Jump to content

Lattelecom virszemes TV (2. turpinājums)


Rudiger
 Share

Recommended Posts

Jema, es jau saprotu, ka cilvēks grib karti nošārēt, bet, ja vairāki teļuki, tad neliks tak katram savu antenu. Tātad, antena viena un signālu vakag dalīt pareizi.

Oxsygen, zinu cilvēku, kirš ir palaidis kartes spliteri ar vadiem. Viss strādā pa parasto tīkla vadu uz vairākiem kaimiņiem. Cita lieta, te forumā jau bav labais tonis pieminēt variantu ar vadu. Te visi advancētie bezvadu risinājumu fani un no vadiem baidās kā velns no krusta :sarkasms:

Link to comment
Share on other sites

@Didzis es taču atcerējos, ka biju piekrokodīlējis regulējamu stabilizētu barošanas avotu, nekas tur labāks nebija novērojams...

Tas pasākums izskatās šādi: https://www.dropbox.com/s/xdtjdnfkbw201uq/antena.jpg?dl=0tikai ar to atšķirību, ka tieši virs kores ir pieskrūvēts Mikrotiks(kura signāla līmenim man nav pieejas, lai pēc tam noregulētu).

Kā ar tām Iskra antenām, kāda man būtu pietiekoša un vai to var likt masta vidū? Varbūt tad jāizgatavo kronšteins, kas viņu iznes uz sāniem no masta ēnas? ;)

Un vai Iskrai man pietiktu vienkārši ar salāgošanas platīti, bez pastiprinātāja? (Attālums 64km, kabelis kādi 15m)

Labots - ksb
Link to comment
Share on other sites

Ksb uz tādu attālumu noteikti vajag DTX92F antenu. Diemžēl, šo antenu var montēt tikai masta galā. Tev tur nav nekādas problēmas. Nomet augšējo metru viļņu antenu un mauc tās vietā DTX92F. Kādas problēmas mastā kaut ar vīli ievilkt atzīmes un pēc tām atjaunot Mikrotik antenas iepriekšējo stāvokli..Nav tak SAT šķivis un pāris grādi pa labi vai kreisi pilnīgi pofig. Vot DTX antenu gan vajag precīzi orientēt.Uz tādu attālumu es ietektu likt orģinālo Iskras pastiprinātāju un tad Teb nekādu papildus barbloku nevajadzēs. 66km ir liels attālums un tur ktram decibelam jau ir nozīme.

Link to comment
Share on other sites

Didzi, tam kam iet vadu risinājums, ir šis http://satsklep.pl/en_US/p/Wired-Cardsplitter-Blue-Line-v-1.0-Set-With-3-Cards/169 ?  Mani pagaidām attur pirkt tas ka nav zināsm 100% ka ies ar mūsu Conax. Ja ietu, tad pāris radagabali jau vēlētos pa šo cenu. Nu novilkt vadu no vienas istabas uz otru jau sīkums.. A ta nopirkšu, bet īsti neder. Maksāt to baiso naudu par bezvadnieku.. nu nezin, varbūt ja izmanto kādu dārgāku kā virszemes TV, bet apkalpot vajag veselu mazkalibra viesnīcu.

Link to comment
Share on other sites

@Didzis trakākais jau ir tā masta masa, vajadzēs savākt ļaužu baru, lai to dabūtu lejā/augšā, bet varbūt kad nogriezīsim to veco metru antenu nost, tik traki vairs nebūs.

Cik saprotu pastiprinātājs derīgs ir šis: DIGI-YAGI 16U un barošana viņam pietiks tie 5V izejā no dekodera jo sprieguma kritums man sanāk diezgan mazs.

Kā ir ar tiem plastmasas stiprinājumiem, cik gadus saules un putnus viņi iztur?

Link to comment
Share on other sites

"

Kurmus"

Es kādreiz arī mēģināju un izdevās.Aprakstīts šeit :

Virzemes TV (Conax kartes kodēšana / dalīšana)

Labots - lipka
Link to comment
Share on other sites

ksb, par pastiprinātāju un barošanu viss pareizi. Tavu mastu var  divatā nolaist. Izmauc no bēniņiem, pie kores, striķi un laid lejā. Apaksā vajag otru cilvēku, kurš trubu uz trijkāja noliek. Nomontē vecās antenas  un uzliek jauno. Tad ar garām dakšām vai citiem piemērotiem kokiem mastu paceļ cik nu vien augstu var un ar striķi uzvelk augšā. Stundas darbs maksimums. Tev tak ir pret ko to trubu vilkt. Ja masts klajā laukā jāuzceļ, tad gan vajag vairāk cilvēkus.

Link to comment
Share on other sites

@Didzis, paldies par palīdzību!

Vēl tikai tāds sīkums, ka Yotai esot sākusies inventerizācija un šonedēļ citi no viņu bāzes paņemt nevarot. Varbūt kādam ir aktuāla kontaktinfo no kāda viņu veikaliem, varbūt ir kādā no tiem un tie tomēr vaļā...?

Link to comment
Share on other sites

Tā vēdekļveidīgā antena netur līdzi DTX92F. Pastiprinājums par 2-3dB mazāks. Dzelžu tur daudz, bet jēgas maz. Tad jau labāk DTX48RF, tā vismaz vieglāka par Corab classik

Link to comment
Share on other sites

@Didzis

nevajag maaleet melns un balts :)

 

man pietika ar shaadiem argumentiem:

1. bija veikalaa(Unisat Mazaa Kalna), ja visi citi sat lorinji tiek pirkti sheit,

 _ tad ne maazaakaa prieka kulties cauri visai Riigai deelj vienas DM antenas

2. vaarnizturiiga

3. pasiivaa

4. labas atsauksmes no stuteetaajiem, kam tas ir pamatdarbs

 

un no savas prakses

5. caur spliteri pabaro divus eedaajus uztverot no 68km attaala tornja

 

praatuljojumi:

6. elementi ir veedeklii tamdeelj, ka tiko tornis pazuud no redzamiibas zonas,

 _ taa tiek sanjemts atstarots signaals un tas vairs nav preciizi horizontaals

Labots - MartiniB
  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Atradu kur dabūt antenu un šie zvērēja ka esot viņu pašu noliktavā un ka toč dabūšot, bet pastiprinātāja viņiem nav…

Dabūju pašā Yota bāzē  visu vajadzīgo. 9. - 10. 01. gan būs ciet.

Labots - ksb
Link to comment
Share on other sites

MartiniB, es tikai pasaku, ka DTX92F antenai pastiprināšanas koeficients ir par 2-3dB lielāks. Reāli salīdzināju un man rādija 3dB. Labi, mērijumu kļūda, bet arī 2dB, priekš digitālā signāla ir daudz. Atdzīšos, likt antenas, nav mans pamatdarbs, bet tas nenozīmē, ka antenu stutētāji, kuri ar to naudu pelna, būtu zinošāki.  Daudz viņi antenas testējuši un savā starpā salīdzinājuši? Kas vietējā bodē, pa rokai nopērkams, to arī štellē. Es , digitālās ēras pirmsākumos, arī , reklāmas vadīts, vienu vēdekļantenu uzliku kabeļtīklam. Nē, nu darbojas jau, bet no DTX92 signāls spēcīgāks, to ātrāk samontēt un konstrulcija ērtāka. Es uzskatu, ka vēdekļantena ir analogs DTX48F antenai, toties daudz smagāka un dārgāka. Vismaz signāls no šīm antenām ir praktiski vienādāks. Nu ne sūda tie divi liekie ragi nedod un nekādus atstarotos signālus neķaer. Nav tak tādu debesīs. Jā, varbūt kādus 20km no torņa var noķert  atstarojumu no zemes, bet tāda vietā rāda arī ar naglu un neaizmirsīsim, ka no zemes nāk arī visadi inustriālie traucējumi.. Lielā attālumā no raidītāja, nekā labāka par Yagi tipa antenu, ar šauru virziendarbības lenķi, nav un arī nebūs.

Kuru veikalu mēs izvēlamies visādu antenu loriņu pirkšanai, tā cita lieta. Galu galā, klients maksā un skaidrs, ka, parastam antenu stutētājam, dziļi pofig, ka ir labākas un lētākas antens- bildi rāda un labi. Es tikai piedāvāju cilvēkam izvēlēties labāko pirkumu pa mazāko naudu.

Jā, Yota Lizuma ielā šodien strāda, bet rīt un parīt būšot ciet. Nākošņedēļ atkal vaļā.

Link to comment
Share on other sites

Nezinu vai svētdien dēļ vēja sanāks to visu darīt, bet paskatoties uz detaļām, īsti nesapratu kur pareizi ir jāmontē posms, pie kura nāk klāt kabelis, t.i. kādā attālumā no kā un uz kuru pusi jābūt kabeļa konektora - uz mastu vai uz otru pusi.

Link to comment
Share on other sites

Liec kā gribi, tur nolažot nevar. Caurims nesošajā traversā ir īstajā vietā un puļķīši dipola turētājā ir precīzi pret dipola elementiem. DTX48F antenas izvadu liek uz reflektora pusi, bet DTX92F uz nesošā masta pusi. Lai gan, ja uzliksi otrādāk, viss darbosies, būs tikai lieks kabeļa līkums. Pašus dipola elementus gan noteikti vajag likt tā, lai tie būtu antenas direktoru plaknē. Tur gan arī speciāli jāpacenšas, lai otrādāk uzliktu, jo urbums traversā to nepieļauj. Lai gan, esmu uz jumta redzējis antenu, kurai direktori nebija pagriesti pa 90 grādiem. Tak laikam cilvēkam rādija :sarkasms: Vienkārši, jāizprot antenas darbība, tad viss tur elementāri.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
TasEsmuEss

Sveiki, biedri.

 

Šodien nevienam nav novērotas problēmas ar bemzmaksas paku? Pazuda signāls. Kanālu pārskenēšana panāca to, ka LTV1, LTV7, OTV, Riga24 utt vispār netika atrasti. Visu pārējo rāda un signāls teju pilns.

Link to comment
Share on other sites

Varēji vismaz pateikt, kur dzīvo un kādu torni redzi. Ļoti šubos, ka kāds raidītājs būtu apstājies. Tur tak 100% rezervēšana.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
(labots)

Sveiki biedri.

 

Vajag uzdāvināt dekoderi, lai skatītos lattelecom virszemes tv. Kurus Jūs ieteiktu? Vēlams ar ieraksta funkciju , bet ne obligāti. Zinu, ka var nopirkt lettelecom bodē, bet varbūt ir kaut kas labāks?

Dekoderis tiks lietots Jumurdā.

Labots - kaads
Link to comment
Share on other sites

Rudiger

 

Amiko Mini HD T2/C ap 55EUR, ir Conax karšu lasītājs, ieraksts un LAN ligzda citiem jaukumiem.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
viseļčaks

sveiki!

Vēlos gados vecam cilvēkam nopirkt TV kartiņu ar 30 dienu abonēšanu, iegāju lattelecom mājas lapā, tur rakstīts: "Atgādinām, ka, lai pēc atjaunošanas koda aktivizācijas redzētu kanālus, Tev ir nepieciešams veikt atkārtotu automātisko kanālu meklēšanu un pēc aptuveni 10 minūtēm izvēlēties kādu no maksas kanāliem."

Tas nozīmē, ka, ja es sadomāšu nopirkt jaunu aktivācijas kodu uz 30 dienām, lietotājam atkal vajadzēs atkārtoti dekoderī pārskanēt kanālus? Otrs jautājums. Kā notiek aktivizācija, piemēram, ja ir pagājušas 27 dienas un es veicu jaunu aktivizāciju uz to pašu karti? Kartē pazūd atlikušās 3 dienas? Trešais jautājums. Smirdīgajā lattlekom mājas lapā rakstīts, ka ekonomiskajā pamatpakā atrodas 30 TV kanāli, bet es skatos, ka, ja ņem papildus tematiskās pakas, tad, nezin kapēc, ekonomiskā paka  paliek ar 29 TV kanāliem, kas par TV kanālu pazūd, lattelekom huiņā nav nekādas informācijas. Negribu zvanīt uz to smirdīgo kantori, jautāju boot.lv profiem.

Link to comment
Share on other sites

ja gribi lietot smirdīgā kantora pakalpojumus, varēji arī viņiem pazvanīt. Nedomāju ka boot-ā kāds nodarbojas ar TV pakalpojuma nodrošināšanu. 

Link to comment
Share on other sites

viseļčaks

to Lapais

ja tu nezini, tad paklusē. Es jautāju tiem boot.lv apmeklētājiem, kuri varētu būt lietas kursā. 4.maija Republikas zaglīgā valdība un pērkamā Saeima iedeva smirdīgajam lattelekomam monopola tiesības Latvijas virszemes TV izplatīšanā un man nav citu variantu, kā, savam gados vecam radiniekam, nodrošināt LTV kanālu pieejamību. Zviedrijas Viasata pakalpojumus neizskata. Es nevēlos tiešu kontaktu ar Lattlecom un tās ir manas problēmas, es tikai jautāju tiem, kas varētu zināt un palīdzēt.

Link to comment
Share on other sites

Viseļčara, kas ir, ko, Mego pirktie  2litrenieki nesniedza gaidīto rezultātu? Iekš šī foruma Tev nāksies pagaidīt, kad atnāks kāds, kurš saistīts ar LTC, un pa starpai nedaudz palasīt beztēmu. Tāda ir dzīve, bet uz apbižotajiem vezumus ved.

Labots - ggg97
Link to comment
Share on other sites

Man jau liekas, ka pats neko nezini ja tavam radiniekam vajag LTV tad nevajag nekādus kodus pirkt šie kanāli ir brīvi uztverami. Bet runas par 4. maija republiku nevietā, jo LTC ir kabeļtelevīzijas izplatītajs un nav tieši saistīts ar to ka kanāli neizvēlās raidīt FTA, vēl jo vairāk, pēc 2014 gada kad FTA nodrošina lvrtc.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

es varētu būt viens no tiem kas zina, bet tā kā strādāju smirdīgā kantorī, tad neatbildēšu...

  • Patīk 4
Link to comment
Share on other sites

Ar šādu attieksmi šajā forumā nekādu pretimnākšanu nepanākt..

Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...

Lattelecom atsūtīja kaut kādu vēstuli, ka varēs par samazinātu cenu dabūt viedkarti otram tv. Priekš Ekonomiskās pakas.

Link to comment
Share on other sites

kaspisrik

No 1.februāra abonēšanas maksa par ekonomisko paku tiek palielināta līdz 8.89 EUR (visdrīzāk tikai tiem abonentiem, kuriem spēkā ir beztermiņa līgums), otram tv abonēšanas maksa  būs 2.90 EUR par ekonomisko paku.

Link to comment
Share on other sites

Visu laiku standarta cena priekšapmaksas koda iegādei ir bijusi 8.xx EUR, reizēm vēl arī ir akcijas, kad Ekonomiskā + visi pārējie kanāli maksā 8.xx - 10.xx EUR.Kāds tad īsti ir labums no tām ilgtermiņa saistībām ar LTK, kuri spiež pirkt kodu katru mēnesi? :)

 

Reizēm, kad ir vairākas brīvdienas, paņemu ekonomisko... a tā pārsvarā man piteiek ar brīvajiem - gan pa LTV1, gan LTV7 ir pietiekoši daudz ko skatītites + nav bezgalīgās reklāmas, kā MTG kanālos.

Labots - rubb
  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Es tā kā SAT skatos vairāk, bet dažkārt arī Virszemes TV., Tai vēstulē bij minēts par valodas un subtitru izvēli. Cik esmu mēģinājis, tad pieslēdzami/atslēdzami subtitri LTC nav manīti. Ir kaut kas mainījies? 

 

P.S. Jāatzīst, ka patīk fīča, ka valodas LTC dažkārt ļauj pārslēgt (ja konkrētai pārraidei ir vairākas). Viasatā tai pašai pārraidei tādas iespējas nav.

Link to comment
Share on other sites

Interesanti kā LTC taisās nodrošināt HD kvalitāti SD kanālā?

Acīmredzot kāds nedomājot taisījis copy&paste.

Link to comment
Share on other sites

  • Rudiger locked un unlocked this tēmaa
  • Rudiger locked this tēmaa
  • Rudiger unlocked this tēmaa

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...