Jump to content
  • Tēmu lasa   0 biedri

• No registered users viewing this page.
  • Kas ir tiešsaistē   8 biedri, 0 Anonīmi, 122 viesi (Skatīt pilnu sarakstu)

• Jainit
    • AndrisBB
    • raiviic
    • sounDDesign
    • spameris
    • Dils
    • jozhix
    • POISONBOY
  • Biedru statistika

26684
    Kopā biedri
    5180
    Bieži tiešsaistē
    droopeks
    Newest Member
    droopeks
    Pievienojies
  • Jaunākie Ieraksti

• jacobs
      Kas tad tur? Paceļam attiecīgi spriegumu, ''uzlabojam'' pagarinātāju un pēc 1200m atkal pazeminām tos voltus.😃
    • binary
      Attālums ap 1200m, pagarinātājs no 0.75 dzīslām, patērētāji uz 20 kW?
    • hehe
      Pat otrādi, tieši nekas nav jāgatavo. Ja agrāk cirsmas īpašniekam pēc izciršanas viss bardaks bija jāsavāc un jānolikvidē, tad tagad viens zvans šķeldotājam, kurš atbrauks, savāks un vēl naudu samaksās.
    • DM101
      taaks, Camouflage koncis beidzaas, varu nedaudz plashaak uzrakstiit. Jaasaprot, ka: a. +9dB ir 3X lielaaks gaajiens, 10(!) lielaaka pievadaamaa jauda. Kaa tas pasaakums handlos shaadu jaudas/gaajiena pieaugumu? b. uz 70Hz ir SKARBA rezhekcija. Pilniigs akustiskais iisais. Boostot sho frekvenci - fail jau saknee. Nekaadu bonusu te nebuus, buus tikai lielaakas probleemas. c. kaadi tie filtri EQ tiek izmantoti? IIR? FIR? Pienjemu, ka IIR. Kaa ar faazu lietaam? Ar pashu filtru paarejas rakstuliikni? Ar visa trakta headroom? Par to Tony tooli. Man taads, saprotams, ir labaa. Te ir dazhas nianses: a. neviena no komplektaa piedaavaatajaam transfer liikneem pat aptuveni nav korekta; b. transfer liikni ietekmee arii aareeja auss/forma. Piedevaam, visnegaidiitaakajos briizhos [draiveriem/apstaakljiem]; c. un atkal vecaa teema - akustika nav tupa nomeeriishana, izmantojot tooli un spoguliisha piemeeroshana. Teema ir ''drusku'' sarezgjiitaaka.   Nu, ja gribeesi ko vairaak zinaat par meerishanu, gan pajautaasi  Nu, vispirms man jaauzvar reputaacijas testinjos, ne?  
    • dainis61
      malka ko,pati aug,vēl nosvīdīsi gatavojot
    • hehe
      Kurināmā šķelda ir cirsmu atlikumi, zari, krūmi, celmi utt Tie tāpat tika gatavoti, krauti kaudzēs un dedzināti turpat mežā. Darbs tāpat tur tiks ieguldīts, tikai bez kāda ekonomiskā pienesuma.
    • Grossmeister
      Šķelda vēl jāsagatavo , malka - way to go !
    • hehe
      Nav šim ticamības. 1) Ignalina nemaz nenosedza Lietuvas patēriņu 2)HAES uzbūvēja krietni pēc Ignalinas AES 3)Kaļiņingrada un Lietuva vēl joprojām atrodas BRELL un visu laiku ir bijis kur lieko nogrūst.
    • Arnis2002
    • Jurkins
      Te Ukrainas tēmā par enerģijām panesās... wow, cik šķelda ir laba. Draugi mīļie, fotosintēze ir viens no (ja ne pats) neefektīgākajiem enerģijas iegūšanas veidiem. Ja neticiet, ejiet pamācieties fiziku un matemātiku... un parēķiniet. Ja slabo, tad laikam nav lemts 😉.
    • DM101
      Yess! Boostot vai cutot 9dB - odin hren 😀 ok,un ko daram ar 70Hz rezhekciju? 😀 viiri,juus brauciet arvien lielaakaas auzaas...
    • pauls
      Paldies, Müller! Es piekrītu, ka ar DSP daudzos gadījumos var vismaz uzlabot situāciju. Tāpēc arī esmu iegādājies UMIK-1 un MiniDSP galvenajai skaņas sistēmai, lai kompensētu nepilnības istabā un dzelžos. Esmu gan ievērojis, ka bieži vien ir atšķirības starp modelēto un pēc tam nomērīto pēc EQ izveides. Intereses pēc pagrābu tuvāko ekvivalentu, kas derētu Linux -  EasyEffects un sabakstīju piedāvāto EQ.  Rezultāts nu ir mazāk griezīgs, bet man liekas, ka iespējams varbūt nogriezts nost par daudz(vai arī ausis sagurušas no A/B testēšanas). Iepriekš biju arī ievērojis, ka starp testiem(un noteikti atšķirīgas testētāju metodikas) ir diezgan atšķirīgi grafiki. Kaut vai salīdzinot PDF-u un rtings. PDFs saka, ka man vajag -9db <100hz reģionā(man gan tā neizklausās), rtings uzrāda -9db pie 65hz(tad vajadzētu boostot,nevis cut tieši). Šajā gadījumā man nav iespēja nomērīt un objektīvi izsecināt, ko tieši es tagad ar EQ patiesībā sadarīju. Nākamā problēma būtu, ka katram ir savs target curve, piemēram man patīk, ka viss no 200-20 000hz ir maksimāli plakans.   Rezultātā, man laikam būtu jāpērk šis biedējošā paskata objekts, bet tā kā man ir tikai vienas austiņas, un tās ir lētākas par to, tas nešķiet to vērts.
    • Vilcinjsh
      Teorētiska situācija   Divi īpašumi, katram savs pieslēgums, bet neto uzskaite tikai vienam ar labu uzkrājumu.    Nez, tīri teorētiski no viena īpašuma ar uzkrājumu aizvelkot 3F pagarinātāju no šādas 3F rozetes uz otru īpašumu, kur uzkrājuma nav un to, protams, atslēdzot no ST tīkla. Vai parastu 1F pagarinātāju uz FĀZI otrā īpašumā, kurai pieslēgti visi patērētāji.    Visam vajadzētu strādāt, ne? :) 
    • Jurkins
      Enerģiju veidi ir interesanta tēma, bet ne šeit.😉
    • DM101
      Taadi piikji noziimee skarbas lokaalaas rezonanses. Rezonanses noziimee sliktu paarejas raksturliikni. Putru augshaas. To eq nenovaaks.
    • base7
      Uz Astra (19.2E) satelīta esošais Vācijas nekodētais mūzikas kanāls “MTV Deutchland“ (šo vārdu un citus varu pareizi uzrakstīt jebkurā diennakts laikā pateicoties savai vācu valodas skolotājai) no šodienas un līdz ziemassvētkiem nedēļas nogalēs (s/sv) piedāvās Ziemassvētku vîkendus ar attiecīgu mūzikas piesprici. 
    • hehe
      Tā ir elektrība, pats universālākais, tāpēc dārgākais "kurināmais". Ja jau kāds varētu to tā dabūt un vēl laikā kad vēlies, tad to vienkārši pārdotu, nevis kurinātu. Pārdotu par 200€/MWh un tāpat kurinātu gāzi vai malku par 50€/MWh, ar dažu īstermiņa periodu izņēmumu cenas atšķirība tur būs 2x, 3x un 10x.
    • Müller
      kapec klausaties piikjus, ja var viegli nonemt uzinstalet equalizer apo+peace gui un iemest filtru settingus aiznem lidz 5 minutem https://www.dropbox.com/scl/fi/97r04u5mqw99aq6m7p1yx/Beyerdynamic-DT770-new-earpads.pdf?rlkey=2lqeuqwlax24ey9rkfm8xczp5  
    • pauls
      Skatos, ka tiek daudz pieminētas DT 770. Mana subjektīvā pieredze - lietoju ikdienā, kad vēlos ko dzirdēt no datora(podcasti, youtube video, utt). Kopumā raksturotu kā pieņemamas, līdzīgi ka stock audio sistēmu automašīnā - no abiem neiznāk nekāds baigais hi-fi, bet nav arī nekas akūti nepatīkams, kas visu laiku traucētu. Tas ~7-10k pīķis, kas parādās vairākos apskatos un mērījumu grafikos ir tiešām manāms, tiklīdz ir kas prominents šajā reģionā (elektriskās bungu mašīnas šķīvji, sieviešu vokāls, sibilance). Par sevišķi lineārām šīs austiņas negribētos saukt. Kaut kur(forumi/apskati) vēl biju lasījis, ka tās tiek raksturotas kā basīgas, kam man gan būtu grūti piekrist. Iepriekš nolinkotā apraksta grafikā F3 pie ~80hz arī par to neliecina.
    • binary
      Ņirgājies vai kā? Par HES un vēju nekomentēšu, bet tad, kad to siltumsūkni vajag, saules praktiski nav. Vasarā mājsaimniecības patēriņš 400-500 kWh mēnesī, paneļi saražo 1500-2000 kWh, savukārt ziemā, kad siltumsūknis palielina kopējo patēriņu līdz 1000-1200 kWh, paneļi pat optimistiskā scenārijā (paneļi tīri no sniega, dienas saulainas) saražo 50-100 kWh pa visu mēnesi.   Tas gan ir privātos apjomos, bet kaut kas liek domāt, ka arī industriālajos parkos ziemā gaismas cik ir, tik ir.
  • Foruma statistika

• Kopā tēmu
      101.5k
    • Kopā ierakstu
      1.5m
  • Izveidot jaunu...