Jump to content

Nepieciešams viedoklis - Spica, P500, Wildfire pret Desire


eziic
 Share

Recommended Posts

Iesākumā ielinkošu visus pēc kārtas, lai visiem skaidrs par ko ir runa:

 

http://www.gsmarena.com/samsung_i5700_galaxy_spica-2965.php

http://www.gsmarena.com/lg_optimus_one_p500-3516.php

http://www.gsmarena.com/htc_wildfire-3337.php

http://www.gsmarena.com/htc_desire-3077.php

 

Pēc savas ilgus gadus uzticīgās Nokia E90 nopārdošanas nolēmu, ka gribu pamainīt kaut ko un iemēģināt kādu no Android aparātiem. Tad nu šie vismaz pagaidām ir tie, starp kuriem cenšos izdarīt savu izvēli. Īstenībā nedaudz samelojos, šobrīd galvenā izvēle un pamatinfo tiek ievākts par Spica un P500, jo Wildfire esmu nosacīti nolicis maliņā - vakar šo brīnumu bija iespēja aptaustīt un biju ļoti vīlies displeja izšķirtspējā. Protams, labprāt uzklausīšu jebkuru argumentu par to kāpēc Wildfire tomēr būtu labāka izvēle par abiem minētajiem modeļiem.

 

Kas attiecas uz Desire, visiem, protams, skaidrs, ka no minētajiem modeļiem šis ir pārāks par pārējiem trim un atrodas citā cenu kategorijā, pievienoju viņu šim sarakstam tieši ar tādu domu kā tēmas virsrakstā - 3 VS 1. Vai kāds varētu mani apgaismot cik un kā Desire labāks par Spica/P500, ja neņem vērā displeja izmērus, jaudīgāku procesoru un multitouch fīču? Apzinos, ka jaunu Desire atļauties nevaru, bet varbūt, ja šo iemeslu ir patiešām daudz un būtiski, ir vērts vēl pagaidīt un iekrāt vai ieķert lietotu kādā sludinājumu serverī?

 

Labprāt uzklausīšu šo modeļu lietotāju viedokļus, protams, ideālā variantā, ja būtu kāds, kam būtu bijusi tā iespēja salīdzināt kaut ko no šī saraksta dzīvē - vēl jo labāk. Jau iepriekš liels paldies par info un sapratni.

Link to comment
Share on other sites

Viennozīmīgi Desire.

Pats izčamdīju ļooti daudzus tālruņus pirms paņēmu sev Desire, arī Optimus One un Wildfire, no Tevis pieminētajiem. Neviens nestāv ne tuvu. 1Ghz procis un 600MB RAM tomēr ir spēks.

Link to comment
Share on other sites

mhmm Desire > P500 > Spica > Wildfire.

 

Desire galvenā priekšrocība - ekrāna izšķirtspēja + procesors. Ar to principā viss beidzas.

Link to comment
Share on other sites

Wildfire neieteiktu ņemt dēļ mazās ekrāna izšķirtspējas. Savādāk aparāts ir OK.

Meitai ir P500. Šī ir ļoti apmierināta ar telefonu. Cik pats to paskatījos/ paspaidīju, tad aparāts atbilstioši savai cenai ir ļoti labs.

Pašam ir Desire un esmu ar to apmierināts. Viss strādā smuki un korekti. Salīdzinot ar P500, Desire ir lielāka izšķirtspēja un ekrāns un tas nozīmē, ka var redzēt mazliet vairāk uz ekrāna, nekā uz P500.

Veiktspējas atšķirības starp abiem telefoniem arī īpaši nemanīju. Varbūt parām maz to apskatīju, lai redzētu negatīvās puses :). Viens pluss P500 ir tas, ka tas uzreiz atbalsata latviešu valodu, t.i., tam ir uzreiz latviešu valodas virtuāla klaviere. Uz Desire tādas lietas nebija un bija jāliek cita virtuālā klaviere. Vēl P500 neatblasta Flash, bet Desire gan atbalsta. Bet, iespējams, ka no Marketa to var manuāli uzinstalēt un tad viss strādās. Bet neesmu to skatījies un pārbaudījis.

 

Ja nauda nav šķērslis, tad ņem Desire. Ja tomēr naudas apmērs ietekmē telefona izvēli, tad ņem P500.

Link to comment
Share on other sites

Nesen apsvēru pirkt P500 pret Desire Z.

Pirmo pie mums var nopirkt pa ~125Ls otro pa ~285Ls

ieguvumi/zaudējumi - fiziskā klavieri, maza veiktspēja atšķirība, kamera, telefona atmiņa programmām

Beigās iegādājos P500, jo:

- esejas tāpat nerakstīšu uz telefona un ekrāna tastatūra ir ok

- 200Mhz zaudējums jaudā pagaidām nav izjusts, (nēesmu mēģinājis gan kādu mega ūber video skatītes vai spēcīgu spēli dzenāt)

- Skatījos divx filmu uz P500 un bija ok.

- telefona kamera paliek telefona kamera, nekas nopietns tur nevar jebkurā gadījumā būt

- Rakstīt uz ekrāna klaviatūras ir ok, uz fiziskās vai lielāka ekrāna būtu ērtāk, bet var iztikt.

- Tuvākajos mēnešos liela daļa ražotāju stums ārā jauno telefona paaudzi ar 2 kodoliem un uz augšu, tad ja ļoti gribēsies šo varēs viegli norakstīt/nopārdot un paņemt ko jaunu un spēcīgu

- Palika pāri 160Ls priekš saldējuma :)

 

Bet nu katram savas vajadzības, es pēc 2 nedēļu lietošanas pagaidām nenožēloju ka nenopirku ko citu

Link to comment
Share on other sites

Viennozīmīgi Desire.

Pats izčamdīju ļooti daudzus tālruņus pirms paņēmu sev Desire, arī Optimus One un Wildfire, no Tevis pieminētajiem. Neviens nestāv ne tuvu. 1Ghz procis un 600MB RAM tomēr ir spēks.

1GHz procis un 768MB RAM ir Desire HD

Parastajam Desire ir 800Mhz un 512MB(576??) RAM

Es balsotu par Desire. Viens no labākajiem andrīšiem tajā klasē.

Labots - MārcisB
Link to comment
Share on other sites

Viens sliktums Desire ir tas, ka aplikācijām pieejamā vieta ir tikai ~ 150 MB liela. Pārējo daļu aizņem Andrioda softi. Ja grib instalēt daudz aplikācijas, tad tas var radīt problēmas - sāks aptrūkties vieta. Un arī ne visas aplikācijas māk visu drazu pārlikt uz SD karti. Kaut ko tās atstāj arī telefona atmiņā.

Ja rokas aug no pareizām vietām un galva ir apķērīga, tad var arī mazliet pārkonfigurēt šo lietu, lai aplikāciju glabāšanas vieta atrastos uz SD kartes, nevis telefonā. Bet tas nav oficiāli un ar to tiek zaudēta garantija :(

Cik liels atmiņas daudzums aplikācijām ir uz P500 nemācēšu teikt, bet meita kaut kā nav sūdzējusies, ka visa atmiņa ir jau piepildīta ar aplikācijām.

Link to comment
Share on other sites

Pašam nav, bet 1 čomam ir Desire, otram Wildfire. Cik pats esmu spaidījis, noteikti labāk Desire. Wildfire maza izšķirtspēja, un viņš strādā krietni lēnāk nekā Desire, vismaz manā gadījumā. Desire labs, liels ekrāns, ātri strādā, labi var sēdēt netā, pateicoties lielajam ekrānam. Ideāli vispār būtu Desire HD, bet tas ir dārgāks.

Link to comment
Share on other sites

Pačamdīju lētā gala androīdus, palasīju jūsu viedokļus un sapratu, ka jāieķer Desire tipa aparāts un kādu brīdi jāpasēž uz maizes un ūdens. :) Vienīgi atkal uzradās jautājums, šoreiz salīdzinot šos abus:

http://www.gsmarena.com/compare.php3?idPhone1=3077&idPhone2=3115

Izčekoju neskaitāmus apskatus, atsauksmes un rakstus, gudrāks tā arī nekļuvu - kādas būtu būtiskākās atšķirības šiem abiem modeļiem un kuru no šiem jūs šobrīd izvēlētos?

Link to comment
Share on other sites

Galvenā atšķirība ir tāda, ka Samsungam ir lielāka iekšējā atmiņa instalējamām aplikācijām. Tev nebūs problēmas, ka nevari uzinstalēt kādu aplikāciju dēl maza atmiņas apjoma.

Ja nevari izvēlēties starp šiem abiem aparātiem, tad ieteiktu Samsungu. Bet pats neesmu lietojis Samsungus.

Link to comment
Share on other sites

Livingston

Esmu pamēģinājis visus diskusijā līdz šim pieminētos aparātus izņemot LG P500 un Galaxy Ace un kā pirms pusgada izvēlējos Desire, tā arī līdz šim neesmu redzējis nevienu citu, pret ko gribētu to mainīt.

Samsungos nepatīk korpusi (pārāk spīdīgi un plastmasīgi), par spīti jaudai mēdz būt raustīgi lietošanā. par Wildfire jau teica - ekrāns ar mazu izšķirtspēju. Principā jau nav mirstamā kaite, bet kad ir redzēts kaut kas vairāk, tad grūti sadzīvot. Drīzāk jau negribas ... Desire Z nepatīk tā klaviere, tāda vaļīga eņģe sanākusi. Desire HD ar lielāku un blāvāku ekrānu arī nepatīk (mana Desire vēl ir ar AMOLED ekrānu).

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...