Jump to content
  • Tēmu lasa   0 biedri

• No registered users viewing this page.
  • Kas ir tiešsaistē   19 biedri, 0 Anonīmi, 608 viesi (Skatīt pilnu sarakstu)

• AndrisBB
    • raiviic
    • osscar
    • 138
    • jacobs
    • Prodigy
    • Aigus
    • spameris
    • Eraserz
    • kava
    • _dunduks_
    • sounDDesign
    • e = d
    • Stepselis
    • Aigars
    • maize
    • janni
    • inteens
    • M@R$$
  • Biedru statistika

27361
    Kopā biedri
    5180
    Bieži tiešsaistē
    Avro2
    Newest Member
    Avro2
    Pievienojies
  • Jaunākie Ieraksti

• AndrisBB
      Nu tad jau visi aizlaidīsies un būs miers. kam par godu Tramps visiem dalīs pa 2000 dolāriem? Pietam ne visiesm, tikai nabagākajiem. Kas tas par komunismu?
    • Aigars
      Kā teica Amerikas prezidents Reigans: “Deviņi visbiedējošākie vārdi angļu valodā ir: ‘Es esmu no valdības, un esmu šeit, lai palīdzētu.’” Demokrāts Klintons ir teicis: “The era of big government is over.” Zohran Mamdani: “We will prove that there is no problem too large for government to solve, and no concern too small for it to care about.” Kā teica viens amerikānis, daudzi demokrātu vēlētāji paši laižas prom no pilsētām, kur paši ir ievēlējuši demokrātus par pilsētu vadītājiem pēc vairāku gadu saimniekošanas uz pilsētām, kuras vada republikāņi.  
    • 138
      Sabiedriskā transporta lietotāji nemaksā nodokļus? Un kuri vairāk nolieto ceļus (kas arī tiek uzturēti no nodokļiem)?     Ir daudz krāšņu piemēru, kā autocentrisms ir pārveidojis ASV pilsētas:        
    • AndrisBB
      Tas ka pa logu izkreitīs, tas jau nenozīmē vēlēšanas. Ieņems vietu kas nu tur nākamais pēc hierarhijas.
    • AndrisBB
      Izmaksu samazināšanu ir komunisms? Laikam kādam vārdnīcā jāpaskatās, kas ir komunisms 😂 Kas, kas? Valdība. Ko ievēl, tas izlemj. Un kas tad to mēru tur ievēlēja? Gadījumā ne paši Ņujorkieši? Ja jau viņiem tā patīk, tad par ko tur raudāt?
    • Aigars
      Kas būs tie, kas kontrolēs, kas izlems, kas ir taisnīgi un kas nē? 
    • Aigars
      Piemēram, jaunais Ņūjorkas mērs ir komunists, attiecīgi viņš vienas sabiedrības izmaksas samazinās uz citas sabiedrības daļas rēķina, kas maksā nodokļus. Tie, kas maksā nodokļus un brauc ar personīgo automašīnu, apmaksā citu braucienus sabiedriskajā transportā. Tie, kas savu bērnus izglīto par saviem līdzekļiem apmaksā citu bērnu izglītību, kas nemaksā nodokļus, nestrādā un dzīvo uz pabalstiem.  
    • AndrisBB
      Par ko tad ir runa? Kādas tad marksistu idejas kāds piedāvā ieviest? Neesu dzirdzējis ne par vienu. Kautkādam balansam jau jābūt. Ja pieņem ka tie 5% paņem 50% no 'sistēmas saražotā labuma' un zemākie 50% tikai 10%. Tad kautkādai kontrolei jau mazliet jābūt. Lai nav tā kā ar Maksimu, ka izmantojot savu dominanci tirgū, izspiež pēdējo sulu no zemākajiem barības ķēdē.   Visvairāk jau bļauj tie saucamie 'augšējie' no tiem 50% zemākā slāņa. Aizmirstot ka dala savā starpā pelavas, jeb atlikušās drupačas - aka tos 10% un visa nauda reāli ir kur citur. "ah tur kādam pabalsts no maniem nodokļiem" utt. Reali nesaprotot ka paši tolkam nekādu labumu nedod un ir ar mīnuss zīmi. Tie 5% vai 1% par nodokļiem neraud - jo vienkārši viņus nemaksā 😂 kautgan ir lielākie ieguvēji.
    • 138
      Nu jauki, ka tu tomēr spēj mainīt uzskatus, varbūt kādreiz arī par Tr nokritīs!
    • Aigars
      Es nepārzinu Anglijas un Amerikas kompāniju tradīcijas, bet ir pieredze ar dažiem Latvijas uzņēmumiem. Ja strādā Latvijā starptautiskā kompanijā, tad var pieredzēt visādus brīnumus, jo uzņēmuma saimnieki ir ļoti tālu. Andri, šeit Tu apspried diezgan šauru jomu, attiecības konkrētos uzņēmumos. Ir runa par ko citu. 
    • AndrisBB
      Tas nav marksisms bet vienkārši godīga attieksme. Mainot bonusa apjomu pēc ieņemamā amata vienkārši parāda ka lielākā ka zemākā līmeņa darbinieku ieguldījums nav neko vērts.   Pa lielam jau tā būtu arī palicis, ja tieši 'vidējā kategorija', aka. speciālisti vienkārši nepateiktu, ka tas nav labi un nepiedraudētu pamest kompāniju. Bez tiem, var vienkārši vērt bodīti ciet.
    • Jurkins
      Man slinkums aprakstīt visus tos skandāliņus, kas šiem tur bijuši, bet kurus arī es neievēroju, kamēr nebija nokritušas rozā brilles par Ze konkrēti un visu Ukrainas valstiskumu kopumā.  Da kaut vai... Nezinu, kas tevi manis rakstītajā sasmīdināja. Tas ir traģiski nevis smieklīgi.😉
    • 138
    • Jurkins
      Jā. Tieši tāpat marksisms iznīcināja Detroitu.
    • AndrisBB
      Aiz-iepriekšējā darbā amerikāņi pārņēmu mūsu kompāniju - aka. nopirka. Ar ik pa laikam mēģināja ieviest amerikāņu 'tradīcijas'. Tjipa ja sasniegs biznesa mērķi, tad visiem gada beigās bonuss. Bet bonuss atkarīgs no ieņemamā amata. Praktikantiem 5% no gada ienākuma, top līmeņa   vadītājiem 30%, jo redz tie vairāk pelnījuši. Visiem pa vidam nu tur 10, 15, 20 utt.   Un kā domā tas beidzās? Lieki teikt ka tas bij nepopulārākais emails kompānijas vēsturē 😂 Spoilers, bezmazvai ar streiku. Rezultātā visa bonusu padarīšana iestrēga vairāk kā uz gadu un galu galā top vaditāji palika bez bonusa (cik zināms), visiem pārējiem vienādi 20% no gada algas. Vai tas ir marksisms?
    • Jurkins
      Tāpēc 😉   @Aigars, es gribētu dzīvot tādā sabiedrībā kā S.Lems apraksta "Magelāna mākonī". Bet tas nav par cilvēku-saprātīgo. Un vispār nav 🤣.
    • Aigars
      Jurkin, pēc idejas marksistiem būtu jābūt mums, jo mums to bāza iekšā ritā un vakarā pa visiem caurumiem. 😁
    • AndrisBB
      Kapēc lai es būtu marksists? vispār makrsisms kautkur mūsdienās eksistē, ka vispār jēga pieminēt? 
    • Jurkins
      Andri, tu arī esi marksists?   Mans uzskats ir, ka šī situācija, kad "nauda taisa naudu" kaut kādā brīdī nokolapsēs. Un ievērojiet, ka reāli bums sākās tikai tad, kad naudu atsaistīja no kaut kāda (zelta) seguma. Iespējams, ka nākotnē tiešām segums būs enerģija.  Bet atņemt un pārdalīt to čunguru, ko "paņem top 5% sabiedrības", ir pilnīgs strupceļš. Tas var beigties tikai ļoti asiņaini u.t.t.
    • Aigars
      Dažādās pasaules daļās ir savas tradīcijas. Agrāk pie mums PSRS strādnieku sķira bija vadošā, tapēc bija normāli, ka virpotājs un santehniķis vairāk pelnīja par inženieri, ārstu, skolotāju un citiem "plānā galdiņa urbējiem". Programmētāju  tad nebija. 😁
  • Foruma statistika

• Kopā tēmu
      101.8k
    • Kopā ierakstu
      1.5m
  • Izveidot jaunu...