Jump to content

AL-KO zāliena traktori


mickys
 Share

Recommended Posts

Nāk vasara un platības ir kļuvušas par lielu, lai nopļautu ar stumjamo pļāvēju.

Tiek skatīti varianti. Uz doto brīdi gribētos dzirdēt atsauksmes par AL-KO T1000HD un T950

Īpaši interesē mulčēšana. Cik noprotams, T9650 pieejama kā papildaprīkojums, bet kā ir ar T1000HD?

Jāpērk atsevišķi vai iet komplektā? Konkrētāk DEPO (Jēkabpilī) veikalā...

Link to comment
Share on other sites

Žaks Noriss

Lietošanā ir pašgājējs stumjamais AL-KO pļaujamrīks ar kaut kādiem 5zs, tāds kā SILVER PREMIUM 520 BRV, tika 2 gadus senāks modelis. Kopumā - cepuri nost! Tā kā aparāts tiek darbināts ļoti bieži, tad gaidīju, ka būs lielākas problēmas. Pagaidām tikai pašu vainas dēļ nolauzts asmens.

 

Par traktoriem ir tā, ka tiem draņķiem vajag ļoti gludu zemi un tie nav spējīgi strādāt slīpumos. Jau pie ļoti nelieliem slīpumiem slīd, buksē un ņemot vērā pļaušanas platumu, var viegli apskādēt asmeni. Īsāk sakot - futbola laukumu var nopļaut, bet golfa laukumam ar kalniem un lejām būs nepieciešams kāds specifiskāks risinājums vai arī jāpļauj ar roku! Varbūt šobrīd ir iztaisīti krutāki traktori, bet pirms 2 gadiem neko saprātīgu sev nespēju piemeklēt.

 

Mulčēšana sūkā, bet tāpat jāskatās ko tu vēlies panākt. Nevajag būt slinkam un sapļauto zāli no konteinera izkratīt.

Link to comment
Share on other sites

Nezinu kā ar AL-KO, pēc pieredzes varu teikt ka Club Cadet ir tīri neko, Jonsered neiesaku nekādā gadījumā. Pats gan lietojis neesu bet cilvēki labi atsaucas par Stiga un tml verķiem kam pļaujmašīna priekšā- it sevišķi ja pļaušana gar kokiem, žogiem utt. ja vajag pļaut slīpumā tad ir grillo climber 780 (laikam tāds bija modelis), lien pa diezgan normāliem stāvumiem, pats iekšā sēdi kā kartingā, bet nu cena:whistle3:. bija vēl kautkas līdzīgs bet ražotāju neatceros, pat ar drošības rāmi- ja nu gadās apvelties:DDD

Link to comment
Share on other sites

(labots)

Žakam Kusto nu gan nevaru piekrist nekādā ziņā! Jau trīs sezonas strādāju ar šo http://www.husqvarna...rs/yth220-twin/

Man māja atrodas kalna galā un apkārt visāda lieluma un stāvuma pauguri. Bieži vien pļauju uz pašas apgāšanās robežas, bet nekas nekur neslīd. Protams, ja pļaujamās platības kalnainas, jāizvēlas pietiekami jaudīgs un attiecīgi arī masīvāks traktoriņš. Pieļauju, ka augšminētās problēmas varētu būt pavieglākiem dampjiem.

Labots - RIDAO
Link to comment
Share on other sites

Varbūt ne tieši par tēmu bet:

No "AL-KO" ir trimeris un ķēdes zāģis, trimeris strādā 2 gadus pilnīgi bez problēmām(teorētiski vajadzētu apkopi taisīt, labāk to darīt katru gadu), bet ķēdes zāģis ir pabijis jau 3 reizes garantijas remontā. Es ar to gribu teikt ka ne visi "AL-KO" produkti ir vienādi t.i. meklē atsauksmes par savu modeli.

Link to comment
Share on other sites

Kā jau ŽK minēja, ja ir kaut neliels reljefs un nedaudz mitra zāle, tad parasts traktorīts buksēs un jātne vien būs. Risinājums ir 4x4 traktorīši tikai tie nav nedz īpaši izplatīti nedz arī cipars tik draudzīgs..

Link to comment
Share on other sites

Amazons

Kaut kā neesmu saskāries ar grūtībām - slīdēšana, vai tas ka nevelk. Lietoju Husqvarna CTH 220 TWIN ar savācējgrozu. Ar groziem ir tā, kad lietoju tikai pļaušanai gar pašu māju un tikai tāpēc lai zāli nenestu mājā pārējo pūšu pa gaisu. Atšķitrībā no tiem kas bez groziem šitie met pa gaisu kā lopbarības kombaini :)

Link to comment
Share on other sites

rashns
(labots)

Lietoju Murray ar hidro kārbu, laigan 2005 gada modelis, daudz no 2009 gada neatšķiras, biki izskats un motors pa zirgu stiprāks. Ja netaisies vilkt smagas piekabes, tad iesaku meklēt traķi ar hydro piedziņu, tas ir kā automāts, vai bezpakāplu variators, nav pat kloķis nekāds, spied tik pedāli uz priekšu un atpakaļ.

Sitie alko ir nevisai, vajag skatīt klātienē, riepas par šauru, gan priekšā gan aizmugurē,, bojās slapju zālāju gan buksēs kalniņā.Plastmasas kalngals...

 

Iesaku murray, ražots amerikā, ir firmas veikali dažās latvijas pilsētās un k-rautā nepieciešamie asmeņi , filtri utt.

 

Naudas un veiktspējas apvienojums, B&S motori, ja daļas vajag un draugos ar ebbay, tad viss rulē.

 

Tie kas te stūmēju-pašgājēju iesaka, lai ar iet un stumj(pēc pieredzes saku)

 

Protams Husis ko te iesaka rulē, bet cena ir 2xlielāka ka murrayam.

Labots - rashns
Link to comment
Share on other sites

jarajara

nezinu par al ko, bet kovārnitis pa slīpumiņiem tīri braši rāpo. ir nācies pa norvēģu "gludajiem" zālieniem pabraukāties. kaut kā neatceros , ka būtu bijušas problēmas.

Link to comment
Share on other sites

mickys

un kā tādas problēmas, ka uz kautkādiem pauguriņiem asmeņi pa zemi ietu?

Nav dikti problemātiskāk kā ar stumjamo?

Link to comment
Share on other sites

raivix2006

ņem raideri 4x4 husqvarnu pats lietoju un pa tādiem arumiem tiek pļauts kur tas traktorits jau pirmajā dienā nobruks..

Link to comment
Share on other sites

mickys

Ja būtu daudz naudas, tad protams, bet atšķirība ir vai traktorīts pa 1k Ls vai raideris pa 2k Ls.

Link to comment
Share on other sites

martinno

Stigai ir arī raideri pa 1k Ls... Viss atkarīgs no tā, ko Tu vēlies ar to darīt.

Ja ir samērā neliels pleķis ar kokiem, krūmiem, u.t.t., tad labāk būtu nopirkt lētāko raideri - tas ir manevrētspējīgāks un neradīsies problēmas ar kokiem.

Link to comment
Share on other sites

zibins

Ja ir nolemts pirkt tādu saimniecībā nepieciešamu lietu kā zāles pļāvēju, tad es ieteiktu labi padomāt. Tas nav mobilais telefons kur ir vienalga - lētākais pa 15 Ls vai vertu - ar abiem var vienlīdz labi sarunāties :keep_order: .

Es ņemtu 4x4 raideri (Husky Jonny u.c. analogi). Ja nevar atļauties jaunu - labāk lietots, bet funkcionāls nekā jauns lētais gals. Mans subject. viedoklis.

Link to comment
Share on other sites

(labots)

un kā tādas problēmas, ka uz kautkādiem pauguriņiem asmeņi pa zemi ietu?

Nav dikti problemātiskāk kā ar stumjamo?

 

Visus kurmju rakumus mierīgi nolīdzinu, tikai jāuzmanās no akmeņiem un panna regulāri jāizmazgā no apakšas. Protams, ja baigi pa zemi kapāsi, bieži jāasina naži. To nu labāk darīt servisā, lai pie reizes nobalansē, citādi baigi vibrēs un ātri sabeigsi gultņus. Nav jau tas prieks tik dārgs- 2 laši par nazi. Bet nu katrā gadījumā šitie aparāti pēc noklusējuma tomēr paredzēti zāles pļaušanai. Zemes darbiem jālūko pavisam cita tehnika.:sarkasms:

Attiecībā uz traktoriņa izvēli jāskatās cik lielas un kādas platības pļausi. Nelielām un līdzenām platībām varbūt tīri labi kalpos arī tāds Alko, bet ja teritorija paliela un pauguraina, iesaku netaupīt piķi un iegādāt nopietnāku agregātu. Protams, ja var atļauties, tad raideri- ar to vieglāk izpļaut visus stūrīšus un aplocīties ap krūmiem un kokiem. Ar traktoru atkal ziemā sniegu pašķūrēsi.

Katrā gadījumā apdomā kārtīgi to lietu, jo tas tomēr nebūs stumdāmais pļerdaks, kurš pāris gados sevi ir atpelnījis un var atkal ņemt jaunu. Un neviens jau vēl nav atcēlis veco labo patiesību, ka skopais maksā divreiz.

Labots - RIDAO
Link to comment
Share on other sites

Didzis

Jā, laiki pienākuši, ka pļaujmašīnas nazi cilvēki nemāk pie šmirģeļa uzasināt un nobalansēt uzspraužot uz naglas :sarkasms: . Es krūmgrieža ripu asinu pāc katras pļaušanas un stumjamā zāles pļāvēja asmeni arī vismas reizes trīs vasarā "iepazitinu ar šmirģeli". Ar asu instrumentu tak cita šepte un neskries tak katreiz uz servisu pie asinatāja. Nu jā, nazi virtuvē jau arī daudzi nemāk noasināt :sarkasms: , bet tur i balansēt nevajag.

  • Slikti! 1
Link to comment
Share on other sites

Stumjamajam pļerkšķim es ar tāpat daru, bet 1,22m platajam agregātam tomēr ir tris naži, nevis viens un pavisam citi apgriezieni, tāpēc pat nelielas asināšanas kļūdas ātri vien sabeidz gultņus.Tāpēc vismaz katru trešo asināšanu uzticu profesionālim.

Te nu vietā Tava teorija par štuku vērtiem televizoriem ar antenām par piečuku. Tāpat ar gandrīz trīs tūkstošus vērtu pļāvēju un sešiem latiem par pareizos leņķos uzasinātiem un nobalansētiem nažiem.

  • Patīk 2
Link to comment
Share on other sites

Didzis

Zālespļāvēja nazis nav nekāda kosmiskā tehnoloģija un balansējas ļoti viegli. Nu jā, rokām gan jāaug no īstās vietas :sarkasms: . Tā jau tas ir, ka pakāpeniski pārvēršamies par patērētāju sabiedrību, kad lampiņu majā prot ieskrūvet tikai sertificēts elektriķis.

Link to comment
Share on other sites

Cornerz
(labots)

Tieshaam laiki pienaakushi. Pagaidaam daarzam par izkapti nav nekas labaaks izdomaats. Un ja labi grib tad pa paaris riitiem var hektaaru ar izkapti (labi izkapinaatu) nogaazt.

Labots - Cornerz
Link to comment
Share on other sites

  • 14 years later...
mickys

14 gadi pagājuši, zāles pļāvējs sācis niķoties - neiet pret uzkalniņu, jāstumj ātruma svira līdz galam.

Konsjūmeris parastais jau būtu 2x nomainījis traktoru, bet ne mēs.

 

Ir kādam pieredze ar hidrostatisko ātrumkārbu jaukšanu? Šim AL-KO detaļas kods ir 464092, kas šķiet aizved uz Hydro-gear 361-0510. 

Manuāļi kaut kādi atrasti, jauna kārba 800$.

Nav gan vēl ņemts nost un nekas skatīts, pagaidām tik meklējam informāciju kur rakt.

Link to comment
Share on other sites

Insekc

1. Pārbaudi eļļas līmeni kārbā. Ja par maz, tad izslīdēs.

2. Nomaini eļļu kārbā. Parasti der 5W40.

Link to comment
Share on other sites

ridao

Man Husim gan cita ražotāja transmisija, bet princips gan jau visiem vienāds. Esmu jaucis divreiz, jo pēc desmit gadu lietošanas vispirms nolūza viena pusass, vēl pēc gada otra. Tur iekšā ir sietveida kaprona filtrs- iespējams tas pamazām aizsērējis. Eļļu lēju pussintētiku 10W40. Nu jau 16 gadi- viss darbojas bez problēmām. Kalnā neiet tikai kad rati buksē.

Pastāv protams variants, ka tev sūknis pamazām zaudējis ražību, bet sāc kā jau te minēja- ar eļļas maiņu.

Link to comment
Share on other sites

mickys

Update.

Kārba ir Hydro gear 361-0510, uzlīme virsū ir, saprotu ka ar vadības sviru pielāgojumiem konkrētam traktoram iekšas visām 3xx-0510 ir vienādas.

Eļļas līmenis pilns, krāsa ne pārāk smuka. Nomainīsim eļļu, tad jau redzēs, jāsagaida tikai darba dienas, lai eļļu dabūtu.

Ražotājs gan raksta ka 20-W50 jālej, 10W-40 liekas ka būs par šķidru tad jau. Īpaši ja sūknis padilis, tad biezāka eļļa gan jau būs labāk

 

Link to comment
Share on other sites

ridao
3.05.2024. , 22:06, mickys teica:

jāsagaida tikai darba dienas, lai eļļu dabūtu

Tos pāris litrus jau arī jebkurā tankštellē var nopirkt.

Link to comment
Share on other sites

AlCohol

10-40, 5-30 var dabūt, bet ja biezāku vajag, diezvai sanāks.

Link to comment
Share on other sites

mickys

Jā, 20W-50 vienu litru varēja vietējā servisā dabūt, bet vajag 2,5L 

Link to comment
Share on other sites

Arnis2002

nu puslitru jau gan var pieliet citas viskozitātes!

Link to comment
Share on other sites

AlCohol
Pirms 4 minūtēm , Arnis2002 teica:

nu puslitru jau gan var pieliet citas viskozitātes!

ja dibens deg, tad uz stundu to var darīt, bet ja var dienu paciesties, tad to galīgi nevajag darīt.

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...