ggg97 Oktobris 3, 2011 Share Oktobris 3, 2011 (labots) Ķirbju biezzupa. Te, kautkad, sieva taisīja. Ķirbis, burkāni selerija, sīpoli, saldais krējums (tātad var arī kausēto sieru). Pie pasniegšanas pārkaisa ar grauzdētām, lobītām ķirbju sēklām (tātad var arī ar maizes grauzdiņiem) Un... Un... Un pisam nedaudz sasmalcinātu ingveru, bet tas uz cienītāju... Man ķirbis nesocējas ar bērnu špāsīti. Labots Oktobris 3, 2011 - ggg97 Link to comment Share on other sites More sharing options...
smartdevil Oktobris 3, 2011 Share Oktobris 3, 2011 Mēs parasti liekos ķirbjus savāram zaptē ar sarīvētu cidonīju vai citronu. Tāds baigi garšīgs ievārījums sanāk. Ķirbjus ar knapi var just. Varbūt daudziem tas ir neierasts, bet no tomātiem ar var ievārījumu vārīt, bet pie tā ir jāpierod tā pat kā pie paprikas. Link to comment Share on other sites More sharing options...
L.R Oktobris 4, 2011 Share Oktobris 4, 2011 (labots) Ehh būtu man daudz ķirbju. Spied svaigi spiestu sulu un dzer. Ātri aizies tie ķirbji, piespied klāt burkānu vai ābolu, vēl labāk. Labots Oktobris 4, 2011 - L.R Link to comment Share on other sites More sharing options...
Žaks Noriss Oktobris 4, 2011 Share Oktobris 4, 2011 Pagājušo gadu vārījām zaptē ar apelsīniem un apelsīnu mizu. Izskatās smuki, garšo ļoti labi, jālieto samērā maz cukura. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Igelkott Oktobris 4, 2011 Share Oktobris 4, 2011 manā skatījumā - ķirbjus var izbarot lopiem, - govīm, cūkām - ķirbis ir kaut kas katastrofāli pretīgs (man vismaz). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sanchus Oktobris 7, 2011 Share Oktobris 7, 2011 Tad jau, ja Tev būtu jāizvēlas dzīvot Fukušimā un dreifēt uz cunami vai ēst ķirbjus, Tu izvēlētos pirmo variantu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Exiic Oktobris 7, 2011 Share Oktobris 7, 2011 manā skatījumā - ķirbjus var izbarot lopiem, - govīm, cūkām - ķirbis ir kaut kas katastrofāli pretīgs (man vismaz). ik pa laikam varbūt, iespējams, maybe, atrodas kāds ok ēdiens, bet visādi citādi +1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Raimonds1 Oktobris 9, 2011 Share Oktobris 9, 2011 Ieliec bildi -kādi ir Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts