Jump to content

iesakiet TS failu konvertēšanas softu


kruslis
 Share

Recommended Posts

Bija man .dvr faili. pārtaisīju par .ts tagad gribas uz .avi. Meklēju kādu programmatūru, kas pārveidos .ts failu uz .avi ar maksimālu kvalitāti. Ideāli būtu, ja būtu 1:1, bet kā noprotu, tad tas tehniski nav iespējams.

Padalieties pieredzē. :-)

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Zudumi būs vienmēr. Jautājums ir - cik lieli.

Un "pārtaisīt uz AVI" neko nenozīmē. Svarīgs ir kodeks, kādā fails nokodēts. Ja runa iet par AVI, tātad noteikti domā XviD kodeku.

Es pats personīgi pagātnē (kad cietie diski vēl nebija tik lēti un visu rakstīja DVD matricās) kodēju praktiski visu ierakstīto uz XviD. No MPEG2 to izdarīt vieglāk. MPEG4 - sarežģītāk, jo procesā rodās tā saucamie "blended frames"

http://i50.tinypic.com/2yxkcw2.jpg

 

Kaut kas līdzīgs šitam. Dažreiz trakāk, dažreiz ne tik traki (skatīties uz džeku) Ja source ir progresīva, nevis interlacing-ota, tad tādu blending problēmu nav vispār.

Risinājums ir failu taisīt uz 50 kadriem sekundē, taču tas prasa milzonīgu bitreitu + daudzas DVD XviD lasošās mašīnās (kinozāles, playeri utt.) tādus var neprast nospēlēt.

 

Ar ko to visu izdarīt? Es izmantoju Gordian Knot Rip Pack kuru normāli sakonfigurējot var iegūt puslīdz jēdzīgus rezultātus.

Personīgi es reenkodēšanu šobrīd veicu ļoooti reti, ņemot vērā to, ka faila izmēri vairs nav tik lieli (salīdzinot ar HD sourcēm vai cieto disku izmēriem pagātnē), kā arī kvalitātes zudumu nav nekādu.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Pašreiz manā rīcībā ir VideoReDo, kuram ir convertēšanas opcija, bet šajā pašā forumā man neieteica to lietot TS uz avi utt. Un es arī nemaz nemēģināju It kā ir opcija ts uz DVD, bet negribas piesārņot cietni.

Nu paskatīšos, kas ir kas. Bet par to kādu kodējumu izvēlēties - paldies!

Link to comment
Share on other sites

ts faili jau parasti sarodas, rakstot no sat tunera. Vecos laikos lietoju Virtualdub + kaut kādu kodētāju, lai viņus pārtaisītu normāli skatāmā veidā. Tagad esmu sapratis, ka vieglāk ir novilkt gatavo xvid no torentiem, ja nu vienīgi ieraksts nav kaut kas baigi ekskluzīvs, nekā čakarēties ar pārkodēšanu.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Ja vien esi gatavs atteikties no arhaiskā *.avi konteinera (tā vietā lietojot *.m4v/mp4 un/vai *.mkv kointeineri), tad kā laba un progresīva programma dažādu Transport Stream failu rekodēšanai ir Handbrake. Strādāju ar to jau nepilnu gadu, un jāsaka, ka pieredze ir ļoti pozitīva.

 

Pirms tam ir bijusi pieredze gan ar AutoGK, gan ar Gnordian Knot Rip Pack, gan AviDemux, gan Super®, kā arī vairākām citām līdzīga profila programmām. Ja runa ir par vienkāršu (vai arī sarežģītu, ka vēlies) TS faila rekodēšanu, jāsaka, ka Handbrake daudzējādā ziņā sit pušu minētās programmas. Īsumā - rezultāts tiek iegūts salīdzinoši īsā laika sprīdī, un, galvenais, iegūtā faila kvalitāte ir ļoti laba. Piemēram, praktiski nekad neesmu saskaries ar audio/video sync problēmu, kā tas nereti ir bijis ar AviDemux un AutoGK. Protams, ir dažas citas nianses, kas jāņem vērā, bet kopumā rezultāti ir ļoti labi. Savukārt, jau minētais VideoReDo ir ļoti labs rīks TS failu rediģēšanai (reklāmas, vairāku failu savienošana, audio izvilkšana), taču rekodēšanai Handbrake ir labāks.

 

Programmai ir ļoti labs manuālis WiKi formā, to izstudējot , varu garantēt, ka stulbāks nepaliksi. ;)

 

Ja ir kādi jautājumi par minētajām niansēm, raksti privāti, vai veido jaunu foruma topiku tieši par šo programmu, un privāti atsūti linku uz to (jo pārāk bieži forumam līdzi nesekoju).

 

PS.

Vēl var noderēt XMedia Recode (mājas lapa ir vāciski, bet programmai ir arī eng interfeiss) un AVI Mux Gui (šai gan izstrāde neturpinās, bet tas jau neliedz to izmantot tādu, kāda tā ir tagad).

Labots - GMH
Link to comment
Share on other sites

it.kroplis

Teikšu tev kā aktīvs DVB-T skatītājs uz HTPC, kurš raksta .ts bieži. Labākais kvalitātes sasniegums ir ar DIVX converter. http://www.divx.com/en/software/divx-plus/converter

Ar daudziem citiem maksas un bezmaksas variantiem, skaņa pret video tiek tik stipri nobīdīta, kad rezultāts nav pieņemams. Pēdējā laikā es cenšos nekodēt .ts vispār. Izgraizu ar smart cuter (maksas progza kura strādā stabili un pareizi nogriež freimus kur norāda). Ja vēl atrastu ātru veidu kā salīmēt tos .ts gabalus vienā .ts failā tad būtu skaisti.

Labots - it.kroplis
Link to comment
Share on other sites

it.kroplis

Salīmēšanai var izmantot tsMuxeR

 

 

Ieprovēju to tsMuxeR. Diemžēl tas nespēj salipināt kopā tos .ts failus.Izlidina kļūdas un apstājās. Mēģināju uz Win 7 x64. Paprovēšu vēlāk uz XP.

Link to comment
Share on other sites

Akdies, VideoReDo to dara bez demuxēšanas / reenkodēšanas. Tur ir iebūvēts speciāls rīks "Joiner", kā arī kombinēšanas - vairāku .ts failu kā viena liela faila rediģēšanas - atbalsts (savienojums ar precizitāti līdz freimam, par pamatu ņemot PID taimkodu). Un uzticēto darbu paveic ātri. Kāpēc sarežģīt lietas?

 

Tātad,

1) ar VRD izrediģējam / savienojam / sadalam;

2) ja nepieciešams, ar Handbrake reenkodējam (piem., ja gribas nokropot melnās malas, vai gribas mazāku izmēru (saglabājot acīmredzamu kvalitāti, ja tiek izmantots x264));

3) darbs (TVrips) gatavs!

 

Par Handbrake (un, starp citu, arī VRD) jau augstāk minēts.

Ok, vienīgais mīnuss (vai varbūt pat pluss) - VRD ir maksas produkts, lai gan arī šo slimību var apārstēt. :)

 

Jautājumi? Raksti!

Labots - GMH
  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

it.kroplis

Nja VDR cepuri nost. Strada neticami labi. Biju bezmaz jau atmetis ceribas sastapt labi stradajosu .ts failu apstradataju.

Respect.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Sveiki!

Tomēr gribētu paturpināt diskusiju.

Runa ir par LTC DVB-T. Tātad, mans aparāts saglabā *.trp un vēl pieliek klāt 5 failus. Jebkurā gadījumā, video un audio ir tajā *.trp. Google saka ka tos trp vajadzētu atvērt ar VLC, tas tomēr nevar. Labā ziņa - to var atvērt ar VideoReDo un var apstrādāt. Pēc tam tas saglabājās kā .ts ar H256. Bet te sākās nākošā problēma, tas *.ts fails pat uz datora krietni ieraustās, ieklučojās, nerunājot par citām ierīcēm, kas to never vaļā, lai gan H256 atbalsts tām ir. Ko izmēģināju - DivX convertoru, sakompresēju uz to pašu *mkv h256 - viss notiek, visi ver vaļā un it kā baigi labi, bet tad protams fails ir nu jau 3 x mazāks un attiecīgi kvalitāte arī jau 3 x mazāka.

Jautājums, ja jau pašā sākumā LTC ir h256, tad kā pēc VideoReDo vēlreiz nepārkodējot to .ts iekombinēt smukā *mkv konteinerī, kurš būtu normāli nolasāms citās iekārtās? Mēģinu Handbrake, tas arī visu par jaunu pārkodē un samazina failu/kvalitāti. Vai varbūt tas nav nemaz iespējas, nepārkodējot? Tad iesakiet kā konfigurēt Handbrake lai nezaudē. DivX convertoram vispār neko prātīgu tur nevar sakonfigurēt.

Labots - MGa
Link to comment
Share on other sites

Dotorā man arī neraustās, bet uz cita no-name atskaņotāja neatskaņo. Tipa paiet ~5 sekundes un izlido ārā. Lai gan tas pats no-name mierīgi atskaņo mkv ar h256, kaut vai to pašu materiālu pārdzītu ar DVIX HD Plus (h256). Mēģināju atraut vaļā ar AVIMux_GUI, cerēju ar to pārdzīt. Nekā - nevar vaļā. Tā kā man likties tomēr ka kaut kur kaut kas nojaukts.

Link to comment
Share on other sites

MGa - lai nepārkompresētu *ts ar MPEG4 pārtaisītu uz *mkv containeri - izmanto Haali Media Splitterī esošo GDSMux. Fails tiks remuxots uz *MKV, aizvāktas nulles paketes, respektīvi fails būs arī vieglāks.

Pēc tam jau MKVToolnix vari failam (joprojām to nekompresējot) nomainīt nosaukumus (pašā failā iekšā gan audio celiņiem, nesmuko PID XXX aizstāt ar Latvian utt.), pievienot "chapterus" (piemēram koncerta ieraksts), subtitrus un visu pārējo. :)

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Redzu, ka atbildi esi saņēmis, bet ja nu vēl kādam ir līdzīgas problēma, lūk arī mani secinājumi. Arī es paņēmu abus testa failus un patestēju. Cik secinu, abi ir vienādi, tikai izpildījums atšķiras.

 

Gan pirmajā variantā (Bakugani_3-23122010-13_30_01_2044198209.trp), gan otrajā variantā (Bakugani_2.mpg) - lielākā faila paplašinājums vienkārši tika pārsaukts uz .ts, un tālāk visas operācijas - izgriešana, apgriešana, bez reenkodēšanas!, izmantojot VideoReDo - kā ar parastu .ts failu. Tātad, rezultātā iegūstu oriģinālu failu, bez konvertēšanas. Vienīgi, pirmajā variantā, iespējams, VideoReDo pievieno atpakaļ index info, ko dekoderis ir izdalījis (demuxējis) ārpus tā, taču tas neietekmē video kvalitāti. Tā kā sourcē būtisku problēmu neredzu - atskaņojot ne vienam, ne otram Tevis dotajiemm variantiem nekas neraustās.

 

Tev jānoskaidro, kāpēc šie oriģinālie, no gaisa saņemtie faili Tavā datorā/dzelžos raustās -

1) datorā var būt nepareizi nokonfigurēti/nooptimizēti kodeki/playeris;

2) tāpat arī, vecākiem procesoriem (gan datoriem, gan standalone dzelžiem) H256 H264 (un/vai x264 - failiem no interneta) kodeku jaunākās bibliotēkas, kuras, iespējams, izmanto Lattelecom VTV apraides nodrošināšanai, var būt par smagu. Jo, kā zināms, Lattelecom regulāri cenšas uzlabot tehnisko nodrošinājumu, veicot programmatūras atjauninājumu uzstādīšanu un konfigurācijas izmaiņas.*

 

---

* Piemērs:

Pēdējā laikā ir novērotas VLC atskaņošanas problēmas ar tajā brīdī notiekošu ierakstu (kas tiek veikts uz datora, pārbaudīts uz vairākiem), lai., piem skatītos pārraidi no sākuma, kamēr tā vēl ierakstās; kā arī jau gatavus nesen veiktus ierakstus VLC atskaņo ar problēmām. Pārbaudot vecākus, pirms kāda pusmēneša, mēneša veiktus, datorā esošus ierakstus, VLC tos rāda ok. Ar MPC problēmu nav ne ar vecajiem, ne jaunajiem ierakstiem.

Tātad, secinājums, ka kaut kas ir mainīts Lattelecom iekārtu enkodēšanas konfigurācijā. Jo datorā nonāk gatavs, nepārkodēts ieraksts, kas vienkārši tiek paķerts no gaisa un saglabāts uz cietā diska, bez pārveidojumiem (tāpat tas notiek arī standalone dekoderos ar ieraksta funkciju).

Tā kā VLC ir sava kodeku bibliotēka, bet MPC izmanto OS sistēmā esošo, tad MPC gadījumā es varu to pieregulēt pēc savas vajadzības. Arī VLC, iespējams, to var, bet es neesmu atradis, kā (bieži vien VLC iekšējās konfigurācijas maiņa rezultātu faktiski neietekmē).

Labots - GMH
Link to comment
Share on other sites

  • 9 months later...

Vai kāds zina kā ar bezmaksas līdzekļiem no TS demuksēto h264 vienā piegājienā dabūt normāli VirtualDubā, lai pēc tam uztaisītu XviD.AVI. Avi lietoju tāpēc, ka tas man iet uz visām iekartām. VirtualDubu lietoju tāpēc, ka tā skaitās visu laiku un visu tautu labākā programma ar bezgalīgi daudz filtriem. Ja ar tiem nepietiek tad vēl ņemu AviSynth.

Problēma ir tāda. Ja atveru caur DirectShow, tad filma bezmērā izstiepjas. Mēģināju gan ar libavcodec, CoreAVC gan Cyberlink – bēda tā pati. Ar to es gribu teikt, ka ar DirectShow palielinās kadru skaits, vai pat daža epizode var atkārtoties vairākas reizes. Varētu Googlē pameklēt, bet nezinu kādā vārdā kā šis joks saucams.

Turpretim, ja atveru ne ar DirectShow (piemēram DGAVCDecode), tad ir galvassāpes ar kvadrātveida artefaktiem.

Var padarboties ar Freemake Video Converter,bet tas ir tikai konvertieris un tam nav nekādu filtru.

Gordian vai SUPER neņem ne tādu kāds ir, ne demuksētu, ne remuksētu atpakaļ kopā uz AVI, TS vai MKV.

Ja lietošu Freemake, Handbrake vai kādu no maksas softiem, tad sanāks pārkodēt divas reizes.

Ja ieinstalē KLite kodeku paku tad tajā ir kautkas, kas ļauj atvērt AVI, bet problēma ar blokiem paliek.

Man arī detālie Neftīdas priestera apraksti šeit vai tur nav palīdzējuši.

Nu pat izmēģināju x264vfw. Dubā tagad var atvērt h264AVI, bet šis dekoderis defektainā kadra vietā dod tukšu melnu kadru. Var jau būt, ka ir kautkas līdzīgs kā deinterlace, bet tikai no iepriekšējā un nākamā kadra sablendē jaunu kadru. Tomēr tas ir par traku, ka jātaisa pilnīgi viss jauns kadrs no ... no kaut kā cita.

Labots - Lampins
Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...