Jump to content

VHS uz PC


SPUHPointer
 Share

Recommended Posts

Sveiki,

 

Vai kāds var rekomendēt kada karte datoram ir vajadzīga, ja ir vēlme apstrādāt (pēc tam arī ierakstīt DVD) materiālu, kas atrodas uz VHS video kastes?

 

Šajā gadījumā video maģis jau ir, cik saprotu, vajag input iekārtu datoram.

Viens variants būtu lietot TV kartes, taču ar lētajām būs švaki. Iespējams derētu tādas ar MPEG 1 vai 2 dzelžainu atbalstu. Varbūt kāds zin kur tādu nopirkt Latvijā :shock: ?

 

Varbūt ir arī kādi citi varianti?

Link to comment
Share on other sites

SPUHPointer

atstiep VHS magi pie manis un iecepsim DVD

maksaasi alos ....

Paldies par piedāvājumu ;)

Bet laikam shoreiz nederēs, man te vienam klientam vajag uz taadu liimeni PC sataisiit... prasa kaadu dzelzi vajag :)

Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Kāda no AwerMedia kartēm derēs.

 

P.S. Izņemot TVBox variantus.

Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Ar lētajām tv kartēm būs švaki - ieraksts sanāks nekvalitatīvs. Ir savulaik 2 gadus bijusi PixelView karte - nočakarējos kā mazs ezītis pa mēslu lauku. Turklāt ar n programmām.

Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Šitā noteikti derēs! Cik esmu redzējis AverMedia tvkartes, tad tomēr viņu līdzi nākošais softs (par to jau pamatā tiek maksāts) ir sakarīgs un spēj visas lietas normāli izdarīt, pat nav vajadzības pēc citiem.

Link to comment
Share on other sites

Peec pieredzes:

Vajag njemt tv-tjuuneri ar hardwarisko MPEG2 enkodingu, jo:

tjuuneri bez shiis fiichas tikai uztvers video signaalu - kodeeshanu veiks pats dators, kas noved pie taa, ka nav preciizi 25 kadri/sekundee (ir ar 24,99 vai 25,03 vai taml, kas, piedevaam, nepaartraukti svaarstaas, turklaat shiis svaarstiibas notiek neatkariigi no audio ieraksta), kas noved pie minimaalas (dazhreiz arii pamatiigas) skanjas asinhronizaacijas (biezhi nav pamanaama, ja visas captures gaitaa shii fps svaarstiiba ir bijusi minimaala). Nelaime sleepjas tur, ka atseviskji DVD shaadu fps var nenjemt pretii, kas noved pie taa, ka uz dazhiem stacionaarajiem DVD atskanjotaajiem disks var gljukot (video iet paatrinaati, dazhkaart vispaar nelasaas utt).

To principaa var labot - ar kaadu programmu nodefineet to, ka video ir preciizi 25fps, kas atkal novediis pie lielaakas audio asinhronizaacijas. Audio treks buus manuaali ar kaadu montaazhas softu jaasagraiza vairaakaas daljaas (tur, kur asinhronizaacija manaama) un jaapabiida uz vienu vai otru pusi, lai skanja buutu sinhrona video. Chakars.

Pats ar to esmu kaavies un visaadi eksperimenteejis ilgu laiku, beigaas nonaacu pie secinaajuma, ja grib ierakstiit no TV vai analogaas video sources un peec tam gruust uz DVD, tad noteikti vajag dzelzi ar hardwarisko enkoderi.

Link to comment
Share on other sites

Khm... Ja vajag labu kvalitāti un dzelžainu audio-video sinhronizāciju, būs vien jāizmanto speciāli dzelži, kas nemaz nav lēti. Ja ir doma ar to naudu pelnīt, tad vajadzēs arī patērēties mazliet. Ko ieteiktu? Nu, piemēram, Canopus produkciju. Nav lēta, toties strādā perfekti. Piemēram, tāds verķis kā ADVC-50/55/100 vai 110 (pēdējais pašam ir - ~200 Ls). Un nevajadzēs mocīties kā Krishius to apraksta. Nopietnam darbam TV-tjūneris neder, tikai priekš muļkošanās...

Link to comment
Share on other sites

Guest naides

Kompī IEEE 1394 karti, un camcorderi ar analogo video in.

Iedzen pa DV, samontē, ko vaig un beigās temporālo noise reduction ar NeatVideo uztaisa.

Ja pacietības pietrūkst (1.5 kadri/sec ), var arī nefiltrēt.

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...