Gestapo Ierakstīts Augusts 3, 2009 Share Ierakstīts Augusts 3, 2009 Sveiki tā un šitā, vasara iet uz rieta pusi un vajag ēst zaļumus, lai uzkrātu visus labumus. Ziemā paši zināt - šnabis un avitaminoze. Sastāvdaļas; Kabacis, 4 tomāti, tikpat burkāni, gaļa uz kilo, 2 palieli sīpoli, karijs, sāls, pipars, olīveļļa. Pamācoši vārdi; Patlaban, kad dārzā tikai sāk ienākties pirmie kabači, tos nav vajadzības mizot un izņemt sēklas, jo miza ir mīksta, bet sēklas maziņas. Vēlāk gan šitās abas lietiņas vajadzēs izdarīt. Pagatavošana; Visupirms sakapājam sīpolus un liekam tos katlā, kur ir uzkarsēta eļļa, eļļa jālej tik daudz, lai tiktu pārklāt kastroļa dibens. Sīpolus tur apcepam līdz tie paliek zeltaini. Pie sīpoliem pacepināties liekam strēmelītēs sagrieztu gaļu, es šoreiz izvēlējos cūklopa karbonādi, jo tad gaļa ir ātri gatava. Arī apcepam līdz paliek gaļa pavisam gaiša un tad apkaisām ar kariju. Tālāk liekam klāt sarīvētos burkānus un visu pāris minūtes pacepinām uz lielas uguns un regulāri apmaisām. Tālāk liekam klāt kubiciņos sagriezto kabaci un pašus beidzamos piemetam klāt tomātus. Tagad arī ir laiks pielikt sāli un piparus. Visu apmaisām un atstājam uz lēnas uguns uz kādām 30-40 min pa vidam vienu vai divas reizes apmaisot. Un reku šeku ir gatavs - klāt krējumu un mazliet zaļumus un var ēst nost. Veģetārieši var arī taisīt, tikai izņemot no pozīcijām gaļu. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gestapo Augusts 3, 2009 Author Share Augusts 3, 2009 (labots) Nav par ko, pie tam - gana lēti Labots Augusts 10, 2009 - Gestapo Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts